Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz Tsebacsi #69269 üzenetére

Szerintem alapvetően nem jó a hasonlat/analógia. Inkább az alábbi szituáció illik rá a kérdésedre: jobbkormányos országban keresel balkormányos autót, újonnan, négykerékhajtással, de olcsón. Vajon hány lehetőséged lenne erre?

Itt is az a baj, hogy jó minőségű, magyar kupakos, világítós mechanikus billentyűzet, 35k-s büdzséből nincs túl sok. Vagy szimplán csak nincs. Persze a minőség egy szubjektív dolog. Mindenesetre ami van a piacon, a legtöbb eleve nem magyar. Ennyi pénzből asszem kijön egy Cooler Master CK550 TTC barna kapcsolókkal. Ha Keychronnal minőségre nem volt bajod, szerintem ezzel sem lesz. Alapvetően ezen az árszinten eléggé egy kaptafára készülnek a billentyűzetek, tömeggyártás folyik, nincs sleeper hit vagy olyan szintű best-buy ami leiskolázza a kompetíciót. 10-15-val többért amit érdemes lehet venni az egy Ducky One 2 -(van belőle magyar), még fentebb árban a Varmilo.

#69261 Throme

Szvsz pont lineárisnál a legrosszabb, ha gyenge a rugó. Nagyon olcsó érzete van tőle az embernek (legalábbis nekem), ha éppen rárakod valamire az ujjad és már félig lenyomódik. Ez akkor okés, ha valami low-profile kapcsolód van ami eleve rövid úton jár, ilyenkor nem gáz ha szimulálja az érzet az ollós laptop billentyűzeteket, de egy rendes magas kupakos mechánál nem olyan jó érzés.

Az egy érdekes gondolat, hogy vajon egy erősebb rugó miatt hangosabb-e a kapcsoló, ebben végülis lehet logika, de pár switchet már végigpróbáltam 45g-s rugótól egészen 80g-ig, és nem volt drasztikus különbség. Szerintem többet számít a stem design, illetve hogy milyen anyagokból van a switch. Pengős rugó persze gáz lehet, itt nem tudom hogy miért van az hogy xy rugó jobban peng mint a másik, anyagminőséggel feltételez összefüggésben van. Bár egy jó rugószett 3e forint, szóval ha valaki tudja mit akar azt pont olcsó cserélni.

Kenéstől általában minden switch halkabb, de nem drasztikusan. Igazából tényleg "látványos" különbséget egy akár lineáris akár taktilis kapcsolónál az jelent, hogy halkabb-e vagy sem. Kenni a legtöbben nem is azért kenik a kapcsolót, hogy halkabb legyen, hanem hogy sokkal simábban járjon. Ennek pont lineáris kapcsolóknál van a legnagyobb jelentősége.

Mennyit szánnál kapcsolókra?

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák