- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
k78chriss #44324 üzenetére
K -szabad szorzóállítás 57-es szorzóig
P -kikapcsolt grafikus mag kicsit magasabb órajel
S -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP65W) kisebb órajel
T -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP35-45W) kisebb órajel
X - Extrém teljesítmény szabad szorzóállítás. -
bluyoo
nagyúr
válasz
k78chriss #44319 üzenetére
Asus P8H77-V .
Bár gondolom munkára lenne az I7 oda pedig nem árt azt a kicsi pluszt is kisajtolni a CPU-ból Mire képes egy non-K i7-3770? . -
bluyoo
nagyúr
válasz
k78chriss #44265 üzenetére
Ha tuningolni is szeretnél (esetleg CF/SLI) Z75 vagy Z77 (kb.23K-tól) a nem "K" jelölésű I5 és I7-es CPU-k csak korlátozottan tuningolhatók.
Ha nem szeretnél tuningolni akkor B75 (kb.14K-tól) ha magasabb a kereted/elvárásod H77 (kb.18K-tól).
Mind a négy chipset natív USB3 és SATA3 támogatással rendelkezik .... a 16gb RAM pedig már alap.
Mennyi a kereted? -
bluyoo
nagyúr
válasz
k78chriss #37241 üzenetére
A két legolcsóbb B75-ös lap + az Asus-hoz adnak Virtut is miért ajánljunk másikat?
A B75-ös chipset-es lapokon legalább 1db SATA3 port van ami ráadásul natív nem külső chipes mint pl. a Marvel. Azzal nem lesz gondod.
Pedig oda van írva:
"5 x SATA 3Gb/s port(s), blue
1 x SATA 6Gb/s port(s), gray"
(#37242) KAMELOT
Csak egy hűtőborda van a lapodon .... MSI felirattal a PCI-E foglalatok végénél.Na az lesz a chipset ... Ja kérdezted!? "az hol található mert én nem látok olyat?" Vagy nem!? -
KAMELOT
titán
válasz
k78chriss #37241 üzenetére
LGA1155-el jól jársz majd és vond által említett 8GB-s 1 modul jobb. Így ha csak 2 ram slotos lapot vezsel akkor még 16GB maxot tehetsz bele.
Ha 4 ram slotosat akkor 32GB-t.
Én is azért vettem olyan lapot. Későbbiekben ne legyen gond belétenni akár 32GB ramot. Manapság már 4 GB elég kevés legalább is számomra.(#37240) Mans20: kis hűtő a chippen??? az hol található mert én nem látok olyat?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
k78chriss #37238 üzenetére
Bocs, már lejárt a szerkesztési idő...
Inkább EZT, vagy ehhez hasonló egymodulos RAM-ot vegyél, így később tudsz tenni még 8-at abba a B75-ös lapba... Vagy akár nézhetsz 4 RAM foglalatos lapot is, pl. ASUS P8B75V, vagy ASRock B75 Pro3, Pro3-M...
Tényleg, nem néztem, hogy már van SSD-d...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
k78chriss #37236 üzenetére
Az az FX-4170 harmatgyenge...
50-51-ből én bizony 100%, hogy ezt venném:
ASUS P8B75-M LX + i5 2400 BOXAkkorát odaverne az FX-nek, hogy ihajjj...
Látom, a másik topic-ban is érdeklődsz...
Most akkor 50 van a lapra+procira, vagy 70 van az egészre?Végülis mindegy is, mert a fenti kombóhoz hozzácsapsz 10-11 ezerért 8GB 1333-as, vagy 1600-as RAM-ot, és még pénzed is marad... EZ most egész jó árban van...
Gyűjtögess mondjuk SSD-re, vagy még 8GB memóriára...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok