- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Piel Nándor
csendes tag
-
mr_ricsi
veterán
-
simbazz
aktív tag
válasz
Marci1980 #34 üzenetére
Semmi extra cucc nincs a gépben. Csak szimplán elkezdett fagyni orrbaszájba.
OFF
Van itt egy szervernek használt vas, Abit BE6, 450@558 P3, 2x128SD, stb.
v!nblowz98-cal fagyás hegyeket produkált, meguntam, rátoltam a 98-ra frissítésként az XP-t. Megjavult, azóta stabil.
ON -
Marci1980
csendes tag
Én is azt a bios-t tettem fel amit Shy szedett le az ecs oldaláról(www.ecs.com.tw), modell számot meg a többit lásd előző oldalon.
Hangkátya van abban a gépben? Mert nekem akkor fagyott állandóan amikor sb live-ot tettem bele, és csak az segített, hogy másik pci-ba tettem át. Utána minden ok volt. Esetleg van a gépben másmilyen bővítőkártya? Lehet az ütközik valamivel. Nekem ha minden igaz a tv káryával ütközött a hangkártya.
A következő hiba akkor jött elő amiokr 256 mb sd ram-ot 2*256mb ddr 400-ra cseréltem, ekkor állandóan fagyott, néha újraindult(ez mondjuk a táp miatt is lehet 300w mercury, mert néha még most is csinálja). Ekkor az segített, hogy win98 helyett felraktam az XP-t. -
simbazz
aktív tag
Na, felébredt a topik :)
Épp egy ilyen 266a FDSX akar megszivatni egy ügyfélnél. Az effekt a következő: eddig a Durci 1100 mellett egy 16 megás Viper V770 TNT2-es videokarcsi volt benne. 256DDR266 RAM van. Különösebb gondok nem voltak, fagyogatás megesett, de hol nem...
Videokártya csere beficcent. Connect3D R9200 128MB 128bit. Azóta fagyás orrbaszájba, sokszor be se indul a v!nblowz, védelmi hiba. Videokártya átvisz másik gépbe, ott semmi gond, Kobian szivat. Vírus nincs, ellenőrizve.
A védelmi hiba tapasztalataim szerint elég erőteljesen RAM hibára utal, holnap első dolgom GoldMemory teszt lesz. De miért pont videokártya cserénél adja meg magát a RAM? :)
Mondjuk törvényszerű, most 1 éves a vas, lejárt a gar, széthullhat büntetlenül :DDD
Kérdés: akkor most ki milyen BIOS-t tudott feltenni a vasra? Mert ha netán mégsem RAM bugz lenne (GoldMemory megaszongya majd), akkor v!nblowz reinstall előtt egy BIOS upgrade még bejátszik majd. -
Marci1980
csendes tag
Hello
Ez az info sokat segített. Leszedtem én is az ecs oldaláról ezt bios-t. Viszont az a baj, hogy még mindig hibaüzenetet kapok, a jó az , hogy már másikat :). Beírom bios nevét, megkérdi mentsem a régi, yes, akkor utána bejön, hogy
CHECKSUM: 44F1H
Itt megint kérdi, hogy program? Yes. De erra meg azt írja ki, hogy unknown flash type. Az awd820a flash progit használtam, most kipróbálom, az awd816a-val hátha azzal jó lesz. Ha esetleg valakinek van más ötlete akkor kérem ne tartsa magában :). -
Shy
tag
Jelentem sikerült frissíteni az alaplap BIOS-át egy ECS frissítéssel:
Model Name : K7VTA2
PCB Version : 2.0
File Version: 2.2
File Name : k7vta222.exe
Release Note: 1. To recognize new AMD CPU still ~ 2600+ (FSB is133MHz)
Az lenne az utolsó kérdésem :DD, hogy ha 2,6 bartont beletennék azt felismerné?
Vagy csak sima 2,6XP+-t lehet beletenni? -
Shy
tag
Komolyan nincs ember akinek sikerült ezt az alaplapot frissiteni? Számomra hihetetlen hogy a hivatalos honlapra szar BIOS-t raktak fel :(((
-
Shy
tag
Pont tegnap próbáltam frissiteni ennek az alaplapnak a BIOSat és nem sikerült :))
-
pedrohsi
tag
lenne 1 kérdésem:
amikor van pl 5 új bios, mindegyiket külön-külön fel kell rakni, vagy a legújabb magában foglalja-é az előzőt? -
Sanyo
senior tag
válasz
Marci1980 #17 üzenetére
Szia!
A www.kobian.com oldalról van a bios? Nekem mindíg regisztrálást kér, de soha nem érkezik meg a jelszó. Van nálam egy Mercury Kob Ple 133 Tfsmx és kellene a manual. Egy Via Ezra helyett tennék bele egy PPGA celeront, de nem tudom beállítani az alaplapon. Szorzó és FSB megvan, de mégsem indul. -
kvazar
tag
ja és érdemes az eredeti biosban ''load setup defaults''-ra kapcsolni, de az antiviru részt off, bios fresht meg on.
-
kvazar
tag
amikor lement egy fil-t általában az eredeti bios menti le a lemezre és utána automata tölti fel az újat.valószínű hogy nem kompatibilis az a bios az alaplapodhoz...nézzd meg még1x a verziószámokat stb, vagy keress egy régebbi bios-t!
-
Marci1980
csendes tag
Hello mindenkinek!
Remélem valaki figyeli még ezt a topicot, mert segítség kéne nekem :). Próbálom feltenni a legújabb bios-t ehhez az alaplaphoz, de nem megy. Bios felrakással még soha nem próálkoztam szóval lehet, hogy ez a gond :).
Dosban elindítom az AWD77 file-t utána bejön egy képernyő,és valami olyan szöveget ír ki hogy: FILE NAME TO PROGRAM. Az alaplap kézikönyve szerint ide az új bios file nevet kéne beírni amit a gyártó oldaláról szedtem le (nálam ez: kobv2_22.bin ).
Beírom ezt, utána enter, utána megint szövegel valamit, hogy save bios meg írjak be valami nevet, ekkor lement egy file-t a lemezre, elkezd dolgozni, majd a végén ezt a hibaüzenetet kapom: The program file's port number does not match with your system. A bios meg marad ugyanaz. Jumpert átálítottam, meg a biosban engedélyeztem a bios felülírását.
Mi lehet a baj? Előre is kösz a segítséget.
Marci -
casi1
csendes tag
http://www.kobian.com/dl_mb_get.php Itt aletöltés a :))Biosokhoz
awd77.exe a Flashe
vza36k.BIN a Biosa -
casi1
csendes tag
Szuper kis alaplap és van hozzá bios frissités is.XP-procihoz és oprendszerhez
nagyon is ajánlott.Nekem annak idején egy Abitot cseréltem le erre a deszkára
mert össze-vissza ment az Abit a sok perifériátol,de ez a kis lap nagyon jól bírja.
Fullra van pakolva nincs egy szabad hely rajt és szuper.Ennyit a nagy Abitról.
Ha kell V.kinek bios.v Flash küldök hozzá.:)) -
Pici
tag
Kis érdekesség:
[L]http://www.socketa.com/reviews/matsonic/ms8137Cv2/[/L]
KOB KT266A FDSX=ECS K7VTA2~Matsonic MS8137C
Ez az alaplap lap egypár különbséggel nagyjából ugyanaz. Amúgy nekem sincs gondom vele:))
Athlon XP 1800+@1900+(11.5x140) BIOS-ból állítva, és stabil.
Haveromnál ugyanez 11x150=2000+ -
Brutus
csendes tag
BUÉK Mindenkinek. Szerintem a Mercury alaplapokat ne eröltessétek. Tudok helyette egy jobb ,megbízhatobb és gyorsabb alaplapot AMD 266A Legend QDI KuDoz7A 266MHz +hangk. És 3 év garanciával Brutto 19-20E Ft körül van. A 400Mhz 8 Agp verzió 5.1 Hangkártyával pedig 27-28E ft körűl van Áfásan
-
Shy
tag
Hát én a tunning alatt azt értettem, hogy a procim ha feltekerem (1.8@1.9), vagy a geforce kártyának a teljesítményét növelem, simán bírja a cuccos semmi fagyás, semmi gond nincs egyenlőre ezzel az alaplappal.
-
Shy
tag
Tsibe sikerült megoldanod a problémám!!!!:)))))) Szóval ezer köszönet érte többé kevésbé be tudtam állítgatni amit leírtál. Amúgy win ME oprendszerem van, tudom sokan móndják ez a legmegbízhatatlanabb, de ez bevállt már nekem.
Amúgy írta valaki az elöző hozzászólásokban hogy nincs minek örülnöm ez gyenge alaplap stb, szerintem ha az ár/teljesítményt nézzük akkor igen is megéri ilyen alaplapot vásárolni ha nincs túl sok pénzed. Lehet tuningolni is szóval nekem megfelel.. Még 1x köszike mindenki -
törölt tag
Szia!
Pusztán kíváncsiságból: Milyen oprendszered van?
Légy szíves menj be a BIOS-ba, itt pedig a következőket állítsd be, illetve nézd meg, hogy ezek vannak-e beállítva:
Power Management Setup ACPI function: Enabled
Power Management Setup Power Management -> User define, majd
HDD Power Down: Disable
Doze Mode: Disable
Suspend Mode: Disable
Power Management Setup Modem Use Irq: N/A
Power Management Setup Wake Up events ->
VGA: Off
LPT & Com: None
Hdd & Fdd: Off
PCI Master: Off
PowerOn by PCI Card: Disabled
Wake Up on LAN Ring: Disabled
RTC Alarm Resume: Disabled
Primary INTR: Off
IRQs Activity Monitoring: Off
Save, and exit. Indítsd el a rendszert, és próbáld meg kikapcsolni. Ha továbbra sem kapcsol ki rendesen, az Eszközkezelőben nézz körül légy szíves, nincs-e valami előtt egy kis sárga felkiáltójel. -
Shy
tag
Amúgy a konfigom:
- Mercury KT266a FDSX
- 1,8 xp
- 128+256 133mhz sdram
Most cseréltem tápot benne egy 300as mercuryra.
Szal fogalmam sincs mi lehet a gáz...
Pls help me! :> -
Shy
tag
Hát a monitor beállításainál mindent sohára állítottam, illetve ''amikor megnyomom a tápkapcsológombot'' és a ''amikor megnyomom a sleep gombot'' nál átállítottam a gép kikapcsolására, úgy kapcsoltam ki ahogy leírtad és még mindig magától kapcsolódik be kb 10 perc után :(((. Van benne egy 128 illetve egy 256 os memória a slotokba cseréljem fel?
-
kissh
csendes tag
Sajnos nincs minek örülnöd, amúgy lassú lap, és az álltalad jelzett tünetek jellemzőek rá.
Külön technika kell a beinditásához, és a leállitásához eggyaránt.
A képernyő energiellátási funkcioknál minden ''soha'' állásban legyen. Amkor a ''kikapcsoló gombot megnyomom, a gép kikapcsoljon'' opciot válaszd.
Ezekután egy rövid nyomás az ATX inditó gombon, és leáll.
Bekapcsnál meg nyomd a bekapcs gombot egy pillanatra, és rögtön egy rövid nyomás a reset gombra. Ellenkező esetben készenléti állapotba kerül, vagy rosszabb esetben magától rögtön kikapcsol. Biosfrissités még nincs hozzá.
Próbálkozhatsz még a memoria átrakásával másik slotba is.
buék -
Shy
tag
Elöször is BUÉK mindenkinek:)))
bye bye
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest