- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tresh #133025 üzenetére
Ez szépen vált és gyorsan is, a baj azzal van, ha erősebben lenyomod a pedált akkor mire kimatekozza hova is váltson... na az az idegesítő 2 mp ott van mindig.
Szóval vagy csak közepesen gázon ugrok ki vagy beleszámítom azt a 2 másodpercet amíg reagál a technika.
mod:
S60 D5-öt vezettem automatával (5 gangos gt-vel). Kellemes hömpölygős.
mod2:
Bit: Már szótam. Azt mondták várjak, előbb a csaló szoftvereket cserélik le...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tresh #133022 üzenetére
Kormiban DSG-van az is gondolkodik és ott is van lag. Nagyon idegesítő. Bele kell kalkulálni azt a 2 másodpercet amíg kiszámolja, hogy akkor hova is váltson. Ami leírva nem sok de előzéskor vagy éppen határhelyzetben baromira az...
A következő autóm nekem is automata lesz, már
kinőttemkiöregedtem a váltogatásból. Kényelmes nagyon. A fék előbb elfogy, drága a javítása és ha sietsz k. idegesítő de hát ingyen ebéd sosincs. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
#94529552 #133019 üzenetére
Nem még. De majd a kolléga lebokszolja velük én nem folyok bele.
mod:
Tom1939: Automata jó, családi autóba az való.
Csapatósba nyilván nem. Van pár idegesítő dolog benne (lassan vált, és van lag ha a gázra lépsz) de ha nem sietsz akkor ez nem tűnik fel.
Szóval köznapi használatra jó és kényelmes az automata. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #133008 üzenetére
Azt egy szakad szíjjból nehéz lesz megállapítani sztem... De majd a műszaki kárszakértő böffent valamit.
Egyelőre a legjobb ajánlat tőlük az, hogy felesben fizessék a generált.
mod:
Tom1939: Az autót kéne használnia, amíg meg megy a birkózás addig meg az autó nem kerül megjavításra. Szóval valószínűleg belemegy az 50-50%-os költség megosztásba.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fi:zi'k #132975 üzenetére
Jah, elég sokan házimoderátoruknak hiszenek...
Ilyen ez a popszakma.
mod:
Tsebacsi: Jah garancia ami kb semmit nem ér. Kollégámnak most szakadt el a vezérlés benne. Betrélerezték a PoHu-ba majd közölték, hogy nem rendeletetés szerűen használta így nincs gari (5. fokozatban 130-nál előzött pályán).
Azon a napon egy vásárlót biztos elvesztettek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tsebacsi #132947 üzenetére
Nem éri meg nekik csak ezért egy potensebb szívóbenyóst kifejleszteni és/vagy gyártásban tartani, mert nem fogy annyi belőle. De a gari időt meg így is kibírja TSI-vel. A szívó 1,4 Corsa motor meg édes kevés egy Passat kasztniba. Lekéne porolni a 2.0 FSI-t mondjuk... Vagy kéne bele egy jó Skyactiv blokk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mike81 #132858 üzenetére
Az 1499ccm-es a jó, az 15xx ccm-eseket kerüld a turbós benzinesek közül.
Opelből az 1.0 turbó nagyon jó, a 125 lovas változata már élhetően potens. Az egy díjnyertes, nagyon korszerű tényleg jó motor de az 1,4-1,6 se gáz.
Minden csak direkt befecsis kormolódik a Toyta is, a VW-en is... az összes. Csak ha van kettős befecskendezés (szívócső és direkt is) akkor nincs gáz. Az újabb TSI-k pl már ilyen befecskendező rendszert kaptak.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
barack1997 #132668 üzenetére
Az 1.8T: karbon képződés az olajkádban, olajpumpa szívókosarában, tud repedni a turbó, rángat a gyújtótrafó hibája miatt, kényes a hűtésre, reped a vákuumcső...
Amúgy jó motor ezeket leszámítva.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem nem hiányzik. Jó nyilván azért mert ehhez vagyok szokva és persze Kormi nagyon jól megy de nincs benne tartalék. Elindul szépen, alul tol egy nagyot felül meg konkrétan semmi nem történik. Engem nem zavar ha forgatni kell jobban betudom osztani az erejét ha lineárisan jön.
mod:
^Boss: Nem lehet, a DPF nagyon hamar bemattol tőle.
A dízel nem erre való. Akkor már egy hibrid ha városban császkálnál sokat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tsebacsi #132562 üzenetére
Pedig én is beleugrottam majdnem egybe mikor autót kerestem. Neduddki majdnem rábeszélt anno, aztán kipróbáltam haverét és azt mondtam h ez teljesítményben kevés, fogyasztásban meg sok lesz...
Jó a Kuvik de akkor lenne igazán az, ha a 2.0i motor benne lenne a polgári változatban is mondjuk olyan 160 lóra írva.
mod:
^Boss: Volt 1.8 TSI autónk, hát városban az inkább 11-12 ha nem mozgó akadály akarsz lenni.
-
Qru
MODERÁTOR
Végigzongoráztam én is ezt a kört az elmúlt pár évben így elég "frissek" még az élmények (mind a háromba darabonként cca 50k km-t pakoltam, tehát nem csak egy tolatásnyi tapasztalat beszél belőlem):
- 2.5i 230/170 - 2000 alatt semmi, 4000-nél Nm csúcs és 6000-nél teljesítménycsúcs. Szűk a tartomány, váltogatni kell ez ilyen... cserébe elvan 14,5 literrel hajtva is.
- 1,8 TSI 250/160 - 1500-4200-ig Nm csúcs és 5000-6200-ig teljesítmény csúcs. Fickós és szalad kifulladásig. Nagy móka de iszonyat sokat zabál ha taposod, 16 liter feletti fogyit nem kunszt összehozni vele.
- 2.0 TDI 350/170 - 1750-től mennyország kb 3000-ig de sajnos felül már semmi nem történik (legalábbis az alsó rpm-es toláshoz képest érzetre). Nekem nagyon fura volt megszokni a karakterét de én ugye szivóbenyóson szocializálódtam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hobizoli #132090 üzenetére
Röhögni fogsz (a Lega tulajok viszont nem) pl a 2 literes boxerekben is van. Legacy mk4-ben is már, ami azért nem mai csirke (2005-2009)...
Ezt az árajánlatott adta egy szakszervíz (nem márkaszervíz!!) nem olyan rég:"Kettős tömegű lendkerék és kuplungszett cseréje 370 000 Ft (gyári alkatrész, benzines motor)*
Kettős tömegű lendkerék és kuplungszett cseréje 380 000 Ft (gyári alkatrész, dízelmotor)*
Kuplungcsere és kiváltószett egytömegű lendkerékkel 196 000 Ft (utángyártott alkatrésszel)**Munkadíjjal együtt"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #132083 üzenetére
Ki kell kormolni, látod?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LógaGéza #132079 üzenetére
Kell autózni mire visszajön akár csak egy DPF pucolás (cseréről nem is beszélve) ára. Ami könnyen összejön ha csak rövid városi utakra van használva a gép. Idősebbekre amúgy is jellemző hogy 1500-nál már elváltogat amit meg a kettőstömegű nem bír... Szóval gondold át ez a dízel kell neki manuális váltóval dolgot.
Ha szereti a karakterét és van tartalék pénz akkor ok de csak ha az olcsó nyál miatt venné akkor azért számoljátok ki, merre meddig hány méter mert könnyen lehet, hogy többe lesz a leves mint a hús... -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
2thletme2day #131971 üzenetére
Keresztapának is ilyen 3-as Mazzagja van. Az is rohad, pedig nem volt törve. Hát ez ilyen. Cserébe elég jól megy és soha nem volt semmi baja.
Volver? Nincs velük panasz, több S60/S40 tulajt ismerek és egyik se panaszkodott rá hogy rohadna.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
2thletme2day #131962 üzenetére
Nagyon rohadnak ezek a Mazzagok valóban de ha ott van a közelben menj el nézd meg, az kvázi nem kerül semmibe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID??? #131960 üzenetére
Sor4-es motorja van nem boxer. Városba flangálni bőven megteszi. Azért az alkatrészellátásnak nézz utána de ha nem rohad akkor nem elvetendő.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID??? #131911 üzenetére
Subaruuu???? A nevemen szólítottál!!!! Milyet néztél?
mod:
BigBlackDog: Fiat Punto.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #131881 üzenetére
Most mikor eladtuk ősök autóját este 6-kor raktam fel a hirdetést hahu-ra, reggel 8-kor már el volt adva, aláírt szerződéssel a kézben könnyes szemmel integettünk utána.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID??? #131870 üzenetére
Ennyire ne korlátozd le, mind a kettőből nézegess, amelyikből találsz jobb állapotút. De az aljukat ezeknek is jól nézd meg. Ha frissen van lekenve az a leggyanúsabb, mert akkor erősen sanszos, hogy csak a rozsdára rátaknyoltak, hogy el legyen fedve.
Tipik nepper trükk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID??? #131861 üzenetére
Rozsdását ne vegyél. Mi is azért adtuk el most a Puntónkat mert szét volt már rohadva aza alja, TehProbe kolléga is ezzel szív itt...
Hát akkor nem lesz tánc. Mara a Seicento. Suzukit semmiképpen nem akarsz? A gombóc Swift már nem halál autó...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID??? #131856 üzenetére
Ha méretre elég és nem gáz, hogy te vagy a gyűrőd zóna akkor mehet.
De inkább Fiestát néznék. Vagy ha találsz nem rozsdás Puntót az is nagyon jó választás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID??? #131832 üzenetére
De. Az mk1 es mk2 is, foleg az alja a sarkalatos pont.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #131773 üzenetére
Akkor ne Opelt vegyél.
#csakaHonda
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Declare #131764 üzenetére
Van bejáratott szerelőm de ő közölte, hogy ehhez a vágenhez nem ért és nem is nyúlna szívesen hozzá. Így maradt a választható 2 ajánlott szakszerviz ami itt van Pesten.
Az egyik kapásból kihullott a Castrolos akciójuk miatt (és mások is panaszkodtak rájuk ahogy olvastam a fórumokat) de a másikkal elégedett vagyok nagyon (itteni kispajti ajánlotta ezúton is óriás hála neki).
Csak gyári vagy attól jobb minőségű cuccokkal dolgoznak és az áraik sem vészesek. Legutóbb is 8k-t kért az olajcseréért ami nagyon jó ár (hozott dolgokból is melóznak, így legutóbb már minden alkatrészt én vittem a cseréhez). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Declare #131751 üzenetére
Én még azokban sem nagyon, múltkor is Castrolt akartak önteni bele, mondom az nem lesz jó, Motul kell bele. Pedig jó a Castrol a többi gépbe is ezt öntjük. Jó, de az enyémbe maradjon a gyári olaj. De az feláras... Ok, kifizetem ne félj.
Na oda se vittem többet a gépet. 50k-s olajcserébe nehogy már ne férjen bele a gyári olaj...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #131728 üzenetére
Kettős tömegű sok szívóban is van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon #131645 üzenetére
Nem, az azt jelöli, hogy etanollal is megy (E85) nem csak (kevert (E5, E10)) motorbenzinnel. Nincs érdemi előnyöd vele csak azért írtam ha ilyenből találsz jó példányt nem kell félned tőle.
mod:
matyi19: Legegyszerűbben az alvázszám alapján.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #131631 üzenetére
Szemből ok de a hátulja nem tetszik. Bezzeg az új CX4...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #131619 üzenetére
Jogos.
IS250 jöhet. Legend nekem túl nagy de amúgy nagyon baba autó.
mod:
Haver Svájcban vett 2,4 D5 S40-et. Na az szépen szedi a pacskert...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon #131613 üzenetére
Ha találsz belőle flexifuel-t az is nagyon jó választás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon #131610 üzenetére
Azzal se egy erőgép de már vállalható kategóriás és az egy megbízható motor. Az 1,6i alul van méretezve ahhoz a kasztnihoz, annyit eszik vele mint az 1,8-assal.
Szóval 2.4 D vagy az 1,8i-vel szereltet keress.
-
Qru
MODERÁTOR
Az törve volt, nyílt a függönylégzsákja is.
Egy lakatossal alaposan átnézetném... Kérdés a küszöb milyen állapotban van. Nagy valószínűség szerint a következő hasonló karambolban cart se fog már védeni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #131544 üzenetére
Patentnek tűnik. Ezzel eljár 6 liter körül simán.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
aero. #131243 üzenetére
Igen 660k volt. Semmi baja nem volt. Olajcsere (de az alap), akksicsere, a repedt szélvédő csere, a sérült ködlámpa búra csere futómű állítás kapott gumikat mert a nyári félre kopott és kb ennyi. Klíma patentül hűt.
Mondtam neki, hogy vagy most adja el amíg működik benne a váltó vagy ha megakarja tartani hosszútávon akkor csináltassa meg és akkor még egyszer ennyit elmegy csuklóból.
Se DPF se kettős tömegű szóval egyedüli nagyobb költség csak váltó meg esetleg a távoli jövőben egy turbó csere/felújítás lenne csak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #131143 üzenetére
A váltóban szeleptömböt kéne cserélni. Motorikusan semmi baja. Most megy a matek, hogy megéri-e vagy 179k km-re visszatolatva egy nepper udvarán landoljon.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Jaja, szedi a pacskert és a hangja sokkal szebb mint egy sor4 dízelnek.
footy: 550k km volt benne mikor vette most már 600k fölött jár. Céges autó volt külföldre jártak vele. Semmi baja, igaz az automata már néha rakoncátlankodik benne.
TaaT: Mikor hívod a neppert, hogy hány km van benne pontosan? A válasz: Amennyit szeretne.
mod:
Declare: Limit less német autópálya és az anyósülésről fotóztam. Jó?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #130961 üzenetére
Az korrekt, pedig nem olyan kis bódé az.
kornelka: Jó de te csak az M0-on gurulsz ott még én is elvagyok 7,8-ból bőven.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #130959 üzenetére
Mennyit eszik nálad?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130657 üzenetére
A szívó 1,8-as élhető már bőven.
A turbós tartogathat nagyobb költségeket (nekem is volt egy anno) és azok jórészt már le vannak rúgva.
Van pár típushibája is, úgy mint karbon képződés az olajkádban és az olajpumpa szívókosarában (ha volt rendesen cserélve az olaj és a viszahűtésre is figyeltek akkor nem jellemző), tud repedni a turbó, rángathat a gyújtótrafó hibája miatt, kényes a hűtésre nem csak a kokszosodás miatt hanem mert a motortérben elolvadnak a kábelek szigetelései és kontakthibás lesz, ami egészen fura és megfoghatatlan hibák sorát tudja produkálni, továbbá hajlamos elrepedni a vaákum cső. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130643 üzenetére
1,6-os sokat eszik. Városban a rövid váltó miatt egész jól ugrik de pályán siralmas. Eléggé hajlamos enni az olajat, gyújtótrafók szoktak benne tönkremenni. Ezen kívül a szokásos kopók jönnek elő mint minden másik autónál.
1.9 TDI-vel marginális tapasztalatom van csak, arról majd az okoskák írnak bővebben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130493 üzenetére
Benzines fronton az 1,4-es harmatos, kell bele az 1,6-os.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130479 üzenetére
A 2,4-es 5 hengeres Volvo motor nagyon jó! Esetleg még Honda Accord fronton is érdemes szétnézned (2.0i vagy 2,4i) ha már az S60 méret játszik...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130456 üzenetére
1: erősen alábecsülted a saját autó költségeit
2: cégként érdemes lízingelni ha nem vagy az akkor vegyél sajátot. Mikor írtad, hogy melóra kell és nettó keretet adtál meg abból arra következtettem hogy a cég(ed) ad ennyit és vegyél vagy bérelj vmit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130383 üzenetére
Jaa, az egészen más. Akkor nem "nyűg" hogy rajtad marad. Azt hittem vmi áruszálító féle kéne melóra.
Akkor vegyél mindenképpen! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130379 üzenetére
+2 garnitúra gumit élből számold ez nem az az árkategória amiket patent gumival adnak el. Vételkor a kötelező kör (olaj, vezérlés, szűrők) letudható egy 100-asból ha vmi egyszerűbb benzines Opelt veszel pl. +100k az átírás és a vagyonszerzési illeték, új forgalmi, stb. Egy 7-10 éves autón már bizony elő-elő jönnek dolgok. Folyamatosan. pl kilyukad a hűtő, tönkre megy a generátor, a futóműre simán rá kell/lehet locsolni 100k-t önmagában, egy féktárcsa/betét csere, esetleg egy újracsövezés, elfoss magát a klímakompi vagy a szervó... Persze nem mind jön elő törvényszerűen és nem egyszerre (de akár még ez is bekövetkezhet).
Szóval sztem ha melóra kell akkor jó konstrukció a lízing. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
htomi85 #130368 üzenetére
Még az is k. jó ár ha nettó.
Neki elég vmi "egyszerűbb" autó amit jóval olcsóbban kihoz. Vagy fordítsunk rajta: ugyanannyi pénzből jóval újabb/jobb kocsit kap és nem őt terheli az értékvesztés és a szervizelés.
Szvsz ez csak egy ilyen balkáni beidegződés, hogy az a tuti ami az enyém. Ezt el kell engedni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #130332 üzenetére
Nekem onnan jött ez a dolog, hogy amikor ilyen szituban voltam vettem és nem béreltem. Melóhely egy idő után off lett az autó meg ott rohadt rajtam még jó sokáig.
De nem csak ez szól mellette, beszéltem egy taxissal hazafelé minap. Mondom elég pöpec, egy a Focus 3 1.6 TDI. Kérdezem mennyi egy ilyen? Azt mondja fingom sincs és havi 98k-ért bérelem.
Ebben benne van a szervizelés is, tehát az olajcsere meg minden kutyafüle. Neki a bérleti díjjon felül csak benzint/gázolajat kell fizetnie és kész. Se teljesítmény adó, se biztosítás se semmi egyéb költség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Renault, Dacia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest