Hirdetés
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz arabus #171736 üzenetére
Van néhány dolog, amit az emui tud, a realme UI nem.
Pl. Nem lehet rendszer szintén elrejteni a notch-ot, csak alkalmazásonként, de az sok esetben nem működik. Gyári youtube-bal vagy Firefox-szal.
Huawei telón ez profin meg van oldva.
Ha nem LCD-s lenne a cucc, azt sem tudnám hogy az a kijelző része, és nem a felső keretben van a kamera, mint a régen.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz szasanyi #171689 üzenetére
ezzel egyetértek. azért nem is érdemes hűséget vállalni, hogy részletre vehesd, csak ha az adott szolgáltatásra szükséged is van. (korlátlan beszéd + 5 GB net, stb.)
olyan értelemben előny, hogy aki régi ügyfél a szolgáltatónál és/vagy más szolgáltatása is van tőlük, úgy veheti igénybe, hogy nem kell munkáltatói igazolás, mint mondjuk, ha egy MM vagy hasonló helyen van lehetőség áruhitelre.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz totron #170950 üzenetére
az utóbbi 1-2 évben megjelenő középkategóriás és afeletti telók már ilyen kijelzővel jönnek. nem olyan kuriózum ez.
azoknak nagyon vevőcsalogató, akik nem érzékenyek rá, vagy nem tudják, az hogy már relatív olcsón is milyen szép kijelzős telót lehet kapni. (és lassan a 90-120 Hz-es képfrissítés is alap lesz)van lista arról, hogy melyiknek milyen a PWM érték. [link]
arról viszont, hogy melyikben van DC dimming, még nem találtam. (van egy-két oldal ahol hoznak néhány példát, de messze nem ilyen teljes, mint a linkelt pwm-es)
-
DS39
nagyúr
válasz totron #170948 üzenetére
Ma már úgy kell vadászni az IPS kijelzőt, ami nem alsó kategóriás telefonban van. Szinte minden AMOLED már.
Személyes véleményem, hogy szép meg minden, csak ne villogtatós (PWM) fényerőcsökkentő technológia kapcsolódna hozzá.
A DC dimming-et pedig kevés gyártó alkalmazza, és állítólag színtorzulást okoz.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz elfelejtette #170587 üzenetére
Jó de azért 160k-ért mondjuk illene tudnia.
Szerintem erre akartak utalni.
Amúgy a magasabb Hz azért tényleg érezhető folyamatosabb működést jelent. -
DS39
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #170585 üzenetére
Azóta már töltő sem jár hozzá. A Sony is kivette a dobozból.
-
DS39
nagyúr
válasz sarkanyolo2 #170477 üzenetére
S21
-
DS39
nagyúr
Érintőlegesen kapcsolódó hír.
Húszból 12 akkutöltő veszélyes
[link]Ezért is lenne jó, ha adnának gyári töltőt a telefonokhoz...
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
valamennyi töltés szokott benne lenni persze.
bekapcsolod, megnézed minden rendben van-e vele, kijelző stb. aztán én feltölteném 100%-ra, mert ha elkezd az ember "játszani" az újdonsággal, akkor hamar le lehet nullázni az alap töltöttséget. de nincs erre szabály.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Viktor0610 #169447 üzenetére
még nem láttam ezt a videóját, hogy milyen kontextusban hangzik ez el (vagy csak a cím clickbait), de ő ennél objektívebb szokott lenni. nyilván a google-féle az alap, más kérdés, hogy pl. Magyarországon azt senki (vagy kb. 0,01%) nem láthatja / használhatja.
a gyártói android-fork-ok közül talán a samsungé a legjobb, a többin valamilyen formában, de érződik, hogy "kínai". -
DS39
nagyúr
válasz Viktor0610 #169443 üzenetére
Samsung marketing gépezet működik. (Youtubereken keresztül is)
-
DS39
nagyúr
válasz Singularity #168978 üzenetére
az a %-os kiírás nem tudom mennyire fedi a valóságot, de az aksi technológia ugyanaz a mobilokban, hasonló használat mellett a degradáció is hasonló lesz.
az iphone (6 talán) pedig kikapcsolt 0 fokban ha használni próbáltad az utcán.
-
DS39
nagyúr
válasz Singularity #168975 üzenetére
az S22 Ultra tudna többet nyújtani mint az aktuális csúcs iPhone.
az androidtól nem kell félni, több mindenre használható OS. (+ Samu esetén ott a DeX, és az S Pen)Viszont az Apple telefontól eltérően ezek nem tartják úgy az árukat, szóval lehet érdemesebb akkor venni, amikor lejjebb az amúgy magas nyitó ár. (vagy amikor van előrendelési bónusz Buds füles, és hasonlók)
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Viktor0610 #168411 üzenetére
Bognak a magazin videóban tökre igaza van, a Xiaomi nem tudja levetkőzni ezt a "rendezetlenséget". Nincs egy db hivatalos oldaluk, nem ott debütálnak a termékek, hanem Ali-n, stb.
Nem tudnak felnőni az igazi nívós gyártókhoz ezen a téren. -
DS39
nagyúr
válasz Freerider89 #168209 üzenetére
szia!
szerintem itt kérdezz rá: [link] -
DS39
nagyúr
válasz Freerider89 #168036 üzenetére
Ennyibe kerül a barométer, ami a másikban nincs.
Amúgy nem tudom.
Igazából egy átlag felhasználó szemszögéből ez két ugyanolyan telefon. (Snapi vs Exynos nem számít nekik) -
DS39
nagyúr
válasz haddent #167643 üzenetére
egy minőségi műanyag sokkal jobb, mintha üveg lenne, mert egy esést még kibírhat, nem törik azonnal pókhálósra.
fémház manapság nem igazán van (néhány strapa mobil + a Google Pixel 5), mert bár strapabíróbb, de hideg anyag, télen tok nélkül szörnyű használni egy olyan telót, ha meg tok is kell rá, akkor tök mindegy milyen a hátlap anyaga, úgysem látod és fogdosod sosem.Xiaomi Mi 11 Ultra - fém keret, kerámia hátlap, ez elég minőségi cucc, hardverben is.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Durva, de a Xiaomi kiadott flagship telefont, értelmes "kompakt" méretben.
Xiaomi 12 | Xiaomi 12X -
DS39
nagyúr
válasz KisSarkany #167568 üzenetére
utcán napfényben az amoled lesz a jobban olvasható, viszont lakásban ha sokat használod este sötétben alacsonyabb fényerővel a telefont, ott az amoled villódzik (pwm), ami fejfájást, szemfáradtságot okozhat (nem mindenki érzékeny rá). ebből a szempontból én ips lcd párti vagyok. (persze ha az jó minőségű panel)
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz KisSarkany #167565 üzenetére
gondolom ez MIUI (Xiaomi OS) feature.
a Motorola (Lenovo) révén szinte gyári android rendszert kapsz, amely valakinek jó, mert nincs tele bloatware appokkal, és reklámokkal, másfelől viszont gyártói extra funkciókat sem tartalmaz. -
DS39
nagyúr
válasz KisSarkany #167559 üzenetére
gyártói szoftver függő mennyire lehet kalibrálni a színeket, de pl. a Samsung jellemzően túl élénk színeket használ alapból (vevőcsalogató, nézd milyen szép... hatást vált ki, ha bemész megtapizni egy MM-ba telefonokat), de ott van normál mód is, ami már közelebb áll a valósághoz.
"az applikációk alól egyenként nem lehet kivágni a netet?"
ezt nem tudom, melyik telefonnál lehet ilyet?[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz KisSarkany #167556 üzenetére
Túlszaturált lehet az, mert AMOLED vs IPS LCD.
Amúgy a G60 hardveresen jobb, csak batár és nehéz készülék. -
DS39
nagyúr
válasz andrás47 #167408 üzenetére
szerintem ez külső alkalmazással oldható meg, de mivel rendszerszintű működést befolyásol, root jogra is szükség lesz hozzá. de itt tedd fel a kérdésedet:
Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz stickermajom #167376 üzenetére
más színben elérhető több budapesti MM-ben is. pl. ködös kék
persze nem tudhatom, hogy te hol szeretnéd megvenni.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz #40452352 #167373 üzenetére
egyébként igen, megéri fülessel.
ez a telefon töltő nélkül árulása, nekem olyan, mint egy laptop árulása OS nélkül (legalább egy linux lenne rajta, hogy használatba tudd venni...)
itt az usb kábel amúgy milyen végű C-s vagy A-s (utóbbi esetén kevésbé gáz, hogy nincs a csomagban adapter)?
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
igen, szerintem. egyszerűen idétlen és bután fest a kameralyukas megoldás.
sokkal jobban tetszik a szimmetrikus telefon kinézet. szerintem a Galaxy S8 / S9 kinézetnél kellett volna maradni az androidos gyártóknak.
lenne helye a beszédhangszórónak és akár csinálhatnának iPhone szintű 3D-s arc azonosítást is, megfelelő szenzorokkal, mert az is elférne.
+ előny, hogy nem kellene annyira alulra és felülre nyúlni a tartalom eléréséhez, lehúzható értesítési sávhoz.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz FoxiestFox #167119 üzenetére
Sony Xperia 10 III
-
DS39
nagyúr
válasz balazska92 #166539 üzenetére
i11-re egy voks.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest