Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
CsendPenge
őstag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
''teljesen mindegy, hogy miért követték el rajta az erőszakot, csak az számít, hogy megtörtént, és aki tette az bűnhődjön!''
Nem. Az a lényeg, hogy ne történjen meg. Szerintem a megelőzés ezerszer többet számít/ér, mint a büntetés. -
guess.who
senior tag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
''Talán egy kicsit hevesen reagáltam le a dolgot, de képtelen vagyok elfogadni az igazságtalanságot, és ha ezt látom, akkor mindig kihoz a sodromból.''
Teljes mértékben megértelek, nem szükséges szabadkoznod emiatt... (Én legalábbis semmi sértőt nem olvastam az írásaidban.) Tisztában vagyok vele, hogy ezek a témák indulatokat váltanak ki az emberekből (erre épülnek a talkshow-k a tévékben, ha megfigyeled), és hogy hosszú folyamat megtanulni ezeket az indulatokat kordában tartani -sajnos az objektív megítéléshez viszont erre szükség van. :-/
Azt hiszem, ott követtél el hibát, hogy leírtad: ''ha esetleg a Te gyermekeddel történne ilyen'' -mert éppen ezt nem szabad csinálni. Ezzel már Te is érzelmileg érintett, elfogult vagy a témában, és egyre inkább csak egyoldalúan látod a kérdést... Nem kételkedem benne, hogy ha lenne egy lányom (még nincs), s vele történne ilyesmi, én is legszívesebben kitekerném a nyakát az illetőnek -csakhogy NEM lehet megoldás erőszakra erőszakkal válaszolni, ez nagyon fontos. Ahogy írtad is: az önbíráskodás lenne -ha pedig mindenki így gondolkodna, akkor azt már anarchiának neveznénk...
''ennyi erővel az adócsalok is védedkezhetnének azzal, hogy''
Azért ott tegyünk különbséget, hogy az adócsaló nem okoz lelki és fizikai sérülést másik embernek (kivételt az APEH szakijai jelentenek talán), a kettő tehát nem ugyanaz. Értem az analógiádat, de szerencsére a jog egyértelműen meghatározza az adócsalást, s nem sorolja az életellenes bűncselekmények kategóriájába.
Egyébként lehet, hogy bizonyos esetekben még ez nem is olyan hülyeség, hiszen van ún. ''kényszeres vásárlás'' is, amire ugye rengeteg pénz kell, amit szépen le lehet csalni az adóból közvetetten... :))
''nem ez a lényeg, hanem az út ahogy odáig eljutunk...''
Ebben tökéletesen egyetértek, ez még bonyolultabb kérdéseknél is így van. :))
Bár asszem, ezekkel Te is tisztában vagy, úgyhogy nem részletezem. :)
Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest