- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz gyulank #46345 üzenetére
Off, de hasonlóan ragaszkodtam anno bizonyos dolgokhoz a régi iPod-omon. Hosszú üzemidő, ott folytassa, ahol abbahagytam stb... Hetekig türelmesen válaszolgattak a kérdéseimre, mind a TG-k, mind a topiklakók. És mivel minőségben feljebb akartam lépni, idővel lassan elfogadtam, hogy ezeket egyik mai készülék sem tudja. Immár kb. egy éve használom a kis Lotoo-t (aláírásomban szereplő), és egyáltalán nem bántam meg, hogy el tudtam ezeket engedni. Csak jó tanács, nem muszáj rá hallgatni, de ha az itteniek azt mondják, hidd el, hogy nem létező dolgokat hajszolsz. Másfelé halad a világ...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
Az a baj, hogy ezt mindenképpen áztatni kell, máshogy nem fog kijönni belőle a cukros cucc. Vannak speciális áztató folyadékok, de azok nagyon drágák. Én azt javaslom, szedd szét, amennyire lehet, majd sima, langyos-kézmeleg vízbe áztasd be, és nyomkodd a gombokat, amíg teljesen el nem indulnak, és könnyen nem járnak. Eztán, ha van otthon, akkor kompresszorral, ha nincs, akkor levegőspray-el fújd ki belőle az összes vizet, amit csak tudsz, majd tedd meleg helyre (radiátor, 60-70°C-os sütő, kemence hátulja ), hogy a maradék minél hamarabb elpárologhasson belőle.
Fontos a gyorsaság, a víz miatt, hogy ne legyen ideje korrodálni! Készíts elő előre mindent!
Legvégül vegyél egy ilyet, és picit fújj belőle mindegyik érintett kapcsolóba. Ez direkt elektronikákhoz van, szintén tisztít, ken, és védi a kontaktot. Talán ez a legkevésbé agresszív eljárás. Persze jó lenne az alkohol is, ha tudsz szerezni néhány litert az áztatáshoz. Mert ha a kapcsolók belsejébe is jutott a cukorból, akkor máshogy nem úszod meg sajnos...[ Szerkesztve ]
-
niof
veterán
Amúgy tényleg! A témához kapcsolódik, de nem kerestem rá a topikban. Itt-ott lehet látni billentyű védő matricát, ami felirat nélküli, átlátszó. Használ ilyet valamelyikőtök? Van bevált, vagy ajánlott márka? Olyan, ami nem jön le, nem csúszik el, stb...
-
niof
veterán
válasz nyunyu #45947 üzenetére
Igen-igen, az összeset. Esetleg a fent említett márkákból mik azok, amik 100% kompatibilisek a Cherry kupakokkal? Csak mert az eléggé leegyszerűsítené a kutatást.
Egyébként gépelésre alakítanám át, 55-65g-ra gondoltam, a Fnatic MX Silent-jénél kicsit keményebbre, esetleg tactile bump-osra.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
válasz Mr.Csizmás #45944 üzenetére
Köszi! Akkor ezért passzol rá a Cherry kupak!
Nézek helyette több típust is, a Gateron is szimpi, meg az Outemu is. Ha a kupakokkal kompatibilis valamelyik fajtájuk, meg a hátuljukon nincs az a 2 pöcök, akkor úgy látom kb bármelyik jó lenne.Viszont az 50g szimplán marhaság, amit írnak a sárgáról, lemértem, 20G+2db 100Ft-al lekoppan. Bár, a másnak gyártott típusban lehet gyengébb a rugó...
[ Szerkesztve ]
-
niof
veterán
válasz PixAlan #45942 üzenetére
Köszi! Meglesem őket!
Amúgy nem volt gáz a kiforrasztás, az egyik alapszakmám elektronikai műszerész, úgyhogy hamar ment, 20-25 perc alatt megvolt.(#45935) nyunyu
Ha a kiszedett kapcsolókat megmérem, szerintem össze tudom hasonlítani pl a Cherry-k adataival... Csak vannak specifikációk róluk valahol!
Amúgy ilyenek voltak benne:Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy nem akarom elkótyavetyélni azt a Rapoo-t, amit ledobtam, hanem inkább kapcsolókat cserélek benne. Légyszi, aki jártas a témában, javasoljon megbízható forrást, ha van, akkor itthonit, Cherry kapcsolók beszerzésére. A Fnatic gombjait rápróbáltam, tökéletesen passzolnak, tehát a kupakokkal nem lesz gond, azokat megtartom (egyelőre... )
Jöhet priviben is, ha itt nem lehet boltot ajánlani! Köszi előre is!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
Csak sima mechanikai vizsgálatra volt most időm, de az eredmény magáért beszél. A Rapoo 1db 100Ft + 2db 5Ft +20g alatt lekoppan, a Fnatic épp bemozdul, de nem megy le. Utóbbi esetében ez kb a gyári értéknek megfelelő ellenállást mutat.
-
niof
veterán
válasz Ringman #45196 üzenetére
Egzakt mérést nyilván nem végeztem, de azt meg tudom mondani, hogy kb. a fele erő kell a lenyomásukhoz, vagy kevesebb. Az biztos, hogy azok a kapcsolók túl lágyak, és a kapcsolási pontjuk is magasan van. Nem egyszer volt rá példa, hogy éppen csak megpöccintettem, és máris ott volt egy nem kívánt karakter, vagy egy nem várt mozgás játékban.
-
niof
veterán
A hétvégén viszonylag sokat sikerült nyomkodni a kicsikét. Kicsit elbíbelődtem a beállításaival (profilok), de aztán végül is maradtam egy teljesen minimál settingen. Statikus szín és alulról a második erősségű fény.
Nagyon furcsa volt, hogy a Rapoo után ezeket a kapcsolókat "nyomni kell". Valószínűsítem, hogy a Rapoo-nál, a sok missclick a rettentő gyenge kapcsolóellenállásnak volt köszönhető. Mennyi lehet? 15-20g-nál nem több... Épphogy hozzá kell érni, és már megy is lefelé. Ehhez képest a 45g a miniStreak-nél szó szerinti erőkifejtést rejt maga mögött. Kicsit szokni kell még, de kétség kívül a nagyobb nyomás a jobb számomra. Viszont ennél több már nem kell, attól már izomlázam is lenne...
Egyébként teljesen elégedett vagyok vele, minőségi, jól megépített darab. Nincsenek rések, illesztési problémák, nem zörög, nem nyekeg. A szoftver még úgy látom béta, de egész jól kezelhető. Valószínűleg lesz majd jobb is.
Mivel csak játékra használom, ezért gondoltam, hogy ne legyen képzavar, átállítom a Win10 alapértelmezett billentyűkiosztását UK angolra. Na, ezzel több idő telt el, mint a billentyűzet beállításaival! A 1803-ban olyan szinten el van dugva és meg van bonyolítva, hogy tutorialt kellett hozzá keresni, de azt meg csak 1703-hoz találtam, és mondanom sem kell szerintem, hogy a kettő köszönőviszonyban sem volt egymással. Na mindegy, azért sikerült, így eleve UK angol kiosztás az alapértelmezett.
A competitive mód, a funkció és gyorsbillentyűk hibátlanok, megfelelő helyen vannak, jól kezelhetőek, jól láthatóak, hogy aktívak e, vagy sem.Még egyszer köszi a javaslatot és az útbaigazítást mindenkinek!
-
niof
veterán
Meg is jött a miniStreak!
Egyelőre csak a melóhelyen próbáltam ki, de úgy érzem, szoros barátság fog köztünk kialakulni!
Pár nap múlva beszámolok a tapasztalatokról!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
Sziasztok!
Sajnos tavaly kissé elkapkodtam a billentyűzet vásárlást, és most kénytelen vagyok újat/jobbat venni, ebben szeretnék segítséget kérni, az alábbiak szerint:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
~50k
2.Használt szóba jöhet?
Nem, újat szeretnék, itthonról, webshopból.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Rapoo V500 / Kopik róla a festék, és rosszul tolerálja több billentyű egyszerre való lenyomását.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Corsair K65 LUX; Razer BlackWidow X TE Chroma;
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Na, itt kezdődnek a problémáim! Mindenképpen ISO kiosztást szeretnék, de mivel játékra lenne, a magyar feliratozás nem érdekel, hogy van e. Viszont az í-n (illetve az ott lévő egyéb gombon) több játékban bindelve van oda valami, erről nagyon nehéz lenne átszokni másra, és zavarna a hosszú bal shift. A többi rész nem igazán zavar (pl. hosszú enter)...
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Csak TKL érdekel
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Ennyi pénzért már lehetne RGB, de valami szabályozható háttérvilágítás mindenképp kell! Lehetőleg Cherry billentyűkkel legyen szerelve, ezek közül a Red, Brown, Clear és Black (ebben a fontossági sorrendben) jöhet szóba. Fontos, hogy tiltható legyen a Win gomb! Ez mondjuk a Rapoo-n elég jól meg van oldva. Méretben is a Rapoo-hoz hasonló kellene (35cm hosszú), nincs túl sok helyem, sajnos. Jó lenne, ha nem egy lekopós festésű modell lenne, előnyben részesíteném a kétkomponensű fröccsöntéssel készült gombokat.Ami érdekelne, hogy a két felsorolt modellből van e ISO kiosztású, ha nincs, akkor a többi kritériumnak megfelelően milyen típusokat tudtok ajánlani?
Előre is köszi a segítséget!
-
niof
veterán
Sziasztok!
Irodai használatra milyen vezeték nélküli billentyűzetet tudtok ajánlani, ami - nagyon fontos - csendes legyen!
Van valami bevált típus esetleg?Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix Gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Aula membrános gamer/multimédiás billentyűzet
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- DUCKY One 3 Daybreak Mini
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest