- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
netpeti98
addikt
válasz
blattida #40472 üzenetére
Tudom, nem is kételkedtem a védelem hatékonyságában.
Időközben felmerült bennem, hogy a másik gépet is érdemes lenne egy kalap alá venni védelem szempontjából, és beszerezni egy többgépes licencet (2 vagy 3 PCs licenceknek elég jó az ár/érték aránya), de ez kicsit távolabbi terv.
Viszont holnap van a lejárati dátum, így nincs sok időm gondolkozni, ezért gondolkozom abban, hogy egyenlőre elleszek a F-Secure promóval, és később térek vissza az EAM kérdésre. Itt említettem meg a W10 nyári frissítését mint későbbi időpontot, mert van egy olyan érzésem, hogy a nyugalom megőrzése érdekében érdemes lehet clean installal letudni a TH2->RS1 váltást. -
gt7100
tag
válasz
blattida #40430 üzenetére
Ezt nem tudom, viszont a virustotal-on ha csak 8-10 kereső talál meg valamit, abból egy a bitdefender.
Legalábbis én ezt láttam.
De az is igaz, hogy számomra használhatatlan volt a minimális szolgáltatásai miatt.
(Ja, hogy a free... google meg gondolom, nem az ingyenes verziót használja a virustotalon) -
robi0
csendes tag
-
gt7100
tag
válasz
blattida #40405 üzenetére
A "szinte azonnal" addig, amíg csak a default admin jelszavakat és valami szótárt próbál végig, még elmegy.
De a linkelt cikkben nem egy triviális, pláne nem angol vagy kínai kifejezést jelzett gyengének, ha igaz amit írtak, hanem egy magyar szót duplázva vagy triplázva. Ha ilyenek is szerepelnek a szótárában... kicsit hosszadalmas lenne végigpróbálni. Szerintem. -
robi0
csendes tag
válasz
blattida #40379 üzenetére
A kiterjesztés alapján CryptXXX lehet. Az viszont nagy gond, mert úgy tűnik, hogy csak EK-val terjed (legalábbis eddig más módról nincs információ), és eddig Magyarország nem nagyon volt a cél országok között...
Jó lenne ha kicsit többet tudnánk...
Vegitaa: de_crypt_readme.txt (esetleg html vagy bmp) fájlokat is létrehozott? Ha igen, meg tudnád nekünk mutatni valamelyiket (fénykép, képernyőkép)? -
gt7100
tag
válasz
blattida #40381 üzenetére
Hát nem t'om. Ha valóban képes jelezni, hogy egy random, csak betűkből álló jelszó gyenge, az azért érdekes.
Nincs kedvem gyanús cuccokkal játszani, de ha ez működik openwrt/tomato fw-rel is, akkor azt elég egyszerűen ki lehet deríteni, hogy brute force próbálkozik vagy keylogger van benne.
(Csak egy tcpdump kell a routerre) -
HoTaZo
addikt
válasz
blattida #40357 üzenetére
Mesélsz ezekről? Eddig azt taglaltuk a topikban, hogy még nincs megoldás (külső mentésen kívül).
Az első gond nélkül lejött.
2. nem biztonságos helynek jelezte a böngésző, de teljes bizalmamat élvezve tovább mentem. S lejött.
3. "The file you’re looking for has been moved or deleted." -
-
robi0
csendes tag
válasz
blattida #40184 üzenetére
Akkor itt mindenki félreértett mindenkit. Bocs.
(#40189) gt7100:
Frissíts rá, most már egy 50 perccel ezelőtti ellenőrzés a legfrissebb (ugyan az az eredmény mint 16 órája volt).(#40192) szenesember:
"most már reklámra kattintás nélkül is megfertőződhet a gép, ha betöltődik a reklám."
Ez már pár éve így van, csak Magyarország még nem volt a célpontok között az esetek nagyon nagy százalékában. Most sincs, de lassan egyre többször lesz, illetve ha 100-ból 1-szer van csak ott, és éppen akkor nyitsz meg egy olyan oldalt... -
gt7100
tag
válasz
blattida #40181 üzenetére
Épp az a gondom, hogy a hatvanból tíz-húsz kereső által fertőzöttnek ítélt mintát nem tudom újra ellenőrizni.
Szerettem volna látni, hogy mennyi idő kell a többinek, hogy ők is felismerjék, de erre nincs eszköz. A reanalyse-ra cserélt urlt betöltve egy üres lapot kapok.Itt van az a poszt amiben a mintára hivatkozó linket találtam.
-
Marvinyo
aktív tag
válasz
blattida #40184 üzenetére
"Marvinyo
A CIS Pro és Complete között az 50GB online tárhely és a wifi adatvédelmet biztosító Trustconnect megléte a különbség az utóbbi javára, ezért drágább a Complete változat."Köszi a választ, bár nem pont erre gondoltam. A "CISek" és a Geekbuddy között mi a különbség? Mármint, azt már sikerült megtudnom, hogy a Geekbuddyval, jön a CIS Complete is, de ugye az $200 dollár 1 évre 3 eszközre, a CIS Complete meg 250 3 évre, 6 eszközre. A Live Chatjük nagyon nem akaródzott érteni a kérdést, így inkább hagytam. Emailt pedig nem találtam ahol nem kértek volna még DNS mintát is. Tudom, kicsinyes dolog, de én nem szeretek ilyen egyszerű kérdésekért mindenféle személyes adatot kitölteni. Nyugodtan nevezzen válaszában dear potential usernek :-)
Röviden: A Geekbuddy előfizetés miben segít, amiben önmagában a CIS Complete/Pro nem? Vagy a Geekbuddy inkább amolyan minirendszergazda aki megnyomja a next-next-next-finisht egy telepítésnél? Mert arra már kiképeztem a családot, de tűzfal/vírus terén annyira nem lehet előre gondolkodni :-)
Bár nem látom, hogy ezek is beszélnének az angolon kívül bármit :-( Mindenesetre köszi a segítséget. -
robi0
csendes tag
válasz
blattida #40181 üzenetére
"Szerintem olyat senki sem írt, hogy ne lehetne újra ellenőriztetni egy már feltöltött fájlt (magam is tettem már így jó néhányszor)"
Azelőtt még ezt írtad: "Igen meglepő lenne, de valóban csak az ellenőrző hash-t tárolják.""ráadásul igen gyakran meglehetősen eltérő eredményeket mutat az egyes av motorok vt -s és desktop változatai között"
Ennek oka az About "Important notes and remarks" részében ez el van magyarázva. Illetve vannak olyan AV-k, amelyeknek a VT-n használt verziójában ki vannak kapcsolva egyes modulok, amik egyébként működnének a parancssoros verzióban..."A szememben a vt valóban nem minősül normális védelmi megoldásnak"
Senki nem mondta, hogy az. Egy weboldal hogyan is lehetne "normális védelmi megoldás"? -
blattida
nagyúr
válasz
blattida #40162 üzenetére
Ismét kipróbáltam, most, hogy közben a gép újra lett már indítva, így valóban kihagyja az adott mappát vagy fájlt, viszont, ha kikapcsolom az automatikus vírusvédelmet, akkor valósidejű vizsgálatot egyáltalán nem végez, csak a manuális működik. Nálam most törölte az anydvd néhány dll-jét, úgyhogy részemről megy a levesbe, nálam egy ilyen av nem maradhat.
-
zazenke
őstag
válasz
blattida #40147 üzenetére
csakhogy pl norton vagy Kaspersky nél az alapbeallitas tökéletes. semmit nem kérdez csak teszi a dolgát. mintha ott se lenne. még a többi progi alapból nyaggat próbára téve ismereteidet. ami neked nem baj de képzelj el egy csinos hölgyet aki a feherlistarol meg virusok fajtairol nem is hallott. most akkor ő kezdjen finomhangolni comodo és tarsainal?
-
szenesember
aktív tag
válasz
blattida #40150 üzenetére
Hála és köszönet a segítségért!
Akkor ez a clean up/speed up funkció fölösleges? Vagy beáldozhatom a CCleaner-t?
Illetve, mi az, amit érdemes bekapcsolni/kikapcsolni a 360ts beállításaiban?szerk. A Bitdefender programját elég uninstallálni, vagy ennek is van saját eltávolítója?
Köszönöm!
-
válasz
blattida #40119 üzenetére
Értem, akkor gondolom, hogy hálózati adatforgalomban sincs sok különbség.
Közben megtaláltam a Fa.q.-ban amit kerestem, legalábbis részben:
Features that CIS has but CCAV does not have?
Firewall, HIPS, local antivirus engineLocal antivirus engine hiánya nem hiszem, hogy probléma lenne, tűzfal sem igazán szokott sok dologra rákérdezni, egyedül a HIPS hiányát nem tudom hova tenni magamban. Gyakorlatban akkor kiváltható ezzel a CIS? (Egyszerűség előny lenne néhány ismerősnél, bár az is igaz, hogy a TSE360 is eddig szépen csendben teszi a dolgát)
CIS mellé nem megy fel, azt próbáltam. Aki használja: A CCnél is bent van az EULA-ban, hogy may be used royalty-free for both commercial and personal use? Vagy ez csak a CIS sajátossága?
-
mrszitya
senior tag
válasz
blattida #40083 üzenetére
Hja, kissé drágán is mérik. Persze ez nézőpont kérdése, no meg lifetime.
Én mondjuk a mai napig sem kedvelem amúgy a hips-eket. Utoljára a ThreatFire tetszett, de az meg behavior blocker volt.
Bár ez a smiley jobban passzol ide:
Drága Symantec.
Szerk.: közben nagy nehezen végre a Comodo AV-része is detektálni tudja már a minapi locky által letöltött .exe-t.
-
blattida
nagyúr
válasz
blattida #40053 üzenetére
Most, hogy már hosszabban teszteltem a winantiransomware-t, azt kell mondjam, hogy valóban jó és hatékony a védelmet ad a ransomware-ek ellen, viszont nem lesz a tömegek játékszere, mert nem automatikus és gyakorlatilag egy specializált képességű hips-ről van szó, ami interaktív és igényli a felhasználó közreműködését és ahogy nézem, kevésbé hajlamos a fals jelzésekre, mint az mbarw.
Mindezek mondjuk nem is meglepőek, mivel a winpatrol már régóta foglalkozik hips-ekkel, óriási tapasztalatuk van ezen a téren, a malwarebytes meg csak most kezdi tanulni ezt a technikát, ehhez képest viszont ők is nagyon jól állnak.
Egy rossz dolog van a winantiransommal kapcsolatban: nincs belőle ingyenes változat, így mindenképp fizetni kell érte a próbaidőszak után.sun35
Szia!Ugyan még nagyon kiforratlan, de még így is sokkal jobb, mint a panda, így a sophos home-ot válaszd.
-
mrszitya
senior tag
válasz
blattida #40047 üzenetére
Természetesen, hisz a Comodo mindentől megvéd engem.
De komolyan, egy átlagos Kis István honnan tudná, mi a VSS? Tényleg kell az autosandbox, de kb. minden védelemben ott lenne a helye.
MBARW
A 2. felvonásban is elbukott nálam (VB-s futtatás, tiszta rendszer) a konkrét ransommal, mivel rögtön csak a lekódolás végeztével - amikor locky végül a hátteret cserélte már és a jegyzettömböt nyitotta, akkor detektálta csak.
---------------------------------
Ghacks: Anti-Ransomware Software Overview - a BD anti-ransomware appja kapcsán összeszedtek pár hasonló megoldást, a WinPatrol-féléről én például még nem tudtam
-
mrszitya
senior tag
válasz
blattida #40047 üzenetére
Hja, van még mit faragni az Avast védelmi megoldásain a ransomok hódítása idején, de legalább megcsinálhatnák úgy a sandboxot, hogy bármilyen állományt engedjen futtatni direkt módon, valamint opció szintjén lehetne automatice is a homokozás vagy pedig kérdést tehetne fel ismeretlen állományok esetében.
Comodo hips:
1. wscript.exe próbálja futtatni a locky exe-jét
2. locky exe-je módosítani akar egy védett reg kulcsot
3. locky exe-je próbálja futtatni a vssadmin.exe-t
Itt kezdi a lekódolást, ha engedélyt kap4. locky exe-je próbálja futtatni a jegyzettömböt => beleírja a tennivalókat, ha vissza akarjuk nyerni a dolgokat
5. locky exe-je próbálja futtatni a parancssort -
mrszitya
senior tag
válasz
blattida #40043 üzenetére
Az utolsóra válaszolok először. Frissen töltöttem le az MBAR-t a fórumból. Szerintem normál rendszerben talán még időben lelőné a kódolást, de a lassú virtualizált rendszer és a HDD, amiről futtattam nem kedvezett neki. Még egy tesztet megér majd a dolog majd mindenesetre később a részemről.
A Quihoonál két riasztás volt, de a QVM lesz. A Comodo hipsről később beszámolok. Avast-nál nagyban futott az .exe (megerősített üzemmód aktív), és síri csend. Csak a temp mappát kézzel felkeresve és ott egy kézi keresést indítva jelzett be rá egyik tesztnél. Anélkül nem reagált rá (legalábbis default hips-szel). Egyébként a VT szerint is ismeri már az adatbázisa a fájlt.
---------------------------------
Ahogy mondani szoktad, éles (teszt)rendszeren kéne igazság szerint próbálkozni, hogy a hibalehetőségek köre szűküljön, de erre nem lesz mostanában lehetőségem nekem.
-
mrszitya
senior tag
válasz
blattida #40022 üzenetére
Nos, a tegnapi lockydat áttoltam egy két védelmen. Mint írtad is, maga a javascript-állomány nem közvetlenül kezdeményez a számunkra oly kedves fájl-letitkosítási tevékenységet, hanem felmegyen a netre vala és onnan tölte le és indítana vala el egy futtatható fájlocskát.
Avast Pro Antivirus:
1. teszt: a script rögtön nem is tetszik neki (other:malware.gen [trj]) /OK/
2. teszt: kikapcsolt állapotában a scriptet elindítva, majd a védelmet visszakapcsolva viszont nem ugrott a közben már azonnal le is töltődött és aktiválódott futtatható állományra. Így már bukta volna a tesztet, bár kézi keresést kezdeményezve a futó .exe-n, végül arra is riasztott /x/
3. teszt: sandboxban futtatás nem lehetséges, a scriptet nem lehet közvetlenül sandboxból futtatni (csak .exe fájlokat enged direkt módon) /x/Comodo Antivirus:
1. teszt: a script sandboxból indul, így a letöltött futtatható fájl is onnan fut, ezért aztán a rendszerben nem tud kárt okozni. Az AV-modul egyébként néma marad, beleértve a felhőt is. /OK/
(Külön a hips-et nem teszteltem)Comodo Cloud Antivirus:
1. teszt: a script sandboxból indul, így a letöltött futtatható fájl is onnan fut, ezért aztán a rendszerben nem tud kárt okozni. A felhős AV-modul néma marad /OK/
360 Total Security Essential:
1. teszt: az AV-modul, méghozzá a saját fejlesztésű motor - bár a BD is be volt kapcsolva) jelez a letöltődő .exe állomány futásakor /OK/
2. teszt: a quihoo sandboxból indítom a scriptet - kikapcsolt védelmi modulok mellett persze, de a kártevő nem jár sikerrel. Ellenben a háttérképet ki tudja cserélni a drága a sajátjára (újraindítás után már csak fekete háttér látszódik) /OK/Sandboxie:
1. teszt: a scriptet sandboxieból indítva, a letöltött futtatható fájl is homokozóban fut, ezért aztán a rendszerben nem tud kárt okozni /OK/
Malwarebytes Anti Ransomware:
1. teszt: bár detektálja "Lockyt" amikor aktiválódik, de túl lassan végzi a feladatát így mire a karanténjába kerül, már le is kódolta a tesztrendszerben lévő pár képet és dokumentumot. Megjegyzés: az MBAR egyrészt béta, másrészt a tesztjét VB-ban végeztem lassú HDD-ről futtatva, így elképzelhető hogy normál rendszeren időben megállította volna a kódolást. Mindenesetre kell még rajta reszelni... /x/
-
rlaci10
csendes tag
válasz
blattida #39982 üzenetére
Lépésről lépésre leírom a dolgot, nem vagyok angolos ezért lehet valamit kihagyok előre is bocsi.
1: Enter Safe Mode: pipa
2: Remove Feed Sonic Search from Chrome, Firefox, Internet Explorer and Safari.: chromeot használok, bővítmény nincs, keresők közül törölve
3 Right click on the browser’s shortcut, then click Properties.: pipa
4.: Uninstall the virus from your Add/Remove Programs.: nincs program amit törölhetnék.
5: Permanently delete the threat from Task Manager’s processes.: nincs ilyen néven semmi se.
6: Uninstall the virus from Regedit and Msconfig.: semmit se találok.
ADWCleaner és malwarebytes használata csökkentett módban eltünteti de minden hétfőn visszatér.
Volt már dolgom pár hasonló böngészőeltérítő programmal, a program eltávolítása és regedit megtisztítása mindig sikert hozott de itt most ez nem tudom végigvinni.
-
SP4C3
veterán
válasz
blattida #39977 üzenetére
összehasonlítottam, próbáltam/teszteltem már mind2-t. Egyik sem normális antivírus.
"Több av motor" - Amelyik antivírus egy másik motorját használja, az már gáz (a szememben), nem is értem, hogy baidu-nak is minek kell avira engine, (default: OFF, külön lehet bekapcsolni) ha egyszer van épkézláb sajátja?
"Több av motor" - Ezzel az erővel, akkor már 2 av-t is lehet egy időben futtatni úgy, hogy kivételek közé tesszük egymást.
-
HoTaZo
addikt
válasz
blattida #39958 üzenetére
Hát, nagy lendülettel akartam megköszönni (a hálám attól még él), ürítettem az összes böngészőben a gyorsítótárakat és ezután a Chrome-ban (ezt használom leginkább) nagy nehezen meg is jelent a főoldal. Sajnos nem mentem tovább a belépéssel, újra le akartam ellenőrizni, de onnantól fogva megint kidob az összes böngészőből. Sőt CCleaneres tisztítás és újra gyorsítótárak tisztítása után se nyitja meg a főlapot.
Azért is hálás vagyok neked, mert ezzel már igencsak eltértünk a topic profiljától.Aztán lehet mégse annyira, mert az említett oldalon jelenleg egy hatalmas húsvéti emag reklám tolakodik, s lehet az ABP-vel hadakoznak. Sajnos a kikapcsolása nem oldja meg a jelenséget. Igaz, a többi böngészőben más, vagy egyáltalán nincs reklám blokkoló...
Mindenesetre köszönöm segítségedet!
-
menledge
senior tag
válasz
blattida #39846 üzenetére
Értem, köszönöm!
Volna még pár kérdésem ha nem baj.
A mrszitya által említett Sandboxie jó lehet a comodo sandboxa helyett?
Az mbar, nem találtam a hivatalos oldalán, csak guglin keresztül a fórumában, és még béta, ez nem baj?Erről a viselkedés elemző dologról tudnál még mondani pár dolgot, vagy link is jó valami hivatalosabb leíráshoz.
Szeretném bővíteni a tudásom benne.Előre is köszönöm ha szánsz időt megválaszolni a kérdéseim, plusz az eddigieket is!
Üdv!
-
karirobi
csendes tag
válasz
blattida #39822 üzenetére
Köszi, van free lehetőség de csak 1 fájlra engedi meg ...még nem próbáltam ki , ezt én választhatom majd ki vagy ő dob valamit?Amugy itt ugyanaz a menet lesz majd mint élesben ? tehát ad kulcsot meg lockert?
Kikódoláás után a vírus eltűnik a gépről? tehát azt is törli?
A tor böngészőt nem ismeren, de internetes (explorerem van meg chrome) link van az i sjó? vagy átírányít a torra? -
menledge
senior tag
válasz
blattida #39825 üzenetére
bis - bitdefender?
ss?
eis?
mbar - malwarebytes anti ransomware? Ilyet csak valami bétát találtam fórumon.Bocsi, próbáltam guglizni, de nem jöttem rá.
Nekem eset smart security van, meg most akartam mbam-ot rátenni, de akkor ezek nem jók erre a célra?(#39824) viralmind
Ha ezen múlna rátenném! -
kiváncsi f..
tag
válasz
blattida #39782 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igazából erre számítottam, vagyis hogy megoszlanak a vélemények. Ahogy nekem is.
Konkrét panaszom nincs egyikre sem. (eddig) Mivel tökéletes eleve nincs. Jelenleg az ESS van fent.
(talán mert kisebb a rendszer terhelése)
Aki szokta használni a Vírus Totalt, tudja sokszor mennyire megosztottak a vélemények akár csak egy fájlt illetően is. Talán az is mond valamit, hogy az Avast eléggé a vége felé dobja ki az eredményét. -
AtHoS
nagyúr
válasz
blattida #39764 üzenetére
Lehet igazad van és sajnos - igaz lassan - növekszik az oldalak száma ahol problémát okoz a Heimdal
pl.
- usite-n a letöltés1 linkek nem működnek, ha aktív a traffic scanning -> jeleztem supportnak, azt írták náluk működik így ürítsek dns cache-t, viszont nálam továbbra sem működik egyetlen böngészővel sem, ha aktív a traffic scanning funkció
- pcloud.com-ra böngészővel nem lehet bejelentkezni, ha aktív a traffic scanning -> ezt már nem jeleztem az usite-s tapasztalatból kiindulvaSzóval egyelőre inkább nem ugrom bele semmibe...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
blattida #38781 üzenetére
Egy mellékvágányos kérdés: a Heimdal vásárolt licensze mikortól kezd visszafelé számolni?
Vásárlás időpontjától egyből vagy a program felületén beíráskori aktiválástól?
Van még 117 napom a múltkori 6 hónapos ingyenes időszakból, viszont most a hivatalos oldalukon 70%-os kedvezménnyel 16,2 euro-ért lehetne venni 4 gépes családi csomagot, de ha a vásárlástól kezd el ketyegni, akkor nem ugrom bele
-
Pano
addikt
válasz
blattida #39695 üzenetére
Mondjuk a mai baki az elég cink volt, azt meg kell hagyni
Igazából szerintem se ér annyit az ESET, mint amennyiért adják, akárhogy is nézem. Az a baj, hogy az ár kb 30-40%-a csak a marketing költség (értsd: visszafizeted, hogy eladhatták neked,, amit bizony valahonnan vissza kell termelni. -
-
Ciccuka
veterán
válasz
blattida #39678 üzenetére
Alaposan visszaolvastam három topikban.
Azért frissítettem a Nod-ot 13103-ra. mint írtam is láthatod, ha újra megnézed te is, ráadásul már orvosolták - azt is láthatod ugyanabban a hsz-ben, csak nekem teljesen szétcseszte az egész rendszert. -
tisvol
aktív tag
válasz
blattida #39649 üzenetére
Bocs, aztán elmentem aludni
Szóval a laptopon kinyirt mindent. Minen képet, videot, PDF-et. Volt mentés a fontos dolgokról egy vinyon, ami alkalmanként rá volt dugva a gépre, miközben aktiv volt a virus. Szerencsére csak rövid ideig. Miután eltávolitottam a CTB Lockert csak utána csatoltam fel ismét és láttam, hogy már azon is van pár fertőzött, titkositott fájl. Nem sok, de van. Láttam, hogy eszeveszetten teker a vinyo (lehet nincs köze a virushoz, csak az ember normál körülmények között nem nézi ezt) és rögtön lehúztam. Ekkor tettem fel itt a kérdést, mert féltem, hogyha már elindult a fertőzés, akkor már végig is fut. -
-
-
gjo
tag
válasz
blattida #39582 üzenetére
Egyetértek. De van az advanced user error, mikor az avast visít hogy ismeretlen állomány, a user meg azértis okéokétovábbtovábbkivételhezadom :-) szóval megnézném mi történik ilyenkor.. vagy kasperskynél, múltkor a vibert inditottam el és vagy 20 dll-t kellett engedélyeznem :-) azóta szerencsére fehérlistázták már.. szóval ezért gondolom hogy egy ransomware is blokkolásra kerülne.. de amig kiprobálni nem tudom, addig marad a kérdés :-) hátha valaki szeret kísérletezni :-D
-
gjo
tag
válasz
blattida #39579 üzenetére
Szeretném kipróbálni, de sehogy se bírok belefutni egy ilyen szarságba
Pedig jó pár éve foglalkozom IT biztonsággal, de csak nem sikerül
Az meg nem sokat segít rajtam, hogy jóskapista gépét megnézem, akinek már sikerült összeszedni, hiszen nem ültem ott mellette, nem tudhatom hogy user error volt-e. Vagyok olyan rosszhiszemű hogy feltételezem, igen
Ez meg állítólag egy szakmai fórum, miért ne lehetne "durva szabálykészletekről " beszélni, na meg egyébkéntis, hol kérdezzen az ember ha nem itt?
-
gjo
tag
válasz
blattida #39576 üzenetére
Igen, de ezek a funkciók alapértelmezett beállítások mellett ki vannak kapcsolva, gondolom ott nem kerültek bekapcsolásra. (Eset, Panda, F-secure nem is rendelkezik ilyen képességgel) Ha megnyitok egy email mellékletet, ami valójában egy .exe, akkor tulajdonképp futtatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest