- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rossi
addikt
válasz
bluyoo #48614 üzenetére
Thx!
Korábbi gépemben ASUS lap (P4P800 E-deluxe) volt, a mostaniban Gigabyte, egyikkel sem volt/van semmi gond, de mindenhol az ASUS-t ajánlják a kettő közül.
A mostani konfigomból átmenne az 500W-os Chieftec táp meg a 2x4GB Corsair RAM, meg a HDD-k, minden más csere + SSD a rendszernek.
-
Romeo619
senior tag
válasz
bluyoo #48606 üzenetére
ASUS M5A97 LE R2.0 alaplap ez van 15 740,-
Processzor foglalat : Socket AM3+
Chip készlet : AMD 970,SB950
Memória foglalat: 4 db,DDR3,Dual Channel
Memória sebesség : 2133(OC)/ 1866/ 1600/ 1333/ 1066MHz
VGA foglalat : PCIea másik pedig a ASUS M5A97 EVO alaplap 19 441,
Processzor foglalat : Socket AM3+
Chip készlet : AMD 970,SB950
Front Side Bus sebesség : 4.8 GT/s
Memória foglalat: 4 db,DDR3,Dual Channel
Memória sebesség : 1866/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz -
Romeo619
senior tag
válasz
bluyoo #48594 üzenetére
Na megnézegettem:
Gigabyte GA-970A-UD3 alaplap 22 590,
ASUS M5A97 EVO alaplap 24 690,
Két ezer forint az eltérés, de szerintem az ASUS azt a 2 ezret megéri, főleg ha sikerül eladnom a másik lapomat akkor meg mindegy is...
habár a RAM sebesség...de hát az a 100mhz nem oszt nem szorozz...
Giga - 2000/ 1866/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
Asus - 1866/ 1800/ 1600/ 1333/ 1066 MHz
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #48591 üzenetére
ROG Armor - Már-már Transformers-hatás...
_Csak szerényen: mini-ITX Maximus
-
Nowi
tag
válasz
bluyoo #48528 üzenetére
koszi a sok tippet..
meg egy kerdesem lenne ha mar ilyen jo otleteket tudsz adni.
egy masik gepet is kellene fejleszteni kicsit.
a keret viszont itt durvan max 40 (lap +proci).
tuning nem kell abszolute,
mit erdemes vennie?? valamilyen kis i3?? (leginkabb intelt szeretnenek)
-
-
polgi803
őstag
válasz
bluyoo #48545 üzenetére
Annyira nem akarnák tuningolni már...nem hiszem,hogy egy ilyen 1150-es konfiggal többet ki lehetne hozni mint a mostani Z77 extr 4 és 3570K-val...ezért elég lenn egy ilyen belépő konfig is...játékhoz meg bőven elég a turbó is szvsz...
Igazából,csak a küllem miatt váltanék..nagyon bejönnek az új lap kinézetek...
-
Draven23
csendes tag
-
Nowi
tag
válasz
bluyoo #48504 üzenetére
koszi
tuning nem lenne nala es a jelenlegi vga eleg gyengecske mar...
de akkor adott esetben az is atmeneti megoldas lehet hogy addig hasznalja a beepitett intel HD-t aztan majd vesz valamit.
en azt mondanam hogy inkabb az Intel de persze majd eldonti o az adott tenyezok figyelembevetelevel..
-
Core2duo6600
veterán
válasz
bluyoo #48504 üzenetére
Jogos a felvetés.
Még semmi sincs hozzá.
Csak a ram, de abból nagy mennyiség.
A CPU egy kb. I5 ös re gondoltam.
A cél az lenne, hogy a ramokat fel tudjam használni, akár 32 - 64 Gb ig is.
A ramok ECC-sek Corsair DDR3, 1600 asok, 16 Gb ami biztosA halom másik része Kingston ram, de hogy mekorra 1 modul arra nem emlékszem.
Tuning, SLI stb. meg ilyenek nem érdelenek
Moni csatija DVI-s
Keretösszeg : ne legyen drága
CPU ból is elég bele 1 db -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #48462 üzenetére
PEdig pont egy benfentesi infó kellett volna h holnapután 20K-val esik-e vagy csak 19,5el
Intel oldal kezd tetszeni...mindíg is sokaltam a megoldásaikat de a Gryphon lap a mostani árazásával elgondolkodtatott..csak cpu téren érzem magasnakIlletve hamár cpu akkor K-s...
Bár egyáltalán nemvagyok már tisztába hogy mi minek az ellenfele az I-sek kontra az A-s csoportosok.
Rosszabbat nemakarok venni a mostaninál..és jóvolna kihúzni jó 4évig megint.Őszre vagy télre tervezek cserét..akár AMD oldalon ha kijönne a Kaveri még idén...vagy Intelre 1150es lapra.
A max amit lapra szánnék az 40 ez a felső határ..ebbe mostis befér a Gryphon..de ennyire elöre nemveszek semmit mert a mostani lapommal is így tettem és hülyeség volt 4hónapig a polcon bámulni... -
Shodan
őstag
válasz
bluyoo #48457 üzenetére
Én hasra esek, kicsit el vannak szállva az árakkal.
Feltétel, de pont ezért nem fogok 60 ezret kiadni egy lapért. Az msi még olcsóbb mint a asus. és van rajta PCI ami nekem kell, meg nem ilyen military a színvilág.Ezért néztem ki azt, csak sehol nem találok róla semmit. -
Shodan
őstag
válasz
bluyoo #48454 üzenetére
Ez a Asus GRYPHON Z87 is szimpatikus lenne, de nálam feltétel hogy azért legyen rajta egy ki-bekapcs gomb, meg PCI a tv tuneremnek, illetve ez a military style nem igazán menne a többi cucchoz.
Az MSI-n sincs ki bekapcs, de legalább van PCI.
Nem értem hogy ez pl miért lett ilyen extra nagy funkció hogy csak az 50ezres lapokra kerül rá.
Ami tetszene az a Giga Z87 ud3h, de az megkicsit drága.A HDMI csatlakozo felett egyébként az asus lapoknál az micsoda [link] optika kimenet vagy esetleg bios reset? Az utóbbi is elég hasznos lenne, de szintén csak a drágább kategóriában van csak inkább.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
bluyoo #48445 üzenetére
Jogos, ott a pont. A gondom az, hogy miért fizessek többet ugyanazért. A 120k vga és 88k proci is ár/érték arányban számomra a legjobb választásnak tűnik azért azokra tettem le a voksot. Félre ne értsd, még nincs meg a gép, de már az utolsó fázis, célegyenes, remélem. Itt a kérdés, megéri e a 15k felárat az az asrock lap?
-
SRII
őstag
válasz
bluyoo #48431 üzenetére
[link]nagyon korrekt csapat, felhívnak mikor érkezik, felhívnak hogy rendelés elfogadva, email értesítés hogy ok minden , és egy nap és jön az árú ennyiért füleg, de sajna ez a lap is be fog állni 44-46k közé. aki vált az váltson, szerintem nem drágább az ivy nél, és még új fejlesztést is kapunk hozzá...
azért ha a proci nem lesz hűthető fél év után nálam is lekerül a kupak...
-
WTF1985
csendes tag
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #48328 üzenetére
Bluyoo - "Tudtam hogy lecsapsz a dologra!" - Hát igen, kicsit "egyirányúak" a gondolataim...
Átlátszó vagyok, mint a tavaszi napsütésben a patakban fürdőző gyönyörű női test feszes bőrére lecsapódó vízpára... Khm, a'sszem most is elszaladtak a gondolataim a "kitaposott ösvényen"...
"Múltkor a csajszikat is kirakta a topic-ból." - Ha belegondolok, hogy azóta milyen "gyönyörűségekkel" "színesítettük" volna a topicot... (Sóhaj)BomiBoogie - "Figyelek ám!" - Most már értem miért szerelted fel Magad teleszkópos szemekkel...
De természetesen ez így helyes Hadseregfőparancsnok Úr!
T.imi - Milyen problémákra gondolsz?
-
t.imi
addikt
válasz
bluyoo #48321 üzenetére
Szia.
(#48321) bluyoo , (#48307) Mahrenburg Köszönöm ezt is, időközben magamévá tettem egy Asus m5a97 evo r2-t.
Az am3-s kistesója + hogy minek vegyek kisebbet, hogy utána eladjam 2 hónap múlva olcsóért meggyőzött. No meg ti is(#48308) Casanova* Én egy asus m4a88td-v evo usb3-ban tolok egy giga 660gtx-t, kb 1 hónapja, semmi bibi nem fordult elő eddig.
Érdekes ez a amd-be amd vga -
-
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
bluyoo #48284 üzenetére
Neem.
Először azon gondokodott, h lapcsere olyanra, ami kezel agp-t is, meg kétmagos procit is, hogy lent tartsa a költségeit. De a kollégái és én elmagyaráztuk neki, h nincs értelme tovább foltozgatni azt a vasat, így arra jutott, h ha részletekbe is, de elkezdi az új gépet. Na de ez már bigoff.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
bluyoo #48280 üzenetére
Na rábeszélődött, nem fogja foltozgatni a gépet, beújít.
Ezt a választ kaptam a másik totyikban:
MSI B75MA E33 - 14K
Pentium G2020 - 15,5K
4GB DDR3 - 8K
VTX 3D 7770 - 27Kvagy:
Athlon II x4 750K - 19K
MSI FM2 A75 MA P33 - 15KEzek az MSI-k helyet esetleg van jobb lap ebben az árban, vagy tökéletesek?
Ha magamból indulok ki, intelre szavznék, később tehetne bele egy 3570-et akár a 1155-be, ha rászakadna egy lottónyeremény...
De győzzetek meg.
-
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
bluyoo #48278 üzenetére
Sziasztok!
Tudtok nekem olyan lapot ajánlani, ami még tud fogadni AGP-s videokártyát és kétmagos pronyót is?
Nem feltétlenül újonnan, egyáltalán létezik-e ilyen?Haveromnak van egy ősgépe és szeretne játszani a COD BLack Ops-szal vagy mifenével, és állítólag csak a duálkór hiányzik neki...
-
kromatika
veterán
válasz
bluyoo #48264 üzenetére
Köszönöm a választ.Bocsánat de nem írtam elég részletesen.Mind a két lap már meg van.
Tehát a Z77 Pro 3,és az Extreme Gen3-is.Jelenleg a I5 2500 procim van,amit a közel jövőben váltok,vagy I5 3570K vagy I5 2500K lesz.Nos ennek fényében kérdezem hogy melyik lapot haggyam meg magamnak?Mondjuk azt észre vettem hogy a Gen 3-on a kondik is nem alu szinűek,hanem fényes nikkel szerűek,(ez mitől van,a kondik is tartósabbak a gen3-on,)és az elrendezését is jobbnak találom.És ott a "combos tápkört).Ennek a tartósággban,vagy a tuningnál van előnye?Én ugy látom hogy a gen 3 is támogatja a Pcie 3.0-át,tehát a Z77-nek csak a belső usb3 csati az előnye.Ti melyiket tartanátok meg?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #48227 üzenetére
Lapot, procit,ramot, tápot veszek kb 17 ezerből. Nincs olyan új cucc aminél ennyiből kijönne valami és az e5300 nem olyan gyenge proci ám. Sempron 2200+ után elég nagy ugrás lesz szerintem és a lapba mehet majd quad is. Szóval nem sokkal jobb az ASUS lap értem. De jó tuninglap?
-
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #48199 üzenetére
Visszagondolván a mostani lapom vétele idejére..h nekem mennyire fontos volt anno a bekapcs gomb oc gomb és a reset..meg h ubertuning..és 70%-át se használtam ki amit tudott akkorse és mostsem
autotuningot hagyjuk...olyat rápirít a gépre h 3.7-nél elhasal a szuper tuning ketyeréivel együtt...
Többi adottsága megfelelt számomra hátul 6 usb bőven kellett 5mindíg telesata2 porból is 4tele van átlalába..bár abból van 6 és 2e sata sszem.
ÚGyh még egyszer ilyenbe h gamer meg tuningász meg kifejezetten játékosoknak fejlesztett...fenéketHa most választanék az akkori idők lapjaiból.. (2010) akkor tuti nemmennék 30ezer fölé..
Mahrenburg köszönjük!
Lesz mit olvassunk -
Bazs-
tag
válasz
bluyoo #48187 üzenetére
Bocs, ezek az infok tényleg kimaradtak:
- 2 db HDD, 1 ODD és az összes SATA-s
- Későbbi CPU fejlesztés könnyen elképzelhető
- GTX460-as videokártya
- Asus Xonar DS hangkártya
- Alpenföhn Brocken procihűtő
- USB 3-as csatlakozó jó lenne rá, de nem létszükségTuning annyiban kimerülne, hogy a procit négymagosítom, húzni max egy minimálisat, de inkább azt sem. Lényegesebb, hogy csendes legyen a gép.
Túl sokat nem szeretnék rá áldozni, max 25, de jobb lenne 20 alatt.Köszi.
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
bluyoo #48187 üzenetére
Igazából jelenleg egy i5 2400-at működtetne, későbbi upgrade esetére gondoltam hogy jó lehet ha a lapot már nem kell cserélgessem. 2500k-ra tervezem majd az átállást, de az egy jó egy-másfél évet várat magára. Érdemesebb most venni nem tuning képeset és később lecserélni? Minimum mennyibe kerülne egy tuning képes lap amire azt mondanád hogy korrekt?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #48138 üzenetére
Bluyoo - " ...Saber... ...ha már nekem nem lesz soha." - Miért ne lenne? Van egy olyan érzésem, hogy a Z97-es Saberek is kitűnő lapok lesznek...
Anytime - " ...hogy ne itt OFF-oljak!" - Szerintem OFF-olj bátran, (részint engem is érdekel, hogy hogyan választasz
), részint "közérdekű OFF" lenne, mivel az új gépet vásárolni szándékozóknak is segíthet, hogy milyen szempontok alapján dönt egy profi.
-
scope2007
addikt
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #48132 üzenetére
Bluyoo - Egy ilyen lappal már elégedetten hátra is lehetne dőlni... (Főleg, ha 30e körüli áron hozzá lehetne jutni, de ez már tényleg sci-fi...)
Regener -
Ahogy a mondás is mondja : A kevesebb néha több... Elég lenne a dobozát "telelogózni"...
Rypejakten - Jól néz ki így együtt!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #48129 üzenetére
Arra gondoltam, hogy tisztességes méretű borda van a FET-eken és a PCH-n is, egyszerre, mivel az ASRock B75 Pro3-on, és az MSI B75A-G43-on csak "jelképes" a hűtőborda a PCH-n, az Asus P8B75-V-n pedig ugyan már megfelelő, de az Asuson meg a FET-eken nincs (
), s a B75A-G43 GAMING-on már végre mindenütt "normális" a "bordázottság"...
A tápellátásból ítélve a B75A-G43 GAMING valójában egy Z77A-G43 GAMING, csak B75-ös lapkával szerelve..."Ha most erre rádob az MSI akár 5K-t is akkor szerintem már inkább egy jó H77-es lap." - +1
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest