Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Satan-Claus

senior tag

válasz guess.who #62 üzenetére

Azt hiszem én is tételesen reagálok a gondolataidra, mivel így egyszerűbb.

...megtanulni ezeket az indulatokat kordában tartani -sajnos az objektív megítéléshez viszont erre szükség van...
    Az a baj azzal, ha az ember érzelemmentesen, pusztán logikai oldalról közelíti meg az ilyen alapvetően érzelmek vezérelte dolgokat, hogy túlságosan kívülállővá válik, amitől a probléma egyfajta steril környezetbe kerül. Ha ez megtörténik, akkor pedig szerintem már nem beszélhetünk objektivításról, mivel pont a probléma lényegét hagyjuk ki. Tisztában vagyok vele, hogy ez a ''ha esetleg a Te gyermekeddel történne ilyen'' dolog nem volt teljesen fair veled szemben, de ezzel próbáltalak egy kicsit kirántani a ''hideg'' logikai gondolkodásmódodból, és kicsit életközelibbé tenni a dolgot. A roma kérdésnél is komoly probléma, hogy mindenki az előítéletekre hivatkozik, pedig sokaknak inkább tapasztalataik vannak. (Persze azt is hosszan lehetne vitatani, hogy miért olyanok a romák amilyenek, de ez egy másik hosszú beszélgetés. :) )

''csakhogy NEM lehet megoldás erőszakra erőszakkal válaszolni, ez nagyon fontos. Ahogy írtad is: az önbíráskodás lenne -ha pedig mindenki így gondolkodna, akkor azt már anarchiának neveznénk...''
    És akkor mi a teendő, ha a bűnösöt nem bünteti meg a hatályos jogrendszer?

''ennyi erővel az adócsalok is védedkezhetnének azzal, hogy''
    Ezt csak mint sarkított példát hoztam, azt hittem érted, hogy mire gondolok.

''Ne keverjük viszont a ''mindenki tudja'' dolgot a pletykával, mert nagyon nem ugyanaz! (Pl.: az egész falu beszéli, hogy Kovácsné megmérgezte a férjét, és elásta a tyúkudvarban -közben meg csak szépen csendben elváltak, s az ember felköltözött a városba...''
    :)

• guess.who

senior tag

válasz guess.who #62 üzenetére

Űristen, ezer elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerültem!... :(((

Aktív témák