- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Ahoj!
Így van, a Milestone képes az MPEG-4 ASP lejátszására (ez az Xvid a hivatalos, szabványos neve), de az AVI konténert és az AC3 hangot nem szereti, először át kell csomagolni MP4 konténerbe, a hangot pedig AAC-re át kell kódolni. Ez egy 3-5 perces folyamat gyenge gépen is (videót nem kell tömöríteni), és az Avidemux-szal pofonegyszerűen kivitelezhető.
Elképzelhető, hogy az ilyen szintű MPEG-4 támogatás a 2.x-es rendszer adottsága, de senki nem volt hajlandó S100 főzött 2.1-es ROM-on tesztelni, úgyhogy nem tudom megmondani biztosra. A Legend/N1/Desire is nyitott kérdés.
A legteljesebb és legegyszerűbb Xvid lejátszása egyébként a Spicának van, az az AC3 hangot is simán viszi.
-
válasz
korpicschess #9356 üzenetére
Nemhogy fake, nagyon régi fake (fan concept?)
Azért az S70-es OS befigyel. -
válasz
francia2003 #9257 üzenetére
Ez a "szinte ugyan az" annyit tesz, hogy semmi köze nincs hozzá, csak a házat másolták le, sima klóntelefon mindkettő. Fos.
Vegyél inkább egy használt E51-et vagy valami, nem jársz rosszabbul.
-
De azért mégse. Ha van egy Samsung gagyifon, aminek pl. a Vodafone Live-os verziójából hiányoznak egyes funkciók, amik a függetlenben benne vannak, na az a letiltás.
Meg egyébként is, még ha a chipsetben benne is van a rádió, korántsem biztos, hogy a megfelelő vezetések be vannak kötve. Lásd valamelyik régi HTC-t, aminek nem volt GPS antenna összeköttetése, pedig a chipsetben volt vevő. Nem rémlik melyik típus.
-
Egy darabig általában nincs is baj vele (ha az ember a telefonjával együtt cseréli a memóriakártyát, akkor nem is feltétlen veszi észre), viszont szeretnek kipurcanni, hogy a telefon nem látja többet, vagy egyik pillanatról a másikra menthetetlenül eltüntetni mindent magukról például. Vagy csak simán használhatatlan szintre belassulnak. Vagy bad sectorok jönnek.
De ha nem is hibás, elég gyakori, hogy nem bírja azt a sebességet, amit az állítólagos Class-a alapján tudnia kéne.
Volt kéz alatt vett (= hamis) Kingston memóriakártyám, az az első kettőt produkálta. Ez most egy olyan téma, ahol megéri a hivatalos forgalmazótól vett eredeti termék.
-
válasz
szab.tam #8175 üzenetére
A telefonválasztás kérdésre most már nincs agyi kapacitásom válaszolni, azt meghagynám holnapra vagy másoknak.
Válaszolok inkább az 5800-sokra.
1) Lásd a linkelt screenshotot. Ez a billentyűzet akkor jelenik meg, ha a Skype-ban beleböktél a szövegdobozba. Miután beírtad a szövegedet, meg kell nyomni a zöld pipa gombot, ami visszahozza a Skype felületét, a szövegdobozban ott fog figyelni az általad előbb beírt szöveg.
2) Két verzió van, az 5800 XpressMusic és az 5800 Navigation Edition. Belül a két telefonban semmi különbség nincs, a tartozékok és a színezés más csupán.
-
válasz
szab.tam #8173 üzenetére
5800 1. kérdés: A teljes UI eltűnik, egy "hatalmas" és kőprimitív billentyűzet jelenik meg, középen felül egy szövegdobozzal, amiben látod, hogy éppen mit írsz. Ha megnyomod a pipát, minden visszaáll eredetire.
2. kérdés: Fogalmam sincs.
3. kérdés: Ha Magyarországon, hivatalos forrásból veszed, akkor magyar lesz.
4. kérdés: A kettő ugyanaz, a "magyar menüs" kifejezés régről maradt ránk.Én azt mondanám részemről, hogy hanyagold a Nokiát.
Mit is akarsz csinálni a telefonoddal? -
-
A gombok még az "elmegy" kategóriában vannak, hasonló design, mint a BB 8520-on, csak két szinttel rosszabbak mechanikailag. A Windows az, amitől a hajamat téptem, és jópárszor falhoz akartam vágni - amellett, hogy elég lassú is volt.
Az i780-t csak az ő kezében láttam, úgyhogy nem tudok többet hozzáfűzni
-
Majd a mobilhálózat lerúgdos mindenkit, hogy Neked meglegyen a 2Mbited
Nem kell annyira kibukni miatta. Ezen az áron nem valószínű kapsz ilyen eszközt.Volt i600-am egy darabig, hááát nem fogott meg. Az egyetlen előnye a jelenlegi helyzetben az ára, egyébként szerintem borzalmas a kezelhetősége.
-
válasz
Sly Bp. #7955 üzenetére
Pedig van, összesen három ha jól számolom (T-Mobile G1/HTC Dream, Motorola Cliq, Motorola Milestone), ebből az első nagyon olcsón kijön.
Amit nem tudnál mondani, az Android + QWERTY + candybar form factor.
Szerk.: Oks
Sajnos a fekvecsúszó QWERTY-vel pont az egykezes használatnak lesz annyi. De egy próbát megér, hátha sasa meggondolja magát
-
válasz
MartOOn #7908 üzenetére
Az biztos, hogy az Android nem támogatja a Bluetooth HID-et, tehát a billentyűzettel semmire se mész. Az S60-as Nokiák támogatják (bár lehet rá kell telepíteni a csomagot) biztosan, mert használtam már együtt, és talán még a Windows Mobile, de ebben már nem vagyok biztos.
-
válasz
tariattila #7773 üzenetére
Egyébként én úgy emlékszem, hogy az E51-emen is csak olvasni tudott a QO. Szerencsére volt egy akció, amikor meg lehetett venni 1 dollárért az aktuális legújabbat - hát nem tököltem sokat
-
válasz
tariattila #7770 üzenetére
Esetleg, de tényleg, csak ha minden kötél szakad, megvehetnéd a programot.
Az iPhone OS-re is ugyanúgy fizetni kell a szerkesztésre is képes programokért. -
válasz
tariattila #7651 üzenetére
Például a Hero és a 3GS azonos áron megy előfizetéssel a T-nél
És nem mondta, hogy szempont. Nyilván más lett volna a kép. -
válasz
Peti567 #7644 üzenetére
Ingyenesből is sokkal több van, mint az Android Marketen. Az se hátrány, hogy vásárolni is lehet, a Marketen lévő dolgok meg egyszerűen nem látszanak, mint ha nem is léteznének.
Egyébként meg ne "tudd", hanem nézd
(Ez csak egy találat, nem tudom, mennyire uptodate. De gyanús). -
válasz
picur220 #7616 üzenetére
Minden feltelepített alkalmazás egy teljesen normális UIApplication. A rendszeralkalmazásokhoz hasonló jogokkal rendelkeznek - olvashatják ugyanazon AddressBook API-val a telefonkönyvet, használhatják a kamerát, regisztrálhatnak a Settingsben, persze szűkebbek az App Store-ba betehető alkalmazásoknak a jogai (multitask etc), de attól még az alapállítás igaz marad.
-
válasz
picur220 #7612 üzenetére
Elég képlékeny dolog, nem tudom mi a hivatalos definíció, vagy hogy egyetértenék-e vele, ha lenne ilyen
Én részemről úgy definiálom, az okostelefon OS-t, hogy: olyan rendszer, ami lehetőséget biztosít az operációs rendszer szintjén futó, a rendszeralkalmazásokhoz hasonló jogosultságokkal és képességekkel rendelkező alkalmazások, bővítmények fejlesztésére és felhasználó általi telepítésére.
Ebbe a definícióba triviálisan belefér az S60, Windows Mobile, iPhone OS, Android, WebOS; viszont nem fér bele a sok, csak Java ME-re képes feature phone.
A BlackBerry viszont igen, mivel bár CLDC-alapú (ami a Java ME alapja is), a CLDC alkalmazások egyenjogúak a rendszeralkalmazásokkal, azonos API-kból építkeznek.
Kiesik viszont a MOAP, ami bár Symbian-alapú, natív alkalmazást nem lehet rá telepíteni.
-
Az N97 mini ugyanaz, mint az N97, csak kisebb csomagban. Ami ugyanaz, mint az 5800, csak widgetes főképernyője, jobb kamerája és QWERTY billentyűzete van. Hardveresen semmi, szoftveresen elhanyagolhatóak a különbségek.
A legjobb S60-as telefonon már túl vagy, az az i8910HD volt.
A Nokia nem tudott eddig olyat alkotni, ami utolérné. -
válasz
Cimbooora #7240 üzenetére
Nem voltam elég alapos az olvasásnál, nem láttam, hogy a franciáktól jön.
Az N95-2 vs. N95-4-es kérdés stornó.Ettől függetlenül:
- A függetlenítés tiltott téma, olvastad az alapelveket, amikor regisztráltál.
- A nyelvváltoztatás házilag is intézhető, nem túl bonyolult folyamat. -
válasz
att88ila #7234 üzenetére
Fejlesztő vagyok. Akkor használom, ha a szoftveremet ki kell próbálni rajta, isten ments, hogy ezzel a telefonnal szaladgáljak, és telefonnak használjam.
Nem ajánlom.
De leírom még egyszer. Nézegetni, telefonálni elmegy, de SMS-t írni rajta már emberkínzás. Már attól is recseg a műanyag, ha csúnyán nézel rá. A hátlapot tartó (egyébként műanyag...) pöcök két hónap után eltört, tehát minőségileg fos.
Nokiából mit ajánlok? Hááát, elpasszolom a kérdést.
-
válasz
att88ila #7232 üzenetére
Tudom. Nekem Sztbeni válaszával volt bajom, mint láthattad, neki válaszoltam.
Egyébként szerintem nem nézne ki rosszul, nekem tetszik ez a fullfekete kinézet, csak éppen retek nyikorgó műanyag az egész, nomeg használhatatlan. Elég jól ismerem, mert ilyet használok, ha FP2-n kell tesztelni valamit.
-
A szoftvere kvázi ugyanaz. Az egyetlen különbség a multimédia menüben van.
Én pusztán a RAM miatt is már a 8 GB-osat javaslom.Nem nagy élmény az "Elfogyott a memória. Zárjon be néhány alkalmazást." hibaüzenetekkel párbajozni.
Nekem nem fagyogat, pedig elég viharvert az én példányom. A nálam lévő 5800 sokkal de sokkal megbízhatatlanabb. Mindössze a memória kevés.
-
Nem rossz eszköz a 8520, bár a beépített böngésző nagyon suta. Még a saját oldalát (blackberry.com) se tudta nekem megjeleníteni, egy nagy "The XML is not well-formed." hibaüzenetet kiáltva.
Ami nekem fontos még a böngésző mellett, az az MSN, Google Talk, ezekre van hivatalos kliens, de nem tudtam leszedni. Egyrészt az App World nem volt hajlandó települni, a hivatalos oldal az előző hibaüzenettel elszállt, a PC-ről feltöltés csak IE-vel és ActiveX-szel akart volna mozogni, így a végén feladtam.
Google Sync van BIS nélkül is, tehát a kontaktjaimat le tudtam rángatni, meg ha más nem, a GMail alkalmazás is fut magától. Lehet, hogy Service Bookos hackeléssel el lehet kerülni a BIS-szükségletet teljesen, ennek nem jártam eléggé utána.
-
válasz
Gergőke88 #6990 üzenetére
Se a Pulse, se a Hero, se a Tattoo nem képes DivX lejátszásra. Az egyetlen Androidos eszköz, ami ezt elbírja, a Spica, de azt csak a Pannon forgalmazza.
Hogy a Milestone mikor jön oda, talán majd kiderül a tesztben
Részemről a listádból az Omnia 2-t javasolnám, az fedi le legjobban.
-
WinMo fronton a HD2 egész jó képeket csinál a hotfix óta, szerintem. Android fronton meg várd meg a Milestone tesztjét, az még lehet, hogy tud jó képeket lőni.
A Satiot én nem ajánlom, bár a "nagy" szoftverfrissítést még nem volt szerencsém kipróbálni. Előtte borzalmas volt minden téren, az SE-fanboy-kielégítési-faktort leszámítva.
-
-
válasz
korpicschess #6925 üzenetére
Az meg az N900-ról szólt, ha jobban elolvasod a szöveget
-
válasz
korpicschess #6923 üzenetére
Eddig az Omnia 2-ről volt szó.
-
válasz
Peti567 #6880 üzenetére
Na látod ez már egy fogós kérdés, mindkettő nagyon jó gép. Csak ki kell találnod, a WM-et vagy az S60-at szereted jobban
Az i8910HD mellett szól, hogy kapacitív a képernyője, és elvileg hamarosan lesz rá normális, kinetikus görgetéssel megspékelt ROM.
Az i8000-ről meg most hallottam egy ismerősömtől, hogy baromi jó
-
válasz
picur220 #6773 üzenetére
"Na meg hogy jobban szól!
"
Tapasztalat? Csakmert nem feltétlen van így - például a Nokia 5730XM és az E75 ugyanazt a DSP-t kapta, így a kaszni és az elnevezés ellenére ugyanúgy, jól szólnak. Az E52 mondjuk nem tudom melyiket kapta, de mindjárt megnézem hátha tesztelték GSMArénán.
-
válasz
richaxes #6690 üzenetére
Mert nem egy plasztik tégla, hanem egy nagyon szép, minőségi szerszám
Hardveresen időtállóbb és izmosabb a HD2, az biztos. A szoftver meg az N900-nál jobb, de ha megfelel a WM is, akkor kitarthat egy darabig. Válaszd a HD2-t szerintem.
Draken: Az Omnia2 képernyője rezisztív érintőpanelt használ, az i8910HD kapacitív (számomra pl. ez kapásból hatalmas előny). Az Omnia2 800x480-as felbontású, az i8910HD 640x360. Az Omnia2 5 MP-es kamerával bír, az i8910HD meg nyolcassal. Az i8910HD nehezebb, de elvileg jobb anyagokat használ. Meg ugye ott az oprendszer kérdése.
-
válasz
richaxes #6687 üzenetére
A 4-ig ismerem csak alaposan a Maemot, az N900-at csak kétszer nyomogattam eddig, és azok is korai szoftververziók voltak (a tesztben lévő készülék sokkal gyorsabb, gördülékenyebb pl.).
Én részemről látok benne fantáziát. A kritériumodnak talán tényleg az N900 felel meg a legjobban. Cserébe mondjuk rezisztív az érintőpanele, egy hatalmas tégla, és (ez spekuláció) könnyen lehet, hogy a következő eszköz megjelenésekor a Nokia egyszerűen beszünteti a támogatását minden téren, mint ahogy az előző tabletekkel is tette (ez meg tény).
-
válasz
richaxes #6685 üzenetére
Nokiára szabott, mivel a Nokia saját belső fejlesztése, és nagy része zárt forráskódú, úgyhogy biztos nem találkozol vele más gyártó eszközén. Kemény egy darab, veszett drága készülékkel nem lesz könnyű elterjednie se a fejlesztők, se a felhasználók körében, így egy jódarabig nem is lesz nagy alkalmazásdömping talán... Viszont a másik oldalról nézve meg egy Debian Linuxról van szó, a Linuxos alkalmazások nagyrésze elvileg könnyen átportolható, és az elődjeivel szemben még csak nem is primitív hardver (az N810-nek semmilyen grafikai gyorsítása nincs például), úgyhogy nem is lehetetlen.
-
válasz
richaxes #6683 üzenetére
Nekem két bajom volt a HD2-vel: az egyik a megbízhatóság, amit elvileg az 1.61-es frissítés és a hotfixek javítanak (jó látni, hogy a HTC aktív), a másik pedig az, hogy nem tudtam megszokni a Windows Mobile-t, de ezt embere válogatja.
A második ponthoz hozzátartozik, hogy vagy warezolsz, vagy baromi sokat fizetsz, vagy félmegoldásokat kapsz csak. Egy fájlkezelőért vagy egy nemszar MSN programért nem fizetek 30-40-50 dollárt, így inkább maradtam az ingyenes és trial félmegoldásoknál.
Nem warezoltam, az App Store-ból és a Cydia Store-ból is meg szoktam venni amit használok, de odaát legalább normális árakat szabnak... 6 dollárért vettem pl. egy erős fájlkezelőt és egy Safariba épülő letöltéskezelőt kombóban. 1 és 2 dollárért játékokat, ami a WM-es játékok árának töredéke, mégis teljesen más szint. No mindegy, elég a sirámból.Ami szerintem felveszi a kesztyűt, az az Acer S100, a Nokia N900 és az iPhone 3GS. Minden szempontból megverni eléggé esélytelen
, de sok szempontot lehet és kell mérlegelni.
-
válasz
richaxes #6680 üzenetére
Nem tudok tanácsot adni, ez tényleg egy elég ütős dilemma. A HD2-t használtam egy hónapig, bánom, hogy továbbadtam, nagyon szép és igen ütős telefon.
Viszont erről nem ártana egy hivatalos forrás, mert én eddig csak az ellenkezőjét hallottam, illetve azt, hogy senki nem tud még semmit: "(főleg, hogy a HTC ingyen upgradeként fogja a HD2 felhasználóknak adni a majd megjelenő Windows Mobile 7-et)."
ádika86: Ha Pannonos vagy, a Samsung i5700 Spica is egy nagyon erős befutó.
-
Pap vs. paplan, de szerintem rengeteg előnye van az iPod felületnek. Egyrészt letisztultabb, gyorsabb, jobban kereshető, másrészt nem szed össze minden random szemetet a telefonon (játékhangok, csengőhangok és társaik), harmadrészt nem szokott összeomlani ismeretlen okokból (munkatársam szív a telefonjával már egy ideje).
koboldsrac: Van Bluetooth benne, de alapjáraton az csak a multiplayer játékokhoz, iPhone/iPodok közötti adatátvitelre, internetmegosztásra jó (BT PAN), valamint BT headsetekhez (HSP, A2DP).
-
válasz
koboldsrac #6259 üzenetére
A zenehallgatás, játék és filmnézés miatt az iPhone az egyetlen igazi befutó itt.
-
-
válasz
Sly Bp. #6045 üzenetére
Szerintem meg a Nokia nem csinált ilyet, legalábbis nem látom nyomát
A Nokia MU-37 2 GB-os, a MU-41 meg microSDHC, közöttük meg nem találtam lépcsőt.
Nem csodálnám, ha nem eredeti lenne... Mint ahogy a napokban előkerült, hogy a Nokia class 6-os kártyák milyen lassúak. Nem csodálom, nincs class 6-os kártyájuk, csak valami állat nekiállt hamisítani...
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest