Hirdetés
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz
E.Kaufmann #11204 üzenetére
Néztem szerintem ott is, de mintha nem lett volna Mikrotik márkájú (tudom, nem kellene számítania)
Más: Itt a router, be is üzemeltem. Más ez a Mikrotik-es világ, nyilván tutorial-ok olvasgatása volt keményen, de tetszik, hogy mindent pöcre lehet állítani.
Viszont érdekesség, hogy a készülék azt mondja magáról, hogy IPQ-4019-es proci van benne. A honlap szerint 4018-nak kellene lennie, persze ennek csak örülök -
amargo
addikt
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna
Ez van a tetőn, sajnos csak 15m kábellel tudtam megoldani, ami a jelveszteség miatt érdekes.
Viszont így is ilyeneket tud: [link]
[kép]Én is korlátlan telenor-al használom
májkimiki: Akkor végül szintén-e mellett döntöttél, kisebb vagyon ez antennával és routerrel együtt, de megéri
-
amargo
addikt
válasz
Alteran-IT #11127 üzenetére
Még ma is bőven vannak olyan helyek (akár csak utcák kérdése is), ahol a vezetékes szolgáltatók értékelhetetlen internet hozzáférést akarnak biztosítani. Nálam most ez a helyzet van 1db szolgáltató szar nettel.
Van, aki ezt elfogadja lévén jobb mint a semmi, van aki tovább megy.Mivel kertes házas övezetben lakok, jó rálátással a toronyra, ezért mobil-netet használok. jelenleg B525-ös Huawei-vel, elsőnek kis nyereségű külső antennák a ház megfelelően magas pontján (ez csak ideglenes volt) majd vettem pár nagy nyereségű MIMO antennát. Nyilván ezzel még gyorsabb a rendszer (~20ping, 100-160Mbit/40-50Mbit).
Egy USB stick még a közelében sem lesz ennek, optimális körülmények között nem vészes, de ha eső, köd, havazás van, akkor már is kijön az antenna előnye.Viszont a héten megrendeltem egy wAP ac2 LTE6-ot is. Mert a Huawei bezártságát nem bírom.. az ac3-at túlzásnak éreztem. Elvileg jövőhéten itt lesz, a hálózatban gyorsulás nem lesz lévén cat6-os router mind a kettő és az antenna is ugyan ott van.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy Mikrotik LTE6-os router-t SXT-vel szemezgetek meg a wAP-al.
Az SXT azért lenne jó, hogy stabil legyen a hálózat, noha a ház egy nem ideális pontján is ilyen mérést produkálok egy B525-el, amin persze van egy kis nyereségű antenna.De a kérdésem az SXT-vel kapcsolatba, 10/100-as ethernet portok vannak rajta a Cat6 pedig tud 300/50 Mbps.
Tehát hiába jó a vétel nem fog tudni 100 Mbps felé menni a letöltés - ami ugyan nem zavar, max csak kicsit. Viszont az SXT adatlapján az Ethernet test results-nál 190 Mbps érkékeket is látok valahogy lehet aggregálni a két benne lévő portot?Köszi a segítséget előre is!
mikrotik-es fórumon találtam is válaszokat, hátha másnak is jó fog jönni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Eredeti JBL Reflect Aero bluetooth fülhallgató
- Eladó Bontatlan! SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB
- Eladó ARCADE ATARI Gamestation Pro - RETRO játékkonzol 200+ beépített játékkal, ÚJ,bolti ár alatt!!
- Százezrekkel ár alatt! Új bontatlan magyar bill asus zephyrus 2024 es modell! Oled , ryzen AI 370hx
- Umax VisionBook N15G Plus laptop, új, Magyar Windows
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest