Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mave13

őstag

válasz hapakj #30 üzenetére

Mondjuk, az Apple-t annyiból megértem, hogy ők érdekeltek a hardverban is. Tehát, azzal, hogy az NPU nélküli rendszereket nem támogatják, teret csinálnak az Apple Silicon-nak. (Nem mintha erre amúgy szükség lenne, elég meggyőzőek a régi Inteles cuccokkal szemben üzemidő, teljesítmény terén.)
    Az, hogy egy 2017-es telót kizárnak AI funkciókból azért annyira szerintem nem fájdalmas, meg indokolható is. (Nem mintha az Apple-t védeni akarnám...)

De van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Windows 12 NPU only lesz. Ami azt jelenti, hogy csak Intel Meteor Lake prociktól lenne kompatibilis, és kizárna mindent az alatt. Ami azért pofátlanság lenne. Most januárban vettem egy Zenbookot 13500H procival... Lehet, hogy már nem lesz Win12 kompatibilis? Azért az gáz lenne. Már az is meredek volt szerintem, hogy a Win11 megjelenéskor kilőtte a 9. generáció előtti procikat, pedig igazából olyan komoly indok nem volt rá. Akkoriban egy Skylake i5 6500-ös gépem volt, szépen ment rajta a Win11...

• mave13

őstag

Azt lehet tudni, hogy mondjuk a Copilot PC esetén az AI alapú feladatok mennyire igénylik a helyi erőt, mint egy NPU, vagy inkább internethez és szerverekhez kötöttek?

Az Apple is több funkciót az NPU-hoz köt, ha jól tudom. Ott ez a történet nem merült fel, hogy a régebbi termékeket így zártak ki bizonyos dolgokból?

Egyébként ez az egész AI mizéria hidegen hagy. Ami miatt érdeklődök a Copilot + PC-k iránt, az a Snapdragon X... Volt M1-es MacBook Air-em, és imádtam a 16-20 órás üzemidejét, ilyet szeretnék látni Windows laptopon is. Természetesen legalább olyan teljesítmény mellett.
    Várom, hogy az ASUS kihozzon egy Snapdragonos, OLED-es, sötét házas Vivobookot, vagy Zenbookot, és ha jó lesz a kompatibilitás a régi programokkal, amiket használok, lehet benevezek egyre.

hapakj: igen, nekem is ez a bajom... nem biztos, hogy akarom, hogy Siri tudja milyen emlékeztetők, naptár bejegyzések, és levelek vannak a telefonomon. Mert bár az Apple a mostani bemutatón is nagyon kihangsúlyozta, hogy ügyel a privát szférára, azért a történelemben már láttunk ezzel kapcsolatban érdekes dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák