- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#73749248 #4458 üzenetére
Probalom. Miota csak vannak, allitok be konzumer routereket. Nem okoz problemat stabil halozatot csinalni otthon. Benne egy NAS, ami elerheto kivulrol, Repeater stb. De a Winbox egyelore szerintem kinaira van allitva, mert itt nincsenek szep, nagy es beszedes menupontok, amibol a magamfajta luzer ert. Itt bridge-ek vannak, nincs olyan menupont, hogy Port Forwarding es a tobbi. Tehat a Winboxot kene leforditanom csilivili konzumer menure.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#73749248 #4455 üzenetére
A liszensz örökös, nem nagyon szokták frissíteni.
Olyan terméket választanak aminek megfelelő a liszenszeMaga a program meg ingyenesen frissíthető a jövőbeni verziókra.
Tehát nincs ezzel baj.A legdrágább is 67 000 HUF körül van.
Level 4 mindenre elég amire otthon szükség lehet, látható a táblázatban
Ha meg olyat választasz mint én, akkor a legnagyobb level 6 lesz rajta, amitől nincs nagyobb.
Engem sem a level 6 mótivált, hanem a teljesítmény -
Core2duo6600
veterán
válasz
#73749248 #4453 üzenetére
Upgrade-t nem lehet csinálni, tehát nincs olyan, hogy frissíted a liszenszet, hanem újat kell venni.
Az autós példánál maradva ha a 2 L -es helyett 4 L-est akarsz akkor kell venned egy 4 literes motort.Írja is az árakat : https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License#Upgrading_from_RouterOS_v3_.282009.29
Ha volt eddig pl. level 4 és nagyobbat akarsz akkor kell venni egy level 5 est vagy nagyobbat amit szeretnél
A router OS most épp a 6.41 es stable kiadásnál tart, tehát amit a 3-as írnak az adott linken, nem feltétlen van úgy.
Akármelyik boardot is veszed min 4 es level lesz rajta gyárilag.
Az mindenre elég, amire otthon kellhet, sok esetben még vállalati felhasználás esetén is.Én egy RB1100AHx4 - vettem.
Venti mentes, izomból megoldja az 1 Gbites PPPOE kapcsolatot
Nem volt olcsó, de nem kockáztattam, hogy esetleg kevés lesz.
A 2011 es kevés, arra találtam mérést eme fórum hasábjain is.
A 3011 esről nem találtam PPPOE s mérést
Korábban egy HEX et RB750 GR3 ast vettem, ez 17 000 körül volt, és a megrendelt 500 as nethez még épp szűkösen elég volt, de az egy gigabitesnél elvérzett, valahol 450 Mbit nél volt a vége lefelé irányban. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#73749248 #4441 üzenetére
Van lehetőség a licensz bővítésre, de egy olcsóbb eszköznél egyszerűen nem éri meg, mert elég drága jobban jársz egy cserével amiben a magasabb licence van.
Pl a HEX avagy a RB 750 GR3 ami level 4 es és 17 000 környékén van. Nem tudom mekkora net sebességre nézed, de izomból fastrack nélkül úgy kb 450 körül van vége.
Fastrack aktiválásával viszi a Gigabitet is, de eközben a mangle szabályok nem műkődnek, inkább úgy pontosabb, hogy amikor én próbáltam a 6,38 as Rourter OS el, akkor nem működött a 2 együtt. -
bambano
titán
válasz
#73749248 #4443 üzenetére
az a gond, hogy rendeltünk egy ubnt switchet és döglötten érkezett. utána elolvastam a netet, és kiderült, hogy nagyon sok probléma van azzal a típussal, ezért megrendült a bizalmam. csak nem tudom, el lehet-e intézni, hogy egyáltalán nem kérem vissza azt a switchet, hanem levásárolnám az árát más termékre.
-
bambano
titán
válasz
#73749248 #4441 üzenetére
minden eszköz árában benne van egy olyan licensz, amire a mikrotik szerint az eszköz való.
3-asnál kisebbet még soha nem láttam. gyakorlatilag kliensoldalra 3-as licensz, központi oldalra meg 4-es, és minden oké.jaja, nézzél ubit, most halt meg a switchem (doa)... még nem tudom, hogy hogyan fogom megoldani a szállítóval, hogy a garis cserébe visszaküldött es48 lite átváltozzon mikrotikké, amikor megjön...
-
törölt tag
válasz
#73749248 #4440 üzenetére
Megvan: demo.mt.lv
Más kérdés: licencek közt, úgymint Level4 és 5 tényleg csak annyi a különbség, amit itt írnak?
Magyarán, ha veszek egy Mikrotik routert, akkor 1-5 felhasználóval bőven elég a Level4 is, tudásban nem lesz korlátozva?
Vagy a Level1-nél magasabb az mind külön vásárolható, nincs benne az eszköz árában?ui: azért a mikrotik marketingesei jókora taplók... "Miért nincs lehetőség licenc cserére? Mert ha autót veszel, abban sem cserélheted nagyobbra a motort". Azért ez így elég bicskanyitogató... asszem, mégis inkább ubiquitit nézek, hátha azok egy fokkal kulturáltabbak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged