- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
anytime
őstag
válasz
bluyoo #50326 üzenetére
Hi bluyoo!
Gratulalok Vezerigazgato Ur a Szakertoi titulushoz
(most vettem csak eszre
)!
Nem tudom, hogy kihez tartozik itt a PH-n, de kernem szepen, hogy bluyoo is irhassam csupa nagybetuvel a titulusat, megerdemli. Jo helyre kerult a cim!
Na persze ha hasonloan megy a kis- es nagydoktori cimekhez, akkor nem szoltam, visszazavarjuk meg az iskolapadba
-
szabog4
aktív tag
válasz
bluyoo #50305 üzenetére
Ohh, ha csak így menne; akkor nem lenne kérdésem csak mondanám a boltba, hogy ide a legújabb cumókat és kész...csak hát sajna nem így megy!
Egyenlőre még spórolni sincs miből!
Tervezgetek csak, informálódok. Aztán majd alakul, addig meg maradok a szerény gépemnél!Köszönöm a segítséget még egyszer!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #50309 üzenetére
Oké. Újabb kérdés
Adott egy ASUS F2A55 alaplap. Na ez APUhoz szánt alaplap és van benne egy A8 5600K APU és nézem én ezt az alaplapot és nincs rajta semmilyen monitorcsatlakozó. Most akkor ez mitől olyan alaplap ami APUhoz van ha még ez sincs rajta? ja meg még azt kérdezném, hogy akkor ennek legalább van valami előnye vagy ha nincs akkor ezt miért így csinálták? Esetleg együtt tud működni pl egy HD 6850 HD 7560Dvel?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #50307 üzenetére
Jó elhiszem én jól van csak az UD3 lap legyen már jó. Ennyi pénzért meg főleg legyen már jó. Az meg, hogy meleg hát gondolom 50-55 fokos az északi híd és az embernek a keze meg 36 fokos lehet és azért érzi melegnek. De attól még az nem számít melegnek, nem? Megkérdezném még azt, hogy az én alaplapom elvileg bírja a cpu támogatási lista szerint a phenom II x4 965 processzort(legalábbis a 125 wattosat) de itt már annyit írtátok, hogy jaj ezekhez jobb lap kell, hogy akkor ez sem bírná? Ez is egy 4+1 fázisos tápellátású alaplap. VRM hűtés sincs rajta.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #50305 üzenetére
De azért jó lesz, nem? 7870 lesz mellette. UD3 lapnál akkor nincs jobb választás ilyen árban ugye? Azt nem értem ,hogy ha még egy ilyen alaplapnál is még ilyen probléma van, hogy túl meleg rajta az északi híd akkor a 10 ezres alaplapban miért megy el egy FX 6300? Mert van aki abba rakja bele és megy neki. Nincsenek ezek a dolgok már túlságosan felfújva?
-
TaylorXIII
őstag
-
jasmin
csendes tag
válasz
bluyoo #50292 üzenetére
Egy Core i3 3240 processzorhoz nézek alaplapot. Az Asus P8H77-M és az Asus P8H77-V között vacillálok, tuningolni tuti biztos, hogy nem fogok semmit sem (Proci, RAM, VGA), viszont szeretnék egy energiatakarékos, alacsony fogyasztású gépet összerakni, és a két említett alaplap között én csak ezt a tápellátásbeli különbséget fedeztem fel (P8H77-M a 4+1+1 fázisú, a P8H77-V a 6+1+2). A két alaplap közül melyikkel érhető el kisebb fogyasztás? Te melyiket ajánlanád? Netezésre, filmezésre, játékra használnám a gépet, de nem vagyok egy hardcore játékos, aki max beállításokkal nyúzza a game-ket. A P8H77-M több mint 4000-rel olcsóbb lenne.
Köszi
-
Stehe
aktív tag
válasz
bluyoo #50274 üzenetére
Köszi, akkor átgondolom az ASUS ill. ASROCK PRO verziókat. Asus meleltt szól a 3 év gari, ill. a neve, ASROCK mellett a bővíthetősége... Lehet hülye kérdés, de egy mai microATX alaplap beszerelhető egy kb. 10 éves midi ATX házba, ugye? A régi gépem újítom, de a házat megtartanám (de tápot is cserélem)...
-
Stehe
aktív tag
válasz
bluyoo #50245 üzenetére
Köszi!
Itt a "kategória"-t úgy érted, hogy nem megbízható, nem stabil, vagy pedig kevésbé felszerelt? Ha minőség/stabilitása nem a legjobb, szívesen áldoznék még rá pár ezrest, de mivel extrémebb dologra sosem lesz haszbálva, ezért gondoltam úgy, hogy elég egy nevesebb márka olcsóbb terméke...
-
1m1s
tag
válasz
bluyoo #50250 üzenetére
Köszi a részletes útba igazítást.Most nem volt időm mindenhol feltenni a kérdésem, de estefelé meglesz.
Lapra 30-40k mehet, de mivel a meglévő házamat nem akarom "kukába dobni", így ha lehetséges akkor ebbe pakolnám az új konfigot. (tudom ellehet passzolni, ha más nincs akkor megy fel apróra.)
-
Trebron09
őstag
válasz
bluyoo #50255 üzenetére
Persze mindenképpen másabb, mint egy "hagyományos" Realtek - hangszekció kialakítás..
Amit szerintem kerülni kell az a mostanában visszatért ALC887-es, az ALC892 sem egy ajánlott darab, de ha jó a "környezete", akkor sokat tudnak javítani rajta.
Még a VIA hangkodekek amik nagyon jók, de mára elvétve látunk csak ilyen chippel szerelt lapokat (zömmel azok is alsó kategóriásak). -
KaakukK16
aktív tag
válasz
bluyoo #50245 üzenetére
1150 -es marad..
Jogos..szóval akkor Z87 Gryphon Z87 Extreme 4 marad egyelőre...
MSI és a GIGABYTE lapokról lehet tudni valamit? Ajánlottak,ha igen akkor melyik? vagy nem ... ?Szerk.:
Gigabyte GA-Z87X-D3H? ... MSI Z87-G45 Gaming tetszetős..
Szóval végül nagynehezen felállt a ranglista..
Gryphon
Extreme 4
G45 Gaming
D3HÉs ugye játékra lesz..szóval ezek közül is a Gryphon viszi a pálmát ?
Valaki tud a többi lapról 1-2 szót mondnai?
-
lovas001
aktív tag
-
Fernet
senior tag
válasz
bluyoo #50143 üzenetére
Köszönöm még egyszer mindkettőtöknek.
Még egy kérdés és mára befejeztem
Esetleg ez a lap? Asus H87M-E
De ha megfelel a B85-ös is, akkor nyilván nem adok érte többet. (csak ugye 2k a különbség B85, H87 között)
Azért belegondolok, hogy milyen kerettel kezdtem a gépvásárlást. Huh... Azóta eléggé elszállt az egész, itt egy kicsit jobbat, abból is kicsit jobbat, ez csak +2e, az csak +5e.. Most megnézem hol tartok és égnek áll a hajam.
-
Fernet
senior tag
válasz
bluyoo #50140 üzenetére
jim bcs, bluyoo: Köszönöm, akkor 1150-es lap lesz.
Esetleg ez a proci? 5k-val olcsóbb a 4570-nél...
Lapból ez is jó lenne? Asus B85M-E
Esetleg ez? Asus B85M-GTudom, hogy ma már jó vélemények vannak róla, de eléggé belémrögzült, hogy régen milyenek voltak az Asrock lapok... Nem tehetek róla, rossz beidegződés
-
jim bcs
nagyúr
válasz
bluyoo #50140 üzenetére
nagyon sok esetben jobban muzsikál a 4570 mint a 4670, egy erősebb vga-val játékok alatt azt a 200mhz-et szemre nemigen veszi észre úgy ahogy az esetleges kevesebb fps-t se, ebből kifojólag nemfeltétlen éri meg az a 200mhz a többletköltséget, inkább az 5k többletet fektesse akár egyel jobb lapba a H-s szérián belül B-s helyett
-
Fernet
senior tag
válasz
bluyoo #50134 üzenetére
Igen, két platform, csak még nem döntöttem el, hogy melyik legyen, melyik irányba érdemes elindulni. Ajánlották már a 3470-es és a 4570-et is. (mondjuk nem ragaszkodom a 4570-hez)
Nekem az a lényeg, hogy a 660Ti-t kihasználja és megbízható legyen. Tuning nem lesz.
Ha az árát nézem akkor jobb volna valamelyik 1155-ös lapra beruházni, mellé a 3470-el.
Mérete nem lényeges. Márkában ha lehet ASUS, de ez sem feltétel. CF, SLI nem kell. 4 memória foglalat jó lenne a későbbi bővítés miatt. Ha lehet álljon meg 20-nál, ha kevesebb az nem baj.
Még RAM-ot kell keresnem, 2x4-es kit-et. -
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
bluyoo #50063 üzenetére
aha köszi. még lehet annyi nem tudom pontosan hogy monitor is kell e hozzá.
de azt tudom hogy hűtőpaszta meg 1 kábel akkor tuti kell.+ házhoz kéne hozni, ezeket elfelejtettem mondaniigy kéne kihozni vlmi apró módosítással a 250et
de ezek remekül hangzanak, csak keveset variálni kéne hogy a házhozszállítás+- kábelek paszta is beleessen. tényleg köszi,jó hogy van fórum
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #50061 üzenetére
Ha GTX 760 Akkor MSI! Legcsöndesebb hűtésű GTX 760.
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=73787&sub=usercomp&comp=74817&c_start=50#c2596212
a sok képes hozzászólást kell nézni.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #49973 üzenetére
Bluyoo - "Mahrenburg mindenkit megfertőz! " -
Trebron09 - Köszi, a 970 Pro3 R2.0-t akartam linkelni.
TaylorXIII – A stabilitás és az élettartam szempontjából, foglalattól függetlenül, ajánlott a hűtőborda a FET-eken, s a 6, vagy afeletti CPU-ra jutó fázisszám. AM3+ esetében ez talán még fontosabb, s a melegedésre hajlamos Északi Híd minél nagyobb bordával való „ellátása” is kiemelt fontosságú. Még, ha jelenleg nincs is tervben a tuning, illetve nem a csúcsmodell a kiszemelt CPU, ez hosszabb távon változhat, ezért ajánlottam a figyelmedbe a némileg drágább alaplapot (kb. 25e), amely esetletleges 8xxx-re való csere esetén, s tuningnál „sem jön zavarba”, szerintem megéri, hogy ne kelljen alaplapot cserélni, ha növekedne az „igénybevétel szintje”. No meg a minőségi táp után talán a jó alaplap a legfontosabb összetevője egy konfignak…
50 000. – Már bontom is a pezsgőt…
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
TaylorXIII
őstag
válasz
bluyoo #49983 üzenetére
Köszi és neked is Trebron09 de a 4 vs 8 tűs tápcsatlakozós dologra nem írtatok semmit
Kérnék arra is választ
A wikipédia linkeket meg majd elolvasom
Azt tudom, hogy szürke kockák számát kell nézni és abból tudom meg hány fázisú a tápellátása az alaplapnak és ahol a kockák vannak ott kell lenni hűtésnek. Egyébként ha a VRM hűtés eltakarja a kockákat akkor, hogy lehet megtudni hány fázisú az alaplap tápellátása?
-
emiki6
veterán
válasz
bluyoo #49898 üzenetére
Tisztelt "Vezérigazgató Úr" azaz az ASUS párt elnöke, sikeresen meggyőzött engem, mint az MSI párt tagját és elfogadtatta velem, hogy az ASUS jobb, mint az MSI, bár nem volt könnyű, ugyan a fizetés és a munkahelyi feltételek kecsegtetőek voltak, attól még volt egy hasonlóan jól fizető, ámbár lift nélküli épületben lévő állásom az MSI-nél. Eleinte nem akartam állást váltani csak a lift miatt, de végül sikerült meggyőznie, tehát már én is az ASUS párt tagja vagyok és valószínűleg a V LE részlegen fognak elhelyezni, köszönhetően Önnek.
Köszönöm a sok támogatást és türelmet.
Lehetséges, hogy más részleghez kerülök, de ezt még nem döntötték el.( Mivel itt ez az elfogadott fogalmazásmód kénytelen voltam alkalmazkodni.
)
-
sunny84
senior tag
válasz
bluyoo #49912 üzenetére
én úgy határoztam jó ez neki
, nem kell a fűtés a szobába ezért nem kell tápolni ( meg ahogy írod is értelme nem sok lenne ) az én gépen éppen elég kemény ( adatlapomon írva ) az sincs húzva , de ha építgetni akarok vagy tuningolni akkor a hondámba rakom a pénzt
köszöntem még 1 x hogy foglalkoztál a nyűgömmel
-
sunny84
senior tag
válasz
bluyoo #49888 üzenetére
köszi , az a helyzet hogy jelenleg amúgy ez egy összerakott gép és asus m2n-e lapban dobog mind , csak eléggé régi alaplap és néha érdekes , ezért szeretném cserélni alóla
, úgy néz ki fillérekért jutok egy 4 magos procihoz ha még azt beledobom elbírja a a2 x2 240 helyett ?
Van ez mellett egy komoly gépem
de jó lesz másodiknak elfér nem akarom eladni az alkatrészeket ( úgy sem ér sokat ) asszonynak jó leszKöszi
-
Whispering
csendes tag
válasz
bluyoo #49870 üzenetére
Szia! Nagy nehezen és némi kompromisszummal megszületett a végleges felállás. Mivel nem találtam Asrockon kivül más használható alaplapot koax kimenettel igy ezt a rész egy átalakitoval fogom megoldani a lap pedig az általad emlitett Asus M5A99X EVO R2.0 alaplap lesz. Ezen már van alaplapi USB3 is. Igazából csak a jövőre nézve kellett, hogy optikai legyen a lapon ami fontos volt az a koax. Mindenesetre köszönöm neked is meg a többieknek is a segítséget.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #49802 üzenetére
Nagyon helyes, tapsolj lelkesen, az elenyészően csekély önbizalmam füstölgő romjain önfeledt győzelmi táncot járó kisebbségi komplexusom ellensúlyozására jól jön az elismerés "fentről"...
"Kíméltem őket... " - Érdekes, nekem nem ezt mondták...
" ...tudod van házisárkányom is!" - Na de Vezérigazgató Úr!
Remélem a házis... ööö... illetve Mrs. Bluyoo nem olvassa a topicot...
"Nyugodtan maradhatnak amíg akarnak... " - Látom meg akarod úszni a fizetésemelésemet... Nem baj, jó csere!
" ...van mááásik!" - Sejtettem én, hogy titokban még mindig castingolsz... Persze ez így van rendjén, Vezérigazgató Úr...
-
bb0t
őstag
válasz
bluyoo #49716 üzenetére
Tudom, hogy a K-t lehet tuningolni csak de nincs szükség tuningra, még esetleg gondolkodtam a 3570-es procin is de még az se kell...
ha nincs akkor mindegy viszont akkor legalább olyan kéne amin van elég usb csati ha nem is 3.0. (de azért jó lenne az 1db 3.0) meg 4 dimm ramnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest