-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecstama
tag
válasz
E.Kaufmann #19568 üzenetére
Ú köszi, a hétvégén ki is próbálom
-
kecstama
tag
válasz
E.Kaufmann #19565 üzenetére
Ja, azt nem írtam hogy 3db RB433 van és 2db RB411
Ez a CAPsMAN bulisnak tűnik, jól értem hogy ezzel elég lenne a fő routert bekonfigolni, a többi meg megtanulja a dolgokat tőle? Ilyen AP vezérlőt sajna csak Cisco szimulációba használtam még.Ilyen hotspot captive portalt tud az RB800 futtatni, vagy ehhez kéne egy szerver is?
Tudok egy Linux szervert betenni, legalább komplexebb lesz a feladat, csak akkor nem marad kimeneti port az RB800on (ETH1: ISP , ETH2: LTE , ETH3:Szerver).Mondjuk több nem is kell ha vezeték nélkül összehangolhatóak a routerek egymással.
Valami scriptet is be kéne csempészni, de ha jól emlékszem az internet failovert csak scriptel lehet megoldani. (vagy csak nem találtam)
-
kecstama
tag
Sziasztok!
Mérnökinfót tanulok és Cisco után bele akarok vágni a MikroTik világába is.
Van kb. 1 hónapom elkészíteni egy "kisebb" projektet, Ehhez kérnék tippeket és majd segítséget.
Valami olyasmit szeretnék csinálni ami nem csak az eszközök lehetőségeit mutatja be, de van valami haszna is a gyakorlatban. Nincs ötletem mivel tudnám kihasználni a külön wifi kártyák adta előnyöket.
Eszközeim: RB800, RB433,RB411, kb. 10db wifi kártya.
Ha tudtok valami jó projektötletet megköszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mini-ITX
- Yettel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Revolut
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest