Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz dqdb #72675 üzenetére

Ez konkrétan saját tapasztalat is volt, amikor a K2-őt vettem hogy építek belőle irodába egy jó kis billt. (Király is lett btw, erősen budget kategóriában persze.). De nekem is olyan volt hogy olajtócsa volt a kapcsolók körül, hol kisebb, hol nagyobb...és tök úgy tűnt amikor kivettem a kapcsolókat, mintha a ház felső és alsó része közötti résen folyt volna ki az olaj.

A hol és hogyan nagyon jó kérdés, ugyanígy gondolkoznék én is, de az olajtócsára is lehet ezeket kérdezni, racionális vagy könnyen elképzelhető válasz nincs rá, de bizonyíték igen. :DDD Szóval el nem tudom képzelni mit és hogyan olajoztak Keychronnál és hogyan is folyt ki (főleg, hogy a kapcsolókat szétszedve azok meg nem is nagyon tűntek úgy hogy kenve vannak!! ez volt a legbizarrabb dolog az egészben...), pont ezért kérdezek rá, hogy vajon van-e olyan tapasztalat ami a józan (de nem féltétlenül minden eshetőségre gondoló) eszet megcáfolná.

"Zacskóban tárolom az egy éve vásárolt milky yellow pro kapcsolókat, azaz össze-vissza, egy részük fejjel lefelé, és csontszáraz mindegyik, ahogyan az várható."

Ez mondjuk egy jó előjel, hogy a gravitáció legalább nem elég erős hogy legyőzze a viszkozitását milky-nél használt kenőanyagnak. Remélem a nem milky-ben is ugyanazt használják akkor.

#72677Throme

"Erre eszembe jutott egy tag, aki pont a szakmaiságát kritizálta ennek a fórumnak :)) talán idén... vagy tavaly."

Ilyen volt is meg lesz is mindig. Nem elég szakmai, mert az ő egyszerű kérdéseire sem tudunk válaszolni (20 ezeré jó is legyen meg csendes is meg wireless is, meg RGB is meg magyar is). Egyrészt amúgy igaza van az ilyeneknek, de nem azért amire ő gondol, hanem más okból: szerintem az emberek 90%-nak kb tökmindegy milyen billentyűzete van, szóval ami az itt fórumozók szerint jó, az nem reprezentatív vélemény arra hogy mi az össznép szerint jó. Szóval van olyan billentyűzet ami neki elég jó lenne, csak azok itt snekit nem rédekelnek és tapasztalat sincs vele. Nyilván az egyszeri user nem fog napi szinten itt fórumozgatni, mert neki kb annyit jelent egy billentyűzet hogy megveszi, 5 évig utána elfelejti az egész kérdést, nemhogy még fórumozzon róla. Szóval színvonalas topic ez csak rossz név alatt fut, nem "Milyen billentyűzetet vegyek"-nek kellene hívni hanem billentyűzet hardcore vagy valami ilyennek. :)

"(habár valamelyik Keychron Q is peng, mint a nyavaja)"

Q3-ig követtem az eseményeket, addig a Q1 Q3 erősen pengett a Q2 nem. Nyilván tervezési hiba, de annyi a különbség hogy egy pofonegyszerű force break moddal megszűntethető a probléma (aminek a megcsinálása egy custom billenytűzetet összerakó embernél nem hiszem hogy nagy gondot jelentene), míg ezek a relatíve olcsó gamer billentyűzetek menthetetlenül el vannak cseszve sokszor, ahogy ti is tapasztaltátok.

#72678micafighter

Jajj Gateron Barnáktól én messze intettem, mert szvsz egy értelmetlen kapcsoló. Lineárisnak nem elég jó, még ár érték arányban sem, taktilisnek meg csapnivaló mert olyan gyenge a taktilitása (szerintem), gépelés közben semennyire nem érezni.

A Cap V1,2 széria meg túl van a büdzsén sajnos, nyugi ha csak rajtam múlna (vagyis szabadon költhetném a pénzét :D ) betolnék neki Durock T1-eket aztán öröm bódottá.

Na mindegy várok mgé egy picit hátha valakinek van jobb ötlete, de sejtettem hogy Gateron Yellow Pro lesz ebből.

Új hozzászólás Aktív témák