- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Mikor megcsináltam a jogsit (98) már akkor örök igazság volt, hogy "teli tankkal kell járni" (tehát nem 3k-ért tankolunk minden nap, mint a sok okos), mert jobb az üzemanyag ellátó rendszernek. Én minden héten teletankolok, keddenként van -10ft akció a kúton, hitelkártya lehoz belőle még 4%-ot, így keddenként elég jó áron feltolom.
-
diegho
nagyúr
válasz Beca1990 #153955 üzenetére
Benzines, AVIA kút (egyelőre nincs velük gondom, de pl OMV-nél is 6ft kedvezményt kapok, ha bármikor tele tankolok, ha éppen elfelejtem kedden, akkor az OMV-nél bármikor jó áron tele tudom tölteni) és Erste Joker hitelkártyám van. 1 év alatt közel 100k-t spóroltam meg a vásárlásaimmal.
-
elistvan
őstag
válasz diegho #153948 üzenetére
Neked is Meriva van/volt nem? 1,4 mlla max, 3-4 személy+gyerekülés. legalább 350l csomagtér. Voltunk nézni jazzt tegnap Egerben. Csalódás volt (a meriva előtt azt néztük.) A neten 1,37 milla, mire odamentünk a kocsira 1,48 volt kiírva. Elől a 2 toronycsapágy cserélendő, de nem akartak engedni semmit a vételárból. Nem mertük elhozni. Mert nem biztos csak ennyi a hibája.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
diegho
nagyúr
válasz elistvan #153957 üzenetére
Nekem Meriva van, de én több, mint 2 éve 970-ért vettem. 1.5M körül már nem vennék Merivát. 1.5M körül már beesik néha i30 és Ceed is, azokat érdemes meglesni még, a Jazz belül kisebb, mint a Meriva, viszont megbízhatóbb, de nem a környékeden keress autót, hanem az országban, teljesen mindegy hol van, ha a jó, azt kell megvenni.
-
törölt tag
válasz diegho #153958 üzenetére
Az a megbízhatóbb, amelyik jobb állapotban van, és a karbantartását nem mismásolták el, mert használtakról beszélünk. De az se hátrány, ha nem friss kintről hozott autó, ami a megtett kilométert esetenként felezi vagy harmadolja, miközben átjut a magyar határon.
elistvan Meriva vagy Fabia Combi, az állapoton felül még a praktikusságot is vedd figyelembe, és azért ne alapkivitelek legyenek, + az Opelnek talán olcsóbb a szervizelése, de ennek utána lehet járni, pl. mailben árajánlatokat kérni a nagy szervizre mindkettőnél. -
Szajo
őstag
Tudom már kérdezősködtem itt, azóta sem vettem autót. (Semmit sem szoktam elsietni Főleg hogy van mivel járnom.)
Toyota Corolla E140/150 ről mi a vélemény? Benzinesre gondoltam, 1.6 1.8
Megbízhatóság?Tágas?Kényelmes? Mennyire jó vétel az árában?[ Szerkesztve ]
-
Szoll92
csendes tag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni. Alapvetően dolgozni járnék vele napi ~150 km menne bele (főként pálya+autóút). A keret 2-2.3 millió, 30% tartalékkal az elején felmerülő költségek miatt. Fontos, hogy megbízható legyen, biztonságos és dinamikus (de azért ne 10 litert egyen).
Első körben 2009-es VW Passat (Variant) 2.0 CR TDI-ket nézegettem (de a Bosch-al szerelt PDI-k se olyan rosszak ha nem találok jó CR-t). Ezen kívül hasonló korú dízel Audi A4 (Avant) vagy Audi A3 Sportback. A kombi kivitelhez nem ragaszkodom, de mivel azokból több van, így nem zárom ki ha jó állapotút sikerül kifogni.
Mi a véleményetek? Esetleg egyéb javaslat?
Köszönöm!
-
Buster17
addikt
Hali!
Benzines DS4 -et mennyire keresik itthon? Egy darab eladó sincs fent hahun.
Eladható autó egyáltalán?Nem venni akarok vagyis majd a Honda helyett igen, de ez majd később..
-
-
grizlisandor
veterán
Az eddigi éves ~10k km futás helyett úgy néz ki, hogy évi szinten 20k+ km kellene futni az autónak.
Ennél a futásnál szerintetek megéri már dízelt venni? -
válasz grizlisandor #153966 üzenetére
Szerintem még nem éri meg. Én is ennyit tettem bele az enyémbe.
Dízlivel 30 vagy a felett.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
MunezXBK
nagyúr
Én 10-12.000-re is dízelt vettem anno.
Simán megérte.
-
diegho
nagyúr
válasz MunezXBK #153968 üzenetére
Milyen autón érte meg? Egy modern benzines és dízel között nem full városban, vagy pályán nem sok különbség van fogyasztásban. Engem 25k futással is minden szerelő ismerősöm le akar beszélni a dízelről, hiszen azzal a kb 1 liter/100km különbséggel még 100k-t sem spórolnék évente.
-
molnarpeter
nagyúr
Tipikusan milyen hosszú távok, illetve város/országút arány milyen?
-
Mágus2
Közösségépítő
Az attól függ, mennyi a rovid táv. Tök mind1, mennyit futsz egy év alatt, ha az utak nagy többségénél 100km megvan egyszerre, akkor biztosan a diesel venném, akkor is ha csak 10 000km évente. SOk rövid városi útra meg egyik autó sem ideális. Vilike ajánl neked tömegközlekedési alternatívákat.
[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz bitpork #153964 üzenetére
Wtf ez a komment.
Egyrészt ott a válasz a második mondat végén a zárójelben.
Másrészt ki a franc megy napi 150-t városban szerinted?Itt az egyetlen kérdés, hogy havi 75k benzinszámla és 3 óra kidobott idő mellett miért nem költözik.
A válasz nyilván az, hogy nyugaton lakik és az osztrákokhoz jár melózni. -
válasz htomi85 #153972 üzenetére
Ma 99 km-t mentem és csak azért mert kirúgtam a végére a családtagokat a kocsiból pedig még akartak kicsit mocorogni. Szeged és előváros tisztán.
A zárójeles részt valóban átugrottam valamiért. Mea maxima culpa.Nekünk itt mi közünk ahhoz, hogy milyen módon jár munkába , vagy rendezi amúgy az életét?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Elektromos autós kérdés következik. Először is van-e aki napi szinten használ Peugeot ION/Citroen C-Zero/Mitsubishi i-MiEV-et? Ha igen, hatótáv tekintetében mi a tapasztalata (használtan)? Hasonlóan a Leafekhez, ezeknek is rohamosan csökken a kapacitása 4-5 év/60-80 ezer km után?
Mivel Csepel déli részén lakom és a Stadionokhoz járok dolgozni egy Bem József téri reggeli kitérővel, így eljátszottam a gondolattal, hogy a mostani 8,5-9 liter között fogyasztó autómat (Peugeot 406 2.0 benzin (2003)) lecserélném az előbb említett kisautók egyikére és mivel jelenleg ingenesen lehet parkolni Budapesten, a BKV bérlet vásárlását is felfüggeszteném, helyette mindenhova kocsikáznék (most kombinálva járok). Csak a biztosítás különbségén, az üzemanyagon, a gépjárműadón, illetve az vente esedékes olajcserén+szűrőcseréken (vagyis ezek kiiktatásával) megtakarítanék közel fél millió forintot (éves 9-10 ezer km-t megyek, 98%-ban Budapesten belül).
800 ezres önerővel durván 1,6-1,7 millió forint kellene a cseréhez, melyet akár egy év alatt is vissza tudnék fizetni a banknak (az éves fél imllió körüli megtakarítást "visszaforgatnám", plusz még legalább ennyivel meg is fejelném). Az Aréna Plaza közel van a munkahelyemhez, illetve a Hős utcánál is van lehetőség tölteni, így talán nem lenne olyan kín 3-4 naponta feltölteni az autót (vagy minden másnap rátölteni). Arra a kérdésre persze nem tudom a választ, hogy mennyire lenne ez a sakkozósdi a hatótávval macerás a mindennapokban, de maga az ötlet nagyon elborultnak tűnik? Fiatal benzines autót már nem szívesen vennék (volt, szerettem, de a fővárosban munkába járni inkább elektromos), az öregre pedig nyilván költeni kell.
Bocsi, ha körülményes lett, kicsit fáradt vagyok már. Előre is köszi a segítséget!
U.I.: Közelebb nem költözöm a belvároshoz (ez is egy opció lenne), mert a mostani lakásban "ingyen" lakom, szóval ez sajnos nem játszik.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #153974 üzenetére
Fb elektromos autós csoportokat ajánlom, itt nem lesz sok releváns tapasztalat. Szerintem vehető, ha neked megfelel Munkaidő alatt töltve annak lassúsága sem lenne probléma. Az akkuknak a legfontosabb, hogy ne legyen nagyon lemerítve és teljesen feltöltve minden alkalommal, csak ritkán érdemes egy ilyet megejteni. Alapvetően jól bírják az akkuk, Leaf esetén is.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
(#153967) Luck Dragon/(#153968) MunezXBK: Köszi a válaszokat!
(#153970) molnarpeter/(#153971) Mágus2: 35 km hosszú út van tervezve napi 2x, nem mondom, hogy lesz nem városi használat, de kerülni akarom.
Tömegközlekedést meg hagyjuk, lassan 10 éve boldogítja a napjaimat.Dízel mizéria ott vetődött fel bennem, hogy úgy néz ki, hogy C-max lesz a kinézett autó 1.6 vct. Olvastam róla a neten, hogy gyenge ahhoz a kasznihoz, meg 7-9 liter a fogyasztás vegyesbe. Valamelyik nagy autókkal foglalkozó oldalon az egyik cikkben írták, hogy az ilyen nagyobb, nehéz autóknál el lehetne gondolkozni a dízel üzemben.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz grizlisandor #153976 üzenetére
Az 1.6 VCT elég kellemesen mozgatja még 5 meberrel is a C-max-ot. Fogyasztani fogyaszt, de ez van.
-
TayRol
nagyúr
Gyors kérdés: max 10 éves, megbízható szívóbenzin kombi max 2.5M-ért; mi jöhet szóba?
-
-
TayRol
nagyúr
Köszi mindenkinek!
-
vzsryl
nagyúr
Peugeot 307-esből 2004-est szabad már venni, vagy azok még mindig a rossz hírű első évjáratok hoz tartoznak?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Gombinyó
őstag
válasz vzsryl #153986 üzenetére
Nekem 2005-ös volt, az utolsó facelift előtti, benzines 1.4-el. Ez a motor szeret állítólag hengerfejesedni, de nekem nem volt vele problémám 160e km-nél. Az 1.6-os jó motor hírében áll csak ott meg a váltó eshet szét. 1.6 HDi jó motor, ugyanúgy ajánlott mint a Focusban.
-
Simba86
senior tag
válasz Gombinyó #153988 üzenetére
Gombinyó, köszönöm!
Holnap enyém lesz egy 2007-es évjáratú 1,6-os HDI motorral szerelt 307 SW. Én is azt olvastam, hogy a Bosch befecskendezővel rendelkező jobb, mint a Denso.
Szóval lehet tényleg jó vásárt csinálokSiemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Simba86
senior tag
válasz Gombinyó #153991 üzenetére
238k van benne és napi 130 km-t fogok vele menni. Szóval ha odafigyelek rá és megfelelően karbantartom, akkor szerintetek is jó, ennek örülök
szerk: OMV Maxxmotion jó lesz?
[ Szerkesztve ]
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Ádám16
addikt
Egy Nissan Almera sedan[link] 2001-es (még Japánban szerelt edition) 1.5-ös benzines kivitelben, 280k km-rel mennyit érhet?
Édesapa tavasszal tervez autót cserélni, és én átvenném az övét, mivel jól ismerem az előéletét (fűtött garázsban tartott, rendszeresen szervizelt, hibátlan kasztnis a járgány). Eddig a legnagyobb gondja az volt, hogy 2 éve nyaralásra való menetelkor hengerfejes lett, de természetesen orvoslva lett "értelmes" szakműhelyben a probléma.
Kb. ingyen megkaphatnám, de én mindenképp szeretném a reális piaci árát kifizetni, ő is megdolgozott ezért anno, ezért tudni szeretném, mennyit szükséges gyűjtenem addigra.
Köszi nektek. -
diegho
nagyúr
Az i30 1.6-os dízellel mennyire jó választás?
-
bara17
tag
Sziasztok!
Honda Jazzben van jelentős különbség - a felszereltségen kívül - a 2005-ös ráncfelvarrás előtti/utáni kivitel között? Elsősorban megbízhatóságra, menettulajdonságokra gondolok...
Köszönöm a választ.
-
thomasthomas
tag
Sziasztok,
Autóvásárlásban töröm a fejem. Régebben volt is ezzel kapcsolatban egy kérdésem - s a kivánt tipus azóta meg is született (8-9 éves autóról van szó, 2.5 millió környékén)..
Szétnéztem a neten több lehetőséget illetően, viszont elég tré a magyar kereskedőkről a vélemény. Elsősorban a véleményeteket szeretném kikérni a lentiről, mivel nem igazán tudom hogy mit gondoljak.
Vannak a hazai vásárlásu autók. Ezek közül amolyan best-buy jellegü vételt nem találtam, s látszólag minden autós, aki épp el akarja adni az autóját, az rendszeresen karban tartotta, s garázsban tárolta. Természetesen agg, nyugalmas tulajdonossal.
Viccet félretéve elkezdtem más jellegüeket nézni. Egyrészt vannak a külföldről behozott (vagy behozandó) autók, amelyeket a kereskedő eleve érdekesen kinál. Én ugy gondolom hogy ez elég nagy zsákbamacska, igy nem különösebben pazaroltam vele az időmet el.
Másodrészt vannak autok, melyek kereskedőnél vannak, magyar okmányokkal, viszont a fényképen a szervizlapon is jól látszik hogy Ausztiában vagy éppen Németországban voltak szervizelve - még 2015/2016ban is. Ezeket jellemzően 6500-7500 ezer euróért meg lehet kapni a mobile.de-n is. Idehaza meg (euróba átváltva) 7500-8500 euróért adják ezeket. Kicsit furcsának találom, hogy magyar okiratok vannak, meg minden szép és jó, de valahogy mégsincs sok szó arról, hogy mi az előélete a kocsinak (Van Pesti és vidéki kereskedő is, akiknél megtaláltam ökugyanezt..). Most én aggódom ezt túl, vagy esetleg aggodalomra ad okot a külföldi előélet, és nem részletezett behozatal? Persze véletlenek lehetnek, valaki hazaköltözött, stb.. De hogy többször is belefussak ebbe, az már több mint véletlen. Ennyiért megéri már a kereskedőnek behozni hazánkba, s regisztráltatnia? Esetleg alkalmi vétel?
Gondolkoztam azon is, hogy a mobile.de-n kellene autót venni Németországból. Ahogy számolgattam a kiutazást, s itthoni illetékeket - pénzben végülis 2-300ezerrel jobban megérné, de azért a pici bizonytalanság ott is meglesz. Ráadásul több kérdés is felvetődik egy privát embernél, h hogyan fogom neki én kifizetni. (Elvégre kártyával nem lehet). Viszont mindig osztrák vagy német szervizelésü autókról van szó. Mennyire lehet ezekben bizni? (110e km van a kocsiban, igy hirdetik. Ami azért annyira nem irreális, csak azért elég nagy a szórás az eladósorban lévő kocsik között idehaza. Van 90 ezres is ugyanennyiért meg 180 ezres is..)
Mit gondoltok? Esetleg javaslat/jó tanács?
Köszi
Ui.: Digitális kijelzőn szereplő óraállásokat is tudják már manapság mókolni?
[ Szerkesztve ]
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest