-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
[link] rackes ap tessek, kivezetheto antennaval.
-
poli27
veterán
válasz
bambano #2744 üzenetére
nekem ez van,(igaz kültéren de ez mind1), ez kültéri kivitel is egyben, szépen falra vagy mennyezetre fel tudod szerelni : [link] van ac is belőle : [link] sztem szép esztétikus, speciális kulcsot adnak hozzá a kinyitáshoz, és alulról be lehet vezetni a kábelt ami így nem látszik, hogy illetéktelenek ne tudjanak hozzáférni....
-
poli27
veterán
winboxxal belépsz és van olyan menü hogy log, az kiírja miért vagy ledobva, én pl a nyomtatót nem tudtam megoldani, hogy folyamatosan online legyen, mert mindig ledobta group key update time out vagy mi a fenével, és akárhogy állítgattam nem megy, most nyilt wifije van a nyomtatónak és azóta nincs baja
-
poli27
veterán
Hali
a HP nyomtatót nem tudtam megoldani, hogy ne szakadjon le group key time out-tal, ezért csináltam egy rejtett titkosítás nélküli AP-t, de arra nem tudok rájönni a capsmanba hogyan tudom csak a nyomtató macjét engedélyezni erre az ap-ra,más ne tudjon kapcsolódni hozzá, igaz beállítottam hogy csak 1 kliens lehessen rajta,és ha próbálok telóval is kapcsolódni nem engedi, amikor a nyomtató felvan kapcsolódva. Ha rejtett akkor nem fogják tudni megtalálni amúgy aki nem tudja?
-
poli27
veterán
Valakinek van ötlete, hogyan tudom 5s nél tovább működtetni az iptv adást mikrotik routeren, a modem bridge módba van, tudom ha átrakom router módba akkor megy róla, de ezt nem akarom,és csak kisérletezek jelenleg?
Ezt az igmp proxyt kéne valahogy beállítanom, csak nem tudom hogyan -
poli27
veterán
Ma elkezdte azt a szórakozást a router, hogy se a speedtest se a digi.hu se a upc.hu ezekkel próbáltam, nem hozta be. Egy ismimnél ugyanez volt egyszer csak előjött és csinálta a router.
add action=change-mss chain=forward in-interface=ether1 new-mss=1400 passthrough=yes protocol=tcp tcp-flags=syn tcp-mss=1460-65535
add action=change-mss chain=forward new-mss=1400 out-interface=ether1 passthrough=yes protocol=tcp tcp-flags=syn tcp-mss=1460-65535ez a két parancs megoldotta, ez mit csinál, és mitől romlottak el azok az oldalak?
-
poli27
veterán
Már működik a capsman forward,de ha a 4 es portot amin az ap1 van,hozzácsatolom vagy a switch masterhez, vagy a bridgehez akkor loopback lesz sztem és meghal mindkét wifi ap.Ha nem csatolom sehova, faxán működik, de nem érem el az ap1-et, az rb450 5 ös portján lévő switchbe dugott gépemről. Mit rontok el?
-
poli27
veterán
Ami kivan kapcsolva dhcp2 server az a pppoe interfacen (ether2) ad dhcp-t ha akarom(erről mennek a szomszédok ubiquiti antennákkal), de az a port az elkülönül teljesen az ether 3-4-5 től, az az itthoni hálózatom.
Ezek nem bridge be vannak, hanem master portal megoldva az ether 5 a master, a másik kettő a slave.
Már próbáltam bridgbe tenni ezeket a portokat a capsman interface-ekkel, de akkor sincs dhcp a capsmanon,nem kapnak ip-t a wifis eszközök.... míg lanon rádugva hibátlanul megy a dhcp.Igen ugyanaz a pool a dhcp-n, csak a pppoe pool más. -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
senki nem tudja miért nem tudok dhcp szervert adni a capsman interfacehez? valaki help me
hogyan tudom megoldani, hogy az rb450gn futó capsman manager adjon a 2db ap (RBwAP2nD,rb941-2nd)által felcsatlakozott klienseknek ipcímet?vagy ezt magán az apn kell konfigolni, az ap saját magának kér ipcímet faxán.
-
poli27
veterán
Nah a capsmanba kikapcsoltam egy group encryptiont, és azóta nem szakad le a nyomtató(kop kopp 1,5 órája felvan csatlakozva), ezt simán a rádióban nem lehetett, ez baj ha kikapcsolva marad?
-
poli27
veterán
Egyenlőre minden kombinációban leszakad a nyomtató
most a capsmant próbálgatom beüzemelni, megy is de csak local forwarding módban. ha azt akarom hogy a capsman manager kezelje teljesen a kapcsolatot, nem tudok dhcp szervert rátenni sehogy se
nincs bridge létrehozva a manageres routeren, mert a switchet használom erre a célra,de ha bridge-be tettem a portokat a capsmanéval együtt, akkor lanon volt dhcp, de wifin nem lehetett ipcímet lekérni.Hogyan tudom rávenni, hogy legyen dhcp a wifin is, amit a capsman kezel?
-
poli27
veterán
mAP lite ez az eszköz most kéz befogva valami iszonyat kicsi
olyan zseb router féle
Miket sorsoltak amúgy ki, mert nem maradtam végig mennem kellett....
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Kíváncsi vagyok mi lesz ez a free gift
-
poli27
veterán
tudna valaki segíteni ipv6 tunnel beállításban, Telekomos dhcp net van, 5 ös porton dhcpzik nekem, az 1 es a wan port, a 2-esen pppoe szerver üzemel, a netes leírásokkal nem boldogultam, mivel nem akart működni. tudna valaki segíteni?
egy rb450g a szenvedő alany
-
poli27
veterán
válasz
bambano #2452 üzenetére
nálam a mikrotik nem jött be, sextant g5hpnd volt, feltettem és 400m en, nem volt képes 100-110 megánál többre, kicseréltem egy powerbeam m5-400 ra és átjött vele 170-180mbit, sajnos amikor ezeket vettem még nem voltak ac-s termékek, kb fél évre rá jöttek ki
Ha esetleg kell valakinek van két powerbeam antennám, meg vagy 4 nanostation loco is
-
poli27
veterán
Vagy vesz egy wifis nyomtatot 20k korul mar van
-
poli27
veterán
Adott egy 2011 es egy rb450g router. A kulteri wlan antennaval osszekotve,egy alhalozattal. A 2011 mogul ha winboxxal belepek tok ures minden benne. Ha a 450 mogul lepek be hibatlanul megy a winbox. Semmi szabaly nincs a 450ben. Mi lehet az oka ennek?
-
poli27
veterán
nehari, de amikor ezek kijöttek (nem maga az eszköz, hanem a benne lévő proci pl) gigabites net csak szerverterembe volt, otthoni netnek meg kb 20-50 mbites volt a max... szval irreális az elvárásod. nyilván majd a mostanában kijött eszközök pl a 3011 is egyre erőssebb hardverrel jönnek ki,csak az áruk nem ennyi lesz az is tuti... előtte kell utánaolvasni, mielőtt megveszed, és akkor nincs ilyen problémád... vegyél egy ubiquiti edgeroutert, abban van hw nat, tudja a gigabites netet tudtommal natolni, és nem is olyan drága!
-
poli27
veterán
valaki kipróbálta már a fastpath a pppoe client esetén.?
-
poli27
veterán
válasz
nyilasmisi #1742 üzenetére
Sztem ez eleg hulyeseg igy... 1.1 ertelmesebb forouternek es 1.100 monjuk az apnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest