- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz
Napfénysüti #149893 üzenetére
Fiat Bravo 1.4 T-Jet, vagy a párja a Lancia Delta, szintén ezzel a motorral. Golf 5-6, Peugeot 308/Citroen C4.
-
Integrale
veterán
Igazad van, a facelift szón elcsúsztam az első hozzászólásnál.
Egyébként az akkori tesztek amiket olvastam róla (hazai, külföldi), újradizájnolt Renault 19-ként hivatkoztak rá. Aztán, hogy ez kinek facelift, kinek teljesen új modell, nézőpont kérdése. Nekem nem fér bele a teljesen új modell kategóriába, mert tudod te is nagyon jól, hogy nem az. -
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
vzsryl #149323 üzenetére
A topikban gyakran elveszek, belépek a munkahelyi gépemről, akkor kidob a többi eszközön (nem véletlenül), akkor meg már nem onnan folytatom az olvasást.
De egyébként is jellemző mostanában, hogy elfelejtek válaszolni. (igaz bitpork?)
Egyébként, egy korábbi privátra te sem válaszoltál
-
Integrale
veterán
válasz
vzsryl #149321 üzenetére
Mikor kérdezted?
Típushiba a fűtő/hűtőrendszer léptetőmotorjai, erre van már olcsó megoldás is, vízpumpa szivárgás, de gyaníthatóan cseréltek már párszor vízpumpát a Stilo állomány mindegyikében. Plusz amit már írtak, ülés alatti csatlakozó kontakthibás lesz, előbb vagy utóbb. Ezekre lehet számítani, de nem problémahalmaz. -
Integrale
veterán
válasz
XFishboneHUN #149218 üzenetére
Mind a ket topikban volt mar 2x, 3x.
-
Integrale
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #149022 üzenetére
Ha nem vicc, akkor ez:
-
Integrale
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #149020 üzenetére
szerintem ez, xd! -
Integrale
veterán
válasz
Kornel #148823 üzenetére
Azoknál nem kisebb, de nem is egy kategória velük. Compact szegmensben versenyzett a Liana, azoknál pedig kisebb belül, egy G/H Astra, Golf 4 stb az ellenfél.
A hiányzó középkonzol csak mostanában tűnt fel, hogy mennyivel nagyobbnak láttatja a belteret, mentem a napokban egy Priussal, túlzásnak éreztem a vezető terét. (egyébként ennek hála, szemezgetek egy Prius 2-vel
)
-
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
siebener #148731 üzenetére
Ha 600 a keret, akkor mindegyiket felejtsd el. Vagy duplazd meg a penzt, vagy egy generaciobol regebbit kell nezned, de azok sem lesznek jok ennyiert.
Es akkor meg tedd hozza, az elso szervizelest, ami mind a harom modell eseteben 200e also hangon, es ezt nagy valoszinuseggel el kell koltened egy 1 milla korulire is.Jo E46 nincs 1 milla alatt, A4 (gondolom a korabeli) szinten nincs. 6-os Mazdabol is csak nagyreszt lepusztult, lakatolasra szoruloak. (Haverom vett tavaly 6-ost, 7-800 korul, meg abban az evben rakoltott meg 650-et, es azota meg egy kicsit).
-
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog #148687 üzenetére
A másik kedvencem, amikor a saját autójának a belsejét, felhúzott ablakon keresztül fotózza le.
-
Integrale
veterán
i3-mal nem az anyag milyensége a baj (számomra), hanem a szaga, felőlem újrahasznosított zsebkendő is lehet, ha jó minőségű, és nem hányingert keltő.
Az i8-ból pedig én is így szálltam ki, pedig 75 kg vagyok. -
Integrale
veterán
válasz
matyi012345 #148590 üzenetére
Az elektromos ablakok mechanikajat ujra kell kenni idonkent, a kilincs az osszes fl elotin lehamlik sajnos, megeszi a nap azt a gumirozott muanyagot. Kp. zarnak a rudazata meg tud szorulni, az Alfan is megszorult a jobb oldali, karpit le, takaritas, zsirzas es jo azota is.
-
Integrale
veterán
válasz
matyi012345 #148585 üzenetére
"1.4 12V: A legtöbb problémát az 1.4-es motor alulméretezett olajzófuratai okozzák, amelyek eltömődésével (ez kisebb viszkozitású, a gyár által is ajánlott 5W-30 vagy 5W-40-es motorolaj használatával megelőzhető, pl. Selènia Performer) az elégtelen kenés miatt a vezérműtengelyen nem üzemszerű kopás lép fel. A kopás jelei az egyre erősebb, zakatoló motorhang, egyenetlen járás, jelentős teljesítményvesztés, végső esetben a hengerek kihagyása, leállása. A vezérműtengely állapota a szelepfedél levételével ellenőrizhető. Erre a motorváltozatra jellemző a magas fogyasztás is. "
-
Integrale
veterán
válasz
domojko #148562 üzenetére
Hátul szűkös, bejutás nehézkes, alapjait a 80-as évek végétől gyártott Fiesta adja, fődarabok is attól jönnek így az ilyen jellegű alkatrészeket könnyen be tudod szerezni, a specifikusakat már körülményesebb.
Rozsda az ellensége, ahogy a KA-nak is, ajtók alja, sárvédők, csomagtartó stb.
Fogyasztása az akkori konkurensekhez képest magasabb, viszont (szerintem) már az 1.4 is egész kellemesen viszi, az 1.7-tel már repül. -
Integrale
veterán
válasz
kelly416 #148516 üzenetére
"A Fiatról nem sok jót írnak"
Ugyan az a 4 autó, egy gyártósoron készülnek, más emblémákkal és az adott márkaarculatba illesztve. (Ez olyan, mint a Mitsubishi Outlander na az megbízható mert Japán, de a Peugeot 4007 az szar francia, ua. más emblémával.)
Ezekben pl van menetiránnyal szembe fordítható ülés, kettőstömegű szinte mindegyikben megtalálható, de nem kell félni tőle.
Egyébként szerintem az igényekből kellene valamelyiket kihúzni/bővíteni. 1,5 milla, 10 év alatt, dízel és legyen jó, ne kelljen csereberélni semmit.
Na ezek egyszerre nem fognak teljesülni, Németországból pláne nem, hiszen még rá kell dobnod a kiutazást, az autó hazahozatalát, regisztrációs adót és társait.Touran és a Zafira is szűk szerintem.
-
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #148282 üzenetére
Akkor a szélességet csak jól éreztem, a hátsó lábtér pedig az adatok alapján maximum a hosszabb ülőlap miatt tűnhetett kisebbnek. Érzetre számomra szellősebb a Tipo. (az adatait csak a C oszlopig nézd, onnantól lefelé az SW)
Én valószínűleg alacsonyabb vagyok nálad (174, jobb napokon 175), így a combom is rövidebb, jobban alátámasztja az ülőlap, ezáltal kevésbé vagyok hajlamos nekinyomni a középkonzolnak vagy az ajtónak.
-
Integrale
veterán
válasz
#94529552 #148278 üzenetére
Ennek a hozzászólásnak a tartalmával több probléma is van.
A minőségbiztosítás nem a gyártó országtól függ, pláne, hogy a gyár japán, francia, angol tulajdon.
A beszállító sem feltétlenül török, ha az is akkor abból sem következik az, hogy amit beszállít az török gyártmány. -
Integrale
veterán
válasz
Keil Walker #148266 üzenetére
"Mi a baj a törökökkel?"
Semmi, szerintem teljesen mindegy, hogy a törökök a saját hazájukban szerelik össze az autókat, vagy máshol európában. A minőségbiztosítás fontosabb, azt pedig nem a gyártó ország határozza meg.
Kornel: a méret szempontjából pont nem az S-Cross oldalára billen a mérleg, a belmagassága nagyobb, ezen felül minden dimenziójában kisebb, de nem sokkal.
Mi van a Thaliával? Egy olcsónak szűnt, olcsó autó, a 90-es évekből származó fejlesztésen.
-
Integrale
veterán
Nem érted, belinkeltél egy oldalt, amin autóskártya módon vannak egymás mellett adatok, ahol mindenben jobb a Ceed, de amikor az a Ceed futott, gyakorlatilag már a 9gen volt Civicből, fogyasztás nem csoda, hogy kisebb, ha a idióta módon egyik 1,4 a másik 1,8. Nevetséges ez az oldal így, ebben a formában.
-
Integrale
veterán
Akkor az messze nem üzemi hőfok, szóval ne reklámozd így, mert marhaság.
Pumma: Te nem érthetsz hozzá.
A Kia 4195 rpm-nél leadja a max teljesítményét, a Honda csak 4300-nál, igaz, hogy az egyik 1,4 a másik 1,8 így utóbbinak már 3000-nél megvan az ami a kisebbiknek 4200-nál, de sebaj... A fogyasztásról nem is beszélve. -
Integrale
veterán
Kétlem, hogy 1,5 km után elérné az üzemi hőfokot. Az, hogy a mutató felugrik 90-re, az nem jelent semmit, az olajra nézve pláne nem.
(#148058) Most tényleg ilyen autóskártya módon hasonlítasz össze két autót? Van egy geneációnyi eltérés a kettő között, msáfelől tudhanád, hogy a számok semmit sem jelentenek, lásd Kornelnak egy, a Civicnél minden irányba nagyobb autó kényelmetlen/szűkös belül.
-
Integrale
veterán
Továbbá nem tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy kesztyűtartót cseréjek, vagy ha igen, mert más szín jobban tetszik, akkor a teljes belsőt átcsavarozom, nem csak azt az egyet, hogy jól kitűnjon onnan.
Ha mindenképpen benzines kell belőle, és 1.6, akkor inkább választanám az ECO-t, abban nincs vezérlésmódosító, megspórolsz magadnak 50e körüli anyagárat + szerelést, vezérléscserekor.
Olaj mindig legyen maximumon, de ennyi idősen szerintem már édesmindegy, az előző tulaj jó eséllyel ütötte vágta. (a linkeltet szó szerint is)
Mivel kényes az összes TS, ezért ilyen korban már hanyagolnám őket, nagyon sok múlik az előző tulaj(ok)on, hideg hajtás, jó olaj, rendszeres csere stb.Vagy a sorozat legvégéről vennék egyet, de arra meg kicsi a keret, vagy keresnék másik autót.
-
Integrale
veterán
válasz
middleaged #147917 üzenetére
Ennyiért vagy éppen drágábban vannak jól felszereltek is 147-ből, ebben szálkák mennek a seggedbe, olyan fapados, ráadásul az A oszloptól kezdve nem stimmelnek a vonalak, de így képről még a szín sem.
-
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog #147893 üzenetére
Nem szabad betartani a gyári 40, majd 30e km-es olajcsere intervallumot, illetve rá kell nézni a láncra.
Rengeteget használnak a volt munkahelyemen, ismerősi körben is van nem egy, Corsa, GP és Suzuki ezzel a motorral, nem problémásak.
Plusz ő 2011-es Merivát nézett, cikkben is szerepel, hogy 2009-ig lehetnek gondok. -
Integrale
veterán
Napokban sétáltam a dohányutcán, egy irányba a forgalommal. Egymás mögött állt két BMW, az egyik egy X5, a másik egy F30 3-as. Délután 3, elég szép sor alakult ki, mondhatni dugó volt.
A két BMW azon a 200 méteren, amíg nagyjából tartottuk egymással a lépést, 9x illetve 12x indult újra és állt le, gurult 3 métert, stop, start, 3 m stop.
Engem maga a tudat halálra idegesítene, függetlenül attól, hogy szívó benzines, vagy német triplaturbó. (pláne, hogy az utóbbinak jó eséllyel úgy van megírva a szoftvere, hogy bizonyos hőmérséklet alatt/ felett ne állítsa le a motort). -
Integrale
veterán
válasz
PainKiller13 #147873 üzenetére
Elso dolgom lenne, hogy egy hozzaertovel kiiratnam a francba ezt a funkciot.
-
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog #147864 üzenetére
Egyértelműen a J Astra generációja.
-
Integrale
veterán
válasz
Napfénysüti #147851 üzenetére
Auris, i30, Ceed.
A Focus és a Mazda szerintem kilóg ebből a felhozatalból, utóbbival ráadásul nem lennél előrébb, ha az idő vasfoga felől küzelítjük meg. -
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog #147469 üzenetére
-
Integrale
veterán
Nem ugy van, hogy csak az uj modelleket kotelezhetik ilyen tesztekre? Pont mint par eve az uj S osztaly, aminek a klima toltete nem volt elfogadott, viszont volt egy kiskapu, miszerint a modell csak egy facelift, mert az elozo S fodarabjait hasznalja, ezert forgalmazhattak az idokozben betiltott toltettel.
-
Integrale
veterán
válasz
Tothgera30 #147065 üzenetére
Amikor a G piacra kerult, meg gondolat sem volt az NCAP.
-
Integrale
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #147046 üzenetére
De miért feltételezed azt, hogy ha te úgy adod el az autót, hogy még egy laikus nem vesz észre rajta ezt-azt, akkor más nem így adja el neked az autóját?
Tudom, látni olyan hirdetéseket, hogy "új lendkerék, új vezérlés, felújított futómű, de eladnám".
De ez egyrészt kamu, másrészt, veszel egy vélhetően többet futott, idősebb, olyan autót, amin nem tudod, hogy mit, mikor cseréltek, ha cseréltek. Tehát kezdheted elölről a kiadásokat, megfejelve átírással, szervizlátogatással, rohangálással, adminisztrációval.Más megközelítésből, már csak a lelkiismeretem miatt is úgy adnám el ahogy van, és a tényleg apróságot javítanám, nem simliskedném el a lendkereket, rozsdát stb.
-
Integrale
veterán
válasz
middleaged #147036 üzenetére
Nem fogod észrevenni a különbséget a két motor között. 0-100-ban fél másodperccel jobb a 120 lovas, illetve azonos fordulaton 2-3 Nm-rel nagyobb nyomatékot kapsz. A vezérlésmódosító cseréje 50-60 között van anyagárban, + 20 körül a művelet, amit szerencsés vezérléscserével együtt megejteni, így könnyen beleszalad a 120-ba.
-
Integrale
veterán
válasz
mihione #146859 üzenetére
147 amennyivel komolyabb autó a 145-nél, annyival drágább is a kopó alkatrészek cseréje, pl futómű.
TS motorokat mostanra szétrúgták, az Amore tagság sem jelent semmit, maximum annyi előnyöd származik, hogy megtudod, ki rúgta szét az autót. (tisztelet a kivételnek) Sok olyan van, aki, hú nagyon megy, felrak egy videót is róla, aztán hidegen tiltás, zörög, de jó az úgy, majd a locsolópénzből megcsináljuk Jövőre!
És nem egy ilyen, hanem tömegesen.
Dízelekkel jársz a legjobban, akármelyik 1.9 jó lehet, főleg ha pályázol is. Havi 1000-1500 beleugrik pályán a TS 145-be itthon, bírja, de 4500 130-nál, az 4500.
600-ért viszont, jó dízel 147-et nem fogsz találni, akkor inkább vegyél egy olyat olcsón, aminek szar a futóműve, lendkereket kell cserélni, szakadt a belseje, törött a szélvédő, szar a váltó stb, (a lényeg az akart lenni, hogy a kaszni és a motor legyen jó) egy ilyenhez garantáltan olcsóbban hozzájutsz, alkatrész van hozzá bőven, viszont a jó és a fentebb vázolt közötti különbözetből gatyába rázod, és tudod, hogy jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest