- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
bindike01 #106324 üzenetére
Egy napon belül beérkezés után jóváírják az összeget ,legkorrektebb bolt ,ettől nem kell tartanod és a jelenlegi ramokrol sem kell lemondanod ha rendelsz mellé egy biztonsági alap 5200Mhz Kingston t frissítésre ami lehet nem is szükséges.
Biztosra így tudsz igazán menni. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bindike01 #106322 üzenetére
Ha félsz a memorikezeléstől akkor azt tudom tanácsolni ,hogy a lappal együtt rendelj egy alap (legolcsóbb) ddr5 ram modult ,vlmi 5200Mhz Kingtston amit tutira megeszik ,azzal frissíted a biost és mehet is bele a mostani ram od ami utána tutira fog működni.
Az egy darab ramot pedig visszaküldöd elállással.Én már csináltam pont egy ilyet ami sikeresen végződött ,nem ette meg a 32gb Corsair 6000Mhz-es ramokat csak frissítés után.
Ha meg benne van a qlistában akkor rendelned sem kell + ramot frissítésre.
Am ennél jobb lapot ennyiért nem kapsz (még drágában sem) ,nagyon jó alaplap eddig már 3db járt nálam belőlük. -
jeni
félisten
válasz
bindike01 #106269 üzenetére
12600KF azt jelenti,hogy tuningolhatód és IGP-t nem tartalmazz.
így érdemes mérlegelni akár egy Z lap megvételét,mert elméletileg így olcsóbb (hosszabb távon) mint később eladni a most vett lapot és újra venni egy tuning képes lapot.
előbb lett írva,hogy a Z-s lap többet nyújt mint a B-s lap.
persze mindkettő esetében vannak fapados lapok is. -
válasz
bindike01 #106272 üzenetére
Szerintem amúgy mindegy melyiket választod, de nem vagyok otthon a DDR5-ös Intel alaplapokban. Az biztos, hogy kevésbé kényesek a memóriára, mint az AMD-s alaplapok, így bátrabban lehet ajánlani azokat.
Azt érdemes megvizsgálnod, hogy milyen feature-ök kellenek neked, pl hány SSD-t szeretnél használni (ezek közül mennyi tud egyszerre menni PCIe4 sebességgel), hány PCIe eszközt, stb.
-
MM
őstag
válasz
bindike01 #106255 üzenetére
Elvileg nem lesz gond.
Intel + Z790 Hynix A-die a legjobb, mert magas órajeleket lehet vele elérni.
Intel + átlagos Z690, vagy AM5 esetében, ahol 6000-6400 fölé nem annyira tudsz / érdemes menni, ott a Hynix M-Die jobb lehet, mert sokszor szűkebb időzítéseket lehet vele elérni.
Ha nem akarsz vele szórakozni, akkor a 6000 CL30 / 6400 CL32 DDR5 a jó, mert beállítod az XMP-t / Expot és örülsz. -
válasz
bindike01 #100528 üzenetére
Ezért nem láttam értelmét többet költeni ennél. az i5-i7 közt nagyon vacilláltam, lehet kár volt többet költeni a minimumnál, de egy 3070 alá gondoltam kell.
Ahogy nézem a legtöbb (nem legújabb) játék 8 szálat tud használni, ezért fut PICIT gyorsabban egy játék egy 6c/12t procin mint egy 6c/6t procin, és játékfüggő, hogy a 6c/6t vagy a 4c/8t jobb-e. Persze ha vannak háttérfolyamatok, youtube/film megy a másik monitoron (ilyet szoktam) vagy streamel valaki (én nem) ott kijön a plusz magok előnye. akkor is ha maga a játék nem hasznlja ki.
De 8 mag esetén ha kikapcsolom a HT-t kíváncsi leszek a 8C/8T mit tud. -
válasz
bindike01 #100524 üzenetére
Én egy annál picit gyengébb/olcsóbb de a B560M-HDV-nél jobb lapot rendeltem, egy Asus Prime B560M-K lett 90 euróért a 10700F alá, majd meglátjuk. 125€ alatt nem volt jobb B560, akkor meg már 150-ért van elég jó Z490 lap, akkor meg már ne sima i7 legyen hanem K-s de annál már csak 50 euróval több a 10 magos 10850K, neverending story.
-
válasz
bindike01 #100479 üzenetére
Asrock z490 kerülendő.
Viszont a B560M Steel Legend jól sikerült lap memóriatuning is fog menni azt javaslom.
Jobb vrm hűtése van mint a pro 4-nek és azt vettem észre memtuning melett elég éhessé válik a 10400f-is.Ha nem asrock pl giga mehet a z490-is.Asust inkább nem javaslom mert rosszakat hallok memóriakezelés terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest