- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbman
csendes tag
válasz
bluyoo #64098 üzenetére
Nem rossz és még árban is jó
A procival akkor nincs semmi gond? jó lesz hozzá? Utoljára 2009-ben voltam toppon, azóta nem követtem a technikát.
Igazából nagy tuningot nem fogok csinálni, meg nem játszok nagy játékokatJa és ATI Readon HD 5700 1GB a vidikari amivel fogom ezt is használni
-
QwErTy42
addikt
válasz
bluyoo #64068 üzenetére
Eddig úgy fest hogy jól megy.
Ugye egy Quadro FY 1800-at dughattam a PCI Express 3.0-ás foglalatba? Most ott van és megy.
Az Iponos csóka azt mondta, hogy újra kell húznom a gépet, ha kicserélem a nagy részét.
Én viszont nem szeretném. Eddig lekopogom megy és szépen teszi a dolgát. Az alaplap drivereit természetesen a mellékelt lemezről telepítettem.(nem csak hogy a microATX-ATX kombót elrontották de még a ház is ablakos, mikor én normált kértem
)
-
QwErTy42
addikt
válasz
bluyoo #64059 üzenetére
Ha jól értelmezem a leírtakat akkor a korábbi sárga illetve fekete kábeleket nem a sárga és fekete lyukba dugdosom, hanem a kék, rózsaszínbe. Ugye?
Mert ha ennyire egyszerű akkor lesz ez a deszka is.
A gép már a futárnál van és macera lenne visszaküldeni szétkapatni és újra építtetni. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
bluyoo #64054 üzenetére
Végre az ASRock összehasonlító oldala is részletes lett ....
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
bluyoo #64052 üzenetére
Értem, köszönöm. LeC-nél az egyetlen esélyes lap, a maximus 6 formula. Iponon vagy máshol lenne más lap, például a z97 deluxe. De akkor azt már máshonnan kell rendelni, külön költség a szállításra. De LeC-nél nincs cpu hűtő, meg még ki tudja mennyi dolog, ami majd kellene, az úgyis mástól lenne meg.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Goblin12
őstag
-
Winne
nagyúr
válasz
bluyoo #63873 üzenetére
Az a baj, hogy 200-ba kell beleférni és eléggé meg van kötve a kezem. Tápon egy ezrest nyerek, ha kisebbet teszek, akkor inkább maradjon. Procin tudnék 3.5e-t kb., ha az egyel kisebbet teszem bele.
Tuning nem lesz, nem kell speckó lap, csak menjen szépen, meg nem baj ha az igp is működik.
Kérdeztem abban a topicban már, ennyiből amennyi marad rá ők sem tudnak csodát tenni.
@(#63875) BomiBoogie: már kicseréltem egy MLC-s HyperX-re.
-
Liktor Riki
csendes tag
válasz
bluyoo #63846 üzenetére
Én mondjuk Gigabyte alaplapra gondoltam.Most is az van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.A megszokás nagy úgy és nem nagyon vagyok a változás híve :S
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-990fxa-ud3-alaplap-90751
Vagy erre https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-990xa-ud3-alaplap-77033
-
Alx.Mercer
aktív tag
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bluyoo #63826 üzenetére
Köszönöm a táblázatot! A funkció nevét már sikerült kinyomoznom, de nem tudtam, hogy pl a Gryphon és a Sabertooth is támogatja ezt a funkciót.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert 775-ös rendszerről váltanék 1150-re és szimpatikus, hogy a 4790K alig drágább, mint a sima 4790, de ASUS-ból egyedül a H97-Pro Gamer támogatja alapból ezt a CPU-t (első BIOS-al). (A többi csak frissítés után, csak hát nehéz frissíteni, ha nincs másik 1150-es CPU-m amivel beröfenne az alaplap legalább a frissítésig...)
Szóval elvileg, rendelhetek pl egy Gryphon Z97 vagy Sabertooth Z97 alaplapot i7 4790K-val?
Lehet, hogy hülyén gondolkodok, de ha a jelenlegi gépemmel (775) letöltöm a legújabb BIOS-t (pl a Gryphon Z97-hez) majd ezt USB-n felteszem hozzá, akkor utánna már mehet bele az i74790K, ugye? -
-
Goblin12
őstag
válasz
bluyoo #63707 üzenetére
Prohardver Gigabyte 2011-3 A PH rosszul tudja.
-
Goblin12
őstag
válasz
bluyoo #63687 üzenetére
Üdv,
Pont akkora mosolyt, mint ami a Profilképeden is látszik?
+1 hiba lehetőség az előre vezethetőség. Meg akinek háziállata van otthon potenciálsi veszély, hogy ráugrik, letöri nekirohan stb, hátul valamennyivel védettebb.
12 az tényleg hülyeség, főleg, ha használod az összes satát vagy netán az M.2-tőt akkor valamennyi USB hátul lekapcsol.
Szívesen vennék egy olyan lapot, amin CSAK az intel által vezérelt csatik vannak, semmi via, meg asmedia meg tudom is én mik vannak még, maradjanak meg az AMD-nek.
Igazad van, így utólag átgondolva az elnevezéseket.
-
Goblin12
őstag
válasz
bluyoo #63677 üzenetére
Üdv,
köszi a választ.
Az MSI az oké azt most már értem, egyetlen gyártó eddig aki mind a 6 Intel által használatba vehető USB 3.0-ás csatit felépítette a lapjára. ( hátul 2- előlre meg 4 ügye front panel )
Az Asusnál persze leesett, hogy csak elírásokról van szó. Persze használhatom mind2 (USB 2.0/3.0)-ban az adott eszközt, csak ha felvan listázva hogy mi található ott, AKKOR az USB 3.0 != USB 2.0-val. Legalábbis nekem így tűnik célszerűnek Az meg, hogy az Asus nem rakott hátra Intel vezérelte USB 3.0-át azt továbbra se értem, de oké. El kell fogadni ez van.
___
Remélem jót mulattatok.
-
Smithy87
senior tag
-
ath
senior tag
válasz
bluyoo #63579 üzenetére
marad a vanguard, már összeállt a kép.
ami a ramot illeti, igazad van, párszázzal drágább csak a sima fekete, jogos, hogy jobban néz ki, csak árlistát néztem, nem tulajdoníottam sokat a színnek. az ssd egyelőre kimarad, ezért is lett a black, arról jót olvastam, ha valaki rendszer alá szánja. az fsp-n még elgondolkozom, csak általában a még itt egy ezres, ott 3-ból szokott az lenni, hogy az ember pillanatok alatt csinál egy 20as többletet, mint az eredeti kerete volt -
Smithy87
senior tag
válasz
bluyoo #63525 üzenetére
Benne van de legalábbis marha közel van.
ASRock Z77 PRO4 ~ 21K
INTEL CORE i5 3470 ~ 36KEz kicsit túllóg, de az i5 3470S 3k val olcsóbb az már csak 55K
Viszont INTEL CORE i5 3570K ~ 47K Bár ennyiért már INTEL CORE i7 2600 3.40@3.80GHz 8MB is van ~ 42-47K
Ezzel már 68K megérheti bele feccölni? Vagy maradjak az eredeti 1150 i5 + b85 kombónál?
Hangsúlyozom nem élek halok a tuningért de a mostani 7790-em is jövőre csere érett nem akarok szűk keresztmetszetet a procival. Szerintem az i7 is kibírna még 3 évet a nagyra tartott" K" betű nélkül is. -
donatello870
csendes tag
válasz
bluyoo #63534 üzenetére
Hiba van a számozásba
nem i7 hanem i5 4570 vagy 4590
árban nem sok a különbség, gondolom a 4590 megér 3k val többet.
a lappal kapcsolatban hallottam a vrm chip hűtést hogy az fontos.
amugy ASUS párti vagyok csak nem biztos hogy annyival jobb mint pl egy GIGABYTE
mármint minőségben meg élettartamban.
ezért is kell a segitség -
bunygyi
tag
válasz
bluyoo #63501 üzenetére
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Nekem jó ez is (ASRock AM1B-M 7.104 Ft pcx ) ha kibirja x.ablak nyitást!
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Veszek bele :SSD-t; CPU-t; tápot; RAM-ot; más nem kell.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Van egy régi házam, elfér bele E-ATX-is.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
USB mert valamiről fel kell telepítenem az op.rendszert.
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
vga.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem. -
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #63475 üzenetére
Vezérigazgató Úr - "Az ilyen lapokat fájó szívvel raknám egy zárt/nem plexis házba." - Rakd akkor egy zárt üvegvitrinbe, természetesen felesleges sallangok (mint például táp, CPU, VGA, stb. rákötése) nélkül, szobadíszként. Előnyei:
- mindig láthatod --> állandó esztétikai élményforrás
- nincs rendszerbe kötve --> örök életJim Bácsi - Jó lett az új fenevad!
Most már kétszer is meggondolják, hogy ellent merjenek-e mondani Neked...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest