Aktív témák
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #50024 üzenetére
ESS automatikusan kikapcsolja a W7 beépített falát, mellette nincs is rá szükség. Defender maradhat, csak abban az esetben kapcsoljad ki, ha összeakadna a vírusirtóval, egyébként nem sok erőforrást kér (windows update legyen bekapcsolva, mert nélküle nem frissül ha jól tudom).
-
wilburwalsh
tag
válasz
herb555 #49907 üzenetére
Sajnos nem egy ilyen csodás installerrel/uninstallerrel találkoztam már...
Ha maradt még vmi install bejegyzés a HitmanPro-ból, akkor ezzel még pucolhatsz: Windows Installer CleanUp Utility.
-
wilburwalsh
tag
válasz
herb555 #49888 üzenetére
Először próbáld meg újra feltelepíteni, majd megint eltávolítani.
Ha ez nem segítene, akkor töröld ki a HitmanPro-val kapcsolatos dolgokat az automatikusan induló programok listájából a CCleanerrel (Eszközök > Automatikusan induló programok), vagy tiltsd le az indítási bejegyzéseket (Start > Futtatás... > msconfig), vagy a registryből távolítsd el (Start > Futtatás... > regedit) az indítási kulcsokat. A CCleaner-ös a legegyszerűbb.
Utána indítsd újra a géped, és töröld a HitmanPro-val kapcsolatos mappákat (Program Files, Program Data, Users\Felhasználók\Appdata mappákon belül). Ha a rendszer nem engedi eltávolítani a mappákat, akkor ismét indítsd újra a géped, és csökkentett módban töltsd be a Windowst (bootoláskor nyomigáld az F8-at).
Utána a registryből is töröld a HitmanPro-s cuccokat (HKEY_CURRENT_USER, HKEY_LOCAL_MACHINE, HKEY_USERS > Software-en belül). -
Imi1981
veterán
válasz
herb555 #49740 üzenetére
Ha így gondolod akkor minek vetted meg az ESS-t?Ezt sosem értettem,hogy valaki megvesz egy víruírtót és utánna egy hét múlva felrak egy ingyenest mert nem tetszik neki amit mrgvett.Miért nem próbáltad ki elötte?Most nem kötöszködni akarok csak nem értem!Szerintem az avast free és a ESS közül azért az ESS jobb!Az avast free -t talán a sima noddal lehetne hasonlítgatni de tök felesleges szerintem, mert tudásban nincs nagy különbség köztük.De az ilyet mindig vásárlás elött kell eldönteni, hogy mit is akarsz felrakni a gépedre!
-
Imi1981
veterán
válasz
herb555 #49720 üzenetére
Az Eset jó vírusírtó, és ne foglalkoz téves hsz-ekkel.Mindenki valamiben csalódik és utánna szídni ócsárólni kezdi, én ezt már láttam itt nod-ról aviráról kasperskyről vipre-ról és szinte mindegyikről!Akkor most mindegyik szar szerinted?Ne foglalkoz ilyenekkel hanem próbáld ki magad hosszabb ideig, és meglátod hogy neked jó megfelel vagy sem.Szerintem a top 10-ben van, és ami ott van az mid jó!
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
herb555 #49537 üzenetére
Szia. Igen, az egy virus. Bárki aki rákattint erre a szarra, ellopja a facebook jelszavad, ismeröseidnek is elküldi ezt a valamit és biztonsági réseket probal megnyitni a gépeden. Változtass jelszót és futass le többfajta keresőt (Emsisoft, SAS, F-secure online scanner). Bár elég friss a dolog, nem tudom hogy a kergetők rátalálnak e.
-
válasz
herb555 #49537 üzenetére
Biztos, hogy elolvastad a cikket, vagy csak már fáradt vagy?
Elég egyértelműen le van írva, "mikre alkalmas" az fb...
adise
Szerintem 30 nap elegendő, hogy kipróbáld... Lehet, hogy nálad is megfogja nagyon a gépet, vagy előjön valami bug stb, aztán rögtön szeded is le... Addig felesleges promozni... -
herb555
tag
válasz
herb555 #49522 üzenetére
Pano:
Ezek azok, amire most válaszoltam (fentebb)
Ami fölül van arról állítják hogy vírusos (valami hacker megszerzi a kódodat és bejut...)
És én is beleszaladtam és különféle dolgokat tett ki az én és az ismerőseim üzenőfalára is miután "lefuttattam" a dolgot. Tegnap óta ezen agyalok hogy tényleg belemászott-e a facembe, vagy ahogy a kiírásokban is olvasható a gépbe is. -
zed01
őstag
válasz
herb555 #49525 üzenetére
Szívesen segítenék neked, de nem tudom hogy igaz-e. De ha arra gondolok, hogy nem múlik el hét, hogy ne írnának arról hogy valami komolyabb kártevő terjed a facebookon, akkor én azt mondom jó vigyázni.
Azt kellene megérteni, ahol sok internetező összegyűlik (több tízmillió), akkor arra helyre rárepülnek a bűnözők is, mert az nekik egy aranybánya.
-
Pano
addikt
válasz
herb555 #49497 üzenetére
A legjobb megoldás ilyen esetekre, amit én szoktam kivitelezni.
Ezekkel a metódusokkal a Windowst nehezen fogod gallyra vágni és megőrizheted a normális struktúráját. Persze, akkor lenne az igazi, ha az elejétől fogva (értsd: win telepítés befejezése után) kezded el, nem utólag.
Azért kihangsúlyoznám, hogy ehhez bőven halandó szintű számítógép kezelési tudás kell.Az Ashampoo Uninstallert szoktam használni (ez jött be igazán), ennek is van egy olyan funkciója, hogy telepítés felügyelettel. Betöltöd annak a programnak a telepítőjét, amit fel szeretnél telepíteni. Még az indulása előtt lementi az Ashampoo a jelenlegi fájlrendszer és registry "képet", majd elindítja a telepítést és naplózza, hogy a telepítő milyen fájlokat és registry bejegyzéseket hozott létre, vagy módosított. Ezt a naplót lemented.
Ha el akarod távolítani a programot, normális úton leszeded, majd bemész az ashampoo progiba, betöltöd a naplóját és minden hátrahagyott cuccot kitakarítasz vele. Így abszolút minden nyoma eltűnik a feltelepített programnak.
S így csak azokat törlöd, amik tényleg hozzá tartoztak, de végleg. Nem kell amiatt aggódni, hogy valamit benn hagyott, mivel maga a telepítés minden mozzanata le lett logolva.Így nem szemeteled szarrá a Windowst, ami meg fogja hálálni ezt.
Én ennek a programnak a segítségével próbálgatok pl. Antivirus programokat. Mert így, ha leszedem, akkor tuti, hogy mindent leszedek vele.
Amihez viszont ne használd: Windows update, driverek.Ezek után már csak bizonyos időközönként lefuttatom a CCleanert meg lemeztöredezettség-mentesítő progit.
Üdv,
Pano -
Stomil
csendes tag
válasz
herb555 #49497 üzenetére
Egyet javaslok csak karbantartónak használni. Ashampoot pedig gyorsan felejtsd is el. Elég a WinUtilities Pro 10.0
Még mindig promós, így ha beírod a megadott License name és License Codot akkor a License Status átvált Neverre. Örök licenszet ad.
A linkelt oldalon görgetsz lefelé és minden le van írva pontosan, hogy mit és hogyan kell. -
wilburwalsh
tag
-
wwhy
veterán
válasz
herb555 #49492 üzenetére
1001 van: Tune up utilities, de ITT keresgélhetsz
-
wilburwalsh
tag
válasz
herb555 #49487 üzenetére
Ha rendesen megy a rendszered, akkor nem baj, de el is lehet rontani vele dolgokat. Egyébként elmentetted a javítás előtt a registryt? Érdemes, mert hiba esetén a mentésből talán vissza lehet állítani.
vargadani
A Wise Registry Cleaner valóban elég jó kis progi, de azzal is óvatosan kell eljárni. Én csak a biztonságosan eltávolítható cuccokat szedetem le vele nagy ritkán, de még azokat is nagyjából átnézem. Ha pedig egy program eltávolítása után akarok rendet rakni, akkor kézzel szoktam még belepucolni a registrybe. -
wilburwalsh
tag
válasz
herb555 #49482 üzenetére
De, igen. Egyébként a Win registryjét ne pucoltasd a CCleanerrel - vagy csak nagyon-nagyon óvatosan.
A tracking cookie-któl (nyomkövető sütiktől) nem kell tartani, azonban néha érdemes törölni a böngészési előzményeket - akár a böngészővel, akár CCleanerrel.
Kémprogramok eltávolításához én a SuperAntiSpyware és a Malwarebytes' AntiMalware ingyenes változatait ajánlom.
-
C0d3r
addikt
válasz
herb555 #49478 üzenetére
Kicsit lejjebb kell keresni a linket:
Version 3.05.1409 (2,979 kb)
- Download from FileHippo.com
- Download from Piriform.com -
válasz
herb555 #49475 üzenetére
Csak akkor kell fizetni ha kérsz hozzá támogatás is de ha az nem kell akkor ingyenes.
Kért bármilyen kódot/sorszámot/egyebet telepítéskor/futtatáskor vagy valami eldugott honlapról himi-humi módszerrel kellett beszerezni mert ha nem akkor ingyenes és ráadásul pont a fejlesztő oldaláról (is) le lehet tölteni így abszolút legális. -
vargadani
tag
válasz
herb555 #49475 üzenetére
van egy olyan fb-s alkalmazás, h norton safe web, az a fertőzött linkeket mutatja, ha esetleg fb vírust nyelnél be. én még a sok hülye reklám miatt használom az adblock PLUS-t. legalább is én chromozok.... mindkettő nagyon hasznos. egyébként a spybot talán még jobb is, mint az MBAM, nálam nagyon sok nyomkövető sütit szokott találni - de mást hálistennek, nem
-
válasz
herb555 #49467 üzenetére
Változtasd meg a jelszavadat és futtasd le előtte a ccleanert.
Egyébként, ha fx-et használsz és NoScript add-ont, akkor esélytelen a fertőződés...
Az oldalt, amin a scriptet hirdették ellőttem a Kaspersky-nek.
Hírek a közelgő Panda Cloud Antivirus 1.5-ről (van némi utalás a 2. generációról is):
What could be added in PCAV Free:
Faster scanning
More advanced configuration options
More informative popup notifications
Configure boot scanner option
Automatic error/crash reporting
Improved quarantine
Behavior analysis
FirewallWhat could be added in PCAV Pro:
Process and Internet monitor
What could wait till 2.0 or later:
Sandbox
IM Protection
P2P Protection -
válasz
herb555 #49465 üzenetére
Mivel a facebookon nincsen olyan alkalmazás, ami megjeleníti a látogatóidat, éppen ezért ez egy fake alkalmazás, lehet támadó jellegű is. Egyébként használod a titkosítást, amikor belépsz a face-re?
Ha netán nem, akkor itt egy kis útbaigazító:
Ha a böngészőtökben https:// helyett http:// szerepel a facebook-nál, akkor hozzáférhetők és ezáltal feltörhetők lehettek a hackkerek számára. Ahhoz hogy biztonságos https:// módban legyetek, a következőt kell tegyétek: Profilom-> fiókbeállítások->fiókvédelem módosítása https-re kipipál és alatta a Mentés gombot benyom.
Egyébként itt a blog, ami ezt a script-et ajánlja:
http://maggioona.blogspot.com/
-
-
-
válasz
herb555 #49328 üzenetére
Én a Pandával is elégedett voltam, van az 1.4-ben már webszűrő, videlkedéselemző, bár egy-két programtelepítésnél nekem megfogta a gépet, ami azelőtt 1.3-on nem volt jellemző. Egy próbát megér, pláne, hogy a Pro verzióra a neten szinte biztos van promo-kód, ha kell, akkor én is küldhetek.
Egyébként az Avast! nyújtja a legteljesebb védelmet mind közül... A Panda Cloud sztem az 1.5-ös verzióra lesz már eléggé ütőképes, bár most is elég jó...
-
Roxbury
őstag
válasz
herb555 #49187 üzenetére
Én ezek közül a Panda Cloudot az Avast 6-ot és az Avira Free-t próbáltam.
Tapasztalatom:
- Avast 6 nálam lassú volt rezidens védelem szempontjából, pedig egy Barracuda 7200.12 vinyó van a gépben, ami nem lassú.
- Avira nagyon jó gyorsaság szempontjából, én ezt raknám fel a helyedben, védelem szempontjából is az elsők között van, még a FREE mivolta ellenére is.
- a Panda Cloud nálam a múltkor fogta kicsit a gépet, most viszont próbaként megint az van fent, és most nem produkálja azokat a furcsa belassulásokat, most ugyanolyan gyors, mint az Avira. Védelem szempontjából az élvonalban van ez is. Ennek viszont tetszik a végtelen egyszerűsége. Szerintem marad ez a gépemen egy ideig tuti.
-
tyan
senior tag
válasz
herb555 #49140 üzenetére
Szia!
Amennyiben összességében nézzük a két programot, akkor véleményem (amit mindkét program nem kevés ideig való használatára alapozok) szerint az ESET terméke mindenképpen jobb választás. Védelmi progiknál mindig azt kell eldönteni, hogy kinek, milyen célra kell. Ha nem jársz húzósabb oldalakon, akkor egy egyszerűbb védelem is megteszi.
Még egy fontos dolog: ha eddig még nem próbáltad ki őket, akkor tedd meg. A programokról mondott vélemények, tesztek nem helyettesítik a személyes tapasztalatot.
Üdv.
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #49140 üzenetére
Jelenleg talán jobb az Avast, de csak azért mert több mindent nyújt (Sandbox, HIPS, ...), mint az ESET. Friss kártevők ellen talán az ESET jobb (részben a heurisztikának köszönhetően), előbb kerülnek be az adatbázisba. Harmadik negyedévben jön a szlovák termék új, 5-s verziója, elvileg sok mindent javítanak, fejlesztenek rajta.
-
válasz
herb555 #49140 üzenetére
av-comparatives on-demand teszten is nagyon jól szerepelt az Avast, szerintem minimum azonos szinten vannak, de ugye Avastnak már van egy jól működő BB-re és Autosandboxa is aminél az infókat cloud alapon gyűjtik és Avast az egyik legelterjedtebb vírusirtó az ingyenes verziója miatt.
ESET-nek viszont nagyon jó a heurisztikája, de az már látszik, hogy kezd kevés lenni, főleg, hogy az FP-ket is szigorúan veszik és az érzékeny heurisztikánál ez természetes dolog, mármint, hogy FP-ket termelhet.
Igazából az, hogy mi a jobb az egy összetett fogalom, maga az, hogy milyen védelmet nyújtanak csak a képlet egyik része, fontos még szerintem a rendszerterhelés, ár, támogatás, használhatóság/áttekinthetőség, stabilitás(bugok) stb. és, hogy ebből kinek mely szempontok a fontosabbak.
-
blattida
nagyúr
válasz
herb555 #48712 üzenetére
Ezen az oldalon kifejezetten a proaktív képességeket tesztelik,ezért nem az av adja az eredményeket...ebből a szempontból nagy a valóságtartalma. Az ESS tűzfala totál átlagos, proaktív képességei nem különösebben jók, majd a hamarosan eljövő 5-ös verzió változtat ezen a helyzeten.
Csak, mint pusztán tűzfal, annyit ér, amennyit az egyszerű falak érnek.
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
herb555 #48594 üzenetére
Kiemelkedő detektálás hála az ikarus és az emsi motornak. Ennek ellenére viszonylag kevés falsot produkál (régi önmagához viszonyítva). Gépet abszolút nem fogja. Ami esetleg zavarhat egyeseket, az a surfprotection. Mindenre ugrik ami él és mozog. De ha " betanítod " akkor semmi gond nincs vele. Illetve itt-ott hiányos a honosítás. Amit még észrevettem, hogy thunderbirdnél kissé belassítja az új emailek letöltését. Nem utolsó sorban van benne egy erősnek mondható BB és az ára is igen kedvező. Ha küldesz nekik egy diákigazolvány másolatot, akkor potom 2000 Ft-ért megkapod.
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #48553 üzenetére
Új verzió talán jobb az Avastból, vagy csak több mindent tartalmaz (?), én biztos nem váltanék rá. Egyébként az ESET termékét letörlöd, feltelepíted a másikból próbaverziót és használod 30 napig, ha jobban tetszik, akkor beregisztrálod a kapott kulccsal, ha nem, akkor legalább megmarad a licenc.
-----
Mondjuk lett volna már időd kipróbálni az Avastot, főleg vásárlás előtt.
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #48547 üzenetére
Mondjuk ezekből: 1 - 2 - 3 (csak párat lapoztam vissza)
- Általában én kipróbálom az adott terméket és csak utána fizetek érte, de lehet én csinálom rosszul. Te megvetted és utána kiderült, hogy nem kellett volna? ESS-ről NOD32-re nem lesz olyan egyszerű a váltás, hivatalosan csak fordítva lehet.
- Előbb kérdeztem amúgy, hogy van valami baj az ESET termékével, de nem válaszoltál. Ha jól végzi a dolgát, elégedett vagy vele, és elmondásod szerint még fizettél is érte, akkor nem érdemes cserélned szerintem.
-----
Bocs, ez a kedvencem: Link
-
F34R
nagyúr
válasz
herb555 #48444 üzenetére
Ha Win 7-en használod annak a fala elegendő , a Smart fala specifikusabb jobban szűri a portokat szvzs áltkag usernek felesleges, ha XP-d van akkor más a téma oda elkelhet a zöldike fala is
(#48445) Butcher-HUN
akkor Avast mindenképp lightweightebb , FSEC viszont jobb védelem
-
HZoli87
veterán
válasz
herb555 #48444 üzenetére
Nem fogja kevésbé a gépet a NOD32, mint az ESS. Ugyanannyi memóriát igényelnek. ESS tűzfallal és levélszemétszűrűvel több, mint a sima antivírus, ezeket könnyen tudod pótolni más programokkal. Tűzfal (Agnitum, Comodo, Online Armor, PC Tools, PrivateFirewall, ZoneAlarm vagy a Windows beépítettje), levélszemétszűrőt így hirtelen nem tudok írni.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
herb555 #48432 üzenetére
Hát ilyen megalapítás elég nehéz lenne kifejezni. Mert ez nagyon változó (órák kérdese ~1-5), mert múlik vírusadatbázison és az antivírus heurisztikus felismerésében. Mert most hiába mondanám azt pl. hogy az 1. AVG, etc, holnapra megint más sorrend lenne.
Szóval én így sorrendet nem állítanék.(#48423) laca026:
(#48430) csaba1203: Hát igen, de az is lehet, hogy nálam is előjönne ez a hibajelenség.
Ezért van az, hogy mielőtt döntünk, ki kell próbálni az adott szoftvert.
-
vargadani
tag
válasz
herb555 #48361 üzenetére
hello
sztem a nod32-t és comodot ne használd egyszerre! akkor már maradj egy smart securitynál. nekem "csak" egy sima nod32-m van + spybot. tökéletesen működik, abszolút nem fogja a gépet. ez az én véleményem, persze másoké lehet h eltér.... olvasgass visszafelé is a fórumban
-
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest