- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kb pont arra gondoltam, hogy kiadnának a bányász kártyákhoz hasonló alkatrészeket amiket csak be kell építeni, felrakni a szoftvert / engedélyezni a szolgáltatást és kész. Akinek kell AI fizessen érte, vagy használjon online eszközt. (Az eddigi infók alapján úgyis csak angol nyelven lehet majd jó darabig használni.)
Csak azért dráguljon a proci, mert az MS ráerőszakolja a userekre a copliot-ot nem szép dolog. (tudom, nem csak a copilot létezik mint AI, de a többihez már eleve úgy építi a gépet az ember, hogy tudja direkt erre fogja használni)
-
"amúgy ilyen 45 TOPS-os NPU olyan apró részegység a chipen belül, hogy valszeg semmi értelme dedikált hw-el vesződni"
Az lehet, hogy fizikailag kicsi, de mivel most az AI a buzzword mindenhol, biztos, hogy a CPU árában masszívan benne van.A sebessége vonatkozóan nem tudom mennyire lehet igazad. A szuperszámítgépekbe sem csak CPU-t, hanem gyorsítókártáykat is tesznek és szerintem az is PCIe-n csatlakozik az alaplaphoz.
Persze az is benne lehet, hogy ha külön kártyaként kellene az AI NPU-t megvenni, lehet tized ekkora kereslet lenne rá.
-
Az NPU-t nem lehetne külön beépíteni a gépbe pl PCIe slotba, mint egy kártyát? Akinek kell az AI az megveszi és beépíti a kártyát, a többiekéből meg kimarad.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hosszab bemutatót kapott a Mafia: The Old Country
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 - 128 GB - fekete - (146)
- Turtle Beach Atlas Air - újszerű állapotban- eladó
- Montech King 95 Pro házikó egy halom ventivel, esetleg Thermalright AIO-val
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest