- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Milka 78 #91234 üzenetére
giga gaming sli az valamivel izmosabb VRM szinten meg hangkártyában is nem min az MSI? Max 50 ezrem van deszkára többet nem tudok szánni rá. 9900k nem igen lesz tervben 5-6 évig nem szeretnék új procit venni akkor meg már úgy is platform váltás lesz nem 9900k upgrade
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Milka 78 #91187 üzenetére
Köszi, igazából a VRM hűtés kapná a szelet a procihűtőtől valószínűleg, vagy plusz venti beiktatása sem okozna gondot. A proci felett az IC-ken nincs semmi, ha az is VRM, az a rész is kapna hűtőbordát (lehet letojnám kivételesen a garanciát).
PCI az Asus Xonar Essence ST (+5.1 kiegészítője) miatt szükséges, nem szeretném lecserélni, inkább PCI-os lapot vadászok. Tudom, van újabb, PCIe-es is, másnak jó a gyári hangkeltő is, de nekem marad ez az Essence
B360-as lapokkal igazából még nem is szemeztem, egy ideje nem vagyok képben de körülnézek, köszi a tippet!
-
sarkadifeca
tag
válasz
Milka 78 #91077 üzenetére
2x4 GB a RAM, de akkor lehet eladom és veszek 3000 mhz-est a 2600 mellé!
Bár szerintem még egy darabig elég lesz a 2600-is, főleg, hogy az i5-6500 nem egy erőművész sajnos.
20-25 ezres ársávban amúgy van esetleg ajánlottabb alaplap a Ryzen 5 2600 mellé?
(van 1 SSD, 2 HDD, meg egy Asus Xonar hangkártya, más nincs a gépben) -
Silex
aktív tag
válasz
Milka 78 #91070 üzenetére
Köszi.
Azt hiszem Mortar lesz.
Van jobb ötlet, nagyjából ebben a mezőnyben?
Ugye egy jó Ryzen 5 1600X, RX580, jó 3000/3200-as RAM 8ezt azért tuningolnám)
Hasonlóan fejleszteném most 1080p-s játéktérben gondolkodva.
Régen fejlesztettem nem látom át olyan jól a mezőnyt.
(akár csak a titanium is lehet jobb) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Milka 78 #91063 üzenetére
Hali,
Köszönöm a segítséget. Sajnos venti pin-re nekem fizikailag van szükségem (kivétel, hacsak az elmúlt pár évben nem fejlődött annyit a technológia, hogy Y-kábellel elosztva a 2 ventit külön-külön tudom szabályozni
)
VGA-ból ATI-s vagyok, de alapvetően sem vagyok a multiVGA híve, így SLi-re semmiképpen nem lenne szükségem, a hangkari irreleváns számomra, külső DAC-om van.Amúgy pont tegnap próbálgattam a cFosSpeed-et és számomra negatív, persze lehetséges, hogy valamiért a Killer hálókártyával nem a legjobb (csak driver van fent, nem az sw, csak nem jut eszembe hirtelen a lanchip neve). Vagy akár exitlag, AVG stb egyéb SW-m nem tetszik neki. De gondolom csak opcionális dolog a gigabyte-nál SW-szinten és használható a gbit-es lan szimpla driver-rel is. Ha ez mellett a lap mellett döntök, akkor lehet majd még próbálgatom.
No mind1, szimpatikus az Aorus, úgyhogy olvasgatok egy picit, aztán, ha merül még fel kérdés, akkor jövök és kérdezek
Memória OC egyébként nekem valahogy sosem feküdt, talán azért, mert teszteken kívül semmi érezhető változást nem hozott. Legutoljára szerintem még valamikor a DDR2 kiadása körül játszottam vele
De egyébként lehet cserélem, nem a sebessége, hanem méret miatt, váltok 2*16ra, de ez majd kiderül, meg lényegtelen most.
Kérdés: LAN... esetleg van tapasztalat az Asrock lapokon lévő Realtek Dragon RTL8125AG 2,5Gbites chip-pel kapcsolatban?
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Milka 78 #91021 üzenetére
Hoppá, köszönöm. Valahogy ezen az Asuson átsiklottam, jónak tűnik.
A másik kérdésem az, hogy a B450 is tökéletesen kezeli az új Ryzeneket vagy megéri várni az 500-as széria B-s lapjaira? Alapvetően Autocad, Revit, Kodi, Transport tycoon és torrent a fő felhasználási irány. Szóval az új PCIE szabvány kvázi hidegen hagy..
Kicsit kiestem az AMD világból mióta az S939-es Athlon 64 x2 4400+-omat eladtam úgy 11+ éve. -
Lacitusz
kezdő
-
Lacitusz
kezdő
válasz
Milka 78 #90981 üzenetére
Azt hiszem megszuletett a vegso dontes, egy Gigabyte B360M-D2V
A lokest az spdif kimenet, es a viszonylag jo ar adta meg. Tuningolni meg ugysem akarok.
Gondolom kene hozza kerni bios frissitest a kereskedotol a 9400f miatt.Van erre a deszkara barmi info, ami miatt esetleg ellenjavasolt lenne?
Koszi. L. -
ervin1979
tag
-
MZsoltee
veterán
válasz
Milka 78 #90989 üzenetére
A keret 30-35 ropi, és ennyiért fogok lapot venni mostanság. Azt szeretném megtalálni, amelyik ezen igényeket a legjobban, ha nem is maradéktalanul kielégíti.
Tehát szól valami X370-el ellen hasonló áron a B450-el szemben?
Konkrétabban:
MSI B450 Gaming Plus
MSI B450 Tomahawk
ek valamelyikét, vagy esetleg az alábbiak egyikét választanátok?
ASUS PRIME X370-PRO
ASRock X370 Killer SLI Alaplap
ASROCK Fatal1ty X370 Gaming X -
-
edari
őstag
válasz
Milka 78 #90973 üzenetére
350-es Mortaron nincs pstate, nem lepődnék meg ha 450-esen se lenne.
Ah, teljesen tanácstalan vagyok.wihay:
Aha, na annyit nem szeretnék egy b450-es lapért adni.
Méret mindegy, mert ha most mATX-et veszek, akkor lehet a kövi házam is kisebb lenne (költözésnél lehet nem lenne rossz). -
sad_Vamp
őstag
válasz
Milka 78 #90950 üzenetére
mi történhetett? Visszahívták? Vagy már nem is lesz?
Nkm valami b450 vagy x470-es kell, mert most még 1300X megy bele de később valami 2700 vagy 3xxx lesz az tutiApropó X470 Taichi de NEM ultimate verzió... .van valami vélemény? Tényleg csak a nagysávszélű LAN a a különbség? vagy a VRM is?
köszi!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Milka 78 #90942 üzenetére
Találtam egy tesztet az Asrockról. Ebben van egy video is a BIOS-ról. Rá tudnál nézni és véleményt mondani? Kb, 1:30-nál kezdődik az érdekes rész. Be kell valljam az AMD tuningban még teljesen kezdő vagyok.
Ahogy látom van ebben LLC.
-
TechN7ne
nagyúr
-
bitovi
tag
válasz
Milka 78 #90918 üzenetére
Végül is megoldottam, néztem másik lapot.
Ezekre gondoltam:ASUS S1151 ROG STRIX Z390-H
Intel Core i5-9600K
HyperX Predator 16GB DDR4 (kit 2x 8GB) 3200MHz
Cooler Master Hyper 212 EVO processzor hűtő
Kingston A1000 480 GB M.2 2280 NVMe
nvidia GTX 970 (ez van a mostani gépben) -
Pörp
senior tag
válasz
Milka 78 #90909 üzenetére
Abban se vagyok biztos hogy kell-e nekem Z-s lap... Csak single játszok, ha egy i5 8400 egyszer már majd nem lesz elég, akkor egy i7 8700K átlagos tuning mellett sokat jegítene? Szóval lehet elég nekem egy B-s lap is, aztán ha majd nem lesz elég az i5 8400, akkor platformváltás. Ami biztos hogy vagy i5 8400 8500 vagy 9400F lenne benne egyenlőre.
-
coleen
aktív tag
válasz
Milka 78 #90830 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tippeket. Az MSI Z390-A PRO egészen szimpatikus. Ami meglepett, hogy relatíve kevés ajánlásnál esik szó ASUS deszkákról. Ennyire lement volna a minősége, vagy az MSI/Gigabyte ennyire belehúzott?
Az ASrock, mint olyan, mennyire megbízható általánosságban? -
kingpython
aktív tag
-
kingpython
aktív tag
válasz
Milka 78 #90807 üzenetére
Na, igen csak már erről beszéltünk itt nem rég, hogy 3 év alatt két Gigabyte felső kategóriás alaplap adta meg magát nálam sajnos ezért gondolkodom most ASUS-ban amúgy KB 1500Ft a különbség, ha most gigát vennék, akkor a Master, ami nagyon szimpatikus
Az utolsó Asus alaplapom P67 sabertooth volt azzal semmi baj nem volt ment 5 évet nálam utána eladtam
-
Pano
addikt
válasz
Milka 78 #90796 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Akkor ha giga lap, akkor szerintem nem aorusozok, hanem D3H. Design elem engem nem érdekel, főleg ha ennyi a felár és ezek szerint ugyan ott vagyokCsak kicsit bennem volt az, hogy ilyen proci alá 25.000 körül nem szabad lapot rakni, de úgy néz ki tévedtem.
Asrock-on még elgondolkozom ma. Bár a hideg kiráz az Alzától, de a linkelt ajánlat kicsit beindította a nyáltermelésem -
Pano
addikt
válasz
Milka 78 #90779 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még egy "rövid" kérdés: AMD platformban érdemesebb inkább bizonyos MSI lapokban gondolkozni (oc nincs), ha lesz 3. vagy 4. generációra bővítés? Plusz gondolok itt a memória stabilitásra.
Szívesen szánok többet alaplapra, ha van értelme, csak MSI-vel annyi tapasztalatom van, hogy a notebookjaik hullotak, mint a legyek, de az nem mérvadó -
riantune
csendes tag
-
válasz
Milka 78 #90720 üzenetére
#Milka_78
#SelynelarKöszönöm, ezek alapján már el tudtam indulni
A TUF nem bírgya a 9900K OC-t (kicsit sem), a Prime-A az egyik jelölt, de én egy ROG Strix verziót is szeretnék alternatívának. Sőt, valójában ROG Strix szériájú alaplapot AKAROK
Ha jól olvastam, akkor van belőle 3 fajta, H, F és E.
A H TUF-szintű anyagokból van, csak ROG logót tettek rá (kösz nem).
Az F már jobb minőségű alkatrészeket kapott, de...
...az E-n pedig már van valami külön bracket is, amire egy VRM-et fújó coolert lehet pakolni (ennek kezdetben megörültem). De gyorsan kiderült, hogy ez nem sokra jó, mert a bundle-ban ez egy 40mm-es kis f@szpörgettyű, el bírom képzelni a hangját.
Továbbá az E-ben van egy hót felesleges wifi modul is, ami drágítja (meg heatsink a második M.2-re, de anélkül is lehetne élni).A guru3D tesztje szerint az E-ben egy 5,2-re tolt 9900K-val így alakul a VRM hője. Az ASUS ezeknél a deszkáknál ha jól olvastam, akkor nem 8 fázisú VRM-et készített, hanem valami kamu-8-fázisos megoldást, ami valójában 4 fázisos (nem értek hozzá, de valami olyasmi a lényeg, hogy marad a 4 fázis, csak 2x annyi MOSFET kondit használ fázisonként, itt valami ASUS-os mérnök magyarázza, hogy ez miért jobb mint a 8 fázis, de én ehhez már kevés vagyok).
A lényeg, hogy az E megbírgya a 9900K-t. Már csak arra kellett válasz, hogy megúszom-e (kifizetni) a tökfelesleges wifit meg a 40mm-es f@szpörgettyűt, és elég-e az F is. És szerencsére a kollégák szerint az E és az F ugyanazt a VRM-et kapta.Így jelen állás szerint ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING lap kerül a 9900K alá. Ha gondok lesznek vele, akkor megírom, hogy ki tudjatok röhögni, és veszek egy apexet
-
spileraaa
senior tag
-
Pakmara
őstag
válasz
Milka 78 #90687 üzenetére
Sziasztok!
Alaplap VRM-el kapcsolatban van egy általános kérésem. Ha egy lapon mondjuk 3+1 fázis van. Akkor 3 fázis adja a CPU-nak a kakaót 1 az egyéb elemeknek (RAM). Itt a CPU ágnál 3 fázison oszlik meg a terhelés, míg egy mondjuk 4+1-es lap esetében 4-en. Ez eddig helytálló?
Mi van akkor, ha az alaplap gyártó „duplázza” a fázisokat. Sok helyen olvasom, hogy hirdetnek lapot 6 v. 8 fázissal, de azok valójában 3+3 ill. 4+4-et takarnak, más (magasabb árfekvésű) lap meg tényleges 6 v. 8 fázist tud. Hogy viszonyul a kettő egymáshoz? Pl 6 fázisnál ennyin oszlik a terhelés de mi van 3+3 esetében?Köszi, Pakmara
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Milka 78 #90662 üzenetére
Köszi! Tényleg 1150, a másik gépem 1151-es. Hát nem tudom, hogy van e értelme így rá költeni, ha lehet processzor hiba is. Hülyeség volt megvenni apróról. Legközelebb csak olyat veszek, amit nem lehet húzni, mert ezekkel van a legtöbb baj. Nem nagyon akarok használt lapot venni már. Általában a lap hibásodik meg leghamarabb amennyire én tudom. Nekem legalábbis eddig így volt, meg ezt is olvastam.
Ja ahogy nézem árukeresőn tényleg csak 1-2 van, hogy a cégeknek legyen support régi technológiához gondolom. Akkor lehet mégiscsak használt lesz, vagy lemondok a húzhatóságról.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Windows 10
- Könyvajánló
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest