- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs0102
senior tag
Míg nem volt húzva is csinálta.
Csináltam rendszer stabilitás tesztet, minden gond nélkül fut. Amikor pedig Túlhúztam a procit..pont tegnap akkor meg lazán indult pedig ahogy bejött a winfos egyből kifagyott-újraindult. (vagy pár perccel később)Azt jó tudni h nem a táp hibája.
Memória nem lehet? Bootoláskor mindig kiírja ah memory Unganged mode---asszem ezt írja
-
14adam
addikt
-
Dyno
veterán
Névleges teljesítményből kiindulni.....most ez komoly?!
12V-os ágat nézzük már, ezek a tápok nem tudnak annyit leadni a ott ugyse, azt meg kétlem hogy 60-70W-t megenne konfigunk az 5V-ról, meg a 3,3V-ról.
De ha ennyire ehhez ragaszkodsz akkor még annyit mondanék, hogy Hiproból is két fajta van ami 380-as és peaken 430, emg van az ami 430-as és peaken 480, de teljesen lényegtelen mert egyik se se tud 29A-nál többet a 12V-os ágán.
(#3162) Tothgera30: Kapni se lehet már, a másik meg CTG500-as Csifi jóval jobb választás, mert halkabb erősebb, és még az ára is ugyan az, ja hát igen nem corsair van ráírva....
-
vzsryl
nagyúr
20A már biztosan elég neki, amíg léggel hűti. Tehát a Chieftec CTG-450-től felfele, új GPS (egy "A" végű), vagy Enermax ECO80+, PRO/MODU82+, Liberty ECO szériák megfelelőek lesznek. A Seasonic jelenleg kapható, viszonylag elérhető árú tápjainak (S12II, M12II Bronze) pedig egyben van hagyva a 12V-os ága, hiába tünteti fel úgy a gyártó, hogy külön. Le lett tesztelve, teljesen meg lett vizsgálva, és nincs kettéosztva.
De ha nincs tervezve akkora tuning, hogy a léghűtés a végét járja, akkor meg bőven elég az FSP SAGA II, vagy Chieftec CTG-400-80P is.
Ezzel csak annyit akartam magyarázni, hogy nem muszáj egyben hagyott 12V-os ág, mert vannak olyan 400W körüli minőségi tápok, melyek többfelé osztott 12V-os ággal is megfelelőek tuningra. Az igaz, hogy kombinálva csökken az ágankénti maximum, de pl az említett GTS450 mellett ez sem probléma, mert bőven beéri 10-12A-el az a kártya. -
DeathAdder
veterán
Ertem, koszi
Hat a VGA-t nem akarom huzni..
inkabb a processzorra volna szukseg, hogyha meglesz a GTX580 akkor valoszinu hogy oda kelleni fog a 4GHz hogy szabadon uzmeljen...Ugyebar most a gyari orajel az 23 x 133 = 3.06 GHz
Na most a Turbo Boostot mindenkepp bekapcsolva (24-es szorzo) es 165 BCKL-re kellene hajtani, es akkor kapnam meg a 4GHz-t.
Es a 12.0 RAM szorzo melle is kelleni fog a 165 BCKL, hogy a 2000-es RAM-ok 2000 MHz-n menjenek..
(valahogy igy kepzeltem el)
Akkor csereljem a tapot, ugye?
-
stratova
veterán
Dyno, Qru köszönöm a gyors válaszokat. Közben felvilágosítottak, hogy maga a konfig 2005-ös, de a tápegység csak 2 éves, mert az előző táp elhalálozott. Ha nagyon ki szeretné már próbálni barátom a 4670-est akkor tán kapna egy alulfeszelt OC-t az X2.
Aztán ha összejön a keret egy Hipro 430-ra, egy Hyper TX3-ra vagy 2-re és az alaplapnak is megfelelő a hűtése (kap egy kisebb vetint a bordára), akkor megnézzük mi a vége a procinak (max. 1,45V-tal). -
sagesz93
addikt
Csak nem tudom pontosan mikor, az új konfig eléggé kimerített pénzügyileg
most néztem meg pontosan a másik tápot, és ezért jött a kérdés hogy melyiket használjam
ahhoz mit szólsz hogy a vga-m x4 slotban tökéletesen megy, x16-ban viszont az üdvözlőképernyőnél kifagy, másik gépben pedig ilyeneket csinál? -
ther
aktív tag
Akkor milyen márkák azok amik tényleg megbízhatóak, és ilyen 8-9000Ft-tal bezárólag van az áruk (max)? Láttam egy Chieftecet 9000ért, de ahogy olvastam a kommentekben, annak is változó a minősége, belsőtől függ, hogy éppen miylenhez adja a nevét.
Adott esetben, ha veszek egy túlfeszvédőt a gép elé, akkor azzal kiküszöbölhetem, hogy a táp nem tudja? Vagy akkor még mindig lehet olyan problémája ami magával rántja az egész gépet?
Amúgy is gondoltam külső túlfesz/villámvédő elosztóra, mivel már a villám egyszer megölte a kábelmodemet a router WAN portját és egy hálókártyát. Egy normális tápegységben villámvédelem nincs, ugye?
-
-
xmad
őstag
82+-os? és 425W ? akkor még ha négymagos tuningot akar akkor is elég.
mert ez a konfig GTX 460 al fogyaszt 245W-ot
Processzor Core i7-870 (2,93 GHz) túlhajtva 4 GHz-en
QPI órajel: 3,2 GHz; NB órajel: 3,6 GHz
EIST / C1E / C-state bekapcsolva; Turbo Boost kikapcsolva
Alaplap MSI P55-GD80 - Intel P55 chipset
Memória 2 x 2 GB CSX DDR3-1600; 1600 MHz-en 9-9-9-24-2T időzítésekkel
Háttértárak Kingston SSDNow M Series SNM225-S2/80 GB (Intel X25-M G2)
Samsung SpinPoint T166 500 GB (SATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
Táp Cooler Master Silent Pro M600 - 600 watt
Monitor Samsung Syncmaster 305T Plus (30")
Operációs rendszer Windows 7 Ultimate 64 bit (+ az összes frissítés 2010.06.28-ig bezárólag) -
madgie
titán
Nemtom, használtan vettem a cuccot, gyanítom, hogy 2-3 évnél nem idősebb. Az 550R most múlt egy éves, talán tényleg az a megbízhatóbb a kora miatt.
Szerk: egy dolog miatt szimpatikusabb az Antec: kicsit nagyobb szelet nyom hátrafelé, mint a Fusion 550R (mindemellett szinte ugyanolyan halk), ami egy HTPC-nél nem hátrány, a ház oldalán/felül nem sok hely van, ahol eltávozhat a hő, hátul meg kicsit több.
-
vzsryl
nagyúr
Acbel beles, 12V-on 360W-ot képes leadni és a hatásfoka bő 5%-al rosszabb az FSP GHN-nél, sosem éri a 80%-ot.
(#1580) dokee78: Ajánlottunk már néhány tápot, és mindig a legjobbat néztük számodra, ár/érték arányt és a szükségleteidet figyelembe véve.
A felsorolt tápok közül mindegyik minőségi beles, de az FSP 500-60GHN fölényesen veri a többi 3-at minden téren (erőben, hatásfokban, zajszintben).
-
Dyno
veterán
Nem CWT bele van, ezt már múltkor is elhintetted, Delta beles, már akkor is írtam.
(#1550) h1mpi : VX450 gyengébb a 12V-os ágon.
(#1495) 04ahgy: Kicsit gúnyos a válaszod, de ez van, ha nem éri emg akkor nem éri meg.
(#1549) agemate: Tapasztalat egyenlőre nincs, de azt hiszem nem nagy durranás, egyszerű CWT DSA bél, és amennyiért vesztegetik drága, de mindegy is eladható lesz a név miatt.
(#1538) szumo: Ha a vinyóid elnyomják a hangját, akkor nem nevezném hangosnak.
-
laci06
senior tag
A CM 500-nak a kábele rövid.
Jelenleg egy Enermax liberty 500-at hajtok, de ez kezd döglődni
A helyére kéne vmi.
A Modu családdal az a baj, hogy marha drága. Vagyis a 425ös változat annyiba kerül, mint a Corsair HX650.Szerk: de köszönöm.
Most van az apróban egy HX450, arra próbálok megalkudni, az minden igényemet kielégitené... -
csibe1
addikt
Köszönöm a választ!
(#1509) 14adam "ez a hipro szerverekbe szánt táp és hangos is
meg a hatásfoka is rossz."Ennyire nem számít a szervereknél a fogyasztás,hogy rossz hatásfokú tápokkal működtetik?
A hang még okés,elvégre nem csendszobának készül egy szereverterem."azt nem értem,hogy minek kell 700w? egy 300-as minőségi is olyan vígan vinné,
hogy csak na."Nem ekkorát terveztem a gépbe,de ezt sikerült találni.
Olvastam a ph-s cikkeket /mire elég 400W/,de egy 300-ast valahogy nem tennék alá,szeretem ha van tartalék a tápban,egy későbbi bővítésre,és a mindennapi használathoz is.
Amúgy egy Chieftec CTG500-as vagy GPSA-500-as volt tervben.Nézegettem FSP-t is,de kevés volt a csati,meg a kábel se volt elég hosszú legtöbbnél. -
Ombi5
őstag
Kb 4 GHZ-en ketyeg majd a gep 1.23V-al!! Akkor az lesz a legjobb azt mondod?! Az a baj,h nem lehet tudni valosagban tenyleg tudja leirt agakat tartosan, max tesztekbol, de az meg keves van!4 Ezert kerdeztem ra,h melyik lenne a legjobb valasztas. Regebben FPS bluestorm II 500W vitte ezt a gepet...
-
ViZion
félisten
Majd szeretnék Phenom II X4-re váltani, a 95W-os féléből... de nem tuningolok, csendesen szeretem...
Mintha láttam volna cx430 tesztet a PH!-n, de azt sem találom... VX40 van használtan, papírokkal még 3 év garival... agyalok rajta. Az még a Phenom II + 57xx VGA-t is bírná, a CX430-nál nem tudom mi lenne a helyzet. -
csongi
veterán
Ez pontosan így van ahogy mondod
Nem vagy konzervatív. Én a 850-es teszt alapján döntöttem így. Régen mikor még a Micase tápok tiszavirág életüket élték, itt!
3db Sempron gépet raktam össze velük. Ez kb 2 éve volt. Lekopogom. Azóta is tökéletesen csendben és hűvösen teszik a dolgukat. Bár hozzátartozik hogy egy AM2 Sempron terhelve sem veszi fel konnektorból a 70W-ot -
csongi
veterán
Arra hogy a konnektorból kivett áramból le kell vonnod a a táp hatásfokából adódó veszteséget (ami ugye hővé alakul át (energiamegmaradás törvénye)), úgy kapod meg a gép valós fogyasztását.
Ezek szerint a 220V 200W fogyasztás mellett a gép a tápból 150W-ot vesz ki?
A fogyasztás mérőt már nem érdekli hogy mi lesz a konnektorból kivett árammalEngem viszont igen, mert a pénz beszél. A táp leadott teljesítménye a másik ami nekem fontos. Egy táp hatásfokát meg akkor tudom meg igazából ha kipróbálom. Nem mindegyik gyártó tünteti fel.
. De én úgy gondolkozom hogy egy ismertebb gyártó terméke 70-75% biztosan van. Így egy 600W táp 450 W körül lead. Ami így is több egy 400-as 85+ tápénál.
-
csongi
veterán
Uhh! Ezek már a 20K árfekvésű tápok. A tesztek alatt eddig az 500W-ot is elégnek tartották. Nah mindegy, elhiszem amit írtok, hiszen ezt tapasztaltátok. Hogy érted azt hogy egyben van a 12V-os ága? Ennek a tápnak a 850-es tesztjét olvastam. Maga táp bejön. És találtam egy kisebbet 600W-at.
RT 600 PSP Ratoxx
Ha nem találok 10K környékén tápot, akkor marad az egy vga-s megoldás, ennél több sajna nem fér bele. -
czpitti
senior tag
-
-
mpierre
veterán
A Corsair okés lenne, de nem moduláris (VX450 és TX650 is van otthon.). Kicsi a kasztni és nem akarok kábeleket kerülgetni. SSD úgy is kerül bele, hogy gyors legyen, csak adat megy majd 1,5TB-osra... Tehát az alaplapi csatin kívűl egy sata csatlakozó sor lenne használatban, így semmi értelme, hogy rontsa a szellőzést. (Ház)
Szerk: De p@raszt vok... Kösz az infót...
-
hogolyo
csendes tag
Én is épp az APN és a CTG között vacillálok
hang terén van köztük különbség? Az első hozzászólásban 1 lépcsővel előrébb van az FSP. :S de ez vajon érzékelhető különbség vagy csak elhanyagolható részlet.
kábelezést csak chieftec-ről találtam: http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=449&Itemid=689
Esetleg tudod merre lehetne megnézni a másikat?
Illetve előre láthatólag én hosszabb időre (a mostani konfigon kb 8 éves) veszem meg az új gépem idővel vajon melyik táp a megbízhatóbb?
Most chieftec van a gépben, eddig "csak" ventilátort kellett benne cserélni, szóval elégedett vagyok, de az FSP még olcsóbb is picit ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Corsair RM850X 850W Gold Moduláris Tápegység
- Asus Rog Thor II 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Tápegységek Thermaltake/Enermax/Seasonic 650W/750W/850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest