- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
szamjan
csendes tag
válasz
james008bond #31 üzenetére
Sziasztok!
Eltökélt szándékom egy új vagy használt 1Gb –os Meizu E5 mp3 lejátszó megvásárlása. Amennyiben valakinek van eladó E5 –öse, kérem írjon a szamjan@freemail.hu mail címre.
Köszönöm!
Üdv.:
Jani -
james008bond
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem a páromnak egy Meizu E5 készüléket. 2 APRÓ baj van vele: véletlenszerűen lehet bekapcsolni, ha viszont elindul, akkor véletlenszerűen kikapcsol. Valakinek hasonló észrevétele??? Legújabb gyári soft, de az eredetivel is ilyen volt. -
rumos14
nagyúr
ja, a Meizu azért már vmi, én akor fogom a fejemet, amikor vki megkérdezi hogy a Telstar milyen, és azt vegyen-e vagy X-Micro-t, mert mindkettő 1 gigás és 22e és van az ósanban. őszintén szólva ilyenkor már nincs kedvem huszadszor leírni, hogy a telstarral csak magát szivatja meg. ha kevés a lóvá, akkor inkább használtan vmi nevesebb termék. én így szoktam eljárni
szóval no Meizu fika, de egy iAuidio-nál még új model esetén sincsenek olyan fagyás-szindrómák amikről a Meizu topikban írtatok, és a fw frissítés még senkire nem hozta a szívbajt mert utána nem kapcsolt be. -
ithomas
őstag
Én abszolút egyetértek Veled...nem csak ezzel,hanem a legtöbb hozzászólásoddal itt a fórumban!
Meglepetés engem Meizuval se ért,de flamelni felesleges!
Mindenki döntse el maga mi a fontosabb:
IAudio:bejáratott név,2 év gari,jó minőség
Meizu:Újabb konstrukció,fém ház,olcsóbb ár,jó minőség, viszont csak 1 év gari,és(még)kissé ismeretlen név!
Egy biztos:Az eddigi tapasztalatok alapján ha már valaki eljutott addig hogy ezek közűl választ,az már rosszul nem fog járni,bármelyik mellett is dönt!
És ne legyen flame pls! -
rumos14
nagyúr
nem kell velem egyetérteni de sztem a Meizu az iAudio kínai koppintása, láttunk már ilyenre példát. ettől persze még lehet nagyon jó, és leszögezem hogy nem hallgattam még Meizut. iAudio-m viszont már volt több is, és a rengeteg hangszín beállítási lehetőség, az abszolút bugmentes és egyszerű kezelhetőség nagyon meggyőző volt.
az iAudio-nál nem érik negatív meglepetések az embert, előre tudni lehet hogy csúcsminőséget kapsz, lesz mindig firmware update, amit még egy kezdő sem csesz el. -
PoLizei
aktív tag
Az E5-ön található Eagles - Hotel California (Live), és percussion anyag Audition címmel is jó tesztanyag - ezért van rajta. Át kell tölteni az iAudióra, és azon is meghallgatni. (Természetesen ugyanazzal a fülessel.)
Sokunkkal egyetemben, én is e két típus között vacilláltam. A választásomról a Meizu topikban írtam, de mindenkinek más dolgok lehetnek fontosak a döntésben... Szerintem egyikkel sem jársz rosszul.
Tudtok még valami okosabb tanácsot adni???
[Szerkesztve] -
mogyimi
csendes tag
privi nem jött.
ami megy - ha átmegy- ; sonystúdió 2 magyar felvétele, Pink Floyd Div.. lemezéről 2 nagyon szép de autentikus szám, Pink Floyd 2 száma a New Yorki fillharmonikusok előadásában, mert komolyzenei hangszereket is hallgass meg, ez meg könnyedebb így, Joe Coccer,Destiny Child csilingelő magas miatt: 8, 67 mega. jó, vitatható tesztanyag, de szerintem a tiedhez kiegészítőnek jó lehet. -
DM-Fan
nagyúr
Ne érts félre! Természetesen én sem örülök annak, hogy ott gyártanak mindent. Elég nagy hiba az a világ országainak kormányai részéről, hogy nem képesek összefogni és bojkottálni a kínait, támogatni a saját munkaerőpiacot, szürkeállományt. De ez már egy sokkal mélyebbre vezető dolog, rengeteg üzleti érdekkel.
Nem komálom különösebben az USA-t sem, de legalább nekik van annyi eszük, hogy kezdik visszaszorítani a kínai importot. Dehát a profit nagy úr és ugye mindenki a profitra hajt. Ez a vad kapitalizmus: a 22-es csapdája. (ez pedig a 23. HSZ)
[Szerkesztve] -
levy1983
aktív tag
privi ment...
valószínű nagy adatmozgatásra nem fogom használni, mert mindegyikhez kábel kell, vagy minimum mini USB átalakító. Ezt mondjuk nem is értem, hogy miért nem gyártanak USB-vel rendelkező MP3 lejátszókat? Ha van is olyan, akkor vagy gagyi márka, vagy mondjuk ha márkás, akkor kevés a lejátszó ''szolgáltatása''. lásd Samsung... -
mogyimi
csendes tag
usb 1.1 600-700k-val megy nálam. Ha gyakran cserélgetsz teljes albumokat, akkor nem túl gyors. Én kivárom.-) másik, ha pendriveként valóban nagyobb adatmozgatásra , szinkronizálásra is használod, akkor 2.0 az ajánlott. Rádió nekem nem hiányzik,de te tudod mennyit hallgatod.védőtok 1700, a G3asé asszem a hozzávaló, lehet be tudod árba alkudni...
ami elgondolkodtató, hogy gyártását beszüntették, lehet ára zuhanni fog?(vagy csak nem lesz kaható) emailt állítom össze, mekkorát fogad a szolgáltatód egyszerre, tárhelyed?
-
-
DM-Fan
nagyúr
Mivan? Ezt a Frei dosszié dolgot nem vágom! Mindegy.
Természetesen a kínai nem jelent feltétlen gagyi minőséget. Gondoljatok bele, hogy mi iszonyat mennyiségű termék készül ott elképesztő tömeggyártásban. Már csak a nagy számok törvénye miatt is be-becsúszik a selejt. Ma már a neves gyártók is jórészt ott gyártatnak, nem kivétel a Sony sem, meg a Panaszkodik sem. Emlékszem, a '80-as évek végéig szinte nem is lehetett mást olvasni a Sony-kon, csak azt, hogy: Made In Japan. Na, addig nem is nagyon volt baj a Sony-kkal.
Ok, hogy vannak máshol is gyárak, de sztem az ilyen nagy cégeknél teljesen mindegy, úgyis mindent gépsor csinál, amit meg a cég maga szállít. A kisebb költségvetésű cégek termékeinél jöhet be a gixxer, ahol több szerepe van az egyénnek a gyártási folyamatban.
Ez kb. olyan, mint a McDonalds: kisebb helyi eltérésektől eltekintve mindenütt ugyanaz a világon. -
levy1983
aktív tag
nem azt mondom, hogy minden termék gagyi, sőt épp ellenkezőleg, jónak érzem a Meizu-t, és a kínában gyártott Panasonic is Panasonic marad, de a Made in China termékek nagy része ettől még gagyi...csak számomra az a furcsa, hogy a Meizu-t nem csak kínában gyártják, hanem maga a cég is kínai...pedig kína nem a világmárkáiról híres...
-
levy1983
aktív tag
jó, jó...én is láttam a Frei dossziét...
de azért ha jobban körülnéz az ember, akkor vannak itt dolgok, amik nem Kínában készülnek: tipikusan a Koreai cuccok: pl. iAUDIO, SAMSUNG, stb... meg azért a neves gyártók cuccai sem készülnek mind Kínában: Philips-nek is vannak holland gyárai, és a nagy nevek sem mindent Kínában gyártatnak: Panasonic, Sony, Toshiba, stb...
csak nekem mégis úgy tűnik, hogy ez a Meizu kicsit kiemelkedik a Made in China minőségből, viszont az iAUDIO-nak nem érzem olyan erősnek a márkanevét, mint amilyenek a termékei (ha valóban olyan jók, mint amiket írnak...)
[Szerkesztve] -
mogyimi
csendes tag
Menj be ahol ahol van mindkettő, vigyél egy fülhallgatót meg egy jobb fejhallgatót, próbáld ki, ha nem hallasz különbséget úgyis a meizut veszed SZVSZ, ha meg hallasz és megér neked annyit, akkor iaudio. Ja és lehetőleg azokkal a fülesekkel menj, amivel használni fogod.Vigyél zenét amit szeretsz CD-n, hátha rátöltik neked, de legyen akusztikus hangszer is benne, női magas hangokkal, mély is, de ne csak dob.
A jó jazz nagyon kritikus tesztanyag,mégha utánna nem is hallgatod. És fülelj...-))) Bármelyikbe szeretsz bele, nem jársz rosszul.
www.infopatika.hu-n elérhetőségek, ott megbízhatóak, segítőkészek. (én is onnan vettem a G2-met utánvéttel)
És ha végigolvastad a két toic-ot látod, hogy őszintén írnak hibákról, bár elfogultság is van, de ez természetes. Hisszük és akarjuk hinni hogy jól döntöttünk -
DM-Fan
nagyúr
Őszintén! Szerinted melyik az az mp3 lejátszó, ami nem Kínában készül? Elárulom: nem igazán van olyan. Jó, mondjuk a G3-asom speziel koreai, de az se sokkal különb.
(Ha belenéznél egy Saab-ba, vagy egy Volvo-ba, sztem meglepődnél, hogy mennyi olyan dolgot találnál bennük, ami kínából származik - minimum alapanyag-szinten).
Más kérdés, hogy nem ott tervezik a kütyüket (legalábbis egy részüket nem), de a 125 Ft-os kínai órabérrel nem lehet versenyezni. A világ elektronika-ipari termelésének 80%-át adja Kína!
Ez azért kicsit elgondolkodtató, főleg hosszútávon.
Ja, és mégegy: az iAudio-k mellett szól az is, hogy azokra 2 év garanciát vállal a forgalmazó, a Meizu-kra meg tudtommal csak 1-et.
Mindezek mellett nekem a Meizuk design-ja kicsit a ''gagyi'' benyomást kelti, de ez már abszolút csak privát meglátás, és mondom, ez ízlés dolga.
[Szerkesztve] -
levy1983
aktív tag
értem, köszi
Az iAUDIO-ról valóban nagyrészt, csak jókat hallottam, míg a Meizu-nál szó volt a firmware problémáról, ami nekem nem igazán probléma. Aztán azt a dolgot sem tudom hova tenni, hogy pl. a svédeknél ''menő'' a Meizu, holott kínai cuccról van szó. És a svédek sem a sz*r márkákról híresek, (Saab, Volvo) mégis sikerült ezek szerint a svéd szívet meghódítani kínai kütyüvel. -
DM-Fan
nagyúr
Én is végighallgattam elég sok lejátszót, mielőtt megvettem (mondjuk Meizu-t pont nem), és nálam toronymagasan vitte a prímet.
Azt hozzátenném, hogy ha elmész lejátszót kipróbálni, akkor csakis saját fülessel érdemes menni. Sztem ez alapvető, pont amiatt, hogy mindegyikhez más fülest adnak, így nem tudsz mihez viszonyítani. Az iAudio-k nagyrészéhez egy olcsó (kb. 2000 HUF értékű) Cresyn fülest adnak. Nem füles alapján kell lejétszót választani! Autót sem úgy veszel, hogy ''ááá, ez a Suzuki biztos jobb, mint ez a BMW, mert szebb színe van''.
Itt most nem kell feltétlen a Suzukit azonosítani a Meizu-val és a BMW-t a G3-mal (nehogy már flame legyen belőle), csak érzékeltetni akartam a szitut a vásárlásnál, ha a mellékelt fülesre hagyatkozol a döntés során.
Egy szó, mint száz: engem az iAudio hangzása győzött meg a legjobban, toronymagasan jobb volt, mint a többi, amit próbáltam, és akkor még nem is említettem a szolgáltatásait. A design meg nyilván ízlés dolga.
Mindazonáltal sztem ebbe a topic-ba is zömmel olyan userek fognak jönni, akinek a két márka közül az egyik van.
[Szerkesztve] -
levy1983
aktív tag
pedig pont egy olyan ember véleményére lennék kíváncsi, akinek esetleg mindkettővel volt tapasztalata. A Meizu-s topicban van egy emberke, aki írta, hogy vásárlás előtt meghallgatott 2db iAUDIO-t aztán mégis MEIZU E5 mellett döntött, és ha jól emléxem neki egyáltalán
nem nyerte el tetszését az iAUDIO fülese, holott az iAUDIO-s topicban meg nem egy dícséretet olvastam róla.
Szóval, szerintem jól jönnek az ilyen topicok (én személy szerint szívesebben olvasom azokat, ahol összehasonlítások vannak, mint olyanokat, ahol mindenki a saját márkáját dícséri, vagy esetleg leírja a kisebb, nagyobb hibákat).
Én a miértekre lennék kíváncsi.
Miért ne az egyiket vegyem a másik helyett? Egy ilyen kérdést feltennék akár egyik, akár másik topicban, kielégítő választ nem kapnék, mert mindenki csak a saját márkáját ismeri. -
DM-Fan
nagyúr
Olvasd át mélyebbre hatóan azokat a topic-okat. Az iAudio-s témába pl. jópár hónapja elég aktívan írogatunk és gyakorlatilag mindenre választ kaphatsz a g2/g3-mal kapcsolatban, de tudtommal a Meizu-s topic is szépen gyarapszik. Arra meg ne nagyon számíts, hogy valaki ténylegesen leírja, hogy ez abban jobb, mint amaz, mert ugye általában az ember csak egy lejátszót vesz.
A g2/g3-mal nagyon jól jársz! Azt hiszem bártan ki merem jelenteni, hogy a felsőkategória legjobb darabjai, mintahogy a többi iAudio is. (fél éve nyúzok egy G3-ast és nagyon meg vagyok elégedve vele). Az iAudio-ra én személy szerint még nem nagyon olvastam panaszt, de sztem Te se nagyon fogsz, mert egyszerűen jó. Ez nem elfogultság, hanem pusztán tapasztalati tényeken alapuló kijelentés.
Sztem is a márkák saját topicjaiban kérdezősködj, ezt a topicot pedig sztem zárni kéne, egyrészt mert flame lesz belőle, másrészt meg gondolj bele, ha mindnki nyitna ilyet: iAudio vs. Mpio; Meizu vs. Samsung; Easy vs. Eparaiser stb. topic-okkal lennénk elárasztva - tiszta káosz lenne.
[Szerkesztve] -
levy1983
aktív tag
A meizu topic-ban ugyanarról a firmware dologról/hibáról van szó, amit minden user tapasztalt, de ez számomra nem ad támpontot, hogy hova tegyen a Meizu márkát az iAUDIO, vagy Samsung, vagy Philips, vagy Creative, stb...márkákhoz képest.
látom Te az iAUDIO-t részesíted előnyben, de kíváncsi lennék más emberkéknek is a véleményére. Vajon tényleg annyival lenne jobb egy iAUDIO, mint amennyivel drágább? -
joe69
senior tag
ez nem igy van, a hianyossagokat, hibakat is le szoktak irni a juzerek, meizu topik vege pl nagyreszt errol szol
iaudio g3 mar regota kinn van a piacon, igy a hibak donto tobbseget orvosoltak mar firmware frissitessel.
altalanossagban mind2 marka nepszeru, az iaudio valamivel jobb, de dragabb is -
levy1983
aktív tag
köszönöm hozzászólásod...
kiveséztem mindkét topicot, de semmi összehasonlítási alapom sincs...
mindkettőben azért dícsérik, mert általában azok írnak bele, akik pont azt a márkát használják, és persze, hogy dicsőítik, mert ki halott olyat, hogy az ember saját MP3 lejátszóját fitymázza... -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
MP3 lejátszó vásárlása előtt állok, és szeretnék véleményeket hallani a címben szereplő lejátszókról pro és kontra. A márka egyértelműen az iAUDIO mellett szól, viszont a Meizu-k ''jóval'' kedvezőbb áron kaphatók. Várom hozzászólásaitokat.
Természetesen magukról a márkáról írt véleményekre is kíváncsi vagyok:MEIZU vs. iAUDIO
Köszi: Levi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Aktívan készül az LPDDR6 és DDR6 szabvánnyal a JEDEC
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest