- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha allergiás vagy a pixel hibára és a herce-hurcára, s mivel közel vagy a külhonhoz, sokkal érdemesnek és megfontoltnak tartanám a személyes átvételt, mert igy semmi esélye sem lenne -ha átnézel mindent ott helyben- a hiba százalékra, s egy kiváló monitort vásárlárolnál, és azonnali használatba vehetnéd - örömödre! ... én mindenképpen, ha vásárlok, plána monitort, csak személyes átvétellel teszem!
Itt küldök egy teszt programot, amit magaddal viszel, és leellenőrzöd vele a monitort! -
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha elsődleges szempont a games Nálad, akkor a leges legfontosabb az input-lag!!!
Mellesleg, nézd át ezt a HP LP2475W , ami igen csak jó/kiváló 6ms g2g és H-IPS panellal szerelt nagyon jó színterű monitort, ami a napokban jelent meg, és ár/érték/tudásával is igen jó, sőt nagyon is jó vételnek számít majd!Jelenleg csak külhonban kapható (~510€), de hamarosan hazánkban is rendelhető lesz!
Nagyon jó az input-lagja (25ms), a linkelt oldal alja felé láthatod!
Az egyik legjobb a Hazro, de sajnos hazánkban ezt nem forgalmazzák, a következő a HP után még a Samsung 245B, vagy a T240HD!
A Dell-t meg felejtsd el! Ha teheted, s utána tudsz járni, akkor én a HP-t venném, választanám - mindenképpen!!! -
old_artist
addikt
Ah, nem is gondoltam, hogy nem 60Hz-en használod
, mivel minden LCD-TFT monitort ezen Hz-en kell (szinte kötelező) használni, mert akkor nem lesznek a betük elmosódottak, és elszineződöttek! Bocs, erre én is gondolhattam volna!
Azért a jövőt illetően, ha mégis veszel, akkor mindenképpen DVI-set vegyél, mivel az autómatikausan beállítódik!
-
old_artist
addikt
Mindenképpen Samsung vagy LG, némely esetekben Philips, a 3 napos pixel garanciájuk miatt!
Az ipon vagy a logik oldalán válogathatsz, mivel ezeknél jó árban is árulják a 24"-osokat, persze ezekhez már elég "izmos" VGA-val is kell, hogy rendelkezzél, a monitorok meghajtása miatt, különösen erős játékoknál és DVD filmeknél! Figyelj a DVI csatlakoztathatóságára!!!
Nézzél szét és válogass kedvedre, és holnap visszatérünk rá!
Ha esetleg választottál típusokat, akkor megbeszéljük itt a topikban! -
old_artist
addikt
Ha a közeljövőbeli monitor választásodnál DVI-s bemeneti csatlakozóval szereltet veszel, akkor a szövegkirajzolási gondjaid és a felbontásból adódó, és scrollozási/zoomolási, kép szétesési problémáid egyszerre szertefoszlanak!
A panel is nagyon lényeges szempont és a vezérlő elektronikája, mivel ez szvsz mindennek az alapja, viszont sok monitornál lutri (pl.: Samsung), hogy milyet kap az ember, mivel a gyártók előszeretettel cserélgetik, a mi bosszúságunkra! -
old_artist
addikt
Ah, igen, ha jó a VGA-d, akkor a monitorodban, vagyis a vezérlőpanel elektronika lehet a hibás a felbontásokban! Mint ismeretes, azért szerelik egyre intenzíbebben a DVI bemeneteket, mert ezekhez már tisztességes elektronika szükségeltetik, amik feljavítják többek között a szövegkirajzolási korlátok jobb és szebb megjelenítéseit, sőt a felbontások ésszerűbb felhasználását, és megjelenítését, különösen a 24"-os monitoroknál!
D-sub-tól és ebből adódóan a panel vezérlő elektronikától ne várj csodát - sajnos! -
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1065 üzenetére
Igen, nem csak hitegetés volt, hanem az augusztusi előrejelzések szerint, és külhoni drasztikus csökkenésekre reagálva irtam, de ki gondolhatta azt, hogy a politikusaink "beleköpnek" a levesbe!!! De azért már jelentkeznek az áresések, mert 5-6%-os már azóta is megmutatkozott, s ha stagnál a politikai helyzet, akkor várható még további 3-4%-os áresés, mivel külhonban (mint írtad is) 10%-os (németeknél egyes esetekben 15%-os) mérséklés tapasztalható, és ha nálunk is megjelenik a két HP, akkor biztos, hogy kapkodni fognak a TN-es gyártók/kereskedések, az eladásuk miatt!
szvsz nem akkora, mint külhonban, de nemsokára nálunk is megmutatkozik a monitor árak mérséklése, csak nehogy erősödjön a forint - 2-3 héten belül eldöl! -
old_artist
addikt
Karácsonyig, szvsz biztos, hogy 10%-ot esni fog az EIZO-k ára, csak nehogy történjen valami, mint most itt nálunk a politikában, mert ez nagyon is közbeszólhat a kereskedésben!!!
Az bztos, hogy 1 héten belül a Hexaa-nál és máshol is kb. 5%-kal esni fog az ár, mivel az osztrák beszálítónál is olcsóbban lehet kapni! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1062 üzenetére
Igen, a Spyder3 Elite már elég jó kis kalibrátor, az érzékelője már hitelesen megjeleníti a panelok kalibrálható funcióját is! Nem lenne rossz egy összevetés!
Nagyon gondolkodok én is egy ilyen HP monitorban, de megvárom az észrevételeteket, minden elfogultság nélkül, s lehet, hogy karácsony táján beruházok egy ilyen HP-be - és mindenképpen kint fogom én is megvenni - személyesen!Hah, akkor előbb utóbb mindenképpen elő kell varázsolnod ezt a HP-t, ha már "kicsavarták" a kezeid közül!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1048 üzenetére
Szintén felhívtam még pénteken a HP Mo.-ot, és ott azt mondták, hogy hazánkban 2 év a garancia, és abból 1 év a jótállás! Tehát, aki hazánban árusítja, köteles 2 éves garanciát adni a monitorra, de ki fogja ezt betartani?
Igen, tudom, volt rá pecedensem, hogy a kint vett EIZO-mkor (2 éve), még "szinte" teljes ellátásban részesültem, és ajándékba, hogy náluk vásároltam, kaptam egy "fény ellenző/árnyékoló panelt (Monitor Hood-ot)" is a monitorhoz, ami barátok között is 130€ volt, s csak a grafikai professzionális típusokhoz szokták adni!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1042 üzenetére
Egyébként ma felhívtam a logik-ot, s finoman megkérdeztem, hogy tényleg ~70e-e a 2475W, és igen igaz, meg rákérdeztem a 2475W-re is, s azt mondták, hogy 2-3 héten belül kezdik forgalmazni (raktározni
), s az áruk (náluk) ~100-110e között lesz - nagy számolgatása közepette - kinyögte nehezen!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1038 üzenetére
Az viszont nem kétséges, mint az egyik ismerősöm, akinek Dell 3008wfp-je van, most már elhiszem neki a nagyon jó input-lagot, amit állandóan felhoz, mivel Samsung 245T-je volt, s azon nagyon nagynak találta az utánhúzást (mint látható is
), és eladta - most már megértem!
mod: hát igen/igaz, nem is kell sokat gondolkodni a 24"-os HP-n!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1033 üzenetére
Ez igen!
Látom, hogy a basICColor-ral készítette a kalibrációt, ami eléggé megbízható kalibrációs szoftver!
Az extrém magas, kimondottan kaotikus gyári (kalibrálás előtti) deltaE értéket (3,00>8,89 és fehér pont 9,8), egy fantasztikusan leszorított, nagyon jó/kiváló (kalibrálás utáni) deltaE értékre (0,45>1,25, fehér pont 0,2) be lehetett kalibrálni!
Tehát, mint minden monitort, kalibrálni érdemes, ez kiderült ebből a report-ból is!
Viszont a kontraszt nem hozta a gyári értéket (1000:1), ami a vezérlőpanel gyengesége is lehet!
Ezek ellenére, nagyon kiváló képpel/vizuális élménnyel rendelkezhet a kalibrálás után!!!Várom majd a fejleményeket!
-
old_artist
addikt
A HP-t már forgalmazza egy EU-ban is kereskedő cég, ahol brutálisan lenyomott áron ~71e-ért már rendelhető!
A Dell 2408WFP-t már külhonban ~500€-ért is lehet kapni, az EIZO S2231W-t is már ~430€-ért, sőt, nemrég jött haza az egyik ismerősöm egy Samsung T240HD-vel, amiért 372€-t fizetett Bécsben!
szvsz karácsonyra eljő' a "monitor ár-eső"! -
old_artist
addikt
Üdv!
Van még egy lehetőség 100e-ig, a HP LP2275W, ami mosttanság, a hónapban fog kereskedelembe megjelenni, 70-80e Ft-os árban, ami megkapta az EIZO S2231W S-PVA paneljét is, de hát a gagyi vezérlő-panelel-ektronikája a HP-nak meg sem közelíti majd az EIZO kiváló technikai/technológiai paramétereit, de nagyon jó alternatíva lesz a TN és a *VA panelek közötti átmenetével!
Bár a lenovo-val versenybe sincs, mivel nem lesz FullHD-s!
A HP "tömegtermelés" megjelenésével, szvsz nagyot esnek majd a monitor árak! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ha 100e körül gondolkodol, akkor mindenképpen a legjobb alternatíva számodra egy lenovo L220xcW, ami FullHd és S-PVA panellal szerelt (jelenleg 82-92e között mozog az ára), itt a PH-n Brekk árusítja pixel hibára tesztelve!!!
mod: Bár nem írtad, hogy 22" vagy 24", vagy mire szeretnéd használni, de ez a 22"-os nagyon BestBuy a maga mezőnyében!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #1018 üzenetére
Üdv!
Ha jól tudom, akkor a játékokra, TV-re és filmre is jobban optimizálták, egalizáták/javították ki a revízióval a vezérlőpanelt és egy nagyon kiváló távirányítót is kapott, amivel távolról irányíthatjuk az előbb említettek közötti váltásokat és különböző módok elérését! Az AV funkcióját (konnektálását) bővítették különböző felbontásokra és audió jelek stabilizálására, hogy összefüggő egészet alkothassanak a játékok és a DVD+film élvezetesebb (egyidőben történő) használatához.
Meg más egyéb funkcióját, amit eddig is a HD2441W-ben már kifejlesztettek, javították a használhatóságát, stabilizálását! -
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #1014 üzenetére
Üdv!
Igen, több mint valószínű, hogy árulja is majd október vége felé a Hexaa (mint EIZO viszonteladó) is, ha hazánkba is eljut majd a szállítmányból egy kis "lecsípett" darab, mert ha nem rendelnek ebből (előrendelni kell), akkor csak a külhoni kereskedést nézegethetjük!
A HD2441W-nek meg fogják szüntetni a gyártását, már alig kapható, s ha jól tudom, már nem vesznek fel rá megrendelést sem, ami készleten van, az van!
mod: bozont Az S2431W se rossz alternatíva, jelenleg ~br.185e körül mozog az ára!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a HD2442W a HD2441W reviziója! Augusztusban kerül forgalomba (először az usa-ban, mint mindig), de hozzánk csak október végefelé lesz kapható, ha minden igaz!
mod: ja, és ~br.250e körül lesz az ára, ha az árfolyamváltozások nem szólnak közbe, hasonlóan a HD24441W-hez!
-
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #1011 üzenetére
Elviekben nem aggályos, mert létezik már DVI>HDMI fordító aljzat, amivel kiküszöbölhető az adatátviteli lehetőség!
-
-
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #1002 üzenetére
Igen, ahogy az i are robot írja! Itt megnézheted, ha forgatod az egérrel - kijelölve!
mod: hah megelőztek!
-
old_artist
addikt
válasz
H.Roland #998 üzenetére
Üdv!
A már említett helyeken lehet a legolcsóbban kapni EIZO-kat, amit a i are robot említett, annyi megjegyzéssel, hogy a JuventusTeam-ben is ~186e!
Viszont ... ha a Hexaa-nál veszed (~189e), akkor van a legnagyobb esélyed arra, ha pixel hibás !!!, akkor cseréli !!!, viszont a vásárlás után már csak (mint minden monitorra) a Class II. osztály szerinti pixel/sub-pixel hiba garancia érvényes!
Ezeknél az EIZO monitoroknál még senki nem panaszkodott input-lag problémákkal, ahogy AMATÖR is jelezte! Egyedül a DEL monitoroknál fordult elő ilyen kirívó input-lag!!! -
old_artist
addikt
válasz
i are robot #991 üzenetére
Üdv!
Gratula a teszt megtalálásáért, elég/igen részletes és nagyon jó teszt!
-
old_artist
addikt
válasz
kleinguru #989 üzenetére
Mostanság a rev.-esekkel kijavították/próbálják kijavítani az input-lag hibákat, ezért igy már nyerő lehet, meg az árával, hogy S-PVA-s!
A lenovo (jelenleg is rendelkezek egy ilyennel), ha sokat laptopozol, akkor nem vészes a méret/pixel arány, és elég hamar meg is lehet szokni, engem már nem is zavar. Tulajdonképpen a fiam monitorja, ő szokott rajta "ügyködni", de semmire sem cserélné (most, hogy mondja), szerinte - mindenre ideális (számtech iskolába jár)!
-
old_artist
addikt
válasz
kleinguru #986 üzenetére
Üdv!
szvsz a Dell 2408WFP, 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panelos manapság a legolcsóbb (~130-135e) amit ajánlhatnék elég jó felszereltségével (csatlakoztathatóságával)!
Itt és itt olvashatsz róla bővebben, teszt esetleg itt és itt értékelhető!
Ha 22"-osban gondolkodnál, akkor nem lenne kétséges, hogy a lenovo L220xcW, ami a legutolsó linken is tesztelik, meg itt is a Yany írásában, ami FullHD és nagyon jó munkára és szinte mindenre!, ~80-90e Ft közötti árával nagyon kiváló alternatíva!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
i are robot #968 üzenetére
Hááát igen, eléggé kilóg a sorból, de ezt kérték tesztelésre (
), akkor meg is lett az eredménye, szvsz csak alternatívaként rakták be!
Már alig várom, hogy összejöjjön a biznisz! Mindenképpen megosztom Veletek erről a fantasztikus monitorról való "ismerkedésemet" (mintha még nem is találkoztam volna vele!)!
Az S2431W-hez képest, nem is összehasonlítási alap, mivel ez már a "nagyon professzionális" szintet üti! Láttam, s volt már a kezeim között (kalibráláskor), és csak szuper latinuszokban tudok róla írni, bár ettől is vannak még jobb EIZO-k is, meg BARCO-k, de szvsz az ára "bagó", ahhoz képest, amit ez tud! Bár én nem játékra és DVD+filmre fogom kimondottan használni, hanem munkaeszközöm lesz, de az említettekben sem lesz gond vele!Várjuk, majd a tesztjeidet!
-
old_artist
addikt
válasz
i are robot #965 üzenetére
Üdv!
Igen, már láttam, s ha minden igaz, akkor nemsokára az asztalomon van/lesz ez az EIZO SX2461W monitor!
Igen, természetesen mindenki szempontjait azért nem lehet figyelembevenni. Látod, Te is más szempontok alapján tesztelnél!
Várjuk a teszteket, ha van már valami a tarsolyodban! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ez egy TN paneles monitor (valamit nagyon elírtak az árgépen).
A text rendering viszont elég jónak mondható!
Az Acer-nál is tudtommal a Class II besorolás van érvényben, és semmi pixel hiba garanciát nem adnak!
A pixmániától való vásárlás nagyon kockázatos, nem ajánlom!!! -
old_artist
addikt
válasz
i are robot #953 üzenetére
Üdv!
A HP LP2275W-ben ua. a panel van, mint az EIZO S2231W-ben.
A HP LP2475W-ben viszont már különbözőek a panelok (HP>S-IPS, EIZO>S-PVA), de az elektronika nagyban befolyásolja az egészet, ami szvsz az EIZO felé húzza a szekeret, mivel a HP-jét olvasva nem nagyon törték magukat ez irányban, csak a panellal akarnak teret, pacot hódítani, nem hiába írták, hogy "irodai munkaállomásokra használóknak alakították ki".mod: de egy összehasonlító tesztet én is szívesen olvasnék!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #952 üzenetére
Ha már külhonban veszed, akkor majd ua. árért megveheted az EIZO-t is!
Igen, érdemes várni (kapcsolódó cikkeket is nézd) szvsz. -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #950 üzenetére
Üdv!
Igen, az LP2275W külhonban ~420€ körül van, nálunk ~130e lesz, az LP2475W külhonban ~610€ körül, nálunk ~185e körül lesz (hazai nagykereskedő szerint), akkor nem kétséges, hogy az EIZO sokkal jobban megéri - S2231W ~br.135e, az S2431W ~br.189e - (különösen a vezérlőpanelja, és a a jobb technika, na meg az 5 éves világgarancia miatt is
).
A Belinea-ról nem túl sokat hallottam, ezért arról nem tudok nyilatkozni!
szvsz jobban jársz egy EIZO-val! -
old_artist
addikt
válasz
donpeter84 #948 üzenetére
-
old_artist
addikt
válasz
kleinguru #941 üzenetére
Üdv!
A HannsG (43e) monitorokkal még nem volt szerencsém, de szvsz a Philipsnek jobb a háttérvilágítása (nem túl sötét a képe), jobb a színhűsége, jobb a szövegmegjelenítése és jobb a bevilágítása, viszont rosszabb a betekintési szöge!
Az az igazság, hogy nem nagyon mérvadó a kalibrálatlan meg más grafikonok, mivel a gyárból lekerülő szalagokról elképesztően vegyes beállításokkal küldik a kereskedőkhöz a monitorokat, amiket mindenképpen otthon utánállítást követelnek, sőt a színhelyességet is hardveres kalibrálással lehet életszerűbbé tenni!
szvsz helyedben a Philipset tekinteném vásárlási alapnak!
-
old_artist
addikt
Mivel én (őszíntén) elég elfogult vagyok a *VA-s panelú monitorokkal, ezért nem kétséges a válaszom, de megpróbálkozok a kompromisszumra!
Hát lehetne jobb, de egy kalibrálással nagyon sok esély van a jobb színvilágra, amint láttad Te is a linken!
Igen, a text az katasztrófális, meg az utánhúzás se valami szép! Kíváncsi lennék a bevilágítására is azért igy 24"-ban, elég nagy lehet!
Egyedül csak az árával és a pixel garanciájával tudnák meghódítani a vásárlói réteget és a szolgáltatásaival - esetleg! -
old_artist
addikt
válasz
kleinguru #932 üzenetére
szvsz ennyi pénzért még próbára is megéri megvenni, sőt még 72 órás pixel/sub-pixel garancia is van rá, szinte hihetetlen!
Bár a látószöge egy kicsit elbizonytalanít (160º/160º) ilyen nagy képernyőnél!Bár az Adobe programok használatához egy "kicsit" húzódzkodnék, mert egy TN panelos sohasem fogja elérni egy *VA panelos színterét, de mint írtad, Neked a színhelyesség nem számít - úgy legyen!
Ha esetleg be-kalibráltatod, akkor van egy kis esélyed a színhelyességre! -
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #928 üzenetére
Üdv!
Üdvözlünk az EIZO-sok táborában!
Én valahogy úgy jellemezném a monitort, hogy valami "neo-minimalista", letisztultan kreatív monitor, "maximilista" teljesítménnyel és színtérrel/belső tartalommal - kategóriájában!
A PixPerAn teszttel is végezhetsz összehasonlítást a CRT vs. LCD-TFT monitorok között.
Eredményekben gazdag monitorozást kívánunk a készülékhez!
-
old_artist
addikt
Üdv azoknak, akik EIZO FlexScan S2431W-vel rendelkeznek!
GuMipOkE - Hexaa-nál jó áron vásárolt monitorján elvégeztem a hardveres kalibrálást, amit két VGA kártyára is elkészítettünk, s amit közreadunk azoknak, akik ilyen monitorral rendelkeznek!
Viszont felhívnám a figyelmet, hogy ezek az értékek/kalibrálás csak és kimondottan az adott GuMipOkE monitorára érvényesek, tehát ezek csak (valaki monitorján) egy alap beállításokat, egy alap kiindulópontot képeznek/képezhetnek - más kijelzőjén!
EIZO S2431W_Radeon HD 2600XT (Sapphire) VGA kártyával:
Fényerő: 50%
Kontraszt: 50%
R: 91%
G: 91%
B: 89%EIZO S2431W_Radeon HD 3870x2 (MSI) VGA kártyával:
Fényerő: 50%
Kontraszt: 50%
R: 94%
G: 95%
B: 93%Ha valakit érdekel a kalibrálás előtti és utáni report, és az ICC profil, amit a "C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color\" könyvtárba berakva aktivizálhatunk a "dektop" jobb egérgomb>Properties>Setting>Advanced>Color Management>Add>megkeresni az icc profilt (mint előbb írtam, arról a helyről), és hozzáadva a Color profilt>megjelenik>egérrel kijelölni (kiszürküljön) az új icc profil >Set As Default>OK gomb megnyomásával már aktivizáltad is a kalibrációt! - és Kikapcsolva>Restart a gépet!
- annak mail-ben elküldöm! -
old_artist
addikt
Ha ott lesz a Hexaa gépe is a 48xx-es kártyájával, akkor "csak nektek, csak most" bekalibrálom arra is a GuMipOkE monitorával/monitorját, (ha megengedi, de miért is ne engedné?), és már 2 kalibrációs eredményből lehet egy átlagot képezni - is!
Jók a smileyk - röhögtem is egy sort rajtuk!
-
old_artist
addikt
Igen, mindenképpen megfontolás tárgyává teszi a dolgokat, hogy egy monitort ne egy évre, sőt kettőre tervezzünk. Nem hiába ad az EIZO 5 év világgaranciát monitoraira!
Nézd meg a régebbi EIZO-kat, hogy mennyire keresik, szinte elkapkodják a régi CRT típusokat, mert még ma is színhűségileg nagyon is megállják a helyüket, kimondottan a grafikusok körében!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #875 üzenetére
Üdv!
Láttam a vitát a Dell InputLag-járól, és hát amit leírtál, az nagyon is igaz! Eddig 4 helyen voltam kalibrálni a Delleket (a 2408-at is), és bizony nincsennek megelégedve a tulajok az InputLag miatt, sőt az egyik kliens vissza is vitte, és a csere készülékkel sincs megelégedve, s ő mondta, hogy külföldi oldalakon annyira kétségbe vannak esve a Dell tulajok, hogy ha nem javítanak a monitoron valamit (rev.), akkor tömegesen fogják visszavinni a monitorokat.
Az "overdrive" technológiáról meg csak annyit, hogy ez az EIZO fejlesztése, s bárhogy próbálkoznak az "ellenfelek", nem fogják még megközelíteni sem az ő technológiájukat, és az EIZO ezzel uralni tudja a piacot - tán' ezért! -
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #860 üzenetére
Hát, azért írok egy "pici" kiegészítést!!!
Az EIZO S2201W nagyon jó kis TN-es választás, viszont a Hexaa-nál már ~br.100e-ért megkapod!
Az EIZO S2231W-vel kapcsolatban egyetértek, hogy még egy "picit" hozzáteszel anyagilag, és kapsz egy nagyon-nagyon kiváló, sőt S-PVA paneles monitort, ami szinte majd minden megoldásra kiváló, viszont itt is szintén ajánlanám a PH-s kereskedő Hexaa-t, akinél ~br.135e-ért megkapod!
A Dellel kapcsolatban viszont kicsit kételkednék a megvásárlása miatt, mert elég nagy az inpu-lag-ja, és nagyon figyelni kell a pixel hibákra!
Jó alternatíva lehet még a lenovo L220xW monitor, ami szintén S-PVA paneles, viszont FullHD-s készülék, ami nagyot nyomhat a latba, sőt br.87-95e Ft között már meg lahet kapni, sőt, hogy elég sok pixel hibás készülék van belőle a kereskedőknél, nagyon ajánlanám a Brekk-et, aki pixel hibára tesztelve kis felárral br.95e-ért árusítja! Igazi BestBuy a maga 22"-os mezőnyében!
Ah, most nézem, hogy ezt Kohi-nak akartam írni, bocs!
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #849 üzenetére
Üdv!
Hát igen, elég drágák a műszerek és a hozzá tatozó szoftverek. Már vagy négy-öt éve járok kalibrálgatni monitorokat, és hát eddig nem volt olyan "vizuális szemlélődő", aki megkérdőjelezte volna a kijelző kalibrálás utáni színvilágát, sőt egyenesen megdöbbentek/megdöbbennek, hogy mit is lehet még egy "gagyi" monitorból is kihozni!
Aki még nem tapasztalta, az nem tudja, hogy mit veszít a kijelzők színterének az úgymond "tökéletesítésével"! Olyan színvilágot lehet megteremteni kalibrálással, amit elképzelhetetlennek tart az ember szabad szemmel!pü.-ben megírom a kalibrálással kapcsolatos dolgokat és egyeztetünk!
-
old_artist
addikt
válasz
i are robot #846 üzenetére
Üdv!
Az alternatívákról a #838 hsz.-ben már szóltam.
Nem, nem vettem tolakodásnak érdeklődésedet!
Mo.-on elég kevés helyen árusítanak kalibrátorokat/kolorimetereket, de láttam, hogy megtaláltad az Eastway Media honlapját (érdemes átnézni, ahogy említetted), ezek kaluibrálás ügyben nagyon profik, csak hát irreálisan drágák, kihasználják az egyeduralmukat, viszont szinte minden olyan kalibrációs eszközzel rendelkeznek (értsd monitor scanner, nyomtató stb.), amire szüksége lehet annak, akinek kalibrációra van szüksége!
Itt olvashatsz a kalibrációról és minden ehhez hasonló szerkezetével kapcsolatban.Van még egy cég, aki kalibrálással és főleg profi monitorok (NEC
) forgalmazásával is foglalkozik.
Ha lesz egy kis időm, akkor ...., de ki a legjobb barátod, a gugli!
De az lenne a legjobb, ha az említett linken értekezünk a továbbiakban ebben a témában!
-
old_artist
addikt
Ha lesz legközelebb egy S2431W monitor, amit kalibrálni fogok, akkor elmentem az eredményeket (miért is nem tettem eddig - már bánom), és lehet, hogy ezzel is közelebb kerülhettek (
) a "valósághű megjelenítéshez" - közreadom pü-ben is esetleg a monitor és az icc modul értékeket, hogy nehogy már a gyári (nem mindig helyes, sőt kijelenthetem, hogy megközelítőleg sem alkalmas) baállításokon "görcsöljetek" - legalább.
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #839 üzenetére
Azok az icc profilos letöltések a netről, azok csak "mókák", mivel ahogy különbözőek vagyunk mi emberek, olyannyira különbözőek a monitorok is, annak ellenére, ha még az icc profil mellé is írnák a fényerő, kontraszt, RGB %-os értékeit is!
Igen, tulajdonképpen van olyan lehetőség is, hogy a VGA kártyád jeléhez is igazítja, a kijelző megjelenését, tehát "mit is bír a VGA kártyád?" - "mit tud megjeleníteni a kijelződön?", stb. ...
Igen, professzionális munkáknál (színbontás, kép- és színszerkesztés, kép- és színretusálás, képgarfika, stb.), havonta, vagy egy bizonyos idő elteltével meg kell ismételni a kalibrálást (pl. nyomdai munkálatoknál), mivel a leendő nyomtatott anyagnak összhangban kell lenni a kalibrált kijelzővel, igy mindig csak a kijelzőben bizhat az ember (meg esetleg a proof - drága -, vagy a cromalinban - szintén drága, ezért kalibrálnak sűrűn, hogy mindíg a valóságos színteret jelenítse meg, melléfogás nem megengedett.
Ha átlagos képszerkesztést végzel, akkor elég, ha negyedévente, fél évente újra ellenőrzöd a kalibrálással a monitorod színterét.
Általában (bár monitorok válogatja), kb. 0.1 és 0,5%-os az eltérés két kalibráció között!
Hát, a gyengébb "kalibrátorok" 20-30e -től indulnak (nagyon nem ajánlatosak, gyenge gyerekjátékok és pénzkidobás, nem korrekt kalibrálásúak), de ami (már említettem) megfelelő is lenne, az az X-Rite EyeOne Display 2 (65-80e) koloriméter, a szoftver hozzá vagy LaCie BlueEye Pro V4 (80-100e), vagy az olcsóbbik basICColor Display 4 (30-40e).
Korrekt kalibrátort csak indokolt esetben, un. grafikai, nyomdai előkészítési munkákra ajánlanám a megvételét, általános grafikai munkákra megfontolandó - mivel elég költséges, és vissza kell, hogy hozza az árát is! De, ha valaki áldozik rá (mivel van pénze), mindenképpen ajánlanám, mert szinte megfizethetetlen, ha mindig a legjobb színtérrel akarunk "esetleg" dolgozni!Hát, el lehet rajta gondolkodni!
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #832 üzenetére
Üdv!
Hát igen, valahogy mindenkinek igy kellene választani monitort, ahogy Te tetted. Gratula hozzá!
Olvastál, keresgéltél, érdeklődtél és értékeltél! Na, valahogy igy kell mindenkinek!
Hát igen, a hardveres kalibrálást nem mindenki végez, mivel nem sokan tudják/tudnak róla, pedig ha tisztába lennének a hatásával (akikhez járok kalibrálni, mindenki csak ámuldozik utána), akkor a gyártók is elgondolkodnának a kalibráció adta PR munkával kapcsolatban is!
OSD-n keresztül csak "maszatolás" szerű kalibrálást (szemre) tudsz végezni!A #838 hsz.-t is ajánlom a figyelmedbe!
Várjuk a fejleményeket, a monitorod élménydús hozzászólását itt a PH-n!
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #831 üzenetére
Üdv!
Igen, a hardveres kalibrálás egészen más, mint egy szoftveres "próbálkozás, vakarózás". Valahogy ezt a "szoftveres kalibrálást" végzőket úgy tudnám szemléltetni, mintha egy Rolls-Royce-ba Trabant motorral Forma 1-et akarnak nyerni!
A harvveres kalibrálás valahol itt kezdődik, és igy, meg itt is nyomon lehet követni, vagy az egyik legjobb kolorimeter, amivel nagyon korrekt kalibrálással lehet a panelt a legjobb színhűségre bírni!
A coloriméterekkel+szoftverekkel már elég jól be lehet kalibrálni a kijelzőket, de a Spektrofotometer-rel (250e-1millió Ft is lehet) a leghitelesebb kalibrálási eredményeket lehet elérni, de ehhez nem minden monitort lehet rábírni/elvégezni, mivel nem alkalmasak a hardveres kalibrálásra!
Már én is kíváncsi vagyok az S2431W-dre!
-
old_artist
addikt
válasz
tomi0405 #829 üzenetére
Üdv!
"Ma megrendeltem az első tft-met egy eizo s2431wh-bk-t."
Háát, ha első LCD-TFT-d, akkor nem fogsz benne csalódni! - gondolom elég olvasgatás és megfontolás alapján választottad az egyik legjobbat!Az ára kitűnő, ha bruttó!
Azért van különben, mert most jött egy nagyobb szállítmány az EIZO-tól - kifogtad!"Remélem (tudom) nem fogok csalódni." - remélem (de nem ám!)!!!
"Kíváncsi leszek milyenek lesznek a gyári beállítások. Szerintetek kell majd karibrálni?" - a gyári beállítások azok nem valami jók, mivel ezeket a nagy színterű monitorokat, ha kijelzőn akarsz élethű, valósághű színeket megjeleníteni, akkor mindenképpen hardveresen be kell kalibrálni (tapasztalatból tudom)! Az élmény, a kalibrálás után frenetikus, csak szuper latinuszokban lehet róla írni és beszélni!
Az icc profilokat csak abban az esetben lehet használni, ha a fényerő, kontraszt és az RGB %-os arányával is rendelkezel, és ismereted van a %-os eltérésekről. Minden monitor, mint mi emberek is, nem lehetünk egyformák, így még ha egy %-os eltérésekkel is rendelkeznél, lehet, hogy a Te kijelződön, nem fognak megfelelni az értékek, mert egy adott monitorra kalibrálták. Az icc profil csak egy alternatíva, egy viszonyítási alap, ha letöltöd, de szvsz semmi értelme, csak a kalibrálással (és az sem mindegy, milyen készülékkel/koloriméterrel/Spektralfotometer-rel) tudsz sajátos profilt érvényesíteni monitorodon!!!
Az EIZO-kra is a Class II. osztály érvényesül a pixel/sub-pixel garanciára - sajnos! -
old_artist
addikt
Üdv!
Egy monitort csak egyszer kell megvenni, mint ahányszor már szoktam emlegetni, s ezek értelmében mindíg előre is kell tervezni/gondolkodni, pláne egy nem is olyan olcsó hardverrel kapcsolatban!
Ha konzolt és TV módot is akarsz az elkövetkezendő jövőben is a monitoroddal együtt használni, akkor nem kétséges, hogy előre (át-gondolkodva) kell megfontolni, hogy az elkövetkezendő 2-3-4 évet milyen alternatíva között fogod "tengetni".
Igen, megfontolandó inkább egy HD2441W, mivel ezzel szvsz még 3-4 esetleg 5 év múlva is kifogástalanul és az adott technikai feltételnek is meg fog felelni szvsz. -
old_artist
addikt
válasz
_tRebroN_ #822 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen, ha a VGA driverét felrakod, így nagyobb az esélye annak, hogy a monitorod és a VGA-d jobban kommunikál egymással, ami azt jelenti, hogy ...
- mivel az Nvidia driverét ismerem (ez van nekem), tudom, hol található olyan opció, ami a 4:3-ast változatlanul adja ki a panelre, kitöltve a kijelzőt fekete sávval/sávokkal. Ez a driver-kezelő menüsorából (felülről a második) lsd. (with fixed-aspect ratio=rögzített oldalarány) (elnézést, és bocs "skylaner", tőle loptam a képet) használata esetén lesz középen egy arányaiban is megtartott 4:3-as képarányú felbontás.
- Nvidia kártyákon (gondolom az ATI-kon is) a digitális jelek (DVI>DVI csatlakozásakor) automatikusan közlik a monitorral, hogy milyen jel-viszony van (pl. 16:10 vagy 4:3). Ha a monitor képes ezekre az opciókra, akkor automatikusan vált (olyan mint egy TV-n, ha 16:9-es film jelet kap).
-
-
old_artist
addikt
Pláne, ha azt vesszük, hogy világgarancia.
Igen, régen a Color CRT-kre (ColorGraphic monitorokra), 5 év volt a garancia, és 10 év a hardveres alkatrészekre, sőt egyes modelleknél (F és T 900-tól) 10 év garanciát is adtak.
Képzeljétek, most, hogy megnéztem a garancia papíromat, megdöbbenéssel vettem észre, hogy 120 hónap garancia van ráírva, - lehet, hogy tévedésből?
-
old_artist
addikt
válasz
GuMipOkE #806 üzenetére
Valahol láttam itt a PH-n (már meg nem mondom hol, valami tesztben volt), hogy felcserélték a két VGA ki/bemenetet, és megdöbbenésükre más volt az érték!
Én is itthon kipróbáltam még anno, és a primary mindig gyorsabbnak tünt.
Csak érdekesképp' írtam, hogy kipróbálhatod, Te mit veszel észre, a jelenlegi VGA-dal!
Aktív témák
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged