- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kusztax
tag
válasz jokeph #86822 üzenetére
Miközben várok a válaszodra, keresgéltem.
Rátaláltam erre az oldalra: https://pcpartpicker.com/products/motherboard/#s=30&f=2&L=3
Segített nekem.
Eszerint az oldal szerint, van olyan alaplap, ami socket 1151 és DDR3-as memóriákat kér. Ha nagyon nincs szükségem DDR4-es memóriára, akkor úgy tudok venni egy 6. és 7. generációs CPU-t befogadó alaplapot venni, hogy nem kell DDR4-es memóriára a csillagos eget is megfizetnem.
Ezt néztem ki: http://www.asrock.com/MB/Intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K4D3/
Ha jól értem, akkor ezzel lehet OC-zni, és 2 NEM nVidia VGA kártyát tud egyszerre használni, így a jövőbe királyság lesz a videójáték. A kérdés, hogy kell-e nekem a DDR4? A játékok igénylik-e?
-
Milka 78
nagyúr
Mert kárósíthatja az IMC-t a prociba és főleg,mert az Intel is kiadta hivatalos közleménybe (volt róla pár cikk is).
Ennek tudatában én nem ajánlanám, vagy csak saját felelősségre hisz nem garantálhatom a hosszú távú működést. Az 1.5v különben tényleg elég sok még oc alatt is max Bench-re ajánlott. Konkrét példa is volt a meghibásodásra, de az már jó rég volt és nem tudom neked előkeresni.
Viszonyítás képen 3600-4000 mhz körül kér ennyi feszt a ddr4.
Én 1.400v-n (volt mikor 1.415v-n) használom 24/7-ben arra azt tudom mondani(Skylake és Coffe alatt is kb 2-3 éve),hogy szerintem, de még mindíg saját felelősségre mehet. Az említett Gigába talán még alulfeszelni is lehet azt a memóriát max vagy az időzítésen lazít vagy a sebességből vesz vissza.
Volt is pár napja szó itt a topicba egy fórumtárs akinél egy ugyan ilyen kérdésben felmerült ez a deszka (HA-s hirdetésben volt ilyen eladó). Azt tanácsoltam neki, hogy kérdezze meg az eladót alulfesz és egyéb dolgokban.
A Giga írja, de ő a lapjára gondol és abban valóban indul 1.5v-n is a motyó csak éppen hosszútávú tesztet nem végzett és ugye a lapja nem döglik meg tőle nem az a gyenge láncszem. -
kusztax
tag
Köszi a választ. Nem tudom most megmondani a RAM-jaim pontos típusát. DDR3, ennyit tudok.
Igazából nem tudom, hogy érdemes-e DDR4-es RAM-mal rendelkező alaplapot venni. De igazából úgy vagyok vele, hogy a legújabb technológia, legerősebb dolgok, miért ne mozduljunk meg abba az irányba? Csak azt látom, hogy akkor érdemes DDR4-es RAM-ot venni, ha OC-t akarok. Szóval nem tudom, hogy nekem kell-e az OC vagy sem. Mihez kellene nekem az OC?
Ugye az alaplap már biztosan s1151 lesz, a 200-as sorozat. (Alaplapot megveszem, kezdetnek egy i3-as 6100-as CPU-t, a ram még kérdés, alaplap függő, hogy DDR3 vagy DDR4. Indulásnak elég és erősebb mint a régi.) Egy kicsit meg vagyok lőve ezzel kapcsolatban mégis csak/újra.
Azon gondolkozom, hogy olyat vegyek, ami OC-s vagyis a Z270-es alaplapot, vagy olyat, ami OC mentes (H270 és B250)? Melyiket érdemes? Milyen szempontok alapján érdemes vizsgálni, hogy melyik alaplapot vegyem?
És még itt van néhány kérdés:
Nem annyira tudom, hogy mi értelme van OC-sat venni, de pl. a processzort mennyire lehet húzni, ha OC menteset veszek? Jól értem, hogy semennyire?
Egyátalán szükségem van-e húzni a CPU-t? Vagy inkább vegyek bele erősebb CPU-t, ha kell?
A RAM-ot általában mikor szokták húzni?
Az alapvető játékokhoz, mint amit felsoroltam egyátalán szükség van RAM OC-ra és CPU OC-ra?Igazából abból a szempontból nem tudok dönteni, hogy a RAM DDR3 vagy DDR4 legyen, az alaplap OC-able vagy OC mentes legyen.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest