Keresés

Aktív témák

• gorgo

őstag

válasz DjMcMaster #3054 üzenetére

hali!

ugyan a 22"-es topikban írtam, de ide is tehettem volna, hiszen FullHD-s monitort keresek én is. (csekkold!) A budaörsi Electroworldben néhány monitort volt szerencsém magam kipróbálni, eladó hagyta had tesztelgessek. Kár, hogy csak kevés monitort tesztelhettem: 3db LG-t. Több, mint a semmi! És hasznos volt.

Én meg 16:9-es monitort vennék. Főleg munka + film, néha játék + képeszerkesztés. Hasonló cipő.... Amúgy forgalom miatt tényleg a Sam és LG a két favorit. És persze a pixell gari miatt.

• old_artist

addikt

válasz DjMcMaster #3054 üzenetére

Üdv!

Nem elkeserítésképp, de szvsz Neked nem TN paneles monitorra lenne szükséged, viszont egy nem TN-es panelú monitor, ami *VA vagy IPS paneles, manapság 95-100e alatt nem is találnál, ha csak nem használtan!
    Képszerkesztéshez, sőt, ha nyomdai kivitelezésre is készítsz, akkor elengedhetetlen a valós 8bit-es minotor, ami *VA vagy IPS lehet csak!!! - és persze műszeres hardveres kalibrálással tudod csak elérni, hogy színhelyesen jelenjen meg a kijelzőn a képminőség, hogy nyomdai alkalmazásoknál ne legyen gondod!
    Ezt egy TN-es panelún csak nagy-nagy kompromisszumok árán tudnád csak elérni, hogy pl. sávosodás mentesek legyenek a színátmenetek, ne legyen bevilágításod, jó legyen a homogenitásod, néha a betekintési szög is nagyon sok bosszúságot okozhat (különösen a színtelítettségnél), 24"-ban ezek jobban összeadódnak, stb. - ezért én a helyedben semmi képpen sem vennék TN-es panelú monitort - ha ezek tudatában mégis csak egy TN-es mellett döntenél, akkor ezeket szem előtt kell tartanod - meggondolandó!
    Amit ajánlanék, és ár/érték/tudásban megfelelne a számodra, az pl. egy HP LP2275W, bár ez 22"-os, de 110e környékén már megkapható S-PVA paneles, vagy még a Dell 2209WA felene meg a kívánalmaidnak, ami eIPS paneles, ~95e-ért!
    A 24"-os kategóriában (FullHS-s), ami szinte "multimédiás" (nagyon kiváló felszereltséggel), és az igényeidet is kielégítené ár/érték/tudás színtjén, az a HP LP2475W, 159e-ért, H-IPS panelal, vagy a BenQ kifutó szériás FP241W (VW) lenne alkalmas még (majd 100e-ért, de nagyon nehezen beszerezhető manapság)!

A FullHD egyenlő már a 1920x1080-as (16:9) és a 1920x1200-as (16:10) felbontással is, ez már 22"-osokban is megtalálható!

Aktív témák