- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Megy azért kényelmetlen is volt az a szemüveg.
Persze, volt NPU, de az Intel procikban is ott van már egy ideje a Gaussian & Neural Accelerator (GNA), csak most jutottunk már el oda, hogy képkeresésen/rendezésen és arcfelismerésen kívül már komolyabb dolgokra is alkalmas lehetne.
-
ddekany
veterán
Legalább is XP -> 7 -> 10 átmeneteknél durva az ugrás erőforrás pazarlásban, de 10-ről 11-re talán nem annyira. Zsír új N100-nak illik értelmesen mennie, de az kb. egy 10+ éves i5 teljesítménye. (De amúgy J4000-akárhány 2C/2T "Atom" Celeron is hivatalosan támogatott.) Szóval MS-ék nem tudták növelni a hw pazarlást úgy, mint szokták. A felhasználónak meg mindegy, hogy valami hány száz éves, ha megfelelő teljesítményben, nem akar cserével bajlódni (helyesen). Szóval, maradt ez, hogy húznak egy mesterséges vonalat, hogy ne retrózzon már ez a sok paraszt!
Meg fogok döbbeni, ha meghosszabítják a Win 10 támogatást. Egyszerűen ott lesz sok-sok gépen sok éven át update nélkül. (Korházakban, iskolákban tuti.
) Nagyon ronda járvány esetén tán kiadnak rá frissítést.
Amúgy 11-re átállás másik akadálya a fokozódó agresszió. Hogy ők megmondják neked mi a jó, te csak itt ne variálj, és különbenis legyen MS fiókod, és folyamatosan legyél belépve. De hát tudják, hogy emberek 99%-a kénytelen meghajolni, és beállni a sorba.
-
ddekany
veterán
A Core 2 nem támogatását megbocsájtjuk szerintem...
Még az első generációs i3/i5/i7 sem érintene már szinte senki szerintem. De onnan fölfelé... Meg hát ki hisz el nekik bármit? Persze, mondanak valami BS-t, de aztán úgy fog kijönni a Win12, hogy ha nem szabotálják el direkt, még mindig megy rajtuk a 11.
-
ddekany
veterán
Nem is a teljesítmény volt a kifogás soha, hisz pl. mindenféle pár éves atomok is támogatottak. Gyakorlatilag nyíltan annyi, hogy vegyél újat, mert az nekik plusz OEM licenc, továbbá megtakarítás nekik, ha a régi hardvereken nem kell tesztelni, meg régi drivereket karbantartani.
-
Mondjuk, az Apple-t annyiból megértem, hogy ők érdekeltek a hardverban is. Tehát, azzal, hogy az NPU nélküli rendszereket nem támogatják, teret csinálnak az Apple Silicon-nak. (Nem mintha erre amúgy szükség lenne, elég meggyőzőek a régi Inteles cuccokkal szemben üzemidő, teljesítmény terén.)
Az, hogy egy 2017-es telót kizárnak AI funkciókból azért annyira szerintem nem fájdalmas, meg indokolható is. (Nem mintha az Apple-t védeni akarnám...)De van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Windows 12 NPU only lesz. Ami azt jelenti, hogy csak Intel Meteor Lake prociktól lenne kompatibilis, és kizárna mindent az alatt. Ami azért pofátlanság lenne. Most januárban vettem egy Zenbookot 13500H procival... Lehet, hogy már nem lesz Win12 kompatibilis? Azért az gáz lenne. Már az is meredek volt szerintem, hogy a Win11 megjelenéskor kilőtte a 9. generáció előtti procikat, pedig igazából olyan komoly indok nem volt rá. Akkoriban egy Skylake i5 6500-ös gépem volt, szépen ment rajta a Win11...
-
Kb pont arra gondoltam, hogy kiadnának a bányász kártyákhoz hasonló alkatrészeket amiket csak be kell építeni, felrakni a szoftvert / engedélyezni a szolgáltatást és kész. Akinek kell AI fizessen érte, vagy használjon online eszközt. (Az eddigi infók alapján úgyis csak angol nyelven lehet majd jó darabig használni.)
Csak azért dráguljon a proci, mert az MS ráerőszakolja a userekre a copliot-ot nem szép dolog. (tudom, nem csak a copilot létezik mint AI, de a többihez már eleve úgy építi a gépet az ember, hogy tudja direkt erre fogja használni)
-
"amúgy ilyen 45 TOPS-os NPU olyan apró részegység a chipen belül, hogy valszeg semmi értelme dedikált hw-el vesződni"
Az lehet, hogy fizikailag kicsi, de mivel most az AI a buzzword mindenhol, biztos, hogy a CPU árában masszívan benne van.A sebessége vonatkozóan nem tudom mennyire lehet igazad. A szuperszámítgépekbe sem csak CPU-t, hanem gyorsítókártáykat is tesznek és szerintem az is PCIe-n csatlakozik az alaplaphoz.
Persze az is benne lehet, hogy ha külön kártyaként kellene az AI NPU-t megvenni, lehet tized ekkora kereslet lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest