- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Aktív témák
-
Szasinka
tag
válasz
Kiskutya #2699 üzenetére
Azt itt is olvastam, hogy sokat kell vele vesződni és nem érdemes felrakni. A comodo 3-as változata akkor megbízhatóan használható az xp-s tűzfal helyett (egyenlőre angolul persze)? +spy swepper + avast + ad-aware+ wise registry cleaner és kész is a normális frontvonal?
-
Szasinka
tag
válasz
Kiskutya #2696 üzenetére
Hát ott kezdődött, hogy nem volt normális a tűzfal (az xp máshonnan volt rendelve) avg vírusírtó volt és a spy nevére nem emlékszem, registryvel nem foglalkoztam (húzos oldalakon nem jártam, így is eléggé lerendeztek). Főleg trójai jutott be ami teljesen leamortizálta a rendszert. nem bírtam permanensen leírtani ezért újra húztam a rendszert tiszta lappal, és kicsit kitanultam a dolgokat, hogy a hülye user is kiessen a veszélyességi faktorokból.
-
Szasinka
tag
Sziasztok,
Pár hete bekaptam (no nem a legyet) egy komolyabb vírus fertőzést. Most itt utána olvasgattam a dolgoknak, de még mindig tanácstalan vagyok. A következő védelem van jelenleg ami eddig jól működik (kop-kop-kop) : Xp sp2 (eredeti os, oem) tűzfal, avast (free), spyware terminator, ad-awer, wise registry cleaner a reg. karbantartáshoz. Ezeken kívül lehet szükség valamire vagy ez már kielégítő védelmet jelent?
-
zed01
őstag
Én azt szseretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy milyen alkalmazás az AVG Anti-Vírus 7.5 Professional? Hogy teljesít a teszteken? Jó vírusirtó?
-
blattida
nagyúr
válasz
volvoguy #2687 üzenetére
Persze, hogy okozhat. A látszólag nem aktív tűzfal komponens is bezavarhat, lassulásokat, fagyásokat eredményezhet...
De mért akarsz egy komplett biztonsági csomagot feltelepíteni egy tűzfal mellé, illetve miért ragaszkodsz a mindent egybe termékekhez? A különálló biztonsági programokból hatékonyabb és erősebb védvonalat állíthatsz fel. -
volvoguy
addikt
üdv. arról már irtatok nekem ,hogy az nem gond, hogy teszem azt van a comodo tűzfalam, mellé felpakolok egy komplett biztonsági csomagot, azonban a telepitésnél a tűzfalat kihagyom.
mivan akkor, ha ezt nem tudom megtenni, csak ugy, hogy feltelepült a komplett csomag, és annak menüjében inaktivvá teszem a beépitett tűzfalat? ez okozhat bármineű hátrányos működést? tehát Comodo (vagy bármi más) és feltelepitettm de inaktivvá tett szűzfal? -
_ak_
addikt
Comodo megint bearanyozta a napom. Tegnap kezdte csinálni, codozgattam, az egyik szerón, majd gondoltam átmegyek egy másikra, de mineg befagyott a cod. Alt+tab iylesmi nem segített, csak, ha ctrl+alt+del nyomtam és úgy a feladatkezelőből tudtam bezárni. Akkor láttam, meg, h a comodo blokkolta az iw3mp.exe-t, mondom neki, ok legyen trusted app és jegyezze meg a beállíttást..na ez az ami nem sikerült neki. Hiába nyomtam be ezerszer, h engedélyeze vagy trusted legyen vagy akármint, csak úgy ment a game, ha kikpacsoltam a defense+-t, de reggel rájöttem egy trükkre. Elindítom a játékot, befagy, bezárom, akkor ott van az asztalon a comodo, elindítom újra a játékot és akkor nyomok gyorsan az allow-ra.. Miután ezt megcsináltam, igaz a cod megint befagyott, de már egy másik kérdésnél, így ezt kb 5ször el kellett játszanom a punkbuster miatt is.. Próbáélkoztam azzal, h manuálisan adom a My Own Trusted files-okhoz, de ez sem segített, úgy tűnik ez a funkció nem azért van ott.
-
zso73
veterán
-
Tibord
senior tag
helló
Érdeklődnék
Kaspersky internet security (7) milyen? -
zso73
veterán
Nem a nem csinál a gond........Valami trojannal voltak fertőzve a fájlok. Lehet, hogy nem jót linkeltem neked? Nem tudom. Sajna nem tudom előszedni, mert kitakarítottam.....
Mindegy.
Egyébként én is NOD-ozok az egyik gépen, mert kapom ujságmellékletként.h_143570
"A virus olok vedelmi kepesege nem sokban fug attol, hogy mennyien hasznaljak, vagyis attol nem fog tobbet megtalalni, mert kevesebben hasznaljak. Ha operacios rendszerekrol lenne szo akkor a logigikad mukodhetne. Mar *nix on eleg sok olyan dolog fut amit erdemes feltorni."Én nem is ezt akartam felvázolni. De ha én írnék vírust, akkor ezzel kezdeném. Melyik a leggyakoribb vírusirtó? Norton. Ezért ezeket az embereket céloznám meg elsőnek. Egy munkával sok ember. Írnék egy valamit, ami azt szépen kilövi, vagy kikapcsolja a védelmet. Utána települ, és dolgozik. /Mondjuk egy trojan, DOS támadó,levélbombázó esetén./ De az Avastot nem is veszem a logikám szerint számításba, mert nem sokan használják./ Ergo: Aki ezt használja, az az én vírusomtól védve van. Nem érintett közösség./
-
h_143570
addikt
A virus olok vedelmi kepesege nem sokban fug attol, hogy mennyien hasznaljak, vagyis attol nem fog tobbet megtalalni, mert kevesebben hasznaljak. Ha operacios rendszerekrol lenne szo akkor a logigikad mukodhetne. Mar *nix on eleg sok olyan dolog fut amit erdemes feltorni. Mielot meg felrertenel nem a nodot vedem, de egy haver nemreg szivta meg az avastal, az egyik msn fereg ugy gyalogolt at szegenyen mintha ott semm lett volna, majd egy ppt-t fileba talat kartevo pedig tiszta volt. Ja igen semmilyen huzos oldalt nem nezegetett. Neked bevalt masoknak a nod valt be, felhasznalasi terulet es szerencse dolga, meg a retegzet vedeleme.
Mindegyiknek vannak gyengei, a masik gond azt, hogy a legtobb forum hozaszolo (itt nem csak a PH!ra gondolok, mielott meg valakit megsertenek) nem tudja, hogy mi a kulonbseg a virus es a tobbi kartevo kozott es rendszerint mindent virusnak mond, ide ertve a nyomkoveto sutiket is.
Nalunk jelenleg talan a nod a legelterjedtebb ezert ezzel lesz a legtobb panasz. A masik talan a norton visszont az azt hasznalok nagy resze annyit tud a szamitastechnikarol, hogy ott a doboz es lehet internetezni. Szoval lenyeli minden hulyeseget, ellentettben a nod-ot mar inkabb a hozabbertok hasznaljak akiknek feltunik, hogy bizony tipusu kartevok ellen nem tul jo.Illetve neha atmegy rajta valalmi ami egyebkent mint zed01/phare hozzaszolasai alapjan kiderult, mindegyik termek eseteben van, radasul neki eleg gyakran sikerult osszeszednie oket. Ilyenkor vagy termekt valtanak es at hisszik, hogy jol megoldotak a problemat, vagy aternek retegezet vedelemre. A retegezett vedelmen eseteben nem biztos, hogy a nod a legjobb valasztas, ez felhasznalasi terulet fuggo.
Ha az avira eleri a kello fejletsegi szintet akkor lehet, hogy atpartolok ra majd.
-
zso73
veterán
"Hiba az user-nél van."
Valóban. Rossz vírusirtót használ.
Tényleg nem látta a vírust. Fela kartam tenni az XP-m alá s ia progit, és csak vísít, és tilt az Avast. Nem ment. Pedig Vista Nod 32 simán ment. 4 különböző vírusos fájlt futtattam, és nem jelzett a NOD.
Elküldtem a linkeket! -
zed01
őstag
Kicsit túl sokan panaszkodnak a NOD32-re, zso73, viktor82, és én is, mindez a fórum egy oldalán. Egy vírusirtóra sem panaszkodnak ennyien. Arra nem gondoltál, hogy azért nem küld neked senki vírust, mert senki nem tartja ezeket a kártevőket, mindenki úgy szabadul meg tőlük ahogy tud. Nekem sincs vírusom, de ha megnézed az AV Comparatives legutóbbi tesztjét az Avira 803876 kártevőt, a NOD32 788965 kártevőt fogott meg. Tehát ha én lennék az AV Comparatives mérnöke, 14911 olyan vírust küldhetnék amit az Avira megfogott és a NOD32 nem. Ezek tények, kár ezen vitázni.
-
UserX
addikt
Az én védelmi rendszereim a következők, eddig egyik változatra sincs panaszom. Mellesleg a NOD32-t már 2 éve használom folyamatosan, de még más program sem talált mellette vírust soha (addig élne nálam
), pedig időnként tesztelem.
1. Gép: Outpost Pro, NOD32, Spyware Doctor (Google Pack változat, korlátozott valós idejű funkcióval)
2. Gép: PC Tools Firewall Plus, Avira (Free E.), SpySweeper (1 évig ingyen, hála nektek, hogy felhívtátok erre az akcióra a figyelmet
)
Mindkét gépen időnként futtatom az A-Squared Free-t és a Kaspersky Online Scannert.
Egyébként router mögött vagyok, de nekem ez elégséges védelemnek tűnik... -
volvoguy
addikt
mosta 7végén páran nagyon dicsérték az avast-ot..hogy sok mindent megfogott, meg jelzett, amikor vmi beakart törni. én kiprobáltam, nekem annyira nem jött be...bár msot megint elgondolkoztam rajta, hogy megtartom. mit gondoltok? (avast professional)
-
h_143570
addikt
2 okbol a router tuzfala csak a bejovo kapcsolatokat szuri a kimenoket nem. Tovabba magaba az adatfolyamba nem tud belenezni igy a weboldalakba pakolt huladekok ellen hatasatalan ez a szoftveresre is igaz.
A masik ok, hogy a szoftveres tuzfalakban van viselkedes elemzo, ezt tuzfala valogatja, hgy milyen minosegeu. A Comodo az Onlien Armor es az Outpostban van jelenleg ilyen szempontbol a legerosebb. Ennek a featurenek az a lenyege, hogyha a kis rohadek atjutot minden egyebb vedelmeden akkor a kimeno kapcsolat kezdemenyezes illetve a viselkedese alapjan meg kiszurhato a jelenlete es minimalizalhato a kar. Sajnalatos modon ez a resz igenyel nemi hozzaertest illetve neha idegesito mennyiseget kerdez, de hosszu tavon megeri.
Ha nem akarsz eroso viselkedes elemzos tuzfalat akkor kenytelen leszel egy kulon llo viselkedes elezot felrakni mnt peldaula threatfire.
-
Jazz
veterán
SpySweeper probléma: (tipp: FREE 1 ÉVIG, EZ ÚJ, CSAK REGELNI KELL!)
- .exe file másolásnál, olvasásnál bármi....5mp-ig gondolkozik a gép függetlenül a méretétől. Régen azt hittem a Nod, de nem, fennt van most helyette Avira. Szóval a SpySweeper csinálja, mert amikor kikapcsolom minden ok.
SpySweeper legújabb, mit csináljak vele? Mit hol állítsak? És Miért van ez?
- rendszereim: Kerio, Avira, SpywareBlaster ami előre definiált cooki activex-eket blokkol böngészőnként, SpyBot->ez direkt nincs bekapcsolva hogy ne akadjon SpywareBlasterrel -
Azt hiszem kicsit később probálom ki.
Most egy jol működö rendszert kéne megbontanom, mely comodo+avg+nod32 ből áll.
Ha a panda internet securityt teszem fel mindezeket eltávolitja a feltelpitéshez.
Majd egy uj rendszer feltelpitése után megprobálom
Mindenesetre minden választ köszi. -
volvoguy
addikt
az eset smart security is oylan, mint a nod? lelehet ujra és ujra tölteni havonta?
-
Nos akkor melyik megoldás lehet a jobb?
Router+Comodo firewall+NOD vagy?
Router+Comodo+Panda 2008köszönöm!
-
volvoguy
addikt
bárcsak én is az antispy-ok tesztelésénél tartanék
-
zed01
őstag
Leszedtem a G Data Internet Security-t, mert lassította a weblapok betöltődését. Helyette felraktam az Avira Premiumot és a McAfee VirusScan Enterpriset. Mivel a G Data 140 MB memóriát foglalt, az így felszabaduló erőforrásokat arra fordítottam hogy felraktam az A-Squared Anti-Malwaret. Amikor lefutattam az A-Squaredet a legnagyobb meglepetésemre két trójai vigyorgott a gépemen, úgyhogy dupla vírusirtó motor ide vagy oda, mégsem olyan nagy szám a G Data. A Comodo v3 helyett felraktam a McAfee Host Intrusion Prevention Client 7-et.
A következő módon néz ki jelenleg a védelmem:Tűzfal + HIPS: McAfee Host Intrusion Prevention 7
Vírusirtó: Avira Premium + McAfee VirusScan Enterprise 8.5
Spy irtó: Spy Sweeper + A-Squared Anti-Malware + McAfee AntiSpyware Enterprise Module 8.5 (Ez utóbbi beépül a VírusScanba)Semmi összeakadás, flottul mennek ezek a védelmi programok együtt.
-
kem
addikt
Na melyik a legjobb vírusírtó?
Avastot használom évek óta, de most valamiért betojt.
Nincs meg a jobb alsó sarokban a display ikon, és valami tutira felmászott a gépemre.Eljött az ideje, hogy beruházzak egy vírusírtóra.
NOD32-re gondoltam.
Van annál jobb? -
volvoguy
addikt
üdv....tudja vki, aki bitdefender szoftvereket használ, hogy hol tudom lecsekkolni, hogy meddih érvényes a liszensz-em? mert én a total security-ben sehol nem találom...
köszi
üdv -
borcz06
csendes tag
hali
nkem most NOD 32-őm van.
azt mondták hogy már nem olyan biztonságos.
meglalapozott vagy csak egy megvezetés? -
volvoguy
addikt
válasz
h_143570 #2613 üzenetére
épp ezaz...bitdefender antivirusa tartalmazza a szükséges dolgokat, a bitdefender total security meg nekem sosem hiányzó dolgokat tartalmaz, mint a szülői felügyelet....meg stb...szal nyilván érdemesebb az előzőt beszerezni...
de gondolom akkor sicns baj, ha továbbra is a total security-t használom kikapcsolt tűzfallal...nem?
-
h_143570
addikt
válasz
volvoguy #2612 üzenetére
Ha nem kellenek a kerdeses extrak vagy egy reszuket a kivalto termek is tartalmazza akkor erdemesebb mind2bol a kulonallot valasztani. Illetve megvisgalni, hogy tenyleg kellenek azok a plusz extrak vagy lehet, hogy jobban jarok ha kulon allo progival valtom ki.
Pl a BitDefenderben levo toredezetseg menteito.
-
volvoguy
addikt
válasz
h_143570 #2611 üzenetére
értem már...én csak anyit tehetek..hogy a hivatalos oldalon összehasonlitom az egyes termékeket...ugye?
mit tegyek abban az esetben, ah már az irtó is el van látva sok-sok mindennel..ani nagyon klassz..ezzel szemben annak internet security változata meg nem tartalmaz oylan sok extrát..mondjuk csak egy plussz tűzfalat...
ebben az esetben bőven elegendő a sima antivirus...ha tűzfalat ugy is én keresek hozzá..nem?
-
-
volvoguy
addikt
válasz
h_143570 #2609 üzenetére
igen persze értem mire gondolsz.......de ennek tudatában az eredeti kérdésre, ami igy szólt..:
"[I]ugye vannak az antivirusok..és vannak ezeknek Internet security változatai is..amik kivannak bővitve, nem csak a virusirtót tartalmazzák, hanem egyéb extrákat is...ha mondjuk betudnám szerezni mind a kettőt, melyiket érdemesebb választani? egy sima AV-t..vagy ugyanazon termék IS változatát? Gondolok itt Nod32=Eset Smars Sec....Bitdefender=Total security....F-secure=Client/Internet security.....
szal még ha a beépitett tűzfalukat nem is használom (mert van külön)...érdemesebb a komplex csomagot váalsztani? vagy elegendő a sima?[/I]"
a kérdést arra értem, hogy gondolom egy komplex csomagba több szolgáltatást integráltak, mint egy sima antivirusba, ugye? tehát még az antivirus magán az irtón kivűl tartalmaz egy-két dolgot, addig annak komplett változata még több dolgot tartalmaz....
de a tűzfalat msot en számitsuk ide...
szal ezt nézve érdemes a sima AV helyett a csomagot választani? tartalmazhat a csomag annyival több extrát?
-
h_143570
addikt
válasz
volvoguy #2608 üzenetére
Azert, mert nem voltam biztos benne, hogy hogyan erteted a kerdest. Ezert megprobaltam kiloni az osszes lehetseges ertelmezeset. A jelenlegi megoldasodban egy kulon allo tuzfalat es egy komplex kartevo vedelmet kevertel. Mivel ezek funkcioban kulonbozoek igy nem gond.
Azt akartam elkerulni, hogy azt ugy gondold, hogy ugyan attol a gyartotol szarmazo komplex megoldasokba alkalmazott kompoenek jobbak, mint a szinten a kerdeses gyartotol szarmazo kulon allo kompoenesek. Ezert arra teves kovetkezetesere juss, hogy a kulonbozo gyartok komplex megoldasainak a kompoenseit mixeld, ha jo vedelmet akarsz. Ha keverni akarod a gyartokat akkor az egyedul allo termekeikkel ted, miosegre ugyan olyanok, mint a komplex megoldasokban levok.
A jelenleg alkalmazot megoldasod egynek jo, mivel egy komplexet kevertel egy kulon allo megoldassal, radasul a keveres ket realative szeparalt kompones kereteben tortent. Ha pl a vius vedelemt a KIS-bol szedted volna mig, a spyware vedelmet a F-Secure client Security-bol az mar nem lett volna tul jo otlet. Valoszinuleg mukdne azert, viszont 2 nagyon hasonloan vedendo teruletrol van szo. Ez esetben semmi ertelme felrakni a tobbi komponenst is meg akkor sem ha nem hasznalod oket, mivel a kertrendszer ami ossekoti a komponeseiket az is telepul foloslegesen.
-
volvoguy
addikt
válasz
h_143570 #2605 üzenetére
tehát az ahogy én használom nem a legjobb..igaz? mert nekem msot fenn van a comodo..és a bitdefender total security 2008 kikapcoslt tűzfallal....akkor ez igy instabilitást okozhat? vagy legyne akár az f-secure client security, vagy az avira premium security? mindegy melyik, ha kikapcoslt tűzfallal használom ezeket a komplett csomagokat a Comodo-m mellett akkor sem a legjobb megoldás?
-
h_143570
addikt
válasz
volvoguy #2603 üzenetére
A komplex megoldasoknak rendszerint nem a legjobb modulokbol epulnek fel az teny, hogy rendszerint legalabb az egyik kalsszis. Ha egyszeruen akarod meguszni aok egy komplet megoldas legegyszerubb termeszetesen igy kozel em lesz akkkora a vedelemed minta ha egyesevel valogatnad osssze.
Ha a komplex megoldasokban levo mudolokat is kombinalhatod, de ez esetben tenyleg sajat magad alatt vagod a fat. Hiaba kapcsolod ki a tobbi moduljat attol meg az azokat osszetarto resz is telepulni fog ami tovabbi kompatibilitasi hibakat fog magautan hozzni.
Szoval vagy komplex termek vagy magad rakod ossze kulon allo termekekbol. A komplex termekek keveres erossen ellenjavalt.
-
volvoguy
addikt
üdv.
ugye vannak az antivirusok..és vannak ezeknek Internet security változatai is..amik kivannak bővitve, nem csak a virusirtót tartalmazzák, hanem egyéb extrákat is...ha mondjuk betudnám szerezni mind a kettőt, melyiket érdemesebb választani? egy sima AV-t..vagy ugyanazon termék IS változatát? Gondolok itt Nod32=Eset Smars Sec....Bitdefender=Total security....F-secure=Client/Internet security.....szal még ha a beépitett tűzfalukat nem is használom (mert van külön)...érdemesebb a komplex csomagot váalsztani? vagy elegendő a sima?
-
h_143570
addikt
A router tuzfalat maximum nagy kalapaccsal tudod kikapcsoni, a router termeszetesen nem eli tul a ejarast. Amit a router tuzfalanak neveznek az a NAT egyeg, ez teszi lehetove, hogy 1 ip cimet tobb ipcim is kepes legyen hasznalni. Ez kimeno kapcsolatok eseteben nem gond, mert egyertelmuen le lehet kovetni. A bejovo kapcsolatok eseteben visszont mar lehetetlne meghatrozni, hogy tenyleg melyik gepnek szolt ezert kell a portforward. A nem forwardolt portokra erkezo kapcsolatokat siman eldobja, mint ahogy azt egy tuzfaltol elvarnank. Vagyis ha kikapcsolod a NAT-ot akkor nem lenne semmi ami elvegezni a kulso ip es a belso ip kozti forditast vagyis internet kapcsolatod sem.
A router gyartok neha pakolnak a routerba SPI-t, vagyis allapotfuggo csoamg vizsgalatot, ezt sajnos szeretik tuzfalnak illetve advanced firewall protectionnak nevezni. Sajnalatos modon ez a resz tud problemakat okozni, ezert celszerubb kiirtani, a tenyleges vedelmere szinte semmilyen kihatasa sincs.
Aktív témák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Opel topik
- Xbox Series X|S
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest