- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
PAtr0n #60278 üzenetére
Mondjuk aki nem egy generációra tervezi a gépét, hanem akár 2-3 generációt is a s...én tud ülni fejlesztés nélkül úgy már megérheti. Főleg hogy később pl. a szóban forgó Sabert könnyebb lesz eladni (garancia). Pl. a mai napig keresik a 775-ös lapokat. Ha lenne kiskergaris tuninglap belőle biztos hamar gazdára találna.
Viszont igaz hogy egy 35-40K-s tuninglap szinte minden igényt kielégít. -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #60267 üzenetére
Nagyjából.
M.2 foglalat sincs rajta. Az Asus honlapján össze tudod őket nézni hogy pontosan milyen eltérések vannak köztük. Z97-DELUXE(NFC & WLC), SABERTOOTH Z97 MARK 1. Szerk.:Z97-DELUXE.
Megnyomod a "Hozzáadás összehasonlító listához" gombot mindkét link esetében, majd jobb fent a csíkok, majd "Összehasonlító lista" gomb, "Összehasonlítás most" gombot.
"Köszönöm!! " Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #60265 üzenetére
Hi!
Igen a Z97-DELUXE(NFC & WLC) Nincs hozzá "armor" és nem is lesz.
A MARK 1 egy jól felszerelt TUF szériás strapalap, extra garival. A DELUXE(NFC & WLC) meg (egyelőre) az Asus Z97-es csúcslapja amire mindent rápakolt, plusz extra kiegészítők.
"Meg ez a gyors net,ssd, adatátvitel megfogott de lehet hogy csak parasztvakitás" Már miért lenne "parasztvakítás"? Az Intel idáig is gyors volt ez ügyben. De ugye a dupla netkapcsolat, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth V4.0, M.2 Socket, SATA Express, Thunderbolt, SATA 6Gb/s, USB 3.0, ... Ezekben semmi átverés nincs. Megfelelő hardverrel persze ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
3.Aragorn #60253 üzenetére
Asus Sabertooth Z97 Mark2. Az 5év garanciát még mindig nem másolja senki ...
Kivéve ha igényt tartasz az M.2 és SATA Express csatlakozóra.
"Az M2 socket-et mire érdemes használni? Természetesen SSD-hez.
Van reális, észlelhető haszna?" Természetesen gyorsabb mindkét megoldás (M.2, SATA Express) mint a "sima" SATA3 -as SSD-k. Mondjuk kérdés hogy ebből felfogsz-e valamit.Egy SATA3-as, SSD-s rendszer is ....gyors.
Ha gondolod érdeklődj a Milyen SSD-t vegyek? topic-ban. -
bluyoo
nagyúr
válasz
3.Aragorn #60251 üzenetére
Az az igazság nem néztem pontosan mikor jelenik meg. Így a Broadwell előtt pár hónappal nem lesz nagy durranás ...
Ezért is a legfontosabb kérdés hogy "1. Mennyit szánsz az alaplapra?"
Utána lehet alkudozni, győzködni.Szokás szerint 35-40K környékén már olyan lapokat találsz amik erős tápkörrel, és jó felszereltséggel rendelkeznek.
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Esetleg már VRM bordázattal, a GA-B85M-D3H (bár valamennyivel drágább). -
bluyoo
nagyúr
válasz
mmm007 #60224 üzenetére
Hi!
Hát ez a lehetőleg olcsó legyen elég tág fogalom.
Mindenesetre az Asus A88XM-A megfelelő lehet. Ugyan "csupasz" lap de viszonylag jó tápkörrel rendelkezik és már FM2+ -os deszka szóval a fejleszthetőség is rendben van (kb. 15K). Esetleg ha már tuning APU a A88XM-PLUS (kb.18K). -
bluyoo
nagyúr
Hi!
Pl. az ASRock B85M Pro4 elég jó ár/érték aránnyal.(#60236) Maotun
Hi!
A gyátó honlapján össze tudod nézni a kérdéses lapokat: Overclocking Intel(#60243) Maotun
Igen, nem kötelező!
"a PCIE felett lévő 6 pines táp mire való?" A dVGA-k kiegészítő tápcsatlakozója. Ezeknek a csatlakozóknak többkártyás rendszernél van értelme vagy ha mindent szénné szeretnél húzni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
frankdelgado #60221 üzenetére
Azon az oldalon nem a kérdéses lapok vannak ...
Ha tudod az EVO R2.0 -t vedd! Ne a simát, ne a sima R2.0 -át, ne a sima EVO-t.
Jobb audio de főképp erősebb tápkör, ami már digitális vezérlést kapott .... és sorolhatnám de az Asus honlapján össze tudod őket nézni. Megnyomod a "Hozzáadás összehasonlító listához" gombot mindkét link esetében majd jobb fent a csíkok és az "Összehasonlító lista" és "Összehasonlítás most" gombokat.
M5A97 EVO R2.0
M5A97 R2.0
"A CF nem érdekel és a tuning sem nagyon." Akkor meg szerintem ne FX-et vásárolj!
Milyen asztali gépet vegyek? -
bluyoo
nagyúr
válasz
frankdelgado #60219 üzenetére
"ott 6300-at ajánlottak alsó hangon" Az I5-ök mellett nem csodálom ....
Hát igen a 6300 alá azért elég túlzás lenne egy 45K-s deszka. -
bluyoo
nagyúr
válasz
frankdelgado #60217 üzenetére
Szívesen!
"45 papírom már nincs rá" Csak példának hoztam fel a Sabert hogy azt az egyetlen PCI-E 3.0 -ás AMD AM3+ -os lap.
Hát kezdem azzal hogy egy "csupasz" lap, ami szerintem felér egy öngyilkossággal egy FX mellett.
Plusz alapból gyengébb, elavultabb a tápköre mint az EVO R2.0 -nak (és erre jön egy viszonylag nagy borda).
Utána a EVO R2.0 -n Realtek ALC892 hangkodek, ... összességében jobb felszereltség és segédprogramok. Nem potyára van akkora árkülönbség.
De ha gondolod nézz be az AMD FX topic-ba. -
bluyoo
nagyúr
válasz
EMPeter #60204 üzenetére
"Ha netán Z+K lenne belőle végül, akkor lehet rászánok valamivel többet" Szerintem nem lehet hanem biztos hogy többet rá kell szánnod!
A munka az a terület ahol az erősebb hardver pénzt takaríthat meg. Ugye az idő pénz ....
De hogy az említett program mennyit kamatoztat egy tuningolt CPU plusz teljesítményéből azt nem tudom (talán a linkelt Milyen processzort vegyek? topic-ban).
Mint írtam szerintem a GTX770-et kiszolgálja egy modern szorzózáras CPU, szóval a játékhoz sem kötelező a tuning.
Ajánlanék még egy topic-ot: Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" Itt bőven vannak tuningbetyárok ha esetleg mégis úgy döntenél hogy szeretnél. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60202 üzenetére
Na igen!
(#60201) LonGleY
Szerintem nem létezik a keresett lap.Legalábbis egy FX alá való.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
EMPeter #60188 üzenetére
Hi!
Hát pedig mielőtt lapokat ajánlunk nem árt eldöntened hogy szeretnél tuningolni vagy nem.
De a GTX770 mellé szerintem nem szükséges tuning CPU.
1. Erősen laptól függ! De nagy általánosságban elmondhatjuk hogy semmi különbség abban az árkategóriában. Sőt ugye a 30K-s H97-es lapok már felső kategóriás vagy játékosoknak készült lapok. Míg a 30K-s Z97-es deszkák, hát mondjuk ki az alsó szegmenst képviselik. Sokszor gyengébb tápkörrel mint a nem tuningos H97-es társaik. Persze az árak most még változnak, és az új lapokkal is most ismerkedünk ...
2. Hogy mennyit pluszt tudsz kicsikarni ugyancsak változó /CPU, LAP, ...). És így az is hogy mennyit számít.
Egyszerűbb lenne ha elárulnád mire szeretnéd használni.Viszont ezt inkább a Milyen processzort vegyek? topic-ba.
De szerintem ma már nem létszükséglet a tuning!(#60199) csucsbicep
Erről a Z97-AR lapról nem tudsz valamit? Szép fekete és majdnem Z97-A ...
Egyedül az ASUS Z97 Comparison Table -ben köszön vissza. -
bluyoo
nagyúr
válasz
frankdelgado #60185 üzenetére
Hi!
Hát FX alá nem az a lap a legajánlottabb.Szerintem kicsit emelj a kereten és pl. az Asus M5A97 EVO R2.0. Ha már FX ....
AM3+ -os lapban egyedül a Asus Sabertooth 990FX/GEN3 R2.0. De az is "trükkösen" Trükkös lesz az ASUS TUF Sabertooth 990FX GEN3 R2.0 alaplapja. Ennek ellenére komoly kis lap!
Hát elgondolkodtató hogy fejlesztéskor már platformot is válts és átállj a sötét oldalra.
Persze ott van még az FM2+ is, a nem éppen acélos APU-kkal és Athlon-okkal.(#60197) 3.Aragorn
De 100K-hoz képest igen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #60179 üzenetére
Sejtettem hogy nem azért mert lassú vagy mint egy csiga!
(#60182) Mahrenburg
Na azt még nehezebb volt összehozni! Magam újítottam fel, úgymond rohamléptekben meg is lett az eredménye egy jó kis ínhüvelygyulladás formájában. A titkárnők utána egy ideig nem annyira érdekeltek.
"A Cég összes dolgozója (főleg a titkárnők) ezért örökké hálás lesz Neked... " Még szép ezért (is) kapják a fizetést!(#60184) 3.Aragorn
Ha már "K"-s CPU-t szeretnél akkor már Devil's Canyon!!(#60187) 3.Aragorn
Hát igen a Sabertooth idáig mindíg jól sikerült. Bár az ára az olcsóbbiknak is ~45K. -
bluyoo
nagyúr
válasz
3.Aragorn #60177 üzenetére
Tényleg nem tudom hogy mozognak majd az árak.
"Meg persze ott van a turbo boost, az már majdnem olyan, mintha tuningolnám." És megvan rá az esély hogy a H97-es lapokkal is fixálni lehet 4 magra azt az órajelet. Sőt akár a "K"-s CPU-k tuningjára is lehetőséged nyílhat ha megint nekiállnak a lapgyártók kekeckedni az Intel-el(bár meglepődnék ha így lenne).
-
bluyoo
nagyúr
válasz
3.Aragorn #60175 üzenetére
Nem tudom elképzelni hol, milyen értelmes felhasználás mellett kevés a legújabb I5.
Ok biztos van olyan 900fős szerver BF24 ulraszuper felbontáson nincs 100FPS felvágom az ereim .... Nem azért lőttek le mert béna vagyok, hanem mert nincs pénzem "K"-s I7-re!
Személy szerint az olcsósított tuninglapokat nem .... inkább egy komolyabb H97-es (30K-nál megállnak).
Persze előnye is van az olcsó Z97-es lapoknak de azt már leírtad. De ahhoz "K"-s CPU is kell a jövőbeli tuninghoz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60171 üzenetére
"Persze, új házat is vegyek?" Azzal kellene kezdeni! Nem havonta új belsőt ...
Már nem is emlékszem hány hónap kellett mire rászántam magam egy normális házra (kifizetésére).
De komolyan nem bántam meg.
Sokan már a SATA2 kontra SATA3 -at is megkérdőjelezik. De ha normális áron lesz hardver hozzá miért ne?(#60170) 3.Aragorn
Viszont még elég foghíjas a kínálat az új lapok terén.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60165 üzenetére
Egyértelmű hogy egy komolyabb házba nem egy Cerkát ajánl az ember iGPU -al.
De azért szerintem egy jó ház nem rossz befektetés (főleg hogy nem plusz 50-80K -s pluszköltségről van szó ....). Nem egy konfigot kiszolgál, és annak aztán mindegy milyen foglalat, milyen márka, ....
Persze valaki egy cipős dobozba is beleteszi a 3-400K-s vasat, leszedett oldallappal. Viszont nekem ez nem szimpatikus megoldás (ha a kérdező úgy dönt hát nem vásárol komolyabb házat). Nem egy gépet szereltem pl. az Asgard Pro -val, szerintem jó ház abban az árkategóriában, de a Ghost-hoz viszonyítva már nem annyira.
Na igen az M.2 és SATA Expres. Újítás de kérdés ki fogja használni/kihasználni (utóbbira még hardvert sem lehet kapni). Egy sima SAT3-as SSD is elég szépen muzsikál. Szóval szerintem akinek nem szükséges a fent említett bővítőhely annak nem rossz választás. Főleg hogy nem kevéssel olcsóbb mint a nagy tesó.
"Gaming 5-os Giga nem tunik rossznak." Na igen a Gigát is elkapta a "Gaming" láz ...(#60166) Arnetic
Szívesen!
Szükséged van a most beszélt M.2 és SATA Expres bővítőhelyekre?
Mert ha nem pl. ott az ugyancsak játékosoknak szánt ASRock Fatal1ty H97 Performance 30K alatt. Viszont a választott boltban két év garancia van feltüntetve arra kérdezz rá.
Akár mATX-es lapot is választhatsz mint pl. a H97M-PLUS. Vagy kicsit vársz még hogy az összes lap megjelenjen. De akár a régebbi chipsetek között is kereshetsz lapot (bár azok már nem fogják a Broadwell-t).(#60168) 3.Aragorn
-
bluyoo
nagyúr
válasz
aAron_ #60163 üzenetére
Nincs, bár szerintem biztos drágább lesz mint 30K. A Z97 Pro4 30K felett van ....
35K környékén már talán ... Pl. a Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60161 üzenetére
" de szerintem egy 15K-s házzal is boldogan ellenne" Mint ahogy tuning, SSD, I7, 120K-s VGA, és plusz CPU hűtő nélkül is.
Szerintem a Brocken 2 passzívan is elvinné az I7-et. Hidd el te is boldogabb lennél a Ghost-al!
"Ha már Z97-eket nézünk, akkor min a Z97-A lenne a megfelelő."Bár a Gigabye-nak is van egy két ígéretes lapja abban az ársávban, na és ne feledkezzünk meg a Sabertooth Z97 Mark 1-ről sem.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60159 üzenetére
Nem az enyém nyugodtan!
De miért gondolná meg magát egy I7 mellett? De ha mégis így lenne akkor sem a PRO4 -et tenném alá.
"Jobb hang cucc, Sata Express, Intel Lan, jobb tápellátás, több venticsati stb." Nem értem, egyikben sincs lemaradva a H97-PRO!Sőt az ASRock lapokat megint két év garival látom ...
Szorzózáras CPU, mindkét hűtő erős túlzás, de ha a kaszás tetszik hát legyen!
A táp is bírná, de azt a +2-3K -t megéri a R9-290 mellé a nagyobb.
Ja a ház, hát aki egy 400K-s konfignál a házon spórol ... megérdemli. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Arnetic #60149 üzenetére
Hi!
Ha nem szeretnél tuningolni nem értem miért "K"-s CPU-t ajánlottak neked (bár combos dVGA). Akkor már szorzózáras I5 pl. az új INTEL Core i5-4590 ~56K vagy egy I7 a 400K-ból ahogy előttem is írták bőven kijön.
Ha gondolod a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban összeraknek neked egy komplett gépet.
De pl.:LAP : Asus H97-PRO ~29K
CPU : INTEL Core i7-4790 ~79K
CPU hűtő : Nem igazán kell de ha gondolod pl.: Alpenföhn Brocken 2 ~14K
RAM : KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX ~24K
SSD : Samsung 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW ~20K
HDD : WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX ~20K
ODD : Samsung SH-224DB/BEBE ~4K
VGA : Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB ~115K
TAP : FSP Raider 550 / XFX PRO 550W ~16-18K
HAZ : BitFenix Ghost ~28K
összesen: ~335-351K+ Egy jó IPS monitor. Ebben most én is dilemmába vagyok de pl.: DELL U2414H, Asus VX239H, ... Milyen monitort vegyek?
(#60150) Csupii
Már eladtam ...Egy idősebb hölgynél van facebook meg skype!
Figyelni kell az aprót néha fel tűnnek jó lapok viszonylag olcsón. Vagy fejlesztesz .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60146 üzenetére
Szerintem csak fáj neked hogy nyugton tudok maradni, nem úgy min te!
De valóban többször el kell mondanom magamnak hogy felesleges, felesleges, ...
Szemezgettem is a CPU-ddal ....(#60147) -KP-
Neked is csak azt tudom írni hogy jobban járnál egy erősebb/modernebb VGA-val ...
De ha ragaszkodsz hozzá az ASRock Z77 Extreme3 25K környákén már kapható és x8/x8 módra képes CF/SLI. Esetleg az Extreme4. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Silgard #60144 üzenetére
Rágd meg a dolgot és gyere vissza ha gondolod.
Ha türelmes vagy a Devil's Canyon-t érdemes lehet megvárni (várhatóan jobb tuningpotenciál).
Az új generációs lapok már megjelentek mellé (legalábbis egy jó részük).
De ha mindenáron többkártyás tuning rendszer, ~35K a minimum a lapra. Viszont ajánlott kicsivel többet rászánni 40K környákén már elég jó deszkákat kaphatsz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #60141 üzenetére
Csábítóak, de több mint valószínű én sem sokat kamatoztatnék a váltásból ....
Ugye nekem is megvan az "olcsó" fejlesztés lehetősége a mostani deszkámmal. Szóval igencsak a várakozásomnak megfelelően a Broadwell -t is "megúszom".(#60143) BomiBoogie
Még a Haswell sem ...
Az az "olcsó" fejlesztés -nél a használt Sandy/Ivy Bridge "K"-s CPU-ra gondoltam (esetleg egy plusz GTX660Ti) .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Silgard #60139 üzenetére
"1. Mennyit szánsz az alaplapra?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)"
Személy szerint inkább vásárolnék egy erős(ebb) VGA-t mint azonnal CF-el indítani.
Na meg ha már 200K felett költenék VGA-ra egy I7-et pattintanék mellé.
Plusz nem egészen egy hónap és itt vannak a "K"-s Devil's Canyon CPU-k is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Csupii #60132 üzenetére
Pl. a P5Q Deluxe .
"Én Asus P5QD TURBO -val (is) használtam az E8400-asom és nagyon meg voltam vele elégedve. Mai napig üzemel. Bár már mint netes gép."
Vagy arany áron új lapot ....
De kihajtja a HD4890-et? Szerintem nem igazán. Nálam még a HD4870-ben is hagyott kicsit.(#60133) BomiBoogie
-
bluyoo
nagyúr
válasz
30z.Samu #60116 üzenetére
Hát hogy a legsűrűbben használt méretekből a legkisebbet (mITX) és a legnagyobbat nézted (ATX) a középső (mATX) méretet meg meg sem említetted. Bár ha AMD FX akkor nincs is nagyom más választásod csak az ATX.
Alaplapok méretszabványai. -
bluyoo
nagyúr
válasz
30z.Samu #60112 üzenetére
Isten ments hogy le/rábeszéljelek.
Arra ott a "Milyen processzort vegyek?" topic.
Ha tisztázódik mekkora vasat is szeretnél akkor már tovább lehet gondolni.
"régebben is AMD gépeim voltak" Azért az évek alatt jó pár dolog megváltozott. Pl. az Intel Iris Pro Graphics 5200 már iGPU terén is szorongatja az AMD-t [link].
"és egyikkel sem volt gond." Nem is azt írtam hogy az AMD hardverek rosszak.
"Úgy tenném össze a gépet, hogy 2-3 évig nem nyúlnék hozzá, bár ez a mai IT világban lehetetlen." Azért ezt nem mondanám. Az én vasam kb. 2-2,5 éves (mint ahogy a Win7 is 2éves rajta) egy VGA-t újítottam be de azt sem azért mert muszáj volt. Mindezt talán a leggyengébb Sandy Bridge I5 mellett. -
bluyoo
nagyúr
válasz
30z.Samu #60110 üzenetére
Hát nem tudom. Az AM3+ elmúlt három éves .... Azóta kijött az FM1, FM2, FM2+ jól látszik az AMD jelenleg nem a CPU erőre gyúr, és a 6-8magos megoldásit is elfelejtette (mai napig nem is jött el igazán a támogatása). Intel is kihozott vagy két CPU családot (plusz most a Devil's Canyon) mióta az utolsó FX kijött, és ugye lassan itt a Broadwell miközben az AM3+ platform áll ......
Szóval ha APU akkor még mindig AMD (bár az Intel próbálkozik felzárkózni) de ha dVGA is keróül a rendszerbe szerintem az Intel megoldása ésszerűbb. -
bluyoo
nagyúr
válasz
30z.Samu #60104 üzenetére
Hát biztos nem egy AMD APU-t (és nem is egy tíz centis házba).
Bár kompromisszumokkal akár ... Spanom az I3 iGPU-jával is eljátszott. Szerinte jó!
Bár miután kampányoltam, és a GTX560oc mellékerült közölte: "Így jobb!".
Magam is inkább az Intel CPU + dVGA -ra szavazok.
Hát ha csak azért mert AMD, akkor esetleg ugyan így FM2+ -os lap egy AMD Athlon II X4 750K-val és egy AMD RadeOn HD7770 -et mellédobni. Hogy az Intel/Nvidia fel se merüljön.
Az AM3+ -os lapok és az FX-ek szóba sem kerülhetnek. Még mATX-es lapot sem gyártottak, nem hogy mITX-eset.
Bár ha tényleg abba a kis házba szeretnéd, akkor max. a low profile VGA-k kerülhetnek szóba. Bár azok sem igazán játékos VGA-k. -
bluyoo
nagyúr
válasz
30z.Samu #60100 üzenetére
Szívesen!
"Chipset-be a gyártók nem tudnak belenyúlni, ugye?" Nem nyúlnak bele.
Viszont az iGPU már a CPU-ban vagyis az APU-ban van. Szóval a lap csak a kimeneteket biztosítja.
Magyarul attól függ az iGPU hogy milyen APU-t vásárolsz a lapba.
Pl.:
AMD A4-4000 -ban:
GPU Type: Radeon HD 7480D
Shader cores:128
Base frequency (MHz): 724
AMD A8-6500T -ben:
GPU Type: Radeon HD 8550D
Shader cores: 256
Base frequency (MHz): 720
AMD A10-6700T -ben:
GPU Type: Radeon HD 8650D
Shader cores: 384
AMD A10-7850K -ban:
GPU Type: Radeon R7 series
Shader cores: 512
stb. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Szesz1984 #60096 üzenetére
Két napja még nem volt meg .... Akkor marad kritika hogy lehetett volna jobb vasat is ...!
(#60097) 30z.Samu
A melegedés az egyértelműen nagyobb mint egy olyan lap esetében ahol van elég hely a VRM-nek és a bordázatnak. Viszont azért a legtöbb gyártó legalább egy jelképes bordát dobott a lapjára ha már tuningképesek Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI (rev. 3.0), MSI A88XI AC.
Mondjuk ahogy elnézem szükség is lesz rá abban a kuckóban.Viszont ha nem tuningolod, és netán alulfeszeled, szerintem nem lesz vele gond. A legtöbbet kérő APU-nak sem magasabb 100W-nál a TDP-je.
Esetleg "T" jelzésűt válassz a maga 45W-os TDP-jével. Mondjuk esélyes hogy a gyári hűtőt cserélned kell majd. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Szesz1984 #60092 üzenetére
Hi!
Még ha nem is "K"-s CPU-t vásárolsz szerintem már a Devil's Canyon-t válaszd (i5-4590 / 4690).
VGA, hát vegyél VGA-t!ASUS GTX760-DC2-2GD5-SSU és gond megoldva. Éljen a sötét oldal
HDD terén szerintem a WD Red 2TB. Több gari, csendes, hűvös, ...
HÁZ, hát a FRACTAL Design Core 3000 usb3 valamivel jobb választás lenne.
SSD, Samsung SSD 840 EVO 120GB
Persze ezt csak magamnak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Giovanny #60084 üzenetére
Hát ez szerintem beállítás kérdése ...
A Thermal Radar 2 -vel akár hogy be tudod állítani, többek között a megadott fordulat fel és lefutás időtartamát, + az RPM fix móddal a fix fordulatot is. Ezt már az én első generációs FAN Xpert 2-m is tudja.
Szóval ezért szerintem kár volt vezérlőt venni. Általában fordítva szokott lenni a lap után adják el a tekergetős díszt.(#60085) papacsaba
Akkor miért tervezel nem "K"-s CPU-t?
Amúgy mindegyikkel lehet játszani. Én a felsoroltak közül az Extreme4-et venném (annak ellenére hogy nincs "gamer" lapnak bélyegezve).(#60086) XuChi
Előre is kösz! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Giovanny #60077 üzenetére
Miért? Idáig szó szerint senkinek nem volt vele gondja, legyen az 3-4 pin-es ....
(#60079) he7edik.
Azért van előnye is az erősebb CPU-nak. Legközelebb csak egy dVGA kell és máris komolyan nő a vas teljesítménye. Nekem is a 2. VGA van a gépben. Bár az is igaz hogy egy szorzózáras I5 is elboldogul a legtöbb VGA-val. -
bluyoo
nagyúr
válasz
balioking #60065 üzenetére
Hát a 70K-s keretből még a Vanguard sem jön ki a i5 4670 mellett. Szóval ha komolyabb lapot szeretnél akkor mindenképp kell egy kis +tőke, vagy lejjebb adod az igényeket.
(#60066) BackStaBbR
Ha úgy is csak később szeretnél tuningolni a +CPU hűtő későbbre halasztható (alap órajelen viszonylag jó a gyári is), máris megvan egy "K"-s CPU alá való lap. Pl. az ASRock Z87 Extreme4, .. vagy akár Z97-es chipset-el (bár még most jelennek meg) pl. az Asus Z97-C, ....
Tápegység terén én is másikat választanék (mondjuk Gigabyte VGA-t sem vennék, és RAM terén is inkább egy Kingston LoVo kit-et, SSD-nek meg egy Samsung-ot). Nekem jó szolgálatot tesz az FSP Raider 550 alig drágább a kinézettnél. Egyágas és sokkal jobb hatásfokkal rendelkezik, ami ráadásul nem OEM kiadás.
(#60068) jános
Egyelőre szinte szimpátiaszavazás, de én is az Asus lapját választanám. Nem mintha a Goiga deszkája kerülendő lenne. -
bluyoo
nagyúr
válasz
balioking #60063 üzenetére
Félreértettél.
Csak azt mondom hogy a Vanguard ugyancsak minőségi lap, és korántsem rossz választás abban az árkategóriában.
Viszont az ASRock deszkája ugye az új generáció (bár az újításokból nem sokat villant azt inkább a lent említett H97-PRO), és azért a nem tuningképes chipset-el szerelt lapok között a felső kategóriában helyezkedik el. A +10K teljesen felesleges egy szorzózáras CPU alá. Szerintem a most nézett lapok a max. amit érdemes alátenni.
A napokban jó pár új lap fog még megjelenni, ha úgy is két hónap múlva vásárolod a géped megérné később, vásárlás előtt visszanézni. Alkatrészenként úgy sem érdemes vásárolni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
balioking #60061 üzenetére
Hát pont a minőségi alkatrészek jellemzőek a Vanguard-ra. Lévén TUF szériás lap.
Ellenben az ASRock egy divatlap ami a "gamer" nemzedéket lovagolja meg. Természetesen ezzel együtt az előnyei is nyilvánvalóak. Jól néz ki, ATX méret, Realtek ALC1150 Audio Codec, ugyancsak Intel I218V LAN, a legújabb chipset, .... Mindezt 6-7K felárért (pl. az iPon, bluechip ,... -ben előrendelésre). Sajnos ahogy elnézem visszatérünk itthon az ASRock lapok 2éves garanciavállalására.
Ugye a Vanguard 5évéből is 3-at a kisker és +2-őt regisztrálás után a gyártó vállal.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Redpuritan #60059 üzenetére
Hi!
Az attól függ melyik BIOS van a lapon. De jó eséllyel egy régebbi CPU-ra is szükséged lesz.
Viszont azt a csupasz lapot én nem tenném az FX alá. Alapból a 900-as sorozatból választanék min. az Asus M5A97 R2.0 -át (de még inkább az EVO R2.0-t).
AMD FX topic. -
bluyoo
nagyúr
válasz
baloghbalint #60057 üzenetére
Hi!
Természetesen a Maximus komolyabb lap. Bár a Z97I-PLUS még éppen megjelent, és ugye előreláthatóan támogatni fogja a Broadwell CPU-kat. -
bluyoo
nagyúr
válasz
balioking #60053 üzenetére
Hi!
Hát a IEEE 1394 -es port az már esélytelen, ha találsz is csak a drágább lapokon, azt sem a hátlapon.
"Egyáltalán intelnél mi a különbség a b,h,z sorozatok között?" LGA1150 Original Haswell chipsets és ehhez jön a két új chipset a Z97 és a H97. Számodra talán az utóbbi lehet érdekes. A keretedben a legjobban felszerelt, nem tuningchipset-el szerelt lap is belefér, szóval van miből válogatnod.
Pl. az ASRock Fatal1ty H97 Performance ami egy játékosoknak szánt lap, vagy az Asus H97-PRO ami felvonultatja a H97-es chipset-el együtt érkező újításokat mint az M.2 foglalat és a SATA Express port. Viszont ezek a lapok most jelennek/jelentek meg, szóval sok tapasztalat nincs velük.
Ha nem tervezed később a Broadwell CPU-ra való cserét, vagy feleslegesnek érzed a fenti újításokat, egy B85 vagy H87-es lap is megfelel. Pl. a lent említett Vanguard 5év gyártói garival.
A téma összefoglalóban találhatsz még ergy két tippet.(#60055) papacsaba
Hi!
A fentiek rád is igazak. Ha a legújabb fejlesztést szeretnéd, akkor H97-es chipset-el szerelt lapot nézzél (jó részük még nem jelent meg).
Ha nem tervezed később a Broadwell CPU-t, vagy nincs szükséged az M.2 foglalatra és a SATA Express portra akkor B85 vagy H87-es lapot is nyugodtan vásárolhatsz.
A téma összefoglalóban találhatsz még egy két tippet. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #60046 üzenetére
Mondom én hogy varázsgombának ütköztél ...!
(#60048) BomiBoogie
Valami hasonló lehet! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #60044 üzenetére
Gomba mi?
Egy kis Goa trance, magic mushroom-al fűszerezve!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
zsolt200 #60039 üzenetére
Hát szerintem nem sok esély van rá hogy nyolcmagos csodák érkeznek FM2+ -ra. Az egyik hátránya annak a platformnak hogy CPU erőben nem éppen a csúcs.
De talán a Milyen processzort vegyek? topic-ban tájékozottabbak ez ügyben.(#60040) BomiBoogie
"A gombákkal mindig csak a baj van. " Csak úgy hirtelen kinőnek a csigák elé, és kész a baj! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Szesz1984 #60037 üzenetére
Hi!
30K-ba akár a legújabb H97-es chipset-el szerelt lapok is beleférnek.
Pl.: ASRock Fatal1ty H97 Performance, ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #60033 üzenetére
Nekem máshol volt ....
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0012\Settings\Drv6657_DevType_0892_SS104384fb
De itt is működik az átírás. Amíg csak sztereó hangfal van meghajtva vele nem egy rossz megoldás.(#60035) mobal
Újonnan már alapból nem LGA1155-be ruháznék.Bár egy 22K-s Z77-es lap és egy használt CPU azért csábító lehet.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #60033 üzenetére
Na egy unalmas pillanatban meglehet én is megpróbálom.
"kék ledek is kaptak egy fekete szigszalag tuningot. "Kb. nálam is így jártak volna!
-
bluyoo
nagyúr
Azért sokan kiáltottak egy ilyen lapért.
Nem egy fórumtárs azért nem választotta a Gryphon-t mert mATX a Sabertooth meg túl drága volt.
(#60023) Sebaj Fóbiás
Három analóg eszköz lóg a gépemen ...Hátul egy sima jack splitter (egy 2.1-es és egy 2.0-ás hangfallal), a hangkártya meg a front panelen (egy fülessel). Egy jó füleshez kell is egy külön kártya. Sajna nálam a jó füles még nincs meg de még így is viszonylag nagy különbségek vannak.
De gondolom nem véletlen hagyták ki ezt a funkciót. Több mint valószínű gondokat okozott.
Mindenesetre ha egy kis buherával meg tudod oldani a dolgot az csak jó. Majd írd meg sikerült vagy nem.
" Ja, te miket dugtál már a géped hátuljába? " Ennyire kocka azért nem vagyok! Meg amúgy is elég férfias házam van. Semmi csicsa meg villogós izé!(#60024) DJGABI
"K"-s CPU és tuning nem szempont? Biztos?
15K-ért nem lesz tuninglapod csak használtan. 15K-ból talán a B75-ös lapok már kaphatók.
~15-16K-ért pl. az ASRock B75 Pro3-M
Személy szerint legalább egy Asus Z77-A szintű lapot választanék. ~22-24K környékén kapható.(#60025) Cthulhu Dawn
Erre vártál! Bejött a számításod, mázlista!ALL
Asus Z97-DELUXE(NFC & WLC) ~106K Hát erről a lapról sem hiányzik semmi! -
bluyoo
nagyúr
Hát én egyelőre több értelmét látom a Sabernek mint a SATA Express -nek. De nekem az egyik "kedvenc" lapcsaládom. Érdekes módon a konkurencia nem másolja ezt a vonalat az 5év garival.
Egy SSD is elég gyors hogy egy HDD-s rendszer után koppanjon az ember álla. "hamarosan elérhető áron lesznek ilyen SSD-k" Ebben sem vagyok olyan biztos. De legyen igazad!
Mindenesetre ahogy írtad neked fontos a SATA Express szóval nem kérdés melyik lapot válaszd. Vagy a MARK 2 -őt! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #59998 üzenetére
Mit nem értesz ezen? Áraztasd be megtudod mennyi a reális használt ára ...
~20K-val olcsóbb mint egy boltban újonnan, szóval elég jó árnak tűnik.
Amúgy meg a Z97 nem valami pontos lapmeghatározás, így elég nehéz írni akármi konkrét véleményt.Max. annyit hogy a Z97-es lappal esetleg újíthatsz majd Broadwell CPU-t.
(#59999) SRII
Azért is regisztrálok és rendelek egy DELL U2913WM-et 9K-ért!
Azért vannak keményebb árak is HP Webkamera 500K-ért!ALL
60000!! -
bluyoo
nagyúr
"szégyellem is magam miatta!" Ne hülyéskedj már! Ezért ne szégyenkezz!
Hát a tulajnak biztos kell majd pár magyarázkodó levelet írnia!(#59996) Cthulhu Dawn
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás -
bluyoo
nagyúr
Kellemes áron van az első két lap!
Kár hogy esélytelen hogy megkapjuk annyiért!
A Moderátort keresek a FÓRUMHOZ! topic-ban biztos lesz egy segítőkész moderátor.
"Lefagyott a gépem" Most már tényleg ideje váltanod! -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #59990 üzenetére
Nem tudtam kihagyni!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #59987 üzenetére
Hi!
Ahogy én tudom egyik gyártó, lapja sem ... Párat átnéztem hátha, de nem. Számomra elég értelmetlen funkciónak tűnik a dolog .... szerintem az alap ALC889 sem tudja [link].
"ha bármit bedugtam hátra,........., megkérdezte mi az" Bármit?(#59988) BomiBoogie
Én is!
Szerintem a Xonar DGX sem tudja amit szeretne .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Reikon #59985 üzenetére
Ha kell a RAID akkor jó chipset-eket néztél, bár én a H87-es mellett maradnék.
A H87-es lapok felső szegmenséből mint alternatíva ott az Asus H87-PRO, Gigabyte GA-H87-HD3, Asrock Fatal1ty H87 Performance. Utóbbi ugyancsak játékosoknak szánt lap mint a kinézett MSI H87-G43 GAMING. Intel LAN-al és Realtek ALC1150 Audio Codec-el.
Esetleg várni pát napot és a H97-es lapok közül választani. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Reikon #59983 üzenetére
Hi!
Milyen szempontok alapján választottad őket?
Kiválasztottad a majdcsak a legdrágább H87-es, és a majdcsak a legolcsóbb Z87-es lapot.
De a két lap közül szerintem az MSI lapja. A Z87-es chipset szorzózármentes CPU alá való igazán, és az olcsóbb darabok amúgy sem éppen a legjobbak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #59981 üzenetére
Szerda van ... De pl. az Asus Z97-es lapok már holnap átvehetők ...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Killerlaca #59979 üzenetére
Akkor mindenki úgy venne lapot!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Killerlaca #59977 üzenetére
A lényegen nem változtat. Egy olcsó tuninglap kell.
Attól hogy "helyettesítésre" használnád nem lesznek olcsóbbak.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Killerlaca #59975 üzenetére
Szívesen! Lap és chipset között nincs különbség ...
De a chipset-ek közötti különbségek ezek: LGA 1155 chipsets
A múltkor említett lap (Asus P8Z68-V-Pro) egy "felső kategóriás" Z68-as, az általad linkelt lap meg egy "alsó kategóriás" Z77-es.
Csupasz tuninglapot én nem ajánlok.Ha már P8Z77-V LX akkor az átgondoltabb P8Z77-V LX2 -es változat. Esetleg ne menj hétvégén sörözni és újonnan a Z77-A!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Killerlaca #59972 üzenetére
Még annyit hogy ha mégis azt választanád, nem árt majd tisztázni hogy a Z77 Pro 4 -et vagy a képen szereplő Z77 Pro 4-M -et árulja.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Killerlaca #59972 üzenetére
Hi!
Szerintem rosszabb mint amit linkeltem. Egyetlen egy előnye van a Z77-es chipset, de itt ki is fújt a dolog.
Ha az aktuális piaci árára vagy kíváncsi az "ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás" topic-ban tudnak segíteni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #59970 üzenetére
Már egy részük kapható, pl.: [link] .
(#59969) ron8
Téma összefoglaló.
De pont most jön ki egy újabb alaplapszéria az Intel CPU-k alá. -
bluyoo
nagyúr
válasz
FuRiONight #59966 üzenetére
Hi!
Az Asus honlapján össze tudod őket nézni.
Nagyvonalakban:
+ M.2 foglalat, ROG SupremeFX 8 2014-es változata, Sonic Radar II, GameFirst III, 5-Way Optimization by Dual Intelligent Processors 5, Intel I218V LAN, új UEFI, ... Végül is mindenen csiszoltak kicsit, szóval minden téren egy kicsit többet kínál.
Asus Maximus VII Hero Review.
Négy konkurens cég Z97-es lapja [link]. -
bluyoo
nagyúr
Valamiféle placebo, vagy mi?
Olvastam hogy jobb ... de én megvárnám a végét ... vagyis az itteniek tapasztalatát ... A turbo-hoz meg nem kell Z97-es lap, sem "K"-s CPU szóval .....(#59961) mobal
Akkor még kevesebbszer nyitnám ki a gépházat!Ja, és nem mondanám el senkinek!
(#59962) TeeJay
Sok sikert az építéshez!(#59956) shiftac
Megfelel alá! Ha gondolod a Téma összefoglalóban találsz még egy két tippet. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #59953 üzenetére
Majdnem egy éve nem láttam az alaplapom szóval számomra egyáltalán nem szempont a nyák színe!
De amúgy sem zavarna.De persze "Kinek a pap, kinek a papné!"
(#59955) csucsbicep
Igen a neten amúgy is sokkal szebbek! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #59949 üzenetére
Nálam fekete házban van szóval .....
(#59950) csucsbicep
Aranytallér! -
bluyoo
nagyúr
Egyértelmű hogy csábítóbb lenne!
(#59945) csucsbicep
Jelenleg a legolcsóbb Z97-es itthon!(#59946) SRII
"és az ipon is frissített pár új vezérlőhíddal." De "csak" jövőhétre jönnek meg ...(#59944) Blooddrunk
Pl.: Asus A88XM-A elég jó választás abban az ársávban.(#59947) Cthulhu Dawn
Ocsmány? Hát nem egy az ízlésünk! -
bluyoo
nagyúr
Már előrendelhetőek egyes Giga és Asus H97-es lapok.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
TeeJay #59932 üzenetére
Ezért is javasoltam az olcsóbb chipset-el szerelt lapot mert minden megvan rajta ami kell és jobb felépítéssel rendelkezik mint a kinézett lap. Ahogy előtte írtam spórolni sem spórolsz az ASRock H87-es lapjával.
Ha meg a spórolás az elsődleges szempont akkor ott a B85M ~16K-ért de még inkább a B85M Pro4 ~17K-ért. A két év garancia meg nem minden üzletben él, sok helyen megadják a gyártó által vállalt garanciát (érdemes ott beszerezni ha van rá lehetőséged). Pl. így hirtelen:[link], [link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #59925 üzenetére
Mondjuk nem mai teszt: Asus SATA Express Hands-on Preview.
Szerk.: De most nézem van friss cikk is: SATA Express Performance: Asus Hyper Express Benchmarked
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest