Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én csak arról beszéltem, hogy az IPS-nek szemből, meg sehonnan és sose lesz olyan feketéje, mint egy PVA-nak. POnt és kész. Leszarom mit ir ki, meg hol. Ezeregy monitort láttunk már, és igy van, egyébként az általad idézett helyeken kivül eddig azt tapasztaltam ezt mindenki igy is tudja
75-ért pedig lófax nincsen 24"-ban, tehát nem kérdés, hogy mit vegyél, mivel semi nincsen ilyen árban, ezt nem is kérdőjeleztem meg (mármint a választásod).
A másik meg, hogy lttad te is, nem? Akkor mi a kérdés? Csak a saját szemednek hiszel tán'...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
borisz_B #5245 üzenetére
"szubjektiv" - tessen olvasgatni
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Habzsi-Dőzsi #5243 üzenetére
Egetverő különbségek nincsenek,de a DELL most jelentősen olcsósodott sok helyen, igy ez lehet egy érv. Ezen túl azt javallom, ha teheted próbáld ki mindkettőt (a linkelt helyen megteheted), az biztosan eldönti a kérdést.
szubjektiv: A HP szerintem baromi ronda
-
Nyugdíjas
nagyúr
Akkor túl közelről nézed szerintem, és emiatt ugye nagyon "lapos" szögben látod már a sarkokat. Tehát hogyismondjam... izé... nem "rendeltetészserűen" használod.
Megnéztem... Normális távolságból nincsen ilyen jelenség. Közelről talán! mintha én is észlelném amit mondasz.Egyébként hála a magasságosnak én win7 gombot nem látok az enyémen sose
-
Nyugdíjas
nagyúr
Win gomb a bal alsó sarokban teljesen más, ha normálisan középről nézem, mintha odahajolnék hozzá
Normális esetben azt mondanám, hogy füllentesz,de most csak simán hihetetlennek találom amit mondasz... El sem tudom képzelni mire gondolhatsz.
rup1u5:
Ilyen könnyen nem úszod meg hogy magyarázat nélkül kihátrálsz
Dehogynem. Majd figyeld csak.... -
Nyugdíjas
nagyúr
Érdemes megnézned a HP LP2475W-t, és a Dell U2410-et. Leginkább egymás mellett, ugy könnyebb lesz döntened.
Ha nem kifejezetten grafikai munkára lesz akkor ezek amik szóba jöhetnek (A Dell mostanra jóval olcsóbb lett, mint a HP). Ha mégis egy komoly munkára való monitort gondoltál, akkor NEC 2490WUXi2 ami még játszik.
Egy tipp a beszerzésre.
Jah, igen. Ha te "fekete-fetisiszta" vagy (bocsánat a kifejezésért
) akkor valami PVA-sat kéne nézned,de az a nagyhelyzet, hogy szerény szubjektiv véleményem szerint ebben az árban azok ennyivel tudnak többet (jobb a feketéjük), minden másban gyengék. Többniyre lassabbak is.
De viszont akkor már szóbajöhet a DELL 2709W ami nagyobb is, és még mindig 200 alatt vagy vele, és PVA-s.Utolsó felvetésedre: Nem tudok érkezőben lévő olyan tipusról amire érdemes lenne várni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Bajnokfoto #5191 üzenetére
Esetleg nincsen benne a "remove before flight" pöcök? Szállitásnál bele szoktak tenni az állitható magasságú monitorokba egy "pöcköt", hogy meggátolják, hogy a monitor "szétrugja" magát.
Személyes megjegyzésként megemliteném, hogy ismerve a Samsungokat nem vagy előrébb, ha majd lehet áll0tani a magasságot
Na, pesze az egy más kérdés, hogy ami jár az jár...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Többeknél is a kép baloldala kékes, a jobb meg sárgás.
Inkább hideg-meleg -nek nevezzük,de ez elég sok újabb H-IPS monitornál létező dolog. dezz is "megemlékezik" róla valameliyk tesztben ha jól rémlik. Sajnos az okára még nem jöttünk rá.
Az mondjuk kérdéseket vet fel, hogy mi eddig miért nem találkoztunk egyiken sem ezzel az egyenetlenséggel
(a világítást tekintve) Öregszem már ezek szerint
(Már persze ha jobban hiszek a fricceknek, mint a saját szememnek - ami nem igy van
)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
superecneB #5097 üzenetére
Igy nagyhirtelen talán első körben BenQ E2220HD, mert az E2200HD-t már nem lehet kapni asszem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát ha munkára, grafikára kell, akkor el is felejtheted a TN-t. Vannak jó IPS-es monitorok ebben az árban. Pl. rögtön az NEC EA231WMi ami ugyan csak 23",de fullHD, illetve esetleg akkor már a Dell 2408WfP, ami éppen pont 150ezer, és egy igen komoly dolog.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Balázs_a_laz #4880 üzenetére
Azért nem olyan nagy baj, ha mielőtt kérdezel visszaolvasol egy picit, ebben azért igaza volt, ezt el kell ismerned.
Spirit: Én láttam már olyat aki nem látott különbséget,de azért a legtöbb kultúrlény igensi lát
Egy megnézést megér egy jobb paneles monitor
p.s.: Hogy felpörögtünk ettől a Green dologtól. Mindenki lázba jött
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nya, közben elkészült a kis NEC EA 231 WMi preview
Check out!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4784 üzenetére
Megmondom őszintén semmit nem tudok a Hyundairól, csak valahol neten bóklászva szemem elé keverdett. Egy szóval nem mondtam, hogy bármilyen viszonyban állna a Green-el, vagy összehasonlítási alapot képezne vele.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én S-IPS-ről tudok. Bár az utóbbi hetek tükrében kiderült, hogy ez nem jelent semmit
Egészen valószinüvé kezd válni, hogy az e/H/S-IPS panelek egy paneltipust jelentenek, csak bizonyos előtéteket, bevonatokat lehagynak/változtatnak rajtuk. Maga a pixelszerkezet ugyanaz lehet.
Ez elválik hamarosan, mert ez a monitor is komolyabban szemügyre lesz véve, de előljáróba annyi biztos, hogy egészen jól sikerült, úgyhogy előreláthatólag lesz belőle még
Egyébként azt nem említettem, hogy nem wide-gamut-os (legalábbis biztosan nem rendelkezik akkora színtérrel, mint mondjuk a WUXI2-k). Pontos infom nincsen (mintha az NEC oldala nem irna erről, emlékeim szerint), de a tesztben ez is kiderül majd.
A legfontosabb, a kérdésedre a válasz: nem tudom még
110-120ezer forint környékén (bruttó).
-
Nyugdíjas
nagyúr
Itt van előttem az NEC EA231WMi, és igy nagyhirtelen azt kell mondjam egy csoda
Lehet nála találni gyorsabb monitort,de gyonyörű képe van az biztos. Természetesen a konkrét mérések majd megmondják mennyivel lassabb, mint mondjuk a mostanában gyorsnak számító HP2475, vagy U2410 Dell. De szerintem abszolút tolerálható, tehát alkalmas játékra is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4721 üzenetére
Akkor ez tulajdonképpennem is egy üzleti megfontolású ötlet?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4713 üzenetére
Jaja, nekem is ki kellett menni, "rákészülve"
és már adták is
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4710 üzenetére
Reméljük nem ejtik őket foglyul a vámon 3 hétre, mint az én cuccaimat egyszer
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kicsit úgy érzem fordítva ülsz a lovon (ahogy mifelénk mondják). Gondold szerintem végig a dolgot.
Adott egy gyártó, amelynek termékét a kereskedő az importőr/disztibútor útján beszerzi, majd neked értékesíti. Ezen folyamat során a gyártó által meghatározott minőségi irányelveknek, garanciális feltételeknek kell eleget tenni mindenkinek. Nyilván a gyártó az adott ország törvényei által kötelező módon jár el. Az ég világon senki nem kötelezi a gyártót, hogy neked teljes pixelgaranciával árulja a monitort. Nyilván a kiskereskedő sem hülye, hogy anyagi romlásba döntse magát, hogy bevállalja, hogy odahord neked 5 monitort, kinyitogatja őket, majd ebből 2-3 subpixel hibás, igy kiteheti az ablakba, mert ugye az emített garanciális feltételek miatt tőle a kutya vissza nem veszi. Nyilván más sem fog megvenni egy bonott-subpixeles monitort.
Inenntől kezdve azthiszem hálás lehetsz hogy van aki egy kisebb összegért vállalja ennek a kockázatát. Nyilván ez az összeg amit fizetsz egy része annak amivel olcsóbban ő a pixelhibás monitort étékesiteni fogja.
A színhelyességge kapcsoltos felvetésedre két dolog jut eszembe:
1. te kicsit megmaradtál a komenizmusnál azthiszem. Gondolván ugye, hogy a jópolgárnak a dolgok járnak.
2. eleve hogy is képzeljük el, hogy gyárilag a te gépedhez be van kalibrálva az a monitor?A cég ahol ingyen van a pixelteszt kéretik megnevezni, mert gondolom közérdekű, hogy egy ilyen jó helyről vehessen monitort aki itt érdeklődik, még, ha amit te kerestél éppen nem is kapható ott.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #4688 üzenetére
Kicsit máshogy próbálva értelmezni az előző hsz.-edet, te a 3 napos elállás jogáról beszélsz, illetve arra gondolsz, ha jól értem (a fehérneműből jöttem amugy rá
).
Legjobb tudomásom szerint az már nem áll fent, illetve arra módosult, hogy 3 napon belül, ha hibás a termék, akkor kérheted a pénz visszát, nem vagy köteles megvárni a garanciális javítást. Mert ugye egyéb esetben köteles vagy.Van vásárlástól elállás joga indoklás nélkül távollévő felek közt kötött szerződés esetén, tehát internetes, vagy telefonos megrenelés edetén, ergo ha nem láttad a terméket személyesen, és igy nem tudhattad milyen az a valóságban. De ez viszont 8 nap.
Természetesen nem vagyok expert a témában,de mintha igy lenne
Nézz még utána esetleg, mert én nagyhirtelen nem találtam a 3 napról már semmit. Lehet hogy ugy általában megszűnt volna?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4637 üzenetére
Mert az "enhanced" IPS az nem LG?
OMG
Ne őríts meg.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Dany007 #4578 üzenetére
Tiszteletben tartom a véleményedet, de azt gondolom te is tudod, hogy azért bőven van olyan felhasználási terület ahova nem sznobizmus, vagy kivagyiság, esetleg geekség megvenni eg y komolyabb monitort (nem a fél millió forintos ColorEdge EiZO-ra gondolok, hanem egy 200k körüli monitorra, ami megfelelő minőségű munka mellette szerintem ésszerű, vállalható időn belül kitermelhető egy olyan ember számára akinek valóban kifizetődő (értsd, hogy produktívabb, kevesebb hibával dolgozik igy)). Csak mert mintha egy kicsit én azt olvastam volna ki soraidból, hogy ugy gondolod abszolút nem éri meg a többlet pénzt egy ilyen, mert nem jelent előnyt a napi munkában.
Ha rosszul értettem én kérek elnézést.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4535 üzenetére
Te is tudod miről beszélek, né szőrszálhasogassá
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4533 üzenetére
Webre mi a ráknak egy wide-gamut-os monitor?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kecskesadam #4514 üzenetére
Akkor neked valami jobb PVA paneles monitorra van szükséged.
Hogy ezek közül melyiket veszed azt a pénztárcád fogja meghatározni.Pár példa ár szerinti sorrendben: HP LP 2275W, Dell 2408WfP, EiZO Foris FX2431
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kecskesadam #4510 üzenetére
Szerencsénkre egészen korrekt kereső van a ph! fórum motorjában, igy én legtöbbször ennek segitségével már annyira közel kerülök a válaszokhoz, hogy csak pár apróságra, konkrétumra kell rákérdeznem. Szerintem próbáld ki te is, megéri...
Egy pici személyes, csak hogy ne hazudtoljam meg önmagam: Saját magam nevében nyilatkozva azt kell, hogy mondjam, én is voltam itt kezdő, sőt, nyilván mindannyian. De az jó kérdésfeltevés képessége nem ph! fórum specifikus dolog. Nekem ezek szerint jól megy, van akinek kevésbé. Egyébként az egész csak azon múlik, hogy elképzeled, te tudnál-e jó választ adni a kérdésedre, ha neked tennék fel.
Egy abszolút személyes megjegyzés(kéretik nem magadra/magatokra venni. Továbbá vélaszolni ha kérhetem végképp ne válaszolj rá.): Engem személy szerint marhára zavar, h avalaki mikor nem kap választ a kérdésére nem abban keresi a hibát, hogy esetleg nem rosszul tette-e fel a kérdést, hanem már csapkodja is a virtuális asztalt sértődötten.
ThorsHUN: Ha ez az ami zavaró lehet számotokra akkor én a magam nevében abszolút elnézést kérek,de én pl. az olcsóbb kategóriás monitorok piacán abszolút vakon vagyok, tehát ha akarnék sem tudnék segiteni. Akár ezért is tűnhet úgy, hogy esetleg nem vagyok hajlandó segíteni annak aki kevesebb pénzt szán moniorra. Tehát semmiképpen nem azért tezsem ezt mert kevesebb pénze vanaz adott dologra, csake gyszerűen nem abban a szegmensben "mozgok". -
Nyugdíjas
nagyúr
Annyit mondok én erre csak, hogy volt eneber aki visszahozta az F2380-at mert abszolút alkalmatlan volt játékra. És tényleg. Én magam is meglepődtem hogy manapság még létezik ilyen.
Nem akarom szaporítani a szót, de ha rám hallgatsz nem bünteted magadat a Samsungal akkor se ha fullHD...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azthiszem kicsit tévedésben vagy. Mostanában kezdek én is rájönni, hogy valahogy, valamikor elterjedt ez a dolog, hogy a HD felbontású kép az egy olyan jószág, ami csak HDMi-n hajlandó közlekedni
Nem is nagyon tudok én nagyhirtelen erre mit mondani akkora baromság.
Itt ebben, és más topicokban is leirtam/tuk már sokszor, hogy mi a helyzet ezekkel a csatlakozó-szabványokkal. Nagyon jó szívvel ajánlom a bal felül található keresőt mondjuk "hdmi" kulcsszóval történő használatra
szerk.: na látod, megy ez
-
Nyugdíjas
nagyúr
tftcentral
esetleg prad.deNemtudom pont van-e ilyen irás, de ezeken a helyeken olvasgathatsz sokat a monitorokról.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Megpróbáljuk azt akkor ezesetben, hogy leirod ugy nagyjából egyszerre a feltételeidet? Szeretem az activity-t,de majd máskor játszanék veled inkább
Előljáróban szeretnélek felkésziteni, hogy fullHD és nem TN panel 100ezer alatt nincsen. Annak örülünk perpillanat, hogy egyáltalán bármilyen IPS/PVA paneles monitor kapható ezen az áron
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
moszat007 #4435 üzenetére
Egészen biztos vagy benne, hogy fotóra jól meggondoltad te a TN paneles monitort? Gondolom fotócuccból sem a legolcsóbbat veszed.
Szerintem ne büntesd magad ilyen monitorral. Hidd el meghálája a befektetést egy jobb paneles kijelző. Akár még egy használt,de minőségi darab is sokkal jobb mint ezek amiket irtál. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
zoltannemeth #4431 üzenetére
-
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Elétek tárom én a nagy titkot, felnyitván a szemeiteket.
A csodamonitorok gyártója. (A logót érdemes figyelni)Figyelem! Természetesen this is only a viccz!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az a baj, hogy erről még csak hallottunk,de én személy szerint hiszem ha látom
Mielőtt elkezdjük az ördögöt festeni a falra...
Főleg hogy abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy létezik olyan keresekedő kicsiny országunkban aki megengedi, hogy megnézegesd mielőtt elviszed, igy még csak a kockázata sincsen meg hogy eIPS-t kell venned a spórolt pénzeden.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az S-IPS az LG "eddigi" panelje, az alap IPS továbbfejlesztése. A H-IPS egy új paneltipus,de alapvetőena zért ez is csak IPS, tehát ez a technológia már azért nem most kezdett, nem nagyon lehet olyanról beszélni, hogy nem kiforrott...
Az S-IPS nem egy jóárasított dolog alapvetően, csak mosmár inkább H-IPS-el nyomul az LG, igy tekinthető valamelyest "kifutó" dolognak, ezért lehetséges, hogy valamelyest olcsóbb árfekvésű monitorokat épitenek köréjük.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4289 üzenetére
Az biztos. Az NEC mellett is elszégyellgeti magát. De nem is gondolom, hogy az Astra újabban az S60-as Volvoval versenyzik
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Zsozsooooo #4278 üzenetére
Rövid leszek: Nincs
HP-val való "versenyeztetés" után volt aki egyiket vitte volt aki másikat. Szóval kb azzal van egy súlycsoportban. -
Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged