- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
CAPsMan-nel kapcsolatban lenne kérdésem. A manager egy hAP ac3, ő építi fel a netkapcsolatot. Ő is egy cAP, illetve egy hAp ac^2.
Felvettem a capsman configuration részen két SSID-t, egy 2.4-es és egy 5 Ghz-set, hogy a dual band működjön, band steering nélkül. A provision-nél szépen create-dynamic-enable-lel hozom létre, hw-supported-del szűrve a megfelelő if-ekre a 2.4G ill. 5G Wi-Fi-t.
Nagyon tetszik a roaming, a voip fél másodpercre áll meg maximum, de pl. az IPv6 címem (RA-val kérve) sem változik meg AP váltásnál.
No de a kérdés: Van nekem két slave configom, egy guest, és egy IoT. Na most én azt szeretném, hogy az IoT az emeleti AP 2.4G sávján működjön, míg a guest a földszintin. Ha simán ráengedem a provision-nál slave-vel a hw-supporteddel szűrt 2.4G-s provisionra, akkor teljesen jó, mert kitolja mindkét AP-ra mindkét másodlagos SSID-t. Viszont ahogy fenntebb írtam, úgy szeretném megoldani, hogy lent guest, fent IoT. Főleg azért bosszant, mert tegnap délután óta küzdök vele.
Eddig azt próbáltam, hogy radiomac-cal vagy identity-name-mel próbáltam szűrni a provision-nél, hogy mit és hová rakjon ki, de nem akarja az igazat.Tehát a kérdés: HA van két provision-ölt hálózatom, ami kimegy minden eszközre, hogy tudok egy harmadikat egy specifikus rádióra küldeni?
A másik inkább csak egy apróság. Hogy érdemes a CAPsMan eszközön a CAP-et beállítani? A wireless > cAP részen jelenleg a discovery-interface a lan bridge, IP-nek meg beraktam a 127.0.0.1-et. Így a router bridge-ben lévő címét mutatja remote címnek a CAPsMan. Jó ez így?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest