Keresés

Aktív témák

• DjMcMaster

tag

válasz gorgo #3056 üzenetére

Köszi szépen ! Egyszer pont arra volt dolgom, csak kicsúsztam az időből és nem mentem be. De a 7végén megnézem.

• DjMcMaster

tag

Sziasztok !

Napok, hetek, lassan hónapok óta örlődöm...
    Tervezem egy 24"-os monitor vásárlását, de sajnos sehol sem tudom élőben megnézni őket és gyakorlati "nyomkodás" után eldönteni, hogy melyiket is vegyem. Mindenki mond ezt-azt, de a rendelkezésemre álló keret után két versenyző (mint sok más embernél) az LG és a SAMSUNG lett. Mindenképpen 1920x1200, tehát 16:10-es monitort szeretnék, de sajnos sok mindenre kell(het). A nagy számok törvénye alapján mindenki a SAMSUNG-ot javasolja, de az egyik bolt eladója szerint azért, mert ezekből adják el a legtöbbet. Gyakrolati tapasztalatom annyi, hogy itt-ott láttam kiállítva egyik-másik (említett gyártó) monitorjait, de 24"-osokat szinte sehol. Viszont az első "nyomkodási" tapasztalatom az volt, hogy minden kiállított SAMASUNG monitor fényere 100%-ra volt húzva, míg az LG monitorok sokkal élesebb és színesebb képet adtak 70%-on. Amikor a beállított értékeket néztem, akkor gondosan figyeltem arra, hogy mindkettőn ugyanaz menjen. Szóval engem a (nem túl sok) tapasztalatom az LG felé húz, viszont a közvélemény meg a SAMSUNG-ot súlykolja. Sajnos azért is vagyok ilyen bizonytalan, mert a rostán fennmaradt típusakot sehol sem tudtam megnézni és (ahogyan azt olvastam) típus és típus közt is rengeteg a különbség, mind panel, színek és bevilágítás terén. Állítólag a SAMSUNG egyenleteseeb, míg az LG foltosabb bevilágítású, de gondolom ez is típusonként változik.

A bentmaradó típusok: SAMSUNG 2433BW, SAMSUNG 2443BW, LG L246WHX-BN, LG W2452V-PF (Sajnos ezekről az LG-kről igen kevés tesztet lehet találni.)

Egyszerűen nem tudok dönteni. Pontosabban kicsit aggódom mert mégis csak közel 80e forintnyi elektronikus alkatrészről beszélünk. Sok okosat olvastam itt, csak az a probléma, hogy az itt olvasottak alapján simán el tudnám dönteni melyiket válasszam, ha két típus itt pihenne nálam egy fél órát és bátran tesztelgethetném őket...

Amire használnám: képszerkesztés, webszerkesztés, néha filmnézés, film digitalizálás, internet, viszont játékra sohasem ! Nem lenne rossz a Comp. bemenet sem, mert sokat foglalkozom analóg videós cuccokkal, de ez nem mérvadó. Legyen D-Sub és HDMI (esetleg DVI). Fontos lenne a viszonylag jó színátmenet, mert szoktam volt nyomdába kűldeni az "alkotásaimat". Tudom EIZO lenne a legjobb, de sajnos arra (most végképpen) nincs pénzem. Nem vagyok elzárkózva (a pénztárcámtól eltekintve) akár más gyártó monitorjától sem. Valaki tud esetleg gyakorlati tapasztalatokkal szolgálni ? Előre is köszönöm !

És még egy kérdés: A FULL HD egyenlő az 1920x1200-vel ? Azaz amelyik monitor tudja ezt a felbontást az már FULL HD ? És szintén egyenlő ez az 1080p-vel ? Vagy esetleg ez a bementektől is függ (HDMI with HDCP, DVI, stb.) Ez csak egy sötétségbe burkolózótt kérdéskör az agyamban...

Üdv !

Aktív témák