- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Aha, közben túrom ám a netet. Meglesz ez. Közben rájöttem, hogy a Telekom FGA2235-re ráakasztottam egy másik mikrotiket, azon is pppoe megy. Így lett két publikus ip-m. Ha már egy ideje lehet dupla bejelentkezés. Sose fogy le meg nem fut ki az időből, mint a mobilnet.
-
kammler
senior tag
Csak úgy iránytűként általánosságban, ha valakinek ötlete-e van. Csináltam csak úgy tapasztalatszerzés céljából Egy RB5009 (T-optika otthon) meg egy hAP AX LTE6 közt (telekom mobilnet) egy L2TP ipsec es kapcsolatot, meg plusz egy EoIP-t. RB5009 az L2TP szerver Az EoIP feláll szépen, azon keresztül a hAP AX lite-on (L2TP kliens) lévő eszközök a messzi tábvólbol az RB5009-től kapnak IPV4-et, de még IPV6-ot is. Net ok. Szanaszét elérek mindent. De még a gépek bekapcsolása is működik távolról az EoIP miatt. Namost, az L2TP-nél most nincs bejelölve az add default route. Ha jol gondolom, a netes forgalom így a lte interfészen megy. Ha az otthoni hálót akarom elérni akkor az EoIP L2TP-n megy. Ha bejelölöm az add default route opciót, akkor nyilván hozzáad egy szabályt a route listához: 0.0.0.0/0 gateway meg az L2TP interfész. Na. Így megáll a net, szétesik az EoIP. Próbáltam úgy is, hogy nem volt EoIP, töröltem, de úgy se ok. Elvileg a teljes forgalmat át kéne hajtania az L2TP interfészen azzal a 0.0.0/0 szabállyal. Hogy van-e értelme más dolog, de böki a csőröm. Kliens vagy szerver oldalon lehet gond?
-
kammler
senior tag
Probléma nélkül megy 2000/1000-es neten az RB5009. Firewall IPV4 34 rules (gyári alap plusz néhány) NAT 17 szabály, megy rajt IPV6 is gyári tűzfal. Zerotier. Letöltés T optikán pppoe-n 1980 Mbit le 54% processzor terhelés, fel 915 Mbit 35% proc terhelés. Fasttrack nélkül. Azzal meg még annyira se eszi a processzort. 7.14.2. Ja és capsman is 3 wifinek. Az mondjuk nincs használva nagyon. Hát ha még telerakták volna 2.5G-ás portokkal is.
-
kammler
senior tag
válasz
Longeye #21945 üzenetére
Nem, nem fizetős. Illetve lehet az, de olyan paramétereket biztosít akkor, amire semmi szüksége egy privát személynek. Az ingyenes sokkal több mint elég. Nálam az egy kapcsolat nem volna akadály. Vagy telefonról, vagy PC-ről használnám. Illetve most, hogy két helyen van egy-egy router nálam az se volna gond, mert úgyis a másik helyen a másik router csatlakozik. Az eszközök meg arra. Így vagyok most a zerotier-el is. Telefonon, gépen nincs is kliens mert nem kell, a mikrotiken fut csak.
-
kammler
senior tag
válasz
Longeye #21943 üzenetére
Hát azt így meg nem mondom, én PC-re sima wireguard klienssel használtam mikrotik-et. Telefonon kipróbáltam csak. Nade most akkor külön net van a mikrotikon meg a laptopon? De figyelj ide. Játszál csak vele. Doksik, vdeók stb. Én egyszer egy évig szopattam magam IPSEC-el. Az orrom előtt volt a pofonegyszerű hiba. Ha meg így is úgyis NAT, és más nemigen szeret működni, mellette egyszerű megoldás kell, akkor ott a zerotier. Ha csak az kell, hogy elérd az otthoni dolgaid ugyanúgy jó. Az alapból nem csatornáz be minden forgalmat a tunnelba, a sima net megy a simán a szolgáltató felé. Így megmarad a sávszél is. Ha meg otthoni privát IP-t akarsz elérni akkor meg eléred. Pont mintha otthon volnál. Az extra csomagk közt van. Annyi, hogy oda regisztrálni kell. Annak az a része hát nem bonyolult, de ott kell konfigolni. De utána meg az felkonfigurálja a mikrotiket. Rout-okat.
-
kammler
senior tag
válasz
Longeye #21941 üzenetére
Mondjuk azt kifejezetten úgy gondolták, hogy az IP cloudban engedélyezed, beállít mindent a ROS, letöltöd az appot telóra, azt wifin vagy, ugyan azon a hálózaton, így gyakorlatilag beállítja magát. Az menni fog első rúgásra utána mobilnetről. Amúgy egy wireguard a back to home, csak mondjuk megy NAT mögül is.
-
kammler
senior tag
-
kammler
senior tag
válasz
Longeye #21933 üzenetére
Ja jó. Na akkor. ott a képen is látszik. LISTS katt oda, ott +. Aztán csinálsz egy LAN-t, egy WAN-t. Utána visszamész interface list fülre-. LAN-hoz adod a bridge-t, WAN-hoz meg amin a neted jön. Utána hozzáadhatod a back to home interface-t is a LAN-hoz. De ha törlöd a back to home-ot, és újra létrehozod akkor elvileg hozzáadja magát majd. De eddig csináld meg, mert tűzfalazásnál van mikor nem interface-eket érdemes megadni(pl pppoe-out-1, ETH2...) , hanem listákat (WAN, LAN) Ahhoz meg ez kell majd. Remélem a tűzfalad meg üres. Aztán jön-megy aki akar.
-
kammler
senior tag
válasz
Longeye #21931 üzenetére
Te hogy raktad fel azt a ROS-t? Volt reset úgy, hogy no default configarition? Csak mert ott alapból kéne legyen egy WAN interface (ETH1), meg egy LAN interface (a bridge). Jó, most ez a hap ax lite LTE, itt az lte1 a wan. Na, itt az otthoni routeren a back to home iderakta magát dinamikusként (D) LAN-nak.
-
kammler
senior tag
válasz
Longeye #21905 üzenetére
Az éppen kívánt ETH portot, amit WAN interfésznek akarsz egyszer át kell írni az interfaces--interface list menüben. Ott az ETH1 van megadva alapból WAN interfésznek. A WAN gateway meg attól függ, hogy kapod a netet. IP--routes, ott kell lenni, hogy 0.0.0.0/0 aztán vagy pppoe-out1, vagy lte1, amilyen neted van, fix IP stb.
-
kammler
senior tag
Egy jó ideje csak bejelentési kötelezettség van (volt). Azért egyszer valami keveset lehet kell fizetni. Gyakorlatilag meg megveszed aztán kész. Régen havidíjas volt, az biztos.
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #21840 üzenetére
Te. Most 7.14.1 van rajt. Egy 400GB-os USB3 külső házas nvme SSD-vel. Azzal megy már nem tudom mióta. Másoltam, töröltem, formáztam EXT4-re oké. A többi pendrájvom, ami gépbe jó, azok nem igazán márkás darabok. Azokkal gondja van. Kivéve az egy 16GB-os Kingstont. Eléggé finnyás szerintem a külső adattárolókra. Erre az SSD-re 100 MB/s-el másol. Kb. ennyi jön max a microserverről. De ezzel abbahagyta a kernel pánikozást. És villámgyors. Mást nem tudsz, mint mentesz, frissítesz. Aztán próbálod.
-
kammler
senior tag
Nálam ennyre nincs baj, csak okosdugaljaim vannak. Állítottam én mindent. Csak és kizárólag az AX3-ra hajlandóak felmenni, az AC3 nem érdekli őket. De az AX3-ra akkor is, ha van titkosítás WAP3, minden. Stabilak az AX3-on. Felcsatlakozik, három másodperc múlva le. Nem kapnak IP-t nálam az AC3-on. Pont ugyan azt csinálja, mint mikor a WIFI nem a bridge része, és hiába fut ugye a DHCP szerver a bridgen, felmegy a kliens, megjelenik logban, de nem kap IP-t a kliens, lepottyan.
-
kammler
senior tag
Ja egy oneplus 10-en próbáltam. Az 6-os. Viszont oka lehet, hogy az egyik AC3, másik AX3. Elvileg nem kéne oka legyen. Na, néha még most is megvan ez a kapszkodás roaming ide-oda. Talán nem annyira. Az a baj, hogy az egyik verzióba oké, de ha vmi miatt frissíteni kéne, akkor eltolják a másikba.
-
kammler
senior tag
A régi capsmanon, sokan capsmanoztak ez abszolút nem működött. Az újon viszont nagyon, főleg 7.13, vagy 7.14-es szoftverrel. Ahol fontos, hogy nem maradjanak ki két másodpercek, hanem csak ms-ok, ott az új nagyon jó. Videóhívás, telefon például. Legalábbis állítják, és nemcsak a mikrotik. Ha kimegyek, akkor váltogat a két AP közt olyan -70 nél. Néha azért nagyon kapaszkodik egy AP-ba. Kicsit olyan mikrotikes lett.
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #21734 üzenetére
Fórumjukon már megjelent néhány panaszkodás. A mikrotikes azt írta, hogy töröljem a rose csomagot, és az IP/SMB fülön konfiguráljam. Dehát úgy is volt. De oké, attól még a formázásba nem kéne lehaljon. Facen is írt vissza valaki, hogy szintén újraindul. Volt, aki mac-es volt, annál is.
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #21714 üzenetére
rose+smb? Rossz hírem van. Kicsit megkoptattam a flash-t a routerben. Nulla konfiggal próbáltam 7.13-on. Ok. Vissza konfigom ok. Vissza rose csomag ok. Egészen 7.13.4-ig. Ha ott fenn a rose csomag, elhasal. Ha nincs fennt a rose, ok. Ettől fölfele meg tök mindegy, elhasal. Én nem tudom mit műveltekek ezek. A DLNA szépen ment a bétában, és amúgy attól nem indult újra, hogy azt tallóztam. Csak ugye rá kell rakni is a tartalmat. Jó lesz az. Most épp egy őskövület 60Gb IDE HDD van rajt USB házba, de külső táp nélkül. Zokszó nélkül megy.
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #21706 üzenetére
Ha kedves az SMB-d akkor ne. Az egy dolog, hogy a 7.14 a fat32 formázásba is belehal, úgyse arra formáznám. Error nagy vörös felirattal. Az EXT4 formázás oké, de újraindul SMB-nél. A 7.13-nál oké minden. Most egy hubon át van rajt USB2, USB3 pendrive 4 is. Oké minden. De ha valaki bétázik otthon, nekem a 7.15beta4 se jó. Most meglátjuk, nekiállok sok gigát másolgatni.
-
kammler
senior tag
válasz
lionhearted #21707 üzenetére
Működknek is szépen. Kivéve, hogy nálam döglik az USB az 5009-en, de 3011-el pöpec a DLNA is, bár nem tervezem használni.
-
kammler
senior tag
Már úgyis próbáltam. ha csak rá van dugva, semmi gond. Hónapokig megy, meg mondom, statisztikába látszik, hogy írja olvassa látja. Ha megpróbálom elérni SMB-n, má vége is. Jó, egy resetet, meg valami régebbi verziót ki tudok próbálni, de szerintem tuti rossz. Nem semmi. Egy éven belül a harmadik hiba. Most, hogy változatosabb legyen nem SFP+, hanem USB. Na írok nekik. Múltkor amúgy a SFP+ hibánál írtak olyan dolgokat, hogy eszembe se jutott kipróbálni és talán két napon belül válaszoltak is.
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #21702 üzenetére
Gondoltam én, hogy a switch után ezzel is megszívtam. Első ránézésre nem tűnik hardveres hibának, de az lesz. Több eszköz, amit rádugok biztos nem rossz. A switchek után meguntam foglakozni ezzel is, úgy marad. Ez az autosupout.rif ez mégis mire való? A mikrotik lát ebbe plussz infót ahhoz képest, amit én? Mert nagyjából egy nagy nulla a tartalma, ahogy az oldalukon feltöltve nézem. Csak megkérdem őket mi van. Azt én is tudom, hogy kernel failure, a logban újraindítás után. Azt is tudom mitől mikor történik. Semmi egyéb pluszt nem látok abban a autosupout.rif-ben. Csak azt nem értem, hogy magától, nézem a statisztikát, írja, olvassa.
-
kammler
senior tag
Használ valaki RB5009-en valamilyen pendrájvot, külső merevlemezt, amit mondjuk SMB-vel megosztott? Abban a másodpercben, ahogy megpróbálom elérni, windowsból már indul is újra. Amúgy látom a tartalmát, és másolni rá winbox-ból. Úgy stabil, hacsak be van dugva a pendrájv. De abban a pillanatban, ahogy megpróbálom elérni, vagy wiboxból egy share-t például hozzáadni törölni indul is újra. USB2, USB3 mindegy. USB3 hubon át is próbáltam, külön táppal. 7.14, de 7.13-nál s volt ok.
-
kammler
senior tag
Igencsak új még, egy német nyelvű helyen írtak róla, ez látom DNS blokkoló, nyilván jóval csupaszabb, mint egy adguard, vagy pi-hole, de lényegében ugyanaz. Azt írka a csávó eddig scriptel csinált ilyet, de lassan indult a router, meg zabálta a memóriát. Ez lényegesen jobb.
-
kammler
senior tag
7.15beta4
dns - added support for "adlist"
Ez érdekes lehet talán?
-
kammler
senior tag
válasz
Formaster #21662 üzenetére
A 48V-ot ne is igen dugdáld bele, mert 28V-ig mennek. Én azt csodálom az nem ment tönkre rögtön dupla feszültségtől. Ott valami nagyon nem kerek, 24V-os táp jár velük, mivel 28V a max amin mennek. Csodálnám, ha azokból ki is jön a 48V. Vagy igen nagyon jóféle kapcsolóüzemű táp, hogy ha megindul a nagy áram és úgy megáll, hogy nem megy tönkre az AX3. Vagy az AX3 igen nagyon meg van csinálva akkor. Én javítottam magamnak egy mAP2nD-t. Pedig az 57V-ig megy mégis megdöglött 48V-tól. Két IC bánta.
-
kammler
senior tag
A 7.13-nál kipróbáltam a back to home nevű wireguard vpn-jüket. Telefonos szoftverükkel együtt. Működik szépen. Csak most ez a 7.14 telfssa a logot: wireguard, info: Handshake for peer did not complete after 5 seconds, retrying (try 2)
De amúgy complete, mert működik. Másnál, ha próbálta valaki estleg? -
kammler
senior tag
válasz
lionhearted #21624 üzenetére
Nem. Csak kérdem, hogy mekkora írást csinált neki. Egyáltalán mi a sok.
-
kammler
senior tag
Az RB5009 R7 only. Amúgy 7.4-el jött. Épp múltkor csodálkoztam rajta. Mindegyik máson van. Ax3 stb. Azt az EU-s dolgot halottam. Lehet közben azért változott. Múltkor netinstalloztam egy hAP AX Lite LTE6-ot. Netinstall után csak admin kellett, nem volt jelszó. DE ha utána menüböl csináltam def configot, akkor visszajött a gyáru jelszó.
-
kammler
senior tag
válasz
Kicsirics77 #21559 üzenetére
time.kfki.hu központi fizikai kutatóintézeté tök jó. Hasad az atom!
-
kammler
senior tag
válasz
JóGéza #21527 üzenetére
Nem. De csodálkoznék. Mondanám, hogy jó is volna, de szerintem nagyon koppra futna ott a memória. Sajnos amúgy se egészséges rajtuk 16MB flash-el. A chateau LTE6-on maradt 1% szabad hely. Pár 10 kilobájt. Ezekre wifiwave2-vel nem sok frissítés lesz már. Így is alig fértek bele a helybe.
-
-
kammler
senior tag
válasz
Kicsirics77 #21519 üzenetére
A tiedre nem megy a wifiwave2 az biztos. Így az nem lehet gond. Ahhoz kell 256 RAM. A 7.13-tól külön wifi csomagok lettek. Többek közt, hogy beleférjenek a 16MB flash-be. Van az AC-seknek wifi-qcom-ac, (min 256mb RAM) van wifi-qcom-ax az AX-eseknek, meg lett külön wireless csomag. Ez a régi driver, viszont régen ez nem külön volt. Most van külön, azt másold mellé az extra csomagok közül, aztán downgrad-eli azt is. Innen is downgrad-elhetsz, viszont 7.13-nál lejjebb nincs külön wireless csomag, ott mindenképp töröld downgrade előtt.
-
kammler
senior tag
válasz
Kicsirics77 #21517 üzenetére
Hát akkor próbáld újra, mert ott írja a logban, mi nem jó neki. Utána tudod orvosolni. Meghát miféle cucc az?
-
kammler
senior tag
válasz
Kicsirics77 #21515 üzenetére
6-osra csak akkor tudsz visszamenni, ha gyárilag is volt rajt 6-os. Ha újabb fajta, és 7-essel jött ki, akkor is csak a gyári 7-es verzióig tudsz visszamenni. Le kell tölteni a megfelelő csomagot, winboxra ráhúzni, aztán a downgrade gomb. Sima újraindítással semmit se csinál. Ha még ekkor se megy lejebb, a log-ban pirossal írja mi a kínja.
-
kammler
senior tag
válasz
Kicsirics77 #21513 üzenetére
vissza mire?
-
kammler
senior tag
válasz
Adamo_sx #21501 üzenetére
USB3? Mert azzal, ahogy olvastam gondjai vannak. Nálam sem mindig jelenik meg az USB3-as pendrive. Az USB2 mindig jó. Ugyan ez a pendrive az RB3011-ben tökéletes. Én dugtam az RB5009-re egy kis USB3-as hubot. Úgy jó. A system resources-ben nem mindig ugyanúgy (!) jelenik meg. Ha korrektül kiírja a sebességét nevét, na akkor nem jó. Ha csak sebességet ír, gyártót nem, akkor jó... De hub-on át ok.
-
kammler
senior tag
válasz
Kenderice #21497 üzenetére
Mert mi a baja? Zerotier nagyon egyszerű. Illetve mondjuk regisztrálni kell hozzá, de a mikrotiken utána ész nélkül megy. Én használom. Nem vagyok végletekig paranoiás, hogy átmegy a zerotier szerverein. Az extra csomagok közt van. Alapból nincs fennt. Vagy wireguard.
-
kammler
senior tag
válasz
kpepe111 #21410 üzenetére
A wireless csomag nem kell. Az max akkor kéne, ha nem wifiwave2 capsman is kéne. Azt szedd le, csak a wifi-qcom-ac csomag legyen fent. Ott konfigurálj. 5GHz-en hajlamos felmenni egész 5.7 GHz-ig ha rá van bízva. Igaz, ott alig van forgalom, ott vannak csatornák, ahol a radar miatt egész kicsi a kimenő teljesítmény. Meg kicsit rosszabbul is terjed.
-
kammler
senior tag
válasz
Mandzsu #21366 üzenetére
Interface list kell( WAN, LAN) NAT fülön masquerade szabály a NAT fülön, legfelülre, bridge-t kell létrehozni az össze interfac-el, kivéve az ETH1-et, az lesz a WAN port.DHCP szerver bridg-re. Csak akkor most üres a firewall-od? Mert akkor jön be ész nélkül minden. Én def configból kiexportáltam az IPV4, IPV6 tűzfalat, aztán no def config után meg beimportáltam. Alapnak jó. Nem fogsz unatkozni.
-
kammler
senior tag
válasz
Mandzsu #21363 üzenetére
Vannak bizonyos lehetőségek, hogy kevesebb szabályod legyen. Fontos, mert ahogy jön a bejövő forgalom, úgy nézi meg a processzor egyenként, hogy alkalmazható-e a szabály. Ha nem, megy tovább. Ha igen, kilép a tűzfalból. Ezért nem mindegy, hogy hogyan vannak elrendezve a szabályok. Ha túl sok van, akkor eszi a CPU-t. De ha nincs sok NAT szabályod pl. Akkor ne foglalkozz vele. Két szabály aztán kész. Ha kell UDP.
-
kammler
senior tag
válasz
Mandzsu #21361 üzenetére
Hát nem tudom, ez pofonegyszerű pedig. Amúgy is először tudtommal a NAT szabályok futnak le, AZTÁN a firewall szabályok. Úgyhogy, ha van egy masquerade szabályod a NAT fülön belül legfelül, meg gyári tűzfal, alatta meg a te általad létrehozott NAT szabályok, annak mennie kell. Próbálgasd csak. Nekem se ment másképp, mint hogy túrtam a netet. Ha jól rémlik, nekem még net se volt a mikrotiken mikor megvettem. Talán még a masquerade szabályt is én adtam hozzá a NAT-hoz, aminek ugye legfelül kell lennie, hogy egyáltalán net legyen a mikrotikre kötött valamin. Asszem még az se volt gyárilag. Manapság már majdnem kulcsrakészen vannak. Ja, használj winboxot. Jobb.
-
kammler
senior tag
válasz
Mandzsu #21359 üzenetére
Hát nálam vuze a kliens. Annak van TCP portja, meg UDP portja. Az meg van adva a vuze-ban. Ugyanez van megadva két külön szabályban a mikrotiken NAT-ban. Az in interface nem kell. Megadhatod. De nálam például PPoE van, úgy megy a net. Ha megadtam volna in interfac-t akkor nálam nem ETH1-et kell, hanem a logikai interface-t a PPoE-t kéne. De azt hagyhatod üresen. Tehát ahogy írtad, a protokol meg amit a szoftvered megkíván. TCP biztos, de lehet UDP is. Azt keresd meg benne. Elvileg ha nem választod ki akkor majdnem mindegy neki. De ennyire általános szabályt ne adj meg, hogy néz ki. Az arra vonatkozzon, amire kell. Mielőtt meg piszkálod azt a gyári tűzfalat gondolkodj, mielőtt ész nélkül kinyitod, aztán beengedsz mindent. A sorrendiség is számít a firewall rules-nál. A működéséből kifolyólag nem mindegy, hogy előszőr megengedsz valamit, aztán tiltasz, mert nem fog működni, vagy nem úgy ahogy kell.
-
kammler
senior tag
válasz
Mandzsu #21355 üzenetére
Itt leírja. Én in interface-t nem adtam meg. IP, firewall, NAT fül, + aztán mehet. Persze ahogy neked kell IP stb. Mennie kell. Évek óta így megy.
-
kammler
senior tag
A mikrotik wifinél mit mér dbm-ben? A kliens jelerősségét, hogy milyen teljesítménnyel látja? Csak mert pl. A mikrotik a telefonomnál, ahogy fel van csatlakozva jóval gyengébbet mutat, mint a telefon. De a telefon meg gondolom azt mutatja, hogy milyen teljesítménnyel látja a mikrotiket?
-
kammler
senior tag
Wifivave2-nél, ha nincs megadva country mekkora a TX power?
-
kammler
senior tag
Abszolút fogalmam nincs mi történt. Az az RB5009 tápja volt, de az most 24V-ról megy. Előtte ment ez a vacak PoE-ről. Kísérleteztem. Mondom rádugom én ezt tápra. Néma csend. Ajajj mondom. Megmérem a tápot, 48V, az oké. Aztán néma csend. PoE-en azt mondta az 5009 hogy túl alacsony áramfelvétel. Akkor már tudtam, hogy kampec. Aztán mikor USB-re 5V-ot raktam, na akkor már szét volt szedve, melegedett mint a retek. Azt még csak megértem, hogy az első DC/DC konverter úgy gondolta tönkremegy. Előfordul. Végül is agyonverhette a 3.3V-os DC/DC konverter bemenetét is, az csak max 6V-ig megy az adatlapja szerint. Tovább biztos nem ment nagyobb fesz, mert a 3.3V-os tesztpontról bootol szépen. Ez nem ebay, Mercateo. Ennyit még mindenképp megér még úgy is, hogy ez ugye egy alig 16 ezer forintos routerszerűség. De ha jó lesz, megint arcon verem 48V-al. Annak mennie kell, punktum
Jó, először labortáppal.
-
kammler
senior tag
válasz
stopperos #21230 üzenetére
Pedig az a kimenet, a PH. Meg is jött oda az 5V. Én mondjuk kereken 5.08V-ot mérek. Az USB csatira is megjött az 5V. Most nem füstöl, ha rádugom 5V-ra... Aztán 3.3V még mindig nincs. Addig addig néztem még eljutottam egy RAU feliratú IC-hez. Hát sok találatom nem volt, de addig turkáltam, még kiderült, hogy az egy step-down DC/DC konverter. TLV62084. Bemenetre megkapja az 5V-ot, kimeneten semmi. Filléres dolog, azt még megpróbálom.
-
kammler
senior tag
Tök jó. Van egy ilyen wifiről vezérelhető dugaljam. Nagyon szuper, hogy az AX3-ra egy pillanat alatt felmegy. Az AC3-ra, meg a Chateau LTE6-ra nyilván nem a wifiwave2-vel. Kivéve, ha visszarakom a régi wifi csomagot. Akkor rögtön. De felmegy a Telekom FGA2235-re is. Most akkor itt megint mi a retkes fsz van elkrva?????? Illetve, felmegy, kap IP-t majd dhcp deassigned két másodperc múlva.
-
kammler
senior tag
Úgy végig jártam, hogy probléma nélkül kicserélték a rossz cuccom. Volt mikor postán küldtem vissza, akkor mondjuk 30 nap volt, későn vettem észre a hibát. Ott se varáltak aztán, kérdezték pénz, vagy csere. Személyesen még egyszerűbb. Kekec van, vásárlók könyve, már buktak is. Annak nyoma van és válaszolni kell. Nem fogják megkockáztatni. Ügyfélkapun át is fel lehet nyomni őket. Kapnak egy általános fogyasztóvédelmi vizsgálatot. Az drágább, mint egy 25 ezer forintos router. Azért is írtam korábban, hogy már cseregaranciával veszek dolgokat. Alza stb. Egy 85 ezer forintos switchnél + 4000 ft volt. Nem volt jó, visszaküldtem. Odaért, másnap, írták, hogy holnapután jön a másik.
-
kammler
senior tag
válasz
Ranagol_5 #21291 üzenetére
Mi? De hát három napon belül voltál, rögtön csere. Nem mérlegelhet, hogy de ő javítana stb. Rögtön csere. Az AX3 processzora magasabb órajelen megy. Az AX2-ben vissza van fogva a kis méret, hűtés miatt. AZ AX3 beljese egy nagy alutömb, 1800MHz-en megy maximum. Így is 58 fok alapból nyáron. USB3 van rajt az AX3-on. Az ETH1 az AX3-on 2.5Gbit. A többire már nem futotta pénz, az ugyanúgy 1Gbit. 5GHz-en az AX3 papíron csipetnyit jobb talán.
-
kammler
senior tag
válasz
Ranagol_5 #21281 üzenetére
Én bizony, ha mikrotik, ezentúl olyan helyen veszem, ahol drágább, de azonnali cseregarival. Sohasem volt velük bajom, kivéve az utóbbi kettővel. 12V-al már indulnia kell. PoE-n 18V-tól. De mindegy is, az mehet vissza. Ha el is indulna teszem azt PoE-vel, akkor se jó, annak jack dugón át is mennie kell 12V-tól. Ez a legjobb hiba, ha már hiba. Azonnali, és nem időszakos, hogy két óra múlva újraindul.
-
kammler
senior tag
válasz
ratkaics #21269 üzenetére
Nálam pl. ugyan az az SSID. Egy szem telóm megy rá, nem okoz gondot. Telefonon pl. fennt van a wifiman. Az megmondja neked, mire csatlakozik, jelerősség stb. De biztos ezerféle ilyes szoftver van. A telefon kiválogatja magának például jelerősség alapján, hogy mire csatlakozzon. Egyértelmű, hogy nálam mindig kiválogatja magának az 5GHz-et, de abból is közelebbit, nyilván. Soha nem megy 2GHz-re, se a távolabbi wifi 5GHz-ére. Nálam ez teljesen elég. Amúgy is dísz a wifim, végtelen netem van mobilon...be se kapcsolom sokszor a wifit. Ha el akarom érni a vuze-omat például, akkor vpn. Az majdnem mindig be van kapcsolva...
-
kammler
senior tag
válasz
stopperos #21230 üzenetére
Köszi! Megjön az IC meglátjuk. Ma végre visszakapom a garis switchet is, az remélem most már jó lesz. Dehát csőstül jön a baj is. Az RB3011-en adguard konténereztem egyet. Az már csak teszt eszköz. Hát mondom jöjjön az RB5009. Hát 7.13 van rajta, előtte nem tudom mi volt, de tudom, hogy látt azt a retkes pendrájvomat. Még USB hub-on át is. Hát most vagy látja, vagy nem látja. Ha újrainditom ok, de ha lehúzom, visszadugom semmi. Újraindítom ok. Formáztam én azt PC-n is mindenhogy, ugyanaz. Most elkezdte azt, hogy ha hub-on van rádugva, elkezdi formázni, meg újraindul. Generált magának supout-ot, azt még nem néztem. De persze másik pendrájval ugyanez. Eltűnik. Ha meg is jelenik. Komolyan mondom mi folyik ezeknél? Persze egy másik mikrotikre dugva ok. A system resources (?) menüben látszanak az USB controllerek. Van amikor ott is látszik a pendrájvom, de a disk menüben meg nem.
-
kammler
senior tag
válasz
Audience #21207 üzenetére
Igen, diódát le is vettem megmérni. Túloldalt van neki a jó nagy tekercse. Szinte egy az egyben felépítették a doksiba lévő ajánlott kapcsolást. Mikor elindul azzal a tesztpontos 3.3V-al, és belépek a system health menübe, ott nyilván 0 V feszültséget ír. Ha rádugok egy adaptert, akkor szépen méri a feszültséget. Csak ugye nem azzal megy. Egyelőre megvárom az IC-t, felrakom, aztán ha nem megy, nyomozás tovább.
-
kammler
senior tag
válasz
stopperos #21203 üzenetére
Előtte inkább mi a véleményed? Hát bakker úgy jártam. Én rádugtam egy mikrotikes 48V-os adaptert. Hát 8-57V-ig megy ez a vacak, az volt kéznél.. Se füst se kép se hang. Előtte poe-ről ment. Az egyszer tuti, hogy a TPS54160 tönkrement. Igazából nem is melegedett semmi DC csatiról, csak mikor rádugtam USB-re. Na akkor forrt. Azt most leszedtem, az tuti megdöglött. Na most az egy DC/DC konverter; Ubem: 3,5÷60VDC; Ukim: 0,8÷58VDC; 1,5A. Elvileg a 8-as lába a kimenet, Ott miféle villanyn jön ki neked? Figyeld a két drótot, GND, meg 3.3V. Ha tápról oda rakok neki 3.3V-ot bootol, winbox látja, működik. De az az IC kéne a tápot csinálja neki. Na annak a kimenetéről meg se nyikkan, 0 áramfelvétel. Hát, jön az IC felrakom, aztán lesz mi lesz.
-
kammler
senior tag
Van valakinek mAP2nD nevű szappantartója, aki le is pattintaná a burkolatát és mérne nekem egyet egy ponton? Hátha...Sajnálnám kidobni.
-
kammler
senior tag
Van a telekomnál ez az USB stick, ami ugye semmi más, mint egy mobilnet. Internet csomag mellé adják, failover-nek Technicolor FGA2235 mellé. Ha szolgáltatáskiesés van. Ez a stick, ha mondjuk felismeri a mikrotik router vajon működne abban is? Szigorúan annyira, hogy failover. Nem próbálta senki?
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #21165 üzenetére
Próbáltam állítani a capsman-en, hogy milyen jelerősségnél ne engedje fel még őket, vagy rúgja le a klienseket. De akkor meg valahogy nem működött nekem a roaming rendesen. Nem most volt, régebben. De annyit kellett volna lépcsőznöm fel-le a jó kis teszt helyig, hogy meguntam. Biztos, hogy meg lehet rajt csinálni. Az a baj, hogy telefonon nem tudtam figyelni rendesen a dbm-eket.
-
kammler
senior tag
válasz
flexes922 #21160 üzenetére
Nekem van egy AC3 meg egy AX3. Kíváncsiságképp próbáltam. Wifiman-el néztem. Roaming nélkül látszottak a másodperces kihagyások váltásnál. Roaming-al pár ezredmásodpercet írt váltásnál. Elvileg működik. Illetve azt vettem észre, hogy néha az AC-t, vagy pont fordítva, az AX-et nem engedte el szerintem időben a telefonom, nagyon kapaszkodott bele. Biztos, lehet függ klienstől is. De néha meg nagyon hamar váltott ide-oda. Volt egy pont ahol jól tudtam tesztelni. Aztán vastagon benn a pakliban, hogy melyik szoftver verzióban van a funkció épp eltolva kicsit. Szerintem annál jobb még így is, mintha csak külön simán van két wifi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest