Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tombi
őstag
válasz
bluyoo #52522 üzenetére
Fel is fogom velük venni a kapcsot hétfőn
Beszámolok az eredményekről nektek is természetesen.off: Ezekről tudtok valamit? informatikát mennyire érinti itthon?
- November 8 - http://dotcommerceday.hu/ Internetes vásárlások napja (magyar kezdeményezés)
- November 29 - Fekete Péntek - Black FridaySzerintetek itthon lesznek érezhető akciók? pl 70%
mert ha találok alkatrészt, meg merem kockáztatni a külföldi rendelést!
(persze jobban szeretnék itthonról vásárolni) -
Tombi
őstag
válasz
bluyoo #52504 üzenetére
Köszi a választ, időközben átböngésztem a topicot
és megtetszett az ASUS VANGUARD.
Sajnos kis hazánkban csak 3 éves kisker garancia van rá,
de ha jól sejtem, a +2 év gyártói garanciaként értelmezhető,
amikor is nekem kell elküldenem a gyárba, bevizsgálásra ha jól sejtem.igaz ez 7ezerrel drágább mint az MSI amit kinéztem
(B85M-E33)
de cserébe szellősebb az alkatrészelrendezés,
amit valaki lentebb említett.
Most már csak össze kell rá szednem a pénzt,
és persze a 4670 procira (50 rugó!! ) -
Vartanus
őstag
válasz
bluyoo #52517 üzenetére
Tuningban mennyit számítana ha a mostani 6+2VRM-et 4+2re cserélném a következő lapnál és nagy hátrány lehet szintén tuningnál v-chekpoints;debug kijelző hiánya?,mert rájöttem tetszik az FM2+os MSI A88X G43-is, és végül is instant gombok nélkül megtudok lenni..
De ha azt mondjátok ajánlott 6+2es VRM,debug,akkor maradok a Giga A88X-UP4 nél(gondolom azzal sem fognék mellé). -
colker
tag
válasz
bluyoo #52513 üzenetére
Értem.
Nem hiszem hogy cf/sli bármikor is játszik majd nálam.
Az ár megint nem számít mert mint írtam 13ft van a giga és az asus között.
Kizárásos alapon maradt a színItt a giga jobban tetszik a kék színnel mint inkább az asus sötét színével
De ezektől eltekintve akkor egyik lappal sem fogok mellé?Értem itt azt hogy tegyük fel a giga 100g-al súlyosabb bordát rak az alaplapra amivel mondjuk 1hónappal tovább bírja mint az asus.
Ilyesmi különbség ismerhető a 2 lap között?Természeten tisztában vagyok azzal hogy az élettartam sok mindentől függ csak kíváncsi vagyok van-e valami ismert/sejtet dolog amihez én nem értekKöszönöm a türelmet a kérdéseimhez!
-
colker
tag
válasz
bluyoo #52510 üzenetére
Igen a kettő között van 1.100 Ft az pedig nem pénz(ellenben pl. a sima m5a97 2.000Ftal olcsóbb).
Az Evo r2.0 tehát jobban bírja a tuningot mint az olcsóbb társai?
A GIGABYTE GA-990XA-UD3 alaplappal mi a helyzet?
13Ft-al drágább az Evo r2.0nál viszont 990x chipset ami fogalmam sincs mivel jobb csak hogy több mint a 970
Ha árban ennyi a különbség akkor itt végül is az alapján veszik az emberek hogy melyik márka jön be nekik jobban?
Vagy valamivel jobb a gigabyte? -
-
Gabesz87
veterán
-
MM
őstag
válasz
bluyoo #52413 üzenetére
Igazad van, a Z87 Extreme4-ből indultam ki, de ezek szerint a hasonló Asus lapokon - szerencsére - ez nem így van...
Egyébként örülök ennek, mert részben ez a tévhitem tartott vissza attól, hogy lecseréljem a D2-t egy STX-re, mikor lapot cseréltem, és ezért vadásztam PCI-os lapot, de a köv. lapcserénél jobban belemélyedek a specifikációkba...
-
MM
őstag
válasz
bluyoo #52395 üzenetére
IRQ-val nem, ez derül ki a manualból.
De szerintem a három x16 PCIe 3.0 slot így működik:
x16 x0 x0
x8 x8 x0
x8 x4 x4Ez alapján, ha bármi bekerül a 2. vagy 3. slotba, akkor az első mindenképpen x16 helyett x8 működik.
Ez olyan sokat MÉG nem számít 1 kártya esetén (ha 3.0), de lehet, hogy a következő VGA generációnál már igen. Ha pedig később SLI is képben van, mindenképpen bukta szvsz.
-
alajos12345
újonc
válasz
bluyoo #52357 üzenetére
Nagyon köszönöm.Érdekel téma .meg.hogy mennyi a marketing,msi lap is szàlt el szóval ezek nem garanciàk talàny előnyök.Megbîzhatósàg élettartam annyira nem izgat 3 főleg 5 év addigra csere úgy is elévűl.Aszem Az overlock.neten is îrjàk pl asrock extreme 4 ről kamillàznak mert analog nem digitàlis és,hogy ebben az àrkategoriàba màs jobb cuccokat rak és nem ajàljàk csak az extreme 6 ot.Na minde
gy kösz. -
Paulo81
aktív tag
válasz
bluyoo #52307 üzenetére
Végülis az itx sem gond, csak azért gondoltam, hogy kényelemesen legyen hely pl. egy nagy passzív procihűtőnek, de ha elfér akkor ok.
Nem tudom milyen tápellátású ez a lap, de ha bevállalja, hogy az usb és környékére garantálja a stabil 5v-ot kifejezeten az usb-s dac-oc számára, akkor az már csak jelent valamit, és kompromisszumot kötök.
Fogyasztásban sem végzett a középmezőnynél rosszabb helyen.A lényeg, hogy a mostani gépemnél nagyságrendekkel jobb lesz.
Már csak valami lehetőleg passzív tápegység kéne...
-
Paulo81
aktív tag
válasz
bluyoo #52301 üzenetére
Nem mondtam, hogy a 60-es kell, jó a gryphon is. Mindkettő lényegében ugyanaz. Azért kérdeztem a
sabertotth-ot, mert gondoltam az több tápfázisú, de nem. És az árát meg nem is néztem, csak a teszteket.Egyévkénr miért vannak akár 21 fázisú lapok is pl. msi mpower?
Foglaljuk össze az eddigieket:
Az Asus TUF minősítésű alkatrészekkel rendelkezik, jobb minőségűekkel, mint az msi millitary class 4.
Az msi viszont több tápfázisú, viszont elhagyta a DrMOS-t.
Döntenem kell, melyik a fontosabb... -
Paulo81
aktív tag
válasz
bluyoo #52288 üzenetére
Azért szeretnék t-s procit, hogy passzív lehessen a hűtés + pénztárca - sokat használnám és azért annyira nem vagyok eleresztve. (Erre a leendő gépre már legalább 2 éve gyűjtök, de legalább 5 évre tervezem venni)
A általad belinkelt teszt alapján az első msi lap a z87-g45 gaming, aminek jó a fogyasztása,.
Nem ragaszkodom az msi-hez, elolvastam az asus TUF reklámját, és az is jónak tűnik.
Szóval vagy a fent említett msi, vagy egy olyan asus, aminek több fázisú a tápköre.
Tudom, hogy hihetetlen, hogy jobb lesz a hang de a zenében sok hihetetlen dolog van.
De ez hasonló ahhoz, mint ha az erősítőbe beraksz még egy-két pufferkondit, jobb lesz a hang, pedig mérésre nem sok minden változott... -
Paulo81
aktív tag
válasz
bluyoo #52285 üzenetére
Na jó elárulom, hogy audophile rendszer alapja lesz a gép, mögé egy usb-s dac-al...
Most jön az, hogy úúúúúúúúú minek?????? A bitek azok bitek, vagy van egyes, vagy nincs, ugyanaz jön ki, mindegy, hogy milyen gépből, nincs különbség,.. stb...
Nem szeretnék vitát nyitni, de ez sajnos nem így van, és kegyetlenül számítanak bizonyos dolgok:- Gyors gép, főleg a processzor és a ram számítási teljesítménye számít - RAM gyors elérési idő, buszsebesség
- Jó tápegység, ez talán a legfontosabb
- Jó tápellátás ( ezalatt az értendő, hogy minél stabilabb, zajmenetesebb feszültség biztosítása ) a processzornak, valamint főleg az usb résznek, de általában az egész alaplapnak
- Audio célra a low esr kondik tudtommal optimálisabbak
- Passzív felépítés (a ventillátor mint elektromos motor zajt generál és nagyon lerontja a hangot)
- A kisebb áramfelvétel kisebb tápzajjal is járSzóval ezért fontos nekem a minél többfázisú tápellátás, hiába kisfogyasztású a proci.
Igazad van, hogy átlagfelhasználónak ez mind úgymond többszörösen túltervezett, de nekem nem.
Egyre több hifista tér át a pc alapú minőségi zenehallgatásra, mert nagy tartalékok vannak még ebben a dologban. Ami a legjobb benne, a könnyű fejleszthetőség.Lehet mégis asus lesz, az elektromos részéhez kevésbé értek, utána fogok érdeklődni audio célra melyik lehet optimálisabb.
-
Paulo81
aktív tag
válasz
bluyoo #52281 üzenetére
Nézegetem ezt a tuv-ot, de nem írják, hogy pontosan milyen kondik vannak benne,.
Az msi low esr hi-c cap tantál kondijai nekem pont ideálisak lennének. Meg amit szintén elfelejtettem az a jó minőségű, minél több fázisú tápáramkör. Csak leírásokra támaszkodhatok, az msi 50%-al kevesebb tápzajt ígér, valamint ez a DrMOS is szimpatikus...A keret persze nem végtelen, de most egy netbook-om van és régóta készülök gépvásárlásra.
-
-
Paulo81
aktív tag
válasz
bluyoo #52274 üzenetére
Igaz amit írsz, de az én esetem speciális, teljesítmény és ami fontos nagyon stabil fesz, jó minőségű alkatrészek kellenek - ezért gondoltam MSI-re mert az már "millitary 4"-et használ, ezért kell a "tuning" lap, de nem fogom tuningolni.
Ha megmondanám mire kelll kevesen értenének meg...
Ja és természetesen a fogyasztás is fontos, egyrészt a pénztárcám miatt, másrészt meg passzív gépet szeretnék.Házam még nincs, a proci terveim szerint i5-4670T lesz.
ATX vagy mATX méretre gondotam. -
gecko03
csendes tag
-
-FreaK-
veterán
válasz
bluyoo #52203 üzenetére
Az MSI analóg tápkörös (te írtad korábban), az Asrock digitális (legalábbis a spec sheet alapján) és még olcsóbb is.
Mik még az MSI előnyei?Én is nézelődök meg kalkulálok, bár csak Január elején veszem a gépet, de addig is informálódok.
Eddig arra jutotottam, hogy elég komoly felára van a tuning lehetőségnek (Z87 kell ugye), és esetleg érdemesebb lenne lemondani a tuningról és a pénzt inkább VGA-ba fektetni.
Mondjuk nekem az általános (nem csak játékok alatti) teljesítmény is fontos, valamint az időtállóság is (amit ki lehet tolni tuningal) szóval nem olyan egyszerű ez, elég sokat dilemmázok
Neked mi a véleményed erről? -
-
-
-
-
gecko03
csendes tag
válasz
bluyoo #52219 üzenetére
Köszi a választ! Nincsenek még megvéve, csak azokat könnyebb volt kiválasztanom, ezért szedtem össze előre. 105-115 a teljes keret, ebből maradt a 45.. Ház biztos ez kell, mert csöndes gép kell, ezért sem bánom az integrált VGA-t... Valami más konstrukciót javasolnál?
Szerk: a HDD-k megvannak
-
-
-
-
-
kona005
senior tag
válasz
bluyoo #52201 üzenetére
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm most szeretne összerakni egy jó kis gamer gépet de nem tudja milyen lapot tegyen a gépbe. Valami Z87-es lap kellene neki az AsRock Fatal1ty Z87 Killer-be van most beleesve, ahogy néztem ez még egy elég friss lap. 36k az iponban ennyit szánna rá max, én egy MSI Z87 G45 Gaminget mondtam neki de én sem vagyok tisztába a különbségekkel. Mi a véleményetek eme 2 lapról? Esetleg ebbe a kategóriában valami jobb?
Előre is köszi -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #52187 üzenetére
Szia Mr!
Hozzád fordulnék mint nagy alaplap tudor...
Feltünt 1-2napja pár webshop-ban újdonság szerüen pár új megnevezésű 1150es foglalatú lapka...névszerint lett sima lga1150..és már van külön socket h3 1150...lapok nevei végén a H3asoknál..ottvan h "C2"..ez most az eddig kiadott lapok ráncfelvarrása amiről volt is hír h átdolgoznak vmit és a kiadott 1150es procik nemlesznek majd kompatibilisek velük? erről vki infót? csak h említsek vmit Gryphoon z87 és most már van Gryphoon z87 C2. -
válasz
bluyoo #52181 üzenetére
Szerintem vagy ez a GB lap lesz, vagy a fent említett ASUS (feltéve, ha a lap romlott el, mert lehet a táp is...).
A fejlesztést meg majd letudom egy használt Phenom II X4 965-telTápból nem tudom eldönteni, hogy FSP APN, GHN, vagy HEXA sorozat legyen. Illetve 400, vagy 500W-os. Fenti géphez kellene, amiben 1 db HDD, 1 db ODD és talán egy HD5770-es VGA van. Tuning soha nem lesz.
-
válasz
bluyoo #52176 üzenetére
Magamnak tuti, hogy nem venném meg FX alá. Viszont adott egy gép, amiben lehet, hogy meghalt az M3A770DE alaplap és nézegetek, hogy mivel lehetne a legolcsóbban pótolni. Aztán eszembe jutott, hogyha esetleg fejleszteni akarnak, akkor nem-e célszerűbb venni valami jobb lapot.
De most hogy ezt írom rájöttem, hogy a legjobb (legköltséghatékonyabb) megoldás az olcsó lap, és ha fejleszteni akarnak majd, akkor a Phenom II X2-t kicseréljük egy Phenom II X4-re, vagy X6-ra. Az alá gondolom elég a 760-as lap.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest