Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
válasz
P-SZ-S #28946 üzenetére
Félreértesz. Tudom, hogy a sgsben van 3D szenzor, de nem rémlik, hogy a játékok támogatnák. Igaz, hogy ilyen játékkal kb egy éve nem játszottam, azóta fejlődhettek annyit, hogy benne legyen. Írj a sgs topikba, hátha valakinek fenn van az MC2 valami újabb verziója, és tud segíteni.
-
CHIPman
nagyúr
Mikor mondtam egy ismerősömnek, hogy a samoled olvasható tűző napon, nem hitte el, mert a szobában le volt szabályozva a fényereje. Egyszer megmutattam neki az utcán, nekünk háttal volt a nap, és elég pozitív volt a reakciója. LCD ilyet soha nem fog csinálni, akár SE akár HTC.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
uszilard #28895 üzenetére
Az Arc-ban 1GHz-es MSM8255 van, a Neo-ban is. Megfelelő kernellel gond nélkül húzható mindkettő 1,829GHz-re, azért ne vedd a ráncflevarrottat(amiben gyakorlatilag csak a proci erősebb), mert alapból 0,4GHz-cel(vagy mennyivel) nagyobb az órajele. A Neoban elég nagy a szórás kijelző terén, szal igencsak lutri. Ha Arc S-ben is gondolkodsz, akkor egy Galaxy S2 is szóba jöhet még, az most elég nyerő cucc.
LG 2X-hez pedig célszerű CyanogenMod7 ROM-ot feltenni, készül már a voodoo sound is, rövidesen olyan szép lesz a hangja, mint a mókolt Galaxy S-nek. -
CHIPman
nagyúr
válasz
szasanyi #28840 üzenetére
Azt hát, sajnos a gyártók szarnak a felhasználóra, az a lényeg, hogy ők legyenek a legjobbak.
Samsung: brutál hardver, gyors frissítések, de gyenge szoftver.
HTC: gyenge hardver, jó kezelőfelület, viszonylag stabil szoftver.
SE: sz@r kijelző(Neo), lassú frissítések, olcsó és atomsmooth.
LG: Erős hardver jóval ár alatt, gyenge szoftver, és alig jönnek a frissítések.
Google: Erős hardver, immáron jó ár, atomstabil szoftver, gyors, csak a HD felvétel hiánya nem kiküszöbölhető.
Vagy vegyél Arcot, SGS2-t, Sensationt, esetleg Optimus 3D-t, és megkapod amit akarsz minimális kompromisszummal, magasabb áron, vagy vegyél egy régebbit, és rakd rá a CM7-et, ha csak a szoftverrel van probléma. -
CHIPman
nagyúr
válasz
szasanyi #28836 üzenetére
Elmagyarázom. A sgs prémium kategória, zászlóshajó volt egy teljes évig. 10 hónap után kijöttek egy full más hardveres verzióval, mert nekik olcsóbb. A Qualcomm nem erősebb, mint a Hummingbird, és a Samsung ugyanúgy elcseszi mindkettőhöz a ROM-ot. Kijött sgs-re a 2.3.5, de dobálja a wifit. Tehát mondhatjuk, hogy jó, mert naprakész rendszert biztosít a Samsung, de rossz is, mert kicsit hibás. Ezt a plusnál még kiküszöbölni sem lehet moddinggal, ha egyáltalán jönnek majd rá úgy a frissítések, mint a simára. A SE hozzáállását ismerve pedig nem lesz náluk a közeljövőben 2.3.4, az LG-nél meg főleg nem. A SE beígérte a teljes 2011-es modellpalettára az ICS frissítést. Nagyon gyanús nekem, hogy ugyanúgy másfél év után fog jönni, mint a 2.3 az X10-re... HTC-nél nincs ilyen gond, de ott a Sense lassítja a rendszert, és a képernyő csak SLCD, mondtad is, hogy olyat nem akarsz.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
szasanyi #28827 üzenetére
Az Arc-ot nem sgs-el kell összehasonlítani, Desire S meg Neo alternatíva inkább kicsit nagyobb áron. Én sima sgs-t vennék, valahol kapj el egy gyári garist. Vagy Nexus S, bár abban nincs HD. Esetleg LG Black, vagy ami abszolút nyerő az az LG 2X, csak nem gyári szoftverrel.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
szasanyi #28485 üzenetére
1: A Samsung Magyarország még jobban sz@rt volna a fejemre bolti garral, még ők borították volna rám az asztalt a szingapúri készülékemmel. XXL-től meg én 300km-re vagyok.
2: Ez a 0 perces duma legális adócsalás, főleg bolti garinál. Nem ér annyit az egész, még lehet, hogy én jöttem volna ki belőle rosszul. -
CHIPman
nagyúr
válasz
szasanyi #28483 üzenetére
1: Mitől lenne egy Isten tudja honnan származó telefonokat papíron használtan áruló üzlet hivatalos viszonteladó?
De, eszik olyan forrón a kását. Omnia2-m volt XXL-ből, Samsung által elismert gyári hiba, hogy a por és az egyéb dolgok(pára stb.) a híváskezelő gomboknál beszabadulnak a kijelző és a digitizer közé. Gyári gariban egy hét alatt cserélték volna az egészet kijelzőstül, engem meg elküldtek, hogy nem ismeri el a nagyker a hibát, így jártam.
2: Mit érsz vele, ha közel laksz? Rájuk borítod az asztalt? Egy kiskerrel akármit csinálhatsz a jogi dolgok bevonása nélkül, ha a nagyker nem csinálja meg... -
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
válasz
szika87 #28243 üzenetére
LG: Hackelés nélkül nem fogod tudni normálisan használni, smooth meg főleg nem lesz. Nem nagyon fekszik rá az LG a szoftverre, az a baj. Meg az 512MB RAM ilyen SoC mellé enyhén szólva kevéske.
Nexus: Ez is Samsung, csak a szoftver a Guglié. Viszont nincs benne 720p felvétel, és csak 512MB RAM van ebben is, viszont a szoftverben igazad van.
S2: Vsz ennyiért már mehetett volna bele legalább egy qHD kijelző, akkor bestbuy lenne. Én ezért inkább Sensationt fogok venni, vagy megvárom a Galaxy Note-ot. A frissítésekkel talán még egy-másfél évig nem lesz gond.
Sensation: Nagyon esik az ára, drágának már nem igazán nevezném az iPhone mellett. Ehhez van moddolt camdriver, 50Mbps-es fullHD-t tud felvenni. A 960 pixel széles kijelző pedig netezéshez jöhet jól.
iPhone: Ismered, most már nem igazán érdemes megvenni. -
CHIPman
nagyúr
Plust az életben nem vennék, nincs hozzá semmi értelmes modding, a sgs-esek meg nem jók rá. Ha ez a kettő, akkor Nexus S. De ott van még a Neo és a Desire S is, amiknek ugyan csak 3,7" a kijelzőjük, de nem hiszem, hogy az annyit számít. Valamint ott van még az Optimus Black, ami 4", viszont nincs hackerháttere.
Nova96: Ezt csak én nem értem? Mire akarsz váltani vagy mi?
-
-
CHIPman
nagyúr
Jelenleg minden WP7-es forgalomban lévő mobilban ugyanaz a SoC van, tehát az alapján nem érdemes válogatnod. Tudtommal a WP7 követelménye a jó minőség, tehát ez is alap. A különbség maximum kijelzőben meg ilyen kisebb dolgokban van. Androidnál meg az összes HTC és a többi prémium kategóriás kütyü jó biztosan.
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Jallah #28015 üzenetére
Szerintem most nem érdemes ilyen kaliberű telefont venni. Záros időn belül jön az új Android, jönnek a hatalmas telók brutális hardverrel meg hasonlók(pl. Galaxy Note 5,3" Super AMOLED HD kijelzővel és az S2 hardverével az első fecske, én annak a kereskedelmi forgalmazásáig biztosan várok, pedig a sgs-em már erősen csereérett, és már a pénz is megvan).
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Tomszy1 #28012 üzenetére
Az Ace legnagyobb hibája, hogy még a régi technológiát használja a processzora, tehát az ilyen Flash meg hasonlók felejtősek. QVGA-t vesz fel, ami eléggé nagy különbség a HD-hoz képest, és csak 800MHz. Képernyője szerintem gáz, de ez személyes vélemény, viszont tapasztalat. Samsung Wave/Wave2 talán még szóba jöhet, de én akkor is a Minit venném az Android miatt.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
frankie! #27999 üzenetére
Szerintem nézz utána a dolgoknak, mielőtt ilyeneket kérdezel.
1: Ha nem találsz tesztet, akkor a hiba a te készülékedben van. A Galaxy S tesztek 99%-a a "sima" sgs-ről szól.
2: 2.3.4 gyári, 2.3.5 cm7
3: Nem, xxl-nél is van.
4: A Wave-nek Super AMOLED kijelzője van, és a kérdés inkább úgy lenne jogos, ha a Wave-ről kérdeznéd ugyanezt. Tehát igen. -
CHIPman
nagyúr
válasz
korpicschess #27851 üzenetére
Jobb hát, de annyira kis ártöbblettel lehet használható telefont kapni, hogy ezeket már nem érdemes megvenni.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
korpicschess #27846 üzenetére
A multitouch hiánya orbitális érvágás, hiába mondja valaki, hogy az Androidhoz nem feltétlenül kell...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
hitman, #27790 üzenetére
Defynél 1, Desire-nél 2 évvel fiatalabb, naprakész rendszerrel érkezik alapból, és mindkettőnél fejlettebb a hardvere(legalábbis a proci, mert a defyben a gpu jobb). Én Neo-t vennék. Vagy ha épp a Desire S jobban tetszik, akkor azt, Neoval egy árban van, ugyanaz a hardver. Ez már rajtad múlik.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Schuey #27611 üzenetére
Schuey & novoszath: Xperia miniben nem gondolkodtatok még? Az Ace ára fölött egy-két ezerrel van, de ott rohadtul megéri. Egyetlen hátránya a kis kijelző.
aliens007: Az Xperia Ray 3,3", de prémium kategóriás, tehát inkább a Neo felé lesz árban, mint a Mini felé. A Neo meg 3,7", de az is drágább. Esetleg még a Live with Walkman vagy az Xperia Active lehetne megfelelő 3,2" képernyővel és a mini "adottságaival".
-
CHIPman
nagyúr
X10 most kapott 2.3.3 frissítést, olvass utána. Szerintem javultak a bugok, bár nem biztos. A Defy-ben PowerVR SGX 535 van(ha nem 530, nem tudom pontosan), lényegesen erősebb az összes egymagos cucc mellé csomagolt Adreno-nál. Videovezérlő terén csak a sgs lenne előrelépés.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
molnarpeter #27481 üzenetére
Ha szeret buherálni, akkor szerintem 2X. Használtan az is van veszett olcsón, és ár/érték arányban jobb, mint a HD2.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
jaimee #27418 üzenetére
Érdemes lenne a harmadikat választani, ott pedig a Minit. Ilyen áron komolyan ajándék az ilyen tudású mobil. Az első kategória elég gyenge, ha van lehetőség nagyobbra, akkor inkább az. A másodikból a Galaxy Minit venném a Samsung szoftvertámogatása miatt, még annak ellenére is, hogy nagyobbak a pixelek.
-
CHIPman
nagyúr
Még nem aktuális, de mint hozzáértő sem tudnék dönteni a Sensation és az s2 között.
Sensation:
+Sense
+nagyobb felbontás, 16:9
+brutális moddolt camdriver
(+fém)
(-nehéz)
-SLCD
-elhanyagolható belső memória(tehát el kell adnom a memkártyámat is és venni egy 32-est)
(-768MB RAM)
(-magyar HTC fórumtémák nem igazán aktívak)S2:
+SAMOLED+
(+erősebb hardver)
+16GB belső memória
+1GB RAM
(+magyar Samsung fórumtémán kifejezette aktívak)
-kisebb felbontás, "rosszabb" képarány
-Samsung ROM-ok
-TW4
-műanyagSzerintetek?
szerk.: Legszívesebben megtartanám a sgs-t és megvárnám a Sense portot rá, de már annyi ideje ígérgeti a fejlesztő a stabil buildet, hogy nem győzők várni. S2-re is lesz elvileg, de ha arra is ennyit kell várni, akkor nem alapozok rá. Valamint a sgs főzőcske nem volt hatalmas durranás, sgs2-nél is félek ettől, viszont a Sensationre sem nagyon jönnek ki világmegváltó ROM-ok. -
CHIPman
nagyúr
válasz
jameswarn #27266 üzenetére
1: Az Arc kamerája itt is jó értékelést kapott, ezek szerint Te sem olvastad el még "A tesztet" sem.
2: Olyan nincs, hogy HTC Incredible, ráadásul az, amire te gondoltál, nem is két magos.
Szerintem témát tévesztettél. -
CHIPman
nagyúr
válasz
masterful87 #27215 üzenetére
Itt(bolti garival) 57k a mini, sajna kicsit túlmegy a kereten.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
masterful87 #27213 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor Xperia Mini/Mini Pro. Ahogy nézem, a képernyőméret megfelelne, csak az ár van kicsit feljebb, de megéri. Hol vennéd amúgy?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
TayRol #27194 üzenetére
Nem mondja senki, hogy nem jó, mert gyors és használható, csak ha épp valami nincs benne, ami neked kéne, akkor sokkal kisebb az esély rá, hogy megtalálod valamilyen app formájában, mint Androidon van iOS-en.
Az előzőmet szerkesztettem, nézd azt is.
#27195: Ha ez szempont, akkor nem egymagost kell nézni 60ezerért, hanem mondjuk kétmagost 100k körül, az meg nem fér bele a keretébe.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest