- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz
DjMcMaster #3054 üzenetére
hali!
ugyan a 22"-es topikban írtam, de ide is tehettem volna, hiszen FullHD-s monitort keresek én is. (csekkold!) A budaörsi Electroworldben néhány monitort volt szerencsém magam kipróbálni, eladó hagyta had tesztelgessek. Kár, hogy csak kevés monitort tesztelhettem: 3db LG-t. Több, mint a semmi! És hasznos volt.
Én meg 16:9-es monitort vennék. Főleg munka + film, néha játék + képeszerkesztés. Hasonló cipő.... Amúgy forgalom miatt tényleg a Sam és LG a két favorit. És persze a pixell gari miatt.
-
old_artist
addikt
válasz
DjMcMaster #3054 üzenetére
Üdv!
Nem elkeserítésképp, de szvsz Neked nem TN paneles monitorra lenne szükséged, viszont egy nem TN-es panelú monitor, ami *VA vagy IPS paneles, manapság 95-100e alatt nem is találnál, ha csak nem használtan!
Képszerkesztéshez, sőt, ha nyomdai kivitelezésre is készítsz, akkor elengedhetetlen a valós 8bit-es minotor, ami *VA vagy IPS lehet csak!!! - és persze műszeres hardveres kalibrálással tudod csak elérni, hogy színhelyesen jelenjen meg a kijelzőn a képminőség, hogy nyomdai alkalmazásoknál ne legyen gondod!
Ezt egy TN-es panelún csak nagy-nagy kompromisszumok árán tudnád csak elérni, hogy pl. sávosodás mentesek legyenek a színátmenetek, ne legyen bevilágításod, jó legyen a homogenitásod, néha a betekintési szög is nagyon sok bosszúságot okozhat (különösen a színtelítettségnél), 24"-ban ezek jobban összeadódnak, stb. - ezért én a helyedben semmi képpen sem vennék TN-es panelú monitort - ha ezek tudatában mégis csak egy TN-es mellett döntenél, akkor ezeket szem előtt kell tartanod - meggondolandó!
Amit ajánlanék, és ár/érték/tudásban megfelelne a számodra, az pl. egy HP LP2275W, bár ez 22"-os, de 110e környékén már megkapható S-PVA paneles, vagy még a Dell 2209WA felene meg a kívánalmaidnak, ami eIPS paneles, ~95e-ért!
A 24"-os kategóriában (FullHS-s), ami szinte "multimédiás" (nagyon kiváló felszereltséggel), és az igényeidet is kielégítené ár/érték/tudás színtjén, az a HP LP2475W, 159e-ért, H-IPS panelal, vagy a BenQ kifutó szériás FP241W (VW) lenne alkalmas még (majd 100e-ért, de nagyon nehezen beszerezhető manapság)!A FullHD egyenlő már a 1920x1080-as (16:9) és a 1920x1200-as (16:10) felbontással is, ez már 22"-osokban is megtalálható!
Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Samsung Odyssey G3 180Hz 1ms / garancia
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest