- Szülinapi ajándék: megkapta a One UI 8-at egy népszerű Galaxy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
E.Kaufmann #3093 üzenetére
Nekem még nem tiszta, hogy mit szeretnél, így nem is igen tudok hozzászólni.
Mobil hálózaton ami nem igen akar működni, illetve állítgatni kell az APN-t vodafone, telenor és valószínűleg tcomnál is.
Az openvpn stabil a mikrotiken, de csak tcp-n működik, pedig már több mint 5 éve én is felvéstem a whislistjükre, ezért a külön szerver tényleg jobb lehet.Amikor különböző telephelyeket kell összekapcsolni (ahol a fő router mindenhol mikrotik), akkor remekül működik egyébként az sstp, klienseken nem kell állítani semmit. Ez nagy előny, mert "elég rosszul dokumentálom a dolgokat, abban bízva, hogy a zseni átlátja a káoszt", ami rendesen megszívatna, ha új klienst kell beállítani.
Ezt az OSPF-s dolgot így még nem csináltam, általában az egy szerver és több kliens viszonylatában, ha a szerver internete kiesik, akkor addig a kliensek se kommunikálnak. Nyilván megoldható, hogy több kliens egyben sstp szerver is legyen, és egymáshoz is betárcsázzanak, de ilyet még nem kért senki, ráadásnak pár router esetén, akkor sem használnék OSPF-t.
Nem tudom, hogy minek az EOIP, gondolom csak az OSPF miatt kell, de sok problémát tud okozni, összeakadt dhcp szerverek, átjárók, stb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Szülinapi ajándék: megkapta a One UI 8-at egy népszerű Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Delonghi Dedica 685 Red + Tchibo kávéörlő
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÚJ SOHA NEM HASZNÁLT! Hihetetlen minőség megfizethető áron! Razer blade 17 RTX2080super 4koled TOUCH
- 1MIISI HELYETT! vadonatúj garanciás asus zephyrus g16 ! 32GB RAM!!! Oled
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest