- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh #24023 üzenetére
"remélem amire kinövöm az oly-t ennek az x-e1-nek lemegy az ára..."
:facepalm:
Öregem, téged ám nagyon kedvelhetnek a marketingesek, biztos ott lóg a képed a falon, "az év palimadara" felirattal. Még egy képet sem lőttél vele, de már a váltáson gondolkozol? Ne röhögtess... előbb tanulj meg fényképezni.
Nem leoltásból, hanem saját érdekedben mondom. Písz. -
Schanyee
senior tag
válasz
jjeahh #24023 üzenetére
Nekem Panám van, tegnap fotóztam végig bátyám diplomaosztóját egy Pentacon 50 1.8-al, 2.8-as rekeszen, beltérben, nem épp ideális fényviszonyok között (nem a legjobb obi, 2.8 alatt úgy vettem észre már kezd erősen lágyulni, de nem volt sok alkalmam mostanában tesztelni, így inkább nem próbálkoztam).
A képekről:
2.8-as rekesz 50mm-en, stabilizátor nélkül 1/125-ön készült az összes kép és 800 volt az átlag ISO.Ha a kitobival hasonlítjuk össze, akkor mondjuk 44mm-en 5.6-os rekesszel készültek volna a képek (az a legtágabb), a záridő simán lemehetett volna 1/60-ra a stabi meg amiatt, hogy nincs sok gyors mozgás. Viszont ez fényértékben még 1 fé hátrány, ha jól számoltam, szóval az ISO így is 1600 lett volna.
Ha oly géppel, akkor van stabi meg tág rekesz is, ami akkor mondjuk 1 Fé előny, szóval lehet ISO 400 (szóval még sötétebben is jobb minőségű fotót lehet csinálni).
Viszont a stabi csak álló vagy lassan mozgó témáknál használható, ami én esetemben ritka eset, szóval nekem nem sok előnyt jelentene. Inkább nagyobb objektívnél (100mm fölött) ott viszont egyre hasznosabb.
-
nord_
veterán
válasz
jjeahh #24023 üzenetére
Zeiss 50 F1.7-et használtam Pana vázon minden gond nélkül. Nem mondom, kell egy bizonyos, "nyugodt, nem kapkodós fotós fajta vagyok" attitűd, de a CZ képminősége bőven kárpótolt.
Egyébként, ha a tesód kistelében gondolkodik, akkor inkább még egy picit gyűjtögessen, mert az Oly 45 1.8 baromi jó darab. Drágább, mint a régi manuális fixek, de megéri várni a vásárlással, ha megteheti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged