Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
válasz
bigmasterg #11 üzenetére
Egy dolgot nagyon elfelejtesz. Hogy az ilyen jellegű koncepciónak több technikai előnye is van az általad említett gépnél. Vegyük a legegyszerűbb példát. Ha rögtön szerkeszteni/ fényelni szeretnéd a fotót a legtöbb telefonra elérhető a lightroom felhőalapú szerkesztője ami a professzionális szintű igények 95%-át bőven lefedi. Nem kell egy újabb eszközt magaddal cipelni ( tablet/ laptop)
Egy utazó zoom lencsével bőven jó lehetsz egy nyaralásnál és nagyon jó képeket tudsz csinálni. Elméletben jobb minőséget enged meg ez a koncepció mint a nyócázezer' megapixeles Samsung ultrabrutál f*M tudja melyik modell készüléke. Eleve ha nem egy hangyapöcsnyi szenzorra készül a kép, akkor egy rendes több tagból álló lencsével helyzeti előnyöd van kapásból. Elég egy mikro négyharmad és aps-c szenzor közé eső szenzort a telefonba rakni. Onnantól kezdve nincs miről beszélgetni. Főleg ha ez az egész mögé odateszi a gyártó az AI-t. Mert a telefonok képfeldolgozó egysége viszont elvitathatatlanul jók.
De ez csak az én meglátásom
-
laci1892
őstag
válasz
bigmasterg #1 üzenetére
Én ezt megcáfolnám. Az a büdös nagy helyzet hogy a mikro négyharmad( boccs) méretű szenzoros gépek elég nagyok. Plusz a hozzávaló objektívek. Mármint persze kisebb mint a FF de.... Nagyobb mint egy telefon.
Amire célozni akarok az, az hogy .... Ha a mikro négyharmad és az aps-c formátum közé eső szenzor méretet lő be egy gyártó a jövőben a saját eszközébe.... és ahhoz gyárt aftermarket lencséket akkor nem kell külön fényképezőgépet vinned magaddal. Hisz ott a telefonod. Szerintem van létjogosultsága a piacon a koncepciónak. Csak még kicsit nyers / friss a dolog. -
bigmasterg
addikt
Persze ebben nincs semmi újdonság, moment pl nagyon régóta gyárt telefonos lencséket, tokkal együtt (amire rögzíteni lehet őket) [link]
Meg google ilyet is dob ki: SMALLRIG 8X TELEPHOTO LENSszerk.: itthoni [link]
-
Usgyi
aktív tag
Biztos van az a párszáz ember, aki szeretni fogja. A többieknek csak egy plusz kiegészítő, amit feleslegesen magukkal kell hordani állandóan és persze pont akkor nincs az embernél, amikor a leginkább kellene...
-
csakany2001
senior tag
Most életszerűséget nézem, ha ez kell olyan helyre, ahol pl. kamera nem feltétlen megengedett és okostelefon igen, koncertek és hasonló események, oda már ez az eszköz abszolút határeset. Nem nézik jó szemmel a szervezők.
Ha kompaktságot nézem megint nem nyert...Ennek semmi értelme így ebben a formában, akkor már tényleg inkább egy P1100 + X200 Pro és kb. minden le van fedve. Meg az utóbbi el is fér a zsebben.(azért a Xiaomi és az Vivo részéről az Ultráknál kicsit túlkapás történt a kiálló kamera méretét illetően)
-
Merovingi201
csendes tag
Sok értelmét nem làtom , mivel nagyon kevesen lesznek azok , akik ezt hasznàlni is fogjàk , bizonyos ideig.
Max ha a szomszéd asszonyt akarjàk kukkolni -
Alusky
senior tag
Mint a P1000-res Nikon.
Ja már van belőle P1100 is, igaz ugyanaz.
-
joey04
titán
válasz
bigmasterg #1 üzenetére
Én sem látom értelmét, de pl xiaomi mellett kipróbáltam a kitet és én már annak sem látom értelmét. Annyi helyet foglal, hogy az már közel van egy rendes géphez. És persze az egy plusz cucc még nálad akkor is, de ennyi erővel lehet a zsebedben egy szimplább telefon, a nyakadban meg lóghat a gép.
-
hunhool1979
tag
Már várom a Vivo X400 Ultra Hubble edition-t
-
bigmasterg
addikt
Na ennek szerintem nincs sok értelme.
Nyilván akkor nincs az embernél az extra feltét lencse amikor szükség lenne rá.
Ha meg mindig magammal viszem, akkor ilyen erővel vihetnék egy kompaktabb méretű fényképezőgépet is. (nem tartom reálisnak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Vivo X200 Ultra hátuljára lehet majd egy objektívet is csatlakoztatni.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest