Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz
ricardobayes #219096 üzenetére
Becsületesnepper kezdte el itthon nagyon hypeolni a GD Jazzt, neki ez biznisz volt (vagy ráerősített a hypera) csak azóta eltelt már 10 év és 15-20 éves autókról van ma már szó, amiknek nagy része rohad. Mai áron, amennyiért értelmes példányt lehet kapni belőle elengedném.
-
Gombinyó
őstag
válasz
BigBlackDog #219078 üzenetére
Biztos, hogy ugyanaz. Nekem sok infóm nincs a motorról, abból indultam ki, hogy az előző psa dízelek jók voltak.
-
Gombinyó
őstag
válasz
BigBlackDog #219075 üzenetére
Golf kategóriában megnézném a Peugeot 308 1.5 hdi-t, nagyon jól elkapott design lett.
-
Gombinyó
őstag
válasz
szabonagyur #218997 üzenetére
Majd miután lerohadt, a hölgy szemében az lesz a hibás, aki ajánlotta az autót.
-
Gombinyó
őstag
Nissan elég jól odadurrantott kedvezménnyel. Ha valaki hasonlót keres sztem most megéri beleugrani egybe.
-
Gombinyó
őstag
válasz
zolnagy #218452 üzenetére
Ha lejárt a lízing, akkor miért nem kapsz egy új autót? Vagy ennyire rottyon van a cég?
Ez esetben lehet munkahelyet néznék, nem autót.Scalaból nem lesz új csak kap egy faceliftet hamarosan, nem rossz autó, de az Ambition nagyon fapad.
A manuális klímája a halálom, 4 fok alatt nem kapcsol be, hiába világít a led, a párát meg lehet törölgetni. Digit klímát mindenképp kérj bele szvsz. Nekem ezres tsi-vel van, azzal is egész jól halad, könnyű autó.
-
Gombinyó
őstag
válasz
szabonagyur #218237 üzenetére
Ez pl sztem megér egy telefont: [link]
-
Gombinyó
őstag
válasz
szabonagyur #218228 üzenetére
Semennyire, az egy sedan megane. A clionál egyel nagyobb kategória.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Ádám16 #218163 üzenetére
Ilyen idős korban már bármi tud rohadni, előélet számít. Nem jellemzőbb a Focus MK2-re sem, mint a Civic 7gen-re. Azok a francia dízelek jól sikerült darabok. Viszont, ha neked a Civic tetszik, akkor első körben annak menj utána, van itt Honda topik. Hátha találsz belőle épkézláb példányt.
-
Gombinyó
őstag
válasz
johnny82 #218045 üzenetére
Én anno a Riot az 1.25-el vettem volna, nem sokkal izmosabb az 1.4 és a 6-os váltója is rövid áttételű, annyival nem jobb az 1.25nél, 1.25ből viszont jóval nagyobb a választék.
208ról túl sokat nem tudok, kolléganőnek van ezzel az 1.2 szívóval pár éve, ő nagyon szereti, hibája ez idő alatt nem volt. -
Gombinyó
őstag
válasz
gyenesmartin #217967 üzenetére
Nem ezt írtam, sokaknak az egyik legjobb választás.
Én nem találkoztam mostanában olyan autóval ami ne zörögne, de nem is ültem mindenben. Corolla után most Skoda van, az is zörög itt-ott. -
Gombinyó
őstag
válasz
gyenesmartin #217952 üzenetére
Toyota is zörög, ha ez megnyugtat.
-
Gombinyó
őstag
válasz
gyenesmartin #217939 üzenetére
Fenntartási költségeket tekintve jobban jössz ki a Toyotával, de wzt is vedd figyelembe, hogy a VW azért minőségben általánosan jobb, jobb utazó autók, ráadásul a Corolla kisebb kategória a Passatnál, visszalépés lenne. Szűkösebb, hangosabb, gagyibb (értsd jól). Nekem volt Corolla, jó autó, bátran ajánlom, de a Passat GTE után, meh. Helyén kell kezelni.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Paxker315 #217534 üzenetére
Nekem scala van, az gyakorlatilag egy alacsonyabb kamiq. A tekerős klíma az év 95%-ában elég, de amikor az átmeneti ködös, párás időszak van akkor emlegetni fogod a gyártó családtagjait, mert 4 fok alatt nem kapcsol be bármit csinálsz, a párát meg lehet ronggyal törölgetni...
-
Gombinyó
őstag
válasz
szabonagyur #217469 üzenetére
Igen, drágák a többi hasonló korú és méretű autóhoz képest.
-
Gombinyó
őstag
válasz
KRoy19 #217460 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy esetleg évjárat alapján meg lehet e mondani, hogy melyik hajlamos a rozsdásodásra
Nincs ilyen. Ha messze van és normális az eladó, akkor alá tud fotózni az autónak, le tudja fotózni az ajtók alját meg az íveket közelről, amiből már el tudod dönteni, hogy elindulj-e, ha meg ennyire nem hajlandó, akkor keress tovább.. rengeteg az eladó példány. -
Gombinyó
őstag
válasz
KRoy19 #217457 üzenetére
Alánézel.
Jellemzően ajtók alja szokott rohadni meg a hátsó sárvédő ívek. Sok a rohadó, mert sokat behoznak/tak belőlük kint is az olcsóbb kategóriából. A miénk Hollandiából jött, pár hónapja adtam el, azon keresve se találtál volna rozsdát, nagyon egyben volt. Meg kell nézni belőle többet és akkor találni fogsz olyat, ami még sokáig autó lehet. -
Gombinyó
őstag
válasz
adalbert1 #217351 üzenetére
Ha nem 10 évig sütötte rá a matricát a nap, akkor simán lejön. Rengeteg volt céges autó van a piacon, amik matricázva voltak, de nincs nyoma.
A garival és a teszt utakkal kapcsolatos fenntartásaid pedig alkudd bele az árba. Ha annyival nem jön ki olcsóbbra, hogy úgy érezd megérje, akkor meg újatat kell venni.
-
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter #216805 üzenetére
Ez valakinek működött már?
Én kb egy hónapja írtam nekik, csatolva mindent, de egy válasz se jött vissza. Közben személyesen inkább elintéztük. -
Gombinyó
őstag
válasz
pappkarcsi #216242 üzenetére
MG ZS van ennyiért új is.
-
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter #216130 üzenetére
2.0 PD-ről eddig úgy tudtam kerülendő motor és az 1.9 PD a mindent is kibíró.
EZ a BKD már egy késői javított kiadás?
-
Gombinyó
őstag
válasz
rbalint88 #216127 üzenetére
Ugrálni nem, de azért nyitott szemmel kell járni. Be szoktak találni nyitott pozíciókkal linkedin-en és ha van időm eldumálgatok velük. A céges kocsit, így, hogy magánhasználatra van havi nettó 200k-ra tartom legalább, mert hosszabb távokat megyek, ahogy meg drágul az üzemanyag egyre többre. Ezt nyilván bele kalkulálja az ember egy esetleges váltásba. A kis Jazzt eladtuk, mint backup autó, ezért is nézelődök, ha esetleg úgy hozná az élet legyen B terv.
Köszi a Picasso ajánlást, az is tök praktikus autónak tűnik és van belőle 2.0 hdi-vel.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Vismajor01 #216117 üzenetére
A mostani autón se lehet behajtani csak kézzel, meg tükörből tolatok.
szebe: 100+ km. -
Gombinyó
őstag
válasz
BigBlackDog #216113 üzenetére
Az a baj már a Scalaval is centizgetős, annál max pár centivel szélesebbet mernék bevállalni.
-
Gombinyó
őstag
Egyelőre csak elméleti síkon érdekelne vélemény vagy tanács. Ha melóhelyet váltok és visszaadom a céges kocsit, akkor az új helyen elképzelhető, hogy nem lesz. Mit vennétek 3m környékén pakolós, családinak, amibe a gyerekülés mellett még elfér két felnőtt is hátul alkalom adtán? Városban alig használnám, ott marad a busz, bringa, roller, stb. Fontos még, hogy max 2m széles lehet a tükör saroktól sarokig, hogy beférjek vele viszonylag kényelmesen a kapun.
Grand C-MAX?
Touran?
3008?
Scenic? -
Gombinyó
őstag
válasz
szőröscica #216056 üzenetére
Sztem ez alap, hogy körbejárjuk, kipróbáljuk a tipust mielőtt pénzt adunk érte.
-
Gombinyó
őstag
válasz
gergo5991 #216054 üzenetére
Ismerősöd mellett meg rengetegen szeretik.
Ezeket a yt gyorsulási videokat meg eleve fenntartásokkal kell kezelni. 11s körül van 100on, ha valakit ez érdekel egy családi kombinál. Beltérben tágasságban valóban elmarad egy kategória vezető octaviától, de azért szűkösnek se mondható, abszolút élhatő családi mindenes. -
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter #215983 üzenetére
-
Gombinyó
őstag
Autó eladásnál hogy van most? Az eladónak kötelező lejelenteni kormányablakban akkor is, ha a vevő már átíratta? JSZP-n már látszik az új tulaj, szóval biztosan átíratták. Ha nem muszáj eladó oldalról is jelenteni ebben az esetben, akkor a feleségem megkímélném egy felesleges kormányablakos körtől.
-
Gombinyó
őstag
A kormányzása tényleg fura kissé, ha manőverezni kell mondjuk parkolásnál, utazó tempónál én semmi extrát nem éreztem rajta. Egyébként a Jazz (GD) egy nagyon jó, szerethető kis autó, én imádtam a nagyobb új autók mellett is. Az 1.4 CVT viszonylag jól is megy sport vagy hegymenet fokozatban. Nem véletlen ennyi az áruk sztem, sajnálom is kissé, hogy elpasszoltam, de már lassan a 98as benzin is belerohadt
-
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter #215454 üzenetére
Magyarországon...
-
Gombinyó
őstag
Vw-nél sűrűn frissül a kalkulátor, ahogy romlik/erősödik a forint, a 420+ os forinthoz képest mérséklődtek az árak. A toyota nem csökkentett a listaáron viszont fix kedvezményt meg kedvezményes hitelt ad, így ha ismét rohamosan romlana a forintunk csak visszavonják a kedvezményt és nem kell mindent újra árazni, de ha pár hónapos időintervallumot nézünk akkor egyértelműen csökkenés látszik.
-
Gombinyó
őstag
válasz
geckowize #215305 üzenetére
Ha nem problémás a konkrét példány, akkor sztem azzal a linkelt corollával jól jársz.
Ha már nem garis mindenképp nézd meg, hogy félig leengedett állapotban zörögnek-e rossz úton a szélvédők. Indulásnál, álló helyzetben elfordítva a kormányt hallasz-e koppanó hangot. Más gyári hibája nem ugrik be. -
Gombinyó
őstag
válasz
Thom! #215256 üzenetére
Aurisról nem tudok nyilatkozni, nekem Corolla volt ezzel a motorral és szerettem. Kultúrált, még 4 henger, viszonylag jól fogyaszt és tartós szerkezet (bár itt már keringtek róla rémtörténetek, de tulajként még senki nem találkozott hengerfejesedéssel). A Toyota topikban találsz Auris tulajt is ezzel a motorral.
-
Gombinyó
őstag
válasz
TrollBalint #214750 üzenetére
A magyar utakon... Havonta én is kapok legalább 1-2 kavicsot, sokszor a szembe jövőtől.
A corollám eleje is csupa kavics nyom volt és most a céges scala is. Valóban csak a fólia segít rögtön a szalon után vagy néha javítgatni/fényeztetni. -
Gombinyó
őstag
válasz
kisza25 #214073 üzenetére
Az, kb 50 darab van belőle a flottában és mind ilyen, de állítólag a tsi-nél ez normális. Az összes ugyanígy csipegeti az olajat. Nem ehhez vagyok szokva pedig volt már pár autóm, francia, francia motoros ford, japán. Tartok backup autónak egy 18 éves jazzt, az semmit nem eszik a 0w20 olajból.
-
Gombinyó
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #213951 üzenetére
Clio a 2000es évek elejéről bármelyik benzin motorral, ha nem rohad (nagyon), jó lehetne.
-
Gombinyó
őstag
Lidlben mától 3500 ft a Parkside rétegvastagság mérő (ha még van belőle).
-
Gombinyó
őstag
válasz
tobias88888 #213603 üzenetére
Lakásoknál is ugyanezt vettem észre. Tavaly vettünk és napi szinten néztem a találati listát. Van lakás amit még ma is hirdetnek és az egy év alatt indult 40-ről, lement 38ra, most meg 42. A kutyának nem kell, de a hirdetési ára össze vissza ugrál. Valszeg ez valami pszihés játék
-
Gombinyó
őstag
válasz
tibbike01 #213404 üzenetére
Casco nekem egy szalon Corollára 2,5 év alatt 300e ft alatt volt összesen.
Ez idő alatt történt két kavicsfelverődés, egy a szélvédőre, egy az emblémára, javítás 500e volt. Utángyártott nincs...
Egyszer rátoltattam kissé valamire (a lakkozott műanyag sérült a lökös részén, utángyártott szintén nincs belőle), illetve találtam az ajtón egy rányitást, ezek javítási költsége szintén 500e ft volt.
Önerőt 100ezret fizettem összesen.+ elég sok őzcsalád járt arra télen amerre közlekedtem, szerencsére nem fogtam egyet se, de ha mégis...
Nekem megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest