- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Óvakodjatok a hétvégi autósoktól!
Pár perce majdnem belém tolatott egy idióta vénember a gagyi skodájával!
Munkából kifolyólag a városi piac parkolójában kellett leparkolnunk... Persze k...va nagy káosz mert az összes vénember aki képes még a vezetésre ott szerencsétlenkedett, mivel piac nap van...Szóval beálltam a sorba, hogy mehessünk körbe a parkolóban hátha van még szabadhely, közben meg ez a baromarcú ember balról nekiállt tolatni... Igazából észre se vettem csak mikor már késő lett volna, de szerencsére kb 1 centire elhúzott még az autóm orra előtt. És amikor ledudáltam még neki állt feljebb(!!!), merthogy kint volt a tolatólámpája! A k...va anyját az ilyennek. Épp egy jókarban lévő kollegával mentem, na ő erre annyira felhúzta magát, hogy kipattant az autóból és úgy ordibált a vén csótánnyal. De az csak nem fogta fel, hogy attól mert kint van a tolatólámpája még nincs joga belém tolatni... Nekem kellett leállítani, mert még a végén kiszedte volna az öreg csókát a kocsiból is...
Úgyhogy mocskosul megijedtem.... Az egész Skodája nem ért annyit, mint az én első lökhárítóm fényezése ha éppen meghúzta volna...
Lehet tényleg maradhatott volna a 20 éves roncsom... Nem azért mert ennek drága a fenntartása meg hasonlók... hanem mert rohadtul féltem!Így is olyan finoman megyek még vele amennyire tudok.
Persze tudom majd elmúlik, de akkoris.
Már csak azt nem értem, hogy az ilyen vén csótányoknak mért engednek jogosítványt? Vagy mért nincs fél évente egy komplett átfogó teszt? Mert tudom orvosi vizsg. gyakrabban van egy bizonyos kor fölött, de na! Azért ide szellemi felfogóképesség, reakció idő és gyors reagálás is kell, nem csak jó vérnyomás. Mért nem lehet egy olyan vizsgát készíteni, ahol az ilyen gyökereket kiszűrik? Nem kell az ilyennek jogosítvány mert életveszélyes. Komolyan mondom, nevetséges hogy ilyen embereket a volán mögé engednek. És tuti, hogy ez is csak gyökér hétvégi autós volt és csak a piacra jött ki a szar roncsával...
Ez most nagyon felhúzott, ki kellett adnom magamból... -
Dany007
veterán
válasz
runner 125 #83979 üzenetére
Köszönöm!
Igen igen, ezt az egyet sajnálom, hogy nem volt hozzá alufelni. Majd gyűjtögetek rá, ez meg jó lesz a télinek.
De egyelőre akarok tartalékolni váratlan eseményekre, úgyhogy ez majd csak később lesz aktuális. De lehet Photoshopban azért kipróbálom hogy állna. -
Dany007
veterán
válasz
szőröscica #83977 üzenetére
Jaja, úgyis tudom, hogy eddig 10 ezer forintból kb 240-260km-t mentem a régivel. Mindig ennyiért tankolok a benzin árváltozás meg minimális. Szóval ha lesz különbség akkor azt azért észre fogom tudni venni. : ) Ennyi meg elég.
-
Dany007
veterán
válasz
!Overdose! #83974 üzenetére
Azon leszek!
@joamilestoné:
Furcsa nekem is, azt hittem ez már alap. De az index szélén kéne lennie a kis gombjának, de ott nincs semmi...
Trend felszereltség, de v.színű pluszba kérték hozzá a digit klímát. -
Dany007
veterán
Üdv!
Megvan a Mondeo.
Végre.
Eszméletlen szépen néz ki élőben. A képek abszolút nem adják vissza.
Vezetni meg szintén egy élmény volt. Legalábbis az elődeihez képest. Teljesen más világ.
Sokkal kezesebb, könnyedebb vezetni. Jó az úttartás és a menetkomfort is. Igaz 110 fölött már jön egy kis menetszél, de ez legyen a legnagyobb bajom. De szerintem nagyon szép lett kívül-belül.Ami szomorú, hogy nincs benn fogyasztásmérő... hát mindegy, max nem fogom lesni egész nap az aktuális fogyit.
Ami viszont pozitív, hogy van benne ESP és első szélvédő fűtés is, amit anno a hirdetésben nem is írtak. Viszont majdnem fél tank benzinnel kaptam meg! : o Meg is lepődtem.Szóval korrekt nagyon.
Lesznek majd rendes képek. Ismerős befotózta körbe, megy a referenciái közé. Majd ha fent lesz az oldalon linkelem azt is. Azok legalább rendes géppel lőtt képek.
Kellemes ez az 1.8-as 125 lovas motor. Nem egy TDI, de no. Megelégszem vele. A 220k km is leginkább csak kívülről érződik, mert azért vannak rajta apróbb parkolási sérülések meg hasonlók.. .viszont kaptam tőlük egy üveg színre kevert festéket javítani. Ők is kijavították volna, csak egész délelőtt szakadt az eső.
Úgyhogy remélem most egy 8-10 évig nem kell másik autó után nézni. -
Dany007
veterán
Szerintem is-is.
Azért ha valaki sport felszereltséggel kér autót akkor talán nem azért kéri, hogy (jóval) többet fizethessen vagy mert olyan nagyon szép az egy kipufogó helyett a kettő ott hátul.De persze még ez sem jelenti azt, hogy szét lett volna hajtva. Csupán nagyobb rá az esély pár százalékkal.
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #83870 üzenetére
Ez jó!
Ettől függetlenül én semmiféle "vackot" vagy plusz "díszítést" nem tudok elviselni az autóban.
Még anno, mikor kipróbáltam a vunderbaú illatosítót, azt is csak nagy duzzogva akasztottam fel a műszerfalra... Meg azok a kis illatosítók, amiket a levegőbeömlőre szoktak aggatni, na azt se tudnám elviselni...
Egyszerűen rontják az összképet. Egy részük csak simán nem illik az autó belső összképéhez, az ilyen füzérek meg dobókockák a visszapillantóra aggatva csak szimplán giccsesek, ocsmányak... Persze lehet egy 20 éves kettes Golfot fel lehet vele dobni, de én már a 18 éves Omegában se viseltem volna el ilyesmit.
(no, így lehet a semmiről is fél oldalt pofázni)
-
Dany007
veterán
Azért egy szmájlit elvártam volna.
Reméltem sikerült egy kis mosolyt csalni...
No de a lényeg: [link]
"A vadakért a területileg illetékes vadásztársaságok a felelősek, velük szemben érvényesíthető az autó tulajdonosát ért kár, ám a felelősség megállapítása sokszor nem egyértelmű, így a baleset utáni intézkedésnél nagyon sok apró, ám annál fontosabb részletre kell ügyelni. Ezeket foglaljuk össze az alábbiakban. "
És ennek jogi alapja is van, amennyiben tényleg nincs kint figyelmeztető tábla.
Nyilván vannak rá módok, hogy a kiszaladás kockázatát minimalizálják, a vadaknak is van területük, lehet azt szabályozni stb... (nyilván ha vonulás vagy párzási időszak van az kivétel, de olyankor jó előre be is szokták jelenteni, nagyjábóli időszakmegjelöléssel). Sok ügyfelem van a vadásztársaságoktól / erdőgazdaságoktól, legközelebb valamelyiktől megkérdezem.
De a lényeg azon van, hogy a legtöbb esetben olcsóbb kitenni egy táblát, mintsem foglalkozni az üggyel. -
Dany007
veterán
Ahogy akarják.
Locsoljanak szét T-rex pisit az utak mentén hogy elijesszék az őzeket, bánom is én.
Van ahol megtudják oldani, mert elvileg csak ott védettek ahol kint a tábla. Ha olyan helyen fut ki eléd az őz ahol nincs tábla, ott az azt a térséget felügyelő erdőgazdaságnak ki kell fizetnie az okozott kárt. -
Dany007
veterán
Erdőgazdálkodások, közútkezelő.
Nekik kéne megoldani azt, hogy egy 80-100-zal közlekedő autó elé ne tudjon már random kiugrani egy őz vagy szarvas vagy akármi nagyobb dög.
De sokkal egyszerűbb kirakni kilométerenként egy táblát, hogy vigyázz vadveszély. Aztán ha a barom mégis ütközik akkor IJ kint volt a tábla... -
Dany007
veterán
Nem én mondom ezt, hanem általában a fórumozó többség.
De tökmindegy, mert a TC is írtak olyan trükköt, amivel a márkaszervizt is átb...ák. Úgyhogy akár vissza is igazolhatják, mégis jóval több a valós km az autóban. Ezt a cikket is itt linkelte valaki a fórumban.A számla se jelent semmit. Hiszen itt megmondták, hogy azt is lehet hamisítani. Ott is min. fel kell hívni a számlát kiállító céget és ha lesznek olyan kedvesek, esetleg ki is keresik az adatbázisból, hogy anno az tényleg ott lett szervizelve vagy sem.
Mondom még egyszer, ezeket nem én állítom, ezt itt a fórumon szokták mondani igen gyakran mikor ez szóba kerül.
-
Dany007
veterán
válasz
n0rbert0 #83777 üzenetére
Szerintem semmi értelme megkérdezni.
Itt a többség szerint úgyis "a szervizkönyvet meghamisították", "kilóra vették bele a pecsétet", "a km óra már kétszer lett visszatekerve legalább" stb stb...Egyébként szerintem ezt innen úgysem lehet megállapítani. De több esély van rá, mint ugyanez egy 20 éves autó esetében.
Ha van egy hozzáértő szerelőd akiben az utolsó vérig megbízol akkor ő átvizsgálja az autót és talán az alapján megtudja állapítani, hogy megfelel-e a futásteljesítménynek. -
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #83768 üzenetére
De hát elmondtam.
Mindent elintéznek nekem. Én kértem külön, hogy az ő szervizesük nézze át és szerelje.
Nincs semmi misztikum.
Ez a srác egy 15 év+ ismerőse a családnak. 20+ éve foglalkozik autókereskedéssel, végigjárta a ranglétrát az aljától az ügyvezetőig...
Nekik van egy megbízási díjuk, ami az én esetemben kb szívesség alapon működik, de szerződés ugyanúgy van rá. És ők kerestek és néztek meg nekem autókat. Mert ők értenek hozzá, én meg nem.
Leírtam kb mit akarok és az alapján. Persze leginkább sokmilliós autókkal foglalkoznak, de ez is a szívesség része...
Megnéztek több autót is már nekem. Azokat is amiket én ajánlottam és mindegyikről elmondták az őszinte véleményt. Volt olyan is, amit ő is jó autónak tartott meg én is, de mégsem ajánlotta, mert azt mondta ennyi pénzt nem ér meg az az autó, hiába jó. (ez volt ugye a korábban itt is linkelt egri Mondeo 2000-es).
Aztán meglett az autó, elhozták nekem, átírják, leszervizelik, kipucolják, felpolírozzák stb stb... Nekem meg majd csak be kell ülni és elhozni ha minden megvan. -
Dany007
veterán
válasz
Typhoon47 #83755 üzenetére
Meg persze. Csak most átvizsgálás alatt volt, aztán jön a szerviz átírás... és remélem a hét vége felé már el is hozhatom.
@DeFranco: Mármint milyen márkát? Mert azt nem sajnos. De remélem nem gagyit... Kértem direkt, hogy minőségi cuccok legyenek benne, persze értelmes keretek között.
-
Dany007
veterán
Na, úgy néz ki 100k lesz az első szerviz az autón. Megvolt az átvizsgálás...
Ebben benne van a hátsó féktárcsák és fékbetétek cseréje, valami fékvezeték plusz fékolaj csere, plusz a szokásos szerviz: olajszűrő + olaj, légszűrő, üzemanyagszűrő, pollenszűrő, klíma tisztítás és feltöltés stb... plusz persze a munkadíj.
Szerintem egész elfogadható ár... pedig kicsit féltem, hogy mit találnak még pluszba... -
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #83727 üzenetére
Való igaz!
b...meg!
Letöröd a jókedvemet!
De, hamarosan meglátom milyen... csak szép legyen jó legyen... a többit lesz..rom.@TaaT:
Hát ezaz...
mintha olyan nagy dolog lenne tévedés nélkül megírni egy hirdetést...
Ezért bíztam meg én azokat ahol azt írják: "Mi nem tartjuk fenn az eladás, elírás és tévedés jogát!" -
Dany007
veterán
Nem is az a gond, hogy nem volt benne bejegyzés, de akkor milyen alapon garantálják a futásteljesítményt?
Okés, hogy szervizkönyvet is lehet hamisítani meg megvenni kilóra... de ha még az is nulla? Akkor milyen alapon?
Amit vettem abban 220k km van, de legalább tényleg végig vezetett. És a márkakereskedés ügyvezetőjének rokonáé volt... tehát van rá esély, hogy talán nem kilóra vette a pecséteket. -
Dany007
veterán
válasz
freaghill #83716 üzenetére
Tessék: [link]
Isten ments, hogy üzletet rontsak, de nekem anno megnézték ezt az autót. Hozzáértő.
4 új gumi alap. Az a bizonyos szervizkönyv amit annyira hirdetnek egyetlen egy darab bejegyzést tartalmaz 15k km-nél. Jobb oldala törött, újrafényezve, de a festékvastagság-mérő alapján nem lehetett nagy törés. Szélvédő kőfelverődéses, kis javításra szorul. A leírtakkal ellentétben nincs CD-s rádió és nincs elöl-hátul elektromos ablak, csak elöl.
Ettől függetlenül egy jó autó lehet. Csak szerintem - és az ismerős szerint se - nem ér ennyit, amennyiből a végén kihozható.Plusz, mikor én néztem még 2014 05. hóig volt rajta műszaki. Tehát még műszakija se nagyon volt. Ahogy most látom már megvan az újabb 2 év műszaki rajta.
Szerk.: Ja és minimum(!) fél éve árulják már, de lehet több is... gondolom okkal nem vette még meg senki sem.
@MunezXBK:
Parasztság ez nagyon! Remélem nálam nem lesz ilyen.
Most van átvizsgáláson a Mondeo. Izgulok kicsit mit találnak... Akksiból én egy kicsit nagyobbat vetettem apámmal a múltkor (sok éve) hogy kicsit túlméretezve legyen, de még ne annyira, hogy ne tudja feltölteni a generátor. Meg is lett az eredménye... A legnagyobb fagyban is pöccre indult az autó... miközben az én Omegámnak meg kellett 2-3 indítás is a mínusz 25 fokban...
@kornelka:
Igen igen! Ezért is volt jelölt. De mivel elég messze volt hozzánk Eger és plusz műszaki is kellett volna még anno, meg ugye a 4 gumi... így már 800k lett volna a vége szerviz nélkül...
Erre most kb pont ennyiért szereztük meg a 2003 07. havi Mondeo-t tényleg végig(!) vezetett szervizkönyvvel... Azt a plusz 200k-t meg simán megérte szerintem. Azért mégis újabb típus, bő 3 évvel fiatalabb és 2 csillaggal jobb törésteszten. -
Dany007
veterán
válasz
batai15 #83714 üzenetére
Igen, a gumival vigyázni kell.
Szokás itthon tükör sima gumikkal árulni az autókat. Szerintem rendkívül pofátlanság.Én is néztem anno egy autót, ami kategóriájában az egyik legdrágább volt és költségmentesként hirdetve... de a dolog ott kezdődött, hogy azonnal 4 új gumi, mert másként elhozni se lehetett volna. Én meg mondtam h b...k meg. Azóta is árulják ugyanannyiért...
-
-
Dany007
veterán
Ja, lehet az lesz akkor. Bár azt hittem amennyire tömegautó a Mondeo nem népszerű ilyen körökben. Elvégre egy mezei bontó is tele van alkatrésszel, amik ráadásul többnyire könnyen beszerezhetőek és olcsók a kategóriában.
Meg más egy spécin tuningolt bmw ami korából adódóan már eleve ritkaság. Főleg ha valaki még beleöl milliókat egy ezeréves de nem OT autóba.
-
Dany007
veterán
Most hogy témánál vagyunk... Az mk3 Mondeo mennyire kelendő, mennyire lopják?
Elgondolkodtam, lehet nekem se kéne majd az utcán tárolni... Bár van itt az utcában qashqai, újabbfajta focus meg hasonlók...
Viszont van itt lakóparkunk alatt mélygarázs. És az egyik ismerősnek van is ott garázsa. Mondta, hogy nyugodtan használhatjuk, mert neki nincs autója..Na most a húsz éves Omegánál nem láttam értelmét, de a Mondeonál már lehet, hogy lesz.
Csak az a gond, hogy nincs közvetlenül a mi lépcsőházunkban lejárás oda.. Tehát át kellene mennem egy másik lépcsőházba, ott le a mínusz 1-re és úgy a garázsba. Nem kicsit macerás lenne, ezért ódzkodom tőle. -
Dany007
veterán
válasz
Kornel #83627 üzenetére
Ki tudja mi az oka... Azért van benne igazság.
A mai - már elnézést - hülyegyerekek minden szart kiposztolnak mindenhová hogy lehessen mivel menőzni. Hogy minél többen lássák milyen fasza verdája van stb... Amiket meg kb bárki megnézhet, elolvashat és ezeknek köszönhetően kb bármit meglehet tudni 1-1 tulajról és az autóról vagy legyen az bármilyen más termék.Másrészt tuti hogy alkatrésznek kell. Tehát v.színű már rég darabjaira lett kapva valami zuggarázsban. Főleg ha tényleg ilyen sokat ér. Tehát a nyomozásnak nincs sok valós esélye.
A ráköltött pénz töredékéből lehetne már venni / bérelni egy garázst vagy védett parkolót, ahol ha más nem, legalább nincs ennyire szem előtt ha már ilyen értékes autóról van szó. -
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #83590 üzenetére
Jajj nem azért mondtam. Csak mindenhol mindenki hangoztatja, hogy nem kell nagy autó, mert így meg úgy meg amúgy...
Hát tessék, ilyenkor azért ha csak picit is, de több esély lett volna egy nagy dögben, mint egy ilyen kis gyufásdobozban. Jól jött volna az a plusz 50-60 centi gyűrődőzóna...
Ha tehetném tankkal mennék.Vagy legalább egy X6-ossal vagy mégnagyobb döggel.
Nem azért, mert abban nem lehet meghalni, csupán az esélyek javulnak picit.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Apám most volt szervizben a Mondeo-val. 1999-es 1.8-as.
Jobb első kerékcsapágy + termosztát csere, munkadíjjal együtt volt 24 ezer forint. Nem túl olcsó ez? Direkt megkérdeztem nem a legolcsóbb gagyi alkatrészeket használták fel... Persze nem is a legdrágábbat. -
Dany007
veterán
Én azon akadtam ki, amikor írta, hogy valahová sietett akkor ment 150-et is vele!
80-nal nem mernék menni vele.. Az már tényleg veszélyes.
A TC meg lehozza nagy cikkben, hadd legyen "példa" a többieknek is...Azért minimum egy bekezdést érdemelt volna, hogy ez így mennyire veszélyes.
A műszaki kérdésén én is elgondolkodtam, de nyilván nem törvényes keretek között kapta meg.
Pedig aztán én nem vagyok az, aki azt mondja hogy milla alatt nem lehet normális autót kapni. De azért 65 ezerért... ennek minimum 5-6x-osa kéne egy olyanra ami még biztonságos is...
Amúgy a srácnak csak egy normális meló kéne, hogy ne kelljen mindenféle szart elvégezni...
-
Dany007
veterán
" Átlagosan kéthavonta autót cserél..."
"Mivel pontosan ötezret költött rá a benzinkúton, nem bánta az egészet,..."És az átírás hol marad? Tökmindegy mennyire rozoga szar autóról van szó, át kell íratni, nem? Az meg min. több tízezer forint... Akkor hol éri meg neki párhavonta autót cserélni? :S
Meg az a Citroen is egy hét után beszart, majd azt írja, hogy mindössze 5k-t költött benzinre? És az átíratási költség? -
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #83350 üzenetére
Szerintem ne agyalj rajta. A leírásod alapján abszolút felejtős a dolog. És szerintem is drága.
Most került fel pár "új" egész jó áron. Amik így külső és belső alapján jók lehetnek.
Egy ezüst és egy barna(?) metál. 800k alatt. Megnézésre érdemesek szerintem.Amúgy nekem már megvan mi lesz... Talán emlékszel még, múltkor linkeltem a pezsgő színű 1.8 Mondeo-t. Na az lesz meg egy héten belül, miután minden papír és szervizmunkát elintéznek nekem.
@tomi-ka:
Korábban már volt szó róla, hogy a TDCI dízelek jóval olcsóbbak a Mondeoknál. Benzinesből meg eleve jóval kisebb a kínálat, ami miatt magasan tarthatja az árat. (de a fenti Mondeo szerintem is kicsit sok, főleg miután elolvassa az ember amit a kollega írt a szemrevételezés után) Bár mondjuk amit írtál 2 ezres Giha-t én is elfogadnám!Bár dízel "nem nekem való" sajnos...
-
Dany007
veterán
válasz
Buster17 #83279 üzenetére
"kevésbé márkás (Opel, Ford, Mittomén)"
"4-5 éves autó 100k km alatt 3 misiért. Nagy autó, erős autó és márkás (Audi, BMW, Volvo)"
Én erre szavazok. Csak azért mert én a nagyobb autókért vagyok oda. Akkoris ha csak a sarki boltig kell menni.
De abszolút nem írtad le az igényeidet meg a felhaszn. területet. Bár ezen három márka egyike sem az olcsó szervizről ismert. És persze attól még, hogy márkás még lehet, hogy sokat kell szervizelni.
Ez azért elég relatív dolog és sok összetevős.
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #83250 üzenetére
Én már jóval korábbra vártalak.
Gondolom nagyon elfoglalt voltál
A hitel kérdés megint érdekes. Kivételesen - immár legalább másodjára ebben a topikban - egyetértünk.Ennyi pénzért kár. Pont ahogy írtad. Ha pár hónap alatt nem lehet a meglévő kis pénzecskéhez összegyűjteni azt az adott összeget, akkor a hitelt meg a fenntartást se lesz könnyebb fizetni / hó.
Másrészről viszont ha nem lenne lakáshitelünk akkor még én is megjátszottam volna a hitelt autóra. Bár lehet akkor sem. Vagy csak egy részét... nem tudom. Csak azon megfontolásból, hogy nagyobb összegért nagyobb eséllyel vehet az ember egy tényleg jó autót. Talán. Így talán kevesebb gond lesz vele...
De a kérdéses összeggel az a gond, hogy ahogy te is mondani szoktad, még a 3-400 ezres autókra is költeni kell. Egyből. A kötelezőkön kívül is általában. Úgy meg már annyira nem is biztos, hogy megéri. Bár még mindig azt mondom, hogy A-ból B-be vinni jó egy ilyen is városon belül...
-
Dany007
veterán
válasz
!Overdose! #83138 üzenetére
Szuper, köszönöm!
-
Dany007
veterán
válasz
szőröscica #83127 üzenetére
Hát nyilván is-is. Magamnak is, meg ha majd esetleg később eladásra kerül akkor azért is.
Mért ne lenne fontos magamnak is? Ha a huzat kopik ki lehet cserélni... ha a gyári ülés kopik szarrá akkor ott max újrakárpitozni lehet vagy nem tudom, de biztos jóval többe kerül, mint egy 20-25 ezres nem leggagyibb huzat.
Igazából nincs semmi extra annak a Mondeonak a gyári huzatán amiért nem lenne érdemes eltakarni. Mert ha valami bőr vagy félbőr lenne akkor azt mondom vétek eltakarni, tényleg. De így? Sima fekete n+1 fajta tök alap. Ha arra teszek egy jobbfajta mérethelyes huzatot akkor azzal védem a gyárit és ha netán kikopna olcsón lecserélem és mehet minden tovább.
@MunezXBK:
Fogalmam sincs mit jelent a "kikárpitozva"
De szvsz a kopáson nem segít. Gondolom minőség és egyén függő, hogy kinél miként kopik.
Pl apámféle Mondeoban megfigyeltem, hogy beülésnél akaratlanul is elsőnek a jobb vagy bal comb az ülés bal oldalsó, felső élén súrlódik. Ki és beszállásnál is. Ehhez hozzájön, hogy az ülésből adódóan ez a rész "rogy meg" elsőként, ergo mégjobban kopik a feszesség hiánya miatt.
Apámnál 220k km után ezen a részen már kis is szakadt a gyári huzat! De az elmúlt 1 év hirdetés figyelgetéseinek is ez a tapasztalata...
Lehet ha valaki úgy akarna vagy tudna beülni, hogy ehhez ne érjen hozzá akkor nem lenne gond.Mert pl após Omegájában sincs kiszakadva, pedig abban már jóval 600k km fölött van... Ellenben az is megkopott, kifakult... ezáltal jó csúnya. Ha lett volna rajta huzat akkor most max csak azt kéne cserélni.
De még gondolkodok rajta. Gyorskeresve a neten elég kicsi a választék és kifejezett mk3 Mondeora nem is találtam huzatot...
@bitpork: Hoppá, erre nem is gondoltam...
@trassher:
Remélem én is. : )
Más. Azt akartam kérdezni, hogy néztem fékbetétet a Unixnál... Olyan 15-20 ezer forint a drágábbik. A kérdésem csak annyi, hogy ez bal-jobb oldal? Vagy csak egy oldal és kettőt kell belőle venni?
Igaz, hogy elvileg még bőségesen ráérne a hátsókat cserélni, de mivel vezérlést nem kell cserélni, ezért gondoltam a helyére esetleg beviszem a majd esedékes hátsó fékbetétcserét.
Csak nem tudom amit a boltban megadnak hátsóra 15-20k-t az bal-jobb oldal együtt vagy csak egy... -
Dany007
veterán
válasz
trassher #83124 üzenetére
Ja de úgy értettem hogy műszerfalon belül van csavarozva. És csak a konzol lóg ki. Ergo a csavar / lyukak nem látszanak kívülről. Legalábbis nagyon remélem...
@MunezXBK:
Ez nem elég.
Most runnert olvasva valami beugrott... Hogyha nem méretre szabott a huzat akkor szétcseszheti az eredeti huzatot? Valami ilyesmi rémlik...
Jó mondjuk neked persze hogy nem kell huzat baszki.
A bőr ülést eleve bűn lenne huzatolni... elvégre akkor minek a bőr ha eltakarja az ember egy 10k-s gagyi ronggyal.
-
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #83118 üzenetére
Mért mi a gond az üléshuzattal?
Nyilván nem ilyen utolsó Tescos valamire gondoltam...
Na persze nem is 100+k-sra amit runner írt.A porlíra gondoltam bizony... Majd meglátom milyen szép a fényezése meg mennyi fölös pénzem marad a végén...
@trassher:
Hát nagyon remélem, hogy nem kívülről van fúrva... Ezek általában (amiket eddig láttam élőben) úgy van megoldva, hogy a tartó konzol a műszerfal szélén lévő illesztési résen van kiengedve és valahol belül rögzítve..
Hát mindegy, remélem gond nélkül eltávolítható.
Plusz az ezüst színű középkonzolt majd beakarom húzatni matt feketére. A karbon az túl hülyegyerekes gagyis lenne. De az ezüst meg szvsz abszolút nem illik hozzá. Pezsgő külső, matt fekete belső és ezüst a középkonzol... -
Dany007
veterán
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a "jövendőbelimben" van olyan ósdi telefontart-kihangosító a középkonzol oldalára szerelve. Förtelmesen néz ki. Ahogy kilóg egy fém konzol oldalra és rajta az az ezeréves telefontartó... Szal ki lehet ezt szereltetni normálisan? Igényesen... anélkül, hogy szétcsesznének valamit?
Majd megakarom kérni rá a szerelőt, hogy szedje ki... de nem akarom hogy furán nézzen rám emiatt.
Nyilván a levágás nem opció... csak normálisan szétszedve, kiszerelve...Plusz mondjatok valamit még... Mit kell csinálni mire kell készülni?
Szerviz meglesz, amit kell cserélnek rajta bár nincs olyan sok meló vele. Valami illatosító... esetleg üléshuzat?
És azt tudja valaki, hogy ezekben a Mondeokban (2003-as fl előtti) mit tud a fedélzeti computer? Pill. fogyasztás meg hasonlók?
Csak mert most apósom Omegájában a computer mér mindenféle fogyasztást, útvonalhosszt, hátralévő km, van benne stopper meg minden anyám kínja.. -
Dany007
veterán
Na, úgy néz ki meglesz a Mondeom.
Az a már korábban linkelt pezsgő színű... 1.8-as benzines.
Nemrég hívott az ismerős Pestről. Van állapot lap és tényleg végig vezetett szervizkönyv.
Kiderült milyen állapotban is van. Azt mondta korának és futásteljesítményének megfelelő. Kisebb horzsolások / karcolások a lökösökön. Szilentet, olajat, szűrőket kell cserélni. Talán hátsó fékbetétet is, de arra azt mondta, hogy majd "hamarosan". Én meg mondtam, hogy akkor cseréljük most. Láncos. Úgyhogy azt mondta vezérlést nem kell cserélni. Kis lakatolásra lesz szükség a két hátsó ajtóív alatt (Ford betegség), de azt mondta, hogy még annyira minimális, hogy nem éri meg hozzányúlni. Két gyári kulcs megvan. Téli gumi 70%-os de felni nélkül van, nyári azt mondja még elmegy 2 nyarat lazán. Első lámpaburák kompletten cserélve, nincs mattult vagy kopott szarrákarcosodott burája mint a hasonló korúakon általában.Nagyon korrektnek tűnik. Úgyhogy én meg rámondtam az áment. Jövőhéten el lesz hozva, megy egyből szervizbe még ott náluk elintézik, átírás meg minden... aztán talán jövőhét végén már meg is kapom. Fényképek majd utána.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
Nem3sys #82854 üzenetére
És tényleg... most megnéztem a katalógusban.
Csak 12,3 alatt van százon! Viszont van 230Nm gyárilag... V.színű akkor azt éreztem.
És akkor ezért tűnt lomhábbnak, mint Munezé.@MunezXBK:
Akkor okés ha te mondod. : ) De akkor is kíváncsi vagyok az új felnikre! Az eddigi se volt rossz.
-
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #82844 üzenetére
Ja, hát akkor persze.
Ha fizetik...
Óh új felnik? Kép?
Amúgy nem ront a menetkomforton? Azt olvastam a 17 már határeset...@tomcsi23:
Jah a kamionok talán betartják.
130 környékén előztem ott most pár kamiont, de nem úgy tűnt, mintha "állva hagytam" volna őket... Ott azok is 100-110-zel mennek rendesen.
Egyébként tényleg jó út. Bár van egy cseles kanyar ahol ki is van téve a 90-es tábla én meg 120-szal majdnem benéztem...
Remélem egy újabb autóval nem lesz gond a bevétele...
Itt Veszprémben van egy kanyar a külső körgyűrűn amit a régi Sierrával max 90-100-zal lehetett bevenni biztonságosan, na azt a 99-es Mondeo Mk2-vel lazán bevettem 120-szal... Gondolom csak köze van az ESP-nek hozzá meg a modernebb futóműnek stb...@Nem3sys: Igen? ööö lehet.
-
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #82838 üzenetére
Hogy hogy nem te polírozod? Mit jelent a megsavazták? : o
Hogy hol? Hát fogalmam sincs. Nem vagyok járatos Fehérváron!
Szerk.: ha ja és amennyit sztárolom az autódat már rég százalék járna...
Egyébként egyszer mentem - vittek - egy durvább járgánnyal. De már megnem mondom milyen autó volt, mert sok-sok éve történt. Csak annyit tudok, hogy az a haver egy autó és tuning mániás volt. Azt mondta minden létezőt belerakatott a nitrón kívül. De aszondja' ha nem lenne tiltott (az?) a nitró már az is benne lenne... Na akkor ott tudtam meg mit is jelent az a mondás, hogy felszedi az aszfaltot az autó! Brutális volt nagyon.
@[rvilike]:
Áh egy picit odébb.
@tomcsi23: Egyébként nem volt nagy kanyar. De meg nem mondom hol volt... Fehérvárt általában kikerüljük. De volt két sávunk, szóval még hely is lett volna sodródni. De szerintem még bőven határon belül voltunk. Elég jól fekszi az utat így érzetre az anyósülésről.
-
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #82834 üzenetére
Áh, nem gond, így nincs csábítás sem.
Rezgést én nem érzékeltem. Igen jó volt a menetkomfort. Persze 180-nál abban a kanyarban már kapaszkodnom kellett, hogy ne dőljek kide amúgy nagyon korrekt.
A sokkal jobban megy-et meg még elképzelni is nehézNem is érdemes eladni ha úgyse adnának érte annyit, amennyit ér. Főleg, hogy te tudod milyen állapotban van, amit meg vennél helyette az meg lutri lenne. Persze azért egy Volvo se lenne rossz.
-
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #82830 üzenetére
Vagyis még durvább lenne, mint amilyen volt?
Hát nem tudom, de szerintem egyértelmű a különbség. Mondjuk beindulni beindul ez is... de közel sem annyira.
Áh, mondom van baja rendesen.
Most leginkább az, hogy random lefullad kis sebesség mellett váltásoknál. Hidegen vagy melegen az mindegy neki... Úgyhogy kb úgy tudok elindulni vele, hogy jó nagy gázzal... meg kb minden váltásnál jó nagy gázzal kuplungot csúsztatva, nehogy lefulladjon. De amikor épp rájön akkor képes akár kinyomott kuplung mellett is lefulladni. Rohadt idegesítő. Apósom már elvitte vagy 3 különböző szerelőhöz és egyik se tudta megmondani mitől van, cseréltek már egy csomó mindent rajta, de ezen semmi sem segített.
Meg mondom, közel dupla km van benne, mint a tiédben.Szerk.: ja meg ma reggel 6 fokban csak másodikra volt hajlandó elindulni... Azért az én benzines Omegám még a -22 fokban is pöccre indult!
Egyébként a napokban gondolkodtam rajta, hogy már annyira felsrófoltam költséghatárt hogy már akár a tiéd is beleférne.
De továbbra se mernék egy akkora dízel megvenni. Annyit nem megyek, hogy a kisebb fogyasztás behozná a szervizköltséget. De azért jól eső érzés eljátszani a gondolattal.
-
Dany007
veterán
Na úgy néz ki a kedves vevő, akinek egy hónapja eladtam az Omegát nem íratta át az autót.
Most kaptam egy határozatot, hogy az autót kivonják a forgalomból, mivel a vevő nem íratta át eddig. És kötelezik őt, hogy vigye be a rendszámot meg a forgalmit... Engem meg csak tájékoztattak minderről.Érdekes, mert anno a vevő erősködött, hogy full hivatalos 4 példányos adásvételi legyen és még el is ment szerezni egyet, meg közben én is tudtam szerezni egyet... (vasárnap délután volt).
Szóval jól gondolom, hogy ez engem nem érinthet és nem is fog érinteni a jövőben sem semmilyen formában?
Én egyből másnap (hétfőn délután) bementem az okmányirodába bejelenteni az eladást. Van is róla papírom, majd a biztosítást is lemondtam stb stb...Könnyen lehet, hogy a vevő fals címet adott meg? Szó se róla, nem én néztem a személyit miközben írtam hanem ő diktálta... De igazából pont le...rom mert elvileg védve vagyok...
No mindegy, más.
Most apósom adta kölcsön az Ő Omegájukat. Úgyhogy most azzal járunk. Ma azzal voltam Pesten. 2.5 TDI
Elég komoly, na. Igaz, hogy már jó régi és mindenféle baja van.... De azért nem rossz. Mármint fogyasztásban. Computer szerint pályán 140-nél egyenes úton 6,5l, majd 100-as tempóval már csak 5,5l az aktuális fogyasztás. Ami nem semmi...
Meg az autó se semmi. Csak kár, hogy már ilyen "ramaty" állapotban van. De hát van benne 620k km az óra szerint... De elgondolkodtam rajta, hogy anno 98-ban (ez 98-as) ez mégis mennyire durva lehetett. Mármint az, hogy kb a bőrön kívül full extrás. Kétzónás digitális klíma, ülésfűtés, első-hátsó szélvédőfűtés, fed. copm., 4 elektromos ablak, elektromos és fűthető tükör, 4 légzsák stb.... Szóval no 98-ban azért ez nem lehetett gyenge azt hiszem.
Nem rossz egyébként a dízel. Viszont ez már nem húz annyira, mint kéne. Legalábbis Munez TDI-je ennél sokkal jobban húzott érzésem szerint. Persze a 115 lovas benzinesnél így is jóval dinamikusabban lehet vele közlekedni.Igaz nem is húzattam meg nagyon csak egyszer Budakeszin, amikor egy idióta cabrio Peugeot-s nő(!) cseszekedett előttem és miután az előző 500m-en már ketten is ledudáltuk én meguntam és az emelkedőn kivágtam elé. Nagyon felhúzott, akkor már sokadjára (előtte városon kívül 50-nel ment(!) és nem lehetett megelőzni meg folyamatosan jöttek szemben) és eljátszottam a vissza kettő padlót. Hát mit ne mondjak, elég szépen megindult a 2,5 TDI.
Emelkedőnek fölfele is, nem volt gond neki.
Szóval kellemes volt, no. Menetkomfort is talán picit jobb volt, mint az én Omegámnál, igaz após nemrég cserélt lengőkarokat rajta.
Azt mondom ha nem lenne mindenféle baja és nem rozsdásodna össze-vissza még meg is venném tőle... -
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #82558 üzenetére
Itt a fehérvári: [link]
Képek alapján korrektnek tűnik. Csak a bal első ajtón, az ablak gombok környéke tűnik rettentően karcos lehasználtnak. Nincs túlextrázva, ellenben tele van lufival!
Valami struccautónál van... De amióta azt mondtad, hogy az összes fehérvári kereskedő telibekamuzza az ember arcát azóta már nem is veszem komoly esélyesnek az ilyeneket. Nemtom, valahogy elment tőle a kedvem.
Közben meg találtam mégegy fehérvárit: [link]
Ez már egész kellemesen fel van szerelve. De kép kb nulla van róla... Friss vizsga... Gondolom csak áttolták hogy eladható legyen... Hát nem tudom. Szépnek szép amennyit látni róla, a belseje sincs szarrá kopva a minősíthetetlen minőségű fénykép ellenére... De nagyon lutrinak tűnik.@bitpork:
Ez meg a szegedi: [link]
Ez se tűnik rossznak a képek alapján. De miattam ne fáradj, nekem Szeged túl messze van. Miután "kicsit" megemeltem a költségvetést szegedi út oda meg két autóval vissza... Inkább szervizre költeném azt az összeget is. Mármint most az a terv, hogy az "első szerviz" olyan 150- de max 250k-ból megálljon. Plusz az átírás stb... Ja meg az autó ára olyan 900-1.0 környékén.
Szóval miattam nem kell fáradozni, de a kollegának lehet érdekes lehet.
Mindenesetre nekem a már a felajánlás is jól esik!Köszönöm!
-
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #82545 üzenetére
Na ez az, hogy az általános igénytelenség jellemzi az autót. Mármint a tulajt.
A lámpamosó burkolat is ennek a jelképe. Jelentéktelen dolog, aki egy picit is törődik az autóval az legalább vesz a tescoban egy sötétkék spray-t és lefújja, mert annyira minimális dolog.
És ugye ezek után a műszaki tartalom is megkérdőjelezhető.Anno én adtam úgy el az autót, hogy a klímakompresszor ott csücsült a csomagtartóban beszerelésre várva. És még azt is gázosnak tartottam. No de az egy 20 éves lehasznált autó volt 170k-ért. Nem egy ilyen, 1 millás Mondeo.
Én szerintem még alkudozni se kezdenék el az autóra... ki tudja mik derülnének még ki a szervizben. -
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #82539 üzenetére
Hát ez szerintem se hangzik túl jól...
Ülések cserélve? Mért? Villanymotor meg mellékelve a csomagtartóban? :S
Az, hogy törve volt nem olyan probléma. Ha nagyon látható és "csúnyán" javított akkor már igen. Mindez egy millióért...
Hát nem túl bizalomgerjesztő. Nem a problémák miatt, hanem a problémák milyensége miatt...Jaj tudom már melyik ez.
Olvastam én is a hirdetését... Ahol plusz cuccokat rakatott a kocsiba. Tempomat meg xenon stb... Hát nem is tudom. Képekről az tűnt fel egyből, hogy a lámpamosó takaróját mért nem tudta lefújatni kékre? Ez olyan apró igénytelenség... Pedig minimális dolog lenne akár csak random kék színnel lefújni, mint bordón hagyni.
-
Dany007
veterán
válasz
Typhoon47 #82261 üzenetére
Hát ez valószínűleg így van... A 2.5TDI elég meggyőző volt. De a rövid utak miatt nekem se ajánlották a dízelt... =/
Így most megpróbálom a 2.0-s 146 lovas benzinest... Legalábbis ez a terv.De lehet, hogy ősrégi benzinest kéne vennem. Ahol még nem szól bele semmi a gázadásba, hanem ahogy nyomom úgy adja a gázt is...
Anno a 2 ezres Sierra után beszállni az 1.8-as Mondeo-ba tragédia volt... Mintha lovaskocsiba ülnék, legalábbis gyorsulásban. Igen ha kipörgetem 4000 fölé akkor húz az is, de na...Szóval jah. Az alacsony fordulaton leadott nagyobb nyomaték miatt a dízel lenne nekem való. De a rövid távok miatt nem ajánlották nekem... és hiszek mindenkinek. Kissé szomorúan.
-
Dany007
veterán
Egyébként ha már fogyasztás a téma... Mennyire reális az amit az autokatalogus.hu-n írnak 1-1 típusra?
Csak mert szerény gyakorlati tapasztalatom alapján egyáltalán nem állja meg a helyét. Minden esetben fölé tippelnek ami a városi fogyasztást illeti... Van egyáltalán értelme azt nézni? Vagy az a sprintmotor akármi jobb választás, mi? -
Dany007
veterán
Most komolyan itt 1-2 literen megy a vita? Oké, aki megy 30-40k km-t évente annak biztos az is számít...
De 10-20k km esetén ez nem szarrágás?
Akinek annyira számít a spórolás az mért nem vesz valami low Suzukit? Azok állítólag megállnak 5-6 literben városban is maximum. Hol itt a probléma? Vagy vegyen hibridet. Esetleg egy robogót!Szerintem teljesen fölösleges 1-2 literen stresszelni. Nem értem én ezt... Évi 10-15k-s km-rel az a pár liter fogyasztáskülönbség max pár ezer forintot jelent havonta! Na most akinek ez is olyan megterhelő az ne vegyen autót.
Én egyetlen egyszer néztem csúnyán a fogyasztás miatt az Omegára, mikor pár éve egy piszok hideg téli hónapban 16 liter jött ki a hó végén.
Az már tényleg sok rövid távon is. De amúgy pont le...tam mivel a 10-es átlag mindig megvolt. Nem leszek lelkibeteg pár ezer forint miatt. Nem is tudnék úgy vezetni ha állandóan a fogyasztás járna az agyamban és figyelgetném a cómpútert éppen mennyit fogyaszt nehogy megremegjen a jobb lábam...
-
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #82146 üzenetére
Hát kíváncsi leszek. Bár nem hittem volna, hogy húzza egy hétig is a hirdetés.
Komolyan már attól is fosok ha egy általam jónak tartott autót nem visznek el egy héten belül... mert hogy akkor biztos van vele valami...
1,5 hete volt fenn egy 2002-es Mondeo. 670-ért! És sérülésmentesként árulták. Nekem túl gyanúsan olcsó volt, így nem is foglalkoztam vele... 3 nap után elvitték.Tényleg szar autó nélkül... Én már lassan második hónapja vagyok így. Persze néha-néha kölcsönkérem apámét, de... Múltkor is jól megáztunk mindhárman. Meg ez a buszozás... Az egy dolog, hogy 15 ezer kettőnknek a bérlet, de huh... Az a sok gusztustalan ember.. meg úgy eleve nem bírom a tömeget.
Plusz egy csomó minden intézése elhúzódik, tolódik, mert gyalog már nem olyan élvezet menni feladni a csekket vagy akármi... Reggelente rendesen fel kell öltözni! Délután meg cipelhetem a kabátot. Ki vagyok centizve a buszra... és ráadásul cirka fél órával korábban kell felkelnem hogy ugyanakkor odaérjek... Délután meg ennyivel később érek haza is...Mondjuk a "gyerek lebetegszik->rohanás az ügyeletre" para még nem jött rám. De már agyaltam rajta... Hogy mivan ha hirtelen szarul lesz mi meg fussunk vele gyalog az ügyeletre? :S
Volt már, hogy az ügyeletre kellett vinni, de csak beültünk a kocsiba és 5 perc... Innen gyalog min. 20-25 perc lenne. Na de tényleg nem akarok ráparázni.Az érzelmi kötődés meg szerintem természetes! Hiszen azért a többség próbál úgy autót venni, hogy tetsszen is neki az az autó. (Omegához nem kötöttek ilyen szálak, bár az eladás előtti takarításkor megsajnáltam hogy eladom... =/ ).
Mert ha csak arra kéne valami, hogy elvigyen a-ból b-be akkor vennék egy régi swiftet azt kész. -
Dany007
veterán
válasz
Typhoon47 #82140 üzenetére
De mért mi a különbség? Egy darab vas...
Jó amelyiken van áram kivezetés hátra megoldva az biztos többet ér.No mindegy, azért kicsit megnyugtatott a dolog, hogy nem feltétlenül jelent plusz tonnákat 24/7...
Az Omegában nem tűnt fel, hogy elvett volna a beltérből a tetőablak. Sőt a Mondeo most így az Omega után kifejezetten szűk...
Túl közel van a fejem a tetőhöz meg szélességben is kicsit szűkösebb...
De amúgy ja szerkezeti integritás szempontjából lehet jobb a napfénytető nélküli.
-
Dany007
veterán
válasz
MunezXBK #82136 üzenetére
Nekem abszolút mindegy, hogy van-e vagy nincs. Történetesen észre se veszem hogy van...
A régi Sierrában is volt meg az Omegámban is, motoros ráadásul. Soha egyszer nem használtuk, csak párszor kipróbálni hogy még megy-e... Mindenféle ápolás nélkül is simán ment még eladás előtt is.De mondom, észre se veszem hogy van... Nyáron ugye ott besüt a nap ezért el van húzva... Télen meg... Jó lenne de a sima napfénytető olyan pici hogy... hát nem tudom.
Egy komplett panorámatetőt már inkább eltudnék képzelni. Annak még talán értelme is lenne.
-
Dany007
veterán
válasz
Typhoon47 #82129 üzenetére
"olyan 60k környékén van, én ennyiért vettem például."
Baszki ezt nem tudtam! = o
Akkor nem lehet lealkudni belőle azt az árat? Kell a kutyának a vonóhorog. Tartsa meg azt adjon 50k kedvezményt érte... Vagy 40-et mindegy... De durva...@DeFranco:
Ja azt tudom, hogy le lehet venni. Nem gond. Inkább azzal van bajom, hogy ha már fent van akkor v.színűleg használták is. És hosszabb távon biztos, hogy megterhelő a motornak plusz több száz kiló az utasokon kívül...
@MunezXBK:
Na és az pont miért?
-
Dany007
veterán
válasz
Richard! #82123 üzenetére
Nekem bejön.
Nekem is ez a fajta ferdehátú(?) tetszik...
De mitől ilyen olcsó? 8-9 éves autó... Azt hittem ezek drágábban kezdenek.Egyébként mért olyan extra és kiemelendő mindenhol a vonóhorog? :S Olyan nagy dolog, nem lehet párezerért kapni azt felszereltetni és kész?
Nálam leginkább visszatartó tényező a vonóhorog megléte.... Persze lehet alaplatalanyul. -
Dany007
veterán
válasz
Kornel #82108 üzenetére
De hogyan?
Körny véd. oszt. Euro 3-mal 6-8-as rubrika. Aztán 144 hónap a 2002-es mondeo, és 1998 köbcenti.
Nekem megint 166.500 jött ki.szerk.:
"
6.
- katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, az ENSZ-EGB 83.05 előírás B jóváhagyás A. szintje szerint jóváhagyott, OBD-rendszerrel ellátott Otto-motoros (EURO-III)7.
- az ENSZ-EGB 83.05 előírás C és D jóváhagyás (A), illetőleg a 49.03 előírás I. jóváhagyás és 51.02 előírás szerinti jóváhagyási jellel ellátott dízel motoros (EURO-III)8.
- az ENSZ-EGB 83.05 előírás C és D jóváhagyás (A), vagy 49.03 előírás I. jóváhagyás és 51.02 előírás szerinti jóváhagyási jellel, OBD-rendszerrel ellátott dízel motoros (EURO-III)
" -
Dany007
veterán
válasz
Kornel #82105 üzenetére
Kalkulátor. Amit a kollega linkelt.
Ott a környezetvédelmi besorolásnál meg kell nézni a "segítség" menüpontban hogy az Euro 3 hányas értéknek fele meg a kalkulátorban. Vigyázat, ott nem az euro értéket kell beírni, hanem az annak megfelelő értéket... nem tudom mért kellett így bonyolítaniuk, mindegy.
Aztán megadod hány hónapos az autó, hány köbcentis és kiszámítja neked.@Mr.Grincs:
Ja, mocskos egy dolog ez =/ Ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem is igaz.
Én amúgy ezt néztem ki magamnak. Egyedül a vonóhorog megléte zavar. Nem tudom azzal mennyit tudnak ártani a motornak...
Amúgy tökéletes lenne. Nagyon rámentek a leinformálhatóságra, végig vezetett szervizkönyv stb... Persze, tudom semmit se jelentenek ezek, de mégis csak többet, mint ahol még ez sincs meg.Plusz téli-nyári gumi. Ami ha használható állapotban van, akkor már arra se kell költeni 1-2 évig. És ez is sokat számít, mert az árult autók feléhez nincs téligumi... no meg ami van nyári az is szarrá koptatott... mindegy.. : ) Tehát ha tényleg használható téli-nyári lenne hozzá, akkor simán megérné az árát. Persze egy alapos átvizsgálás után.
-
Dany007
veterán
válasz
Kornel #82095 üzenetére
Hát számoljuk ki.
A regadó szvsz 100k fölött. Bár euro fokozattól függ. Plusz asszem kell ideiglenes rendszám, amit ott adnak(?), aztán itthon új műszaki + utazás oda-vissza, pályadíjak...#82097:
Hát passz. Volt már róla szó a fórumban. Nem tudom pontosan. Biztos van róla rakás cikk hogy pontosan mik kellenek. De szvsz ilyen kis összegnél nem érné meg. Sok elmegy benzinre meg regadóra.
-
Dany007
veterán
válasz
Kornel #82092 üzenetére
A dízel Mondeok mindenhol olcsón mennek...
Most nézem a hahu-t. 2001 utáni Mondeok. 1 milláig. Semmi más kikötés. Benzines: 64db Dízel: 254.
Azért ez durva különbség. Gondolom jóval többen próbálnak megszabadulni a dízeltől, jóval alacsonyabb ársávban mozognak, mint a benzinesek. Azért ennek csak van valami konkrét oka.@Mr.Grincs:
Tényleg nem rossz. Meg nem mondanám, hogy Focus! És 2006-os? : o Ennyi pénzért? 7-8 éves középkategóriás Ford ennyi pénzért? : o Hol a buktató?
-
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #82085 üzenetére
Hát ez szomorú. Azért ezek után már nem venném olyan komolyan a dolgot. Nem szeretem az ilyet. Komolytalanságra, nemtörődömségre utal. És ha a leendő vevővel ilyen, akkor vajon a kocsijával milyen lehetett...
Persze ettől még közbejöhetett valami... de nem sok olyan esetet tudnék felsorolni, amikor ne lenne időm egy 5 perces telefonra, legalább.szerk.:
(#82090) Mr.Grincs:Utsó képen az ajtócsere? Vagy csak a szemem káprázik?
Amúgy nekem van egy befutónak tűnő Mondeom, amit "kinéztem" magamnak. De még meg kell nézetnem személyesen is. Viszont már egy hete fent van és nem vitték el.... =/
-
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #82008 üzenetére
Nos, szerintem rossz embert kérdezel, mert én személy szerint nem értek hozzá.
Szerintem - laikus magánvélemény - két lehetőség van.
Vagy túl olcsó... ismeretlen okból
Vagy azért olcsó, mert 2.5-ös és automata.Nem tudom. Most megnéztem 1db 2005-ös Mondeo-t láttam 850-ért. Utána az jön amit mutattál. Tényleg nem tudom. Valószínű a 2.5-ös motor miatt nagyobb lesz a fenntartási költség. Az automatától pedig sokan ódzkodnak. Lehet ezért alacsonyabb.
Elég durván felszerelt.Képek alapján nem mond semmit nekem. Annyi, hogy én azért jobban kitakarítottam volna az autómat eladás előtt. Legalább a szemetet kipakoltam volna. Meg kevés a kép, abból is az egyik a felniről készült. Kicsit olyan mintha a külcsín jobban érdekelné, mint a belbecs. Aztán passz. Meg kell nézetni egy tényleg hozzáértővel mindenképpen. De szvsz ha még egy 2-300k-t rá is kell költeni megérné.
Ugye nincs ott, hogy "frissen szervizelt", ami akkor se jelent sokat ha ott van, hát még ha nincs is ott.
Aszondja a tag: "fúll extrás"Nagy kezdőbetűt nem ismeri...
Én egy alapos átvizsgálást mindenképp megjátszanék... -
Dany007
veterán
válasz
nyogo83 #81983 üzenetére
Eszembe nem jut dízelt venni. Egy pár napig halványan elgondolkoztam rajta, de aztán gyorsan lebeszéltek.
Mondeo Mk3 benzines. 1.8 vagy 2.0.@mokus1:
Ezért írtam "ha" ismernénk az autó előéletét. Ugye ezért jó ha van számla pl az alkatrészcserékről. Vagy épp annak tudatában lenni, hogy xy alkatrész még sose lett cserélve. Aztán onnan már lehet kb-ra tippelni.
"Egyébként szerintem ha teheted vegyél magadnak egy olyan autót ami nagyon tetszik minden megvan benne ami tetszik olyan amilyennek elképzeled és tartsd meg 10 évig."
Mocskosul ez a terv!
Ezért is váltottam az Mk2 Mondeoról Mk3-ra ha összejön... Sokat agyaltunk a dolgon és arra jutottunk, hogy hosszútávra tervezünk. Elég zűrzavaros és stresszes ez az egész még így is, hogy megbízható, hozzáértő ismerős keresi az autót... nem akarom mostanában újra eljátszani ezt...
10 év annyi biztos. Ezért is próbálom a lehető legkisebbre szorítani a bukta esélyét. Máramennyire az erőforrásainkból (anyagi + kapcsolati tőke) kitelik.@Stafni:
Hát ezt meg nem mondom neked, most nem ugrik be. De szvsz nem az amelyikre te gondolsz. Ez egy Vp-i kereskedés volt.
@tomi-ka:
Hogy a fenébe kaptad meg ilyen olcsón?
850k körül még csak minimál felszereltségű 1.8-as 2001-2002-eseket találtam.
Ja, mondjuk most látom te dízelben játszol. Hát igen, valamiért azok sokkal olcsóbbak. De benzinesben a 2001-2002-esek mennek olyan 800 és 1,2 között. Néha néha beesik 1-1 2003-2004-es is. Jó, mondjuk pont most láttam egy 2005-öst is 8-900 környékén (fejből nem emlékszem), de abban nincs bizodalmam.
Egyébként furcsa, de a dízelek jóval olcsóbbak. Gondolom talán a magasabb fenntartási költség miatt.Egyébként nekem is sokkal jobban tetszik a FL utáni Mondeo. Külsőleg és belsőleg is. Az az újfajta sonys rádió igen komoly. Sokkal jobb mint a korábbi 90-es évekből maradt gagyi... Nem is értem. Abszolút nem illik a középkoznolhoz, mégis benne hagyták... u.a.-t amit a 97-es Mondeoban is használtak....
Szal na, ahogy néztem benzinesbe 2004 utáni 1,5 milla fölött... legalábbis az olyan amit már érdemes megnézni.@Mr.Grincs:
Hát hajrá. Meg kell nézni, aztán megkérdezni mennyit enged a feléből.
A 2.5-ös komolynak tűnik. És igen olcsó az már a szép Sony-s lejátszóval van!Bejövős!
Van fent egy - asszem - halászteleki Mondeo 730-ért. Benzines 2.0-s. Na arról tudok infót ha esetleg érdekel, ismerős már megnézte nekem. Bár nem túl pozitív, de attól még valaki bepróbálkozhat hátha.
@(#81998) DeFranco:
Az igen!
-
Dany007
veterán
válasz
Mr.Grincs #81966 üzenetére
Az 1.8-assal már szemeztem én is!
Nekem is rohadtul bejön.
De a csóka olyan szinten igénytelenül fényképezte le az autót, hogy ennél még a 2,5 éves fiam is jobb képeket csinálna (kompozícióra gondolok). Ez meg nálam az igénytelenség első jele...
Ettől még az autó lehet jó, persze. De látnék egy tényleges utasteret, ülést stb... -
Dany007
veterán
válasz
Typhoon47 #81952 üzenetére
Na most megnéztem ezt a Kovácsot...
És tényleg. 69-től 150k-ig van lendkerék, az ami a Unixnál 130-300k. Azért nem semmi.Egyébként tényleg nem az zavar a lendkerekes dologban, hogy költeni kell rá. Csak az ha kiszámíthatatlan módon bármikor beeshet egy ilyen 200-as összeg az amúgyis kalkulált kockázatok mellé.
Mert nyilván van tartalék vészhelyzetre... de egy ilyen lendkerék az itt olvasottak alapján is előre kalkulálható lenne!
Lenne, ha az ember ismerné az autó előéletét. Ahogy korábban a kollega írta, az ő autójában 180k km-nél van most és még nem lett cserélve. Ilyen esetben betippelhetem, hogyha normálisan vezette és én is úgy teszek, akkor még cirka 120-150k km-ig nem kell cserélni! Ergo van még rá durván 5-7 évem a cseréig!
Tehát, tudok kalkulálni, hogy mondjuk 4-5 múlva várható ez a fajta költség. Ergo tudok rá gyűjteni, felkészülni, számítani rá stb... Úgy, hogy mindemellett van vésztartalék a tényleg váratlan esetekre is.
Na így mondom azt, hogy nem gond ha cserélni kell.@!Overdose!:
Plusz egy. Kolléganőm O*el szalonból vett használtautót. Egy Stilo-t. Alig volt 2 éves. Sok millió volt. Erősködtek, hogy majd ők megcsinálják az eredetvizsgálatot óccsóért... Okés...
Rá fél évre kiderült, hogy rommá volt törve az amúgy sérülésmentesként eladott autó! Még a tetején se volt gyári festés... Hát v.színű ezért erősködtek annyira az O*elnél...
Lett is belőle per, meg is nyerte... -
Dany007
veterán
válasz
!Overdose! #81945 üzenetére
Jó, azt nem tudtam, hogy mindennapi ember is ekkora kedvezményeket kap
300k-s listaár helyett 110-ért megkapni az harmad ár. Vagyis cirka 75%-os engedmény... Azért ezt tényleg nem tudtam hogy ilyen is van.
Én természetesen listaár + munkadíjjal számoltam... Csak ha a mezei "senki" is megkaphatja a 75%-os engedményt akkor tudnám mi a f...nak írnak ki 250 meg 300k-s árat? :S@Typhoon47:
Nincs vele semmi gond, ha legalább részben előre kalkulálható.
szerk.: Tankolásról mért kell gyűjteni a papírt? Komolyan nem tudom.
-
Dany007
veterán
Az igen. Csak egy tipp volt, mert az elmúlt 13 évben egyszer se próbáltam ilyet... Valamiért nálam reflex, ha beülök az autóba akkor kuplung+fék. Ez alap. Minden más ezután jön.
@Mágus2: Amit írtál csak dízelre vonatkozik vagy benzinesre is? (igen láttam az elsőnél odaírtad, hogy dízel)
@[rvilike]:
"Azért én is kíváncsi lennék, mennyi a valós átlag élettartam, mert ugye az óra az 250k-nál sose fog többet mutatni használt autóban
"
Ez jó! Nagyon jó!
És milyen igaz... Bár az enyémbe mikor eladtam 509 ezer volt.
De tényleg, amiket most nézek 11-13 éves Mondeokat, azokban is mind 200-300k km között van a km óra. Viszont mikor még 15-16 éves Mondeokat néztem, azokban is ennyi volt.Sőt! Mikor az Omegámat eladtam, megnéztem hogyé mennek ezek a típusok. És csodák csodájára a 18-20 éves Omegákban is mindössze 220-260k km volt!
-
Dany007
veterán
"Kinyomott kuplunggal indítsd és állítsd le az autót"
Mért hogyan lehet máshogy? : o Lefullasztani okés, azt lehet, de hogyan indítasz kuplung nélkül? Üresben?
"és mindig gázfröccsel válts vissza"
Ezt sejtem mire gondolsz, de írj már kis kommentet hozzá plíz. =)
De ez egyébként abszolút nem nagy dolog. Mármint betartani.
@Balupapa:
Bizalom kérdése az egész. Lehet neked elhiszem, meg random másik fórumtársnak is. De egy random Mucsaröcsögei hirdetőnek valószínű hogy nem. És nem csak én, más sem.
-
Dany007
veterán
válasz
Mágus2 #81924 üzenetére
Lehet. De akkor visszakérdezek.
Hány olyan alapvetően 300-350 ezer forintos alkatrész van egy ilyen autóban ami tipikusan 200-250k km között adja meg magát (attól függetlenül, hogy korábban karban tartottad-e az adott alkatrészt és a hozzá tartozó dolgokat vagy sem, mert ha jól tudom a kettőstömegű nem tudsz mit karban tartani az csak kopik)?szerk.:
A 180k km még nem sok. De utána kell nézni, hogy az adott típus esetében átlagos használat mellett mennyi az a km... Mondom Mondeo-ra 200-300k km-t írnak. Ergo lehet a tiedben még van további 150k km. Ami akár 5-7 évet is jelenthet átlagos használat mellett. Nyilván ilyen esetben nem kell mellé adnod a lendkereket.
Szerintem egy vagy két féktárcsa csere nem egyenértékű egy lendkerékkel. És nem arról van szó, hogy fullos autót kell venni használtan. Nyilván nem. De más kategória egy 300k-s tételt cseréltetni meg megint más 5-6 tételt összesen 300k-ért cseréltetni.
-
Dany007
veterán
válasz
Stafni #81922 üzenetére
" voltam új ügyfélként nagy szervizben és nem adtak számlát! "
Akkor kérni kell.
Ha meg még úgy se adnak akkor jöhet a Nav... Főleg ha értékesebb / újabb autóról van szó, ahol még komolyan lehet számolni a későbbi eladással. Szvsz sokat jelent vevői oldalról ha van számla. Már ha elhisszük hogy eredeti a számla.
-
Dany007
veterán
válasz
Mágus2 #81920 üzenetére
Pedig nem olyan hülyeség...
Szvsz a lendkereket nem tudod olyan egyszerűen szétkapni és lecsekkolni az élettartamát, mint mondjuk egy kopogó futómű esetében.♦
Ha már a lendkerék végének a tüneteit ténylegesen észleled akkor már régen baj van.És ez nem olyan tétel, minthogy kicserélek egy kerékcsapágyat 30-50 ezerért...
"Ha kicseréltetné, adnál érte 300 000-el többet? Na, ugye, hogy nem.
"
Ez attól függ.
Ha teszem azt 1M-ért árulnak ugyanolyan típust, ahol számlával igazolt, hogy 50k km-rel ezelőtt cserélve lett, akkor nyilván egy másik 1M-s autóért nem adnék 1,3M-t ha kicserélteti. De ugyanez fordítva is. Ha 1M-ért árult autóban nemrég lett cserélve, de másik 1M-s autóban meg még soha nem volt, akkor nyilván egyértelmű a döntés melyiket válassza az ember.
-
Dany007
veterán
válasz
ReSeTer #81917 üzenetére
Na ja. Ráadásul nem árt ha leinformálható az a számla. Mert hallani olyat is, hogy azt is képesek hamisítani az átbaszás érdekében...
Eddig egy olyan Mondeo-t láttam - azt is sok hónapja - ahol odavolt írva, hogy kettőstömegű pár hónapja cserélve és hogy mutatja róla a számlát is. -
Dany007
veterán
Így van!
Ezért is írtam korábban, hogy mikor az ember veszi az autót, azért jó volna tudni, hogy mikor lett cserélve a kettőstömegű... =/
Mert ugye amiket én nézek Mondeokat azokban min. 220-270k km-van. És a totalcaron - vagy valahol, ahol a kettőstömegűről olvastam - azt írták, hogy ezekben a Mondeokban 200-300k körül adja meg magát... Ergo vagy már épp cserélve volt és happy minden vagy majd nekem kell hamarosan... Ami azért egy egyösszegű 200k-s tétel esetében már igencsak beleszól a 800 vagy 1 millás autó értékébe. Mert az egy dolog, hogy az ember elkölt 150-200k-t az első kötelező dolgok cseréjére / átvizsgálásra ha nincs nagy gond. No de ez önmagában egy tételként is ahogy látom min 200k. Szal nem mindegy.
-
Dany007
veterán
Ööö van rá valami helyettesítő úgy tudom? Ami olcsóbb elvileg...
No de biztos, hogy jó dolog ez? Azt olvastam róla, hogy a helyettesítő se túl pozitív, merthogy a motor természetes rezgésszámához van valami köze és ha helyettesítjük nem lesz megfelelő és a motor látja kárát hosszútávon?
Nem tudom, sajnos nem teljesen értem ezt a dolgot, hiába olvastam már róla cikket. Az okés, hogy arra való, hogy regésmentes és csendes legyen a közlekedés... okés. De hogy hogy kapcsolódik ez a motor természetes rezgésszámához azt nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest