Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• CsendPenge

őstag

válasz Satan-Claus #61 üzenetére

''teljesen mindegy, hogy miért követték el rajta az erőszakot, csak az számít, hogy megtörtént, és aki tette az bűnhődjön!''
    Nem. Az a lényeg, hogy ne történjen meg. Szerintem a megelőzés ezerszer többet számít/ér, mint a büntetés.

• guess.who

senior tag

válasz Satan-Claus #61 üzenetére

''Talán egy kicsit hevesen reagáltam le a dolgot, de képtelen vagyok elfogadni az igazságtalanságot, és ha ezt látom, akkor mindig kihoz a sodromból.''
    Teljes mértékben megértelek, nem szükséges szabadkoznod emiatt... (Én legalábbis semmi sértőt nem olvastam az írásaidban.) Tisztában vagyok vele, hogy ezek a témák indulatokat váltanak ki az emberekből (erre épülnek a talkshow-k a tévékben, ha megfigyeled), és hogy hosszú folyamat megtanulni ezeket az indulatokat kordában tartani -sajnos az objektív megítéléshez viszont erre szükség van. :-/
    Azt hiszem, ott követtél el hibát, hogy leírtad: ''ha esetleg a Te gyermekeddel történne ilyen'' -mert éppen ezt nem szabad csinálni. Ezzel már Te is érzelmileg érintett, elfogult vagy a témában, és egyre inkább csak egyoldalúan látod a kérdést... Nem kételkedem benne, hogy ha lenne egy lányom (még nincs), s vele történne ilyesmi, én is legszívesebben kitekerném a nyakát az illetőnek -csakhogy NEM lehet megoldás erőszakra erőszakkal válaszolni, ez nagyon fontos. Ahogy írtad is: az önbíráskodás lenne -ha pedig mindenki így gondolkodna, akkor azt már anarchiának neveznénk...

''ennyi erővel az adócsalok is védedkezhetnének azzal, hogy''
    Azért ott tegyünk különbséget, hogy az adócsaló nem okoz lelki és fizikai sérülést másik embernek (kivételt az APEH szakijai jelentenek talán), a kettő tehát nem ugyanaz. Értem az analógiádat, de szerencsére a jog egyértelműen meghatározza az adócsalást, s nem sorolja az életellenes bűncselekmények kategóriájába.
    Egyébként lehet, hogy bizonyos esetekben még ez nem is olyan hülyeség, hiszen van ún. ''kényszeres vásárlás'' is, amire ugye rengeteg pénz kell, amit szépen le lehet csalni az adóból közvetetten... :))

''nem ez a lényeg, hanem az út ahogy odáig eljutunk...''
    Ebben tökéletesen egyetértek, ez még bonyolultabb kérdéseknél is így van. :))

Bár asszem, ezekkel Te is tisztában vagy, úgyhogy nem részletezem. :)

Aktív témák