- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
Új hozzászólás Aktív témák
-
DUB Inc.
aktív tag
Egy ilyen rendszerre, megfelelő körültekintéssel kivitelezve jó választás a hőszivattyú, én a levegő-víz hőszivattyút ajánlanám. Megfelelő méretezés és elhelyezés esetén nem lesz zavaró a hangja, de zajtalannak nem mondanám, oda kell a helyének kiválasztására, tájolásra figyelni. Elég tud lenni nagy hidegben is (ugye a megfelelő telepítés, méretezés...), de a mostani gépek zömében van kiegészítő fűtés (cekász
), ha mégsem lenne elég. Nekem nincs a hőszivattyúmban és ilyen hidegekben nem is lenne rá szükség.
Karbantartásról nem tudok nyilatkozni, mert használt monoblokkot vettem és én tartom karban. Újban is olcsóbb a karbantartása egy monoblokknak. Egyébként egy baromi nagy lehúzás az egész, mert szinte semmivel sem több meló, mint egy átlag klíma kültérit rendbe tartani.
Én nem vennék csúcs kategóriájú (tehát jó drága) hőszivattyút, mert bár némileg finomabb gépek, talán takarékosabbak is, de sajna ha probléma van velük, akkor nagyon zsebbe kell nyúlni, lásd a sok Zubadan kompresszor problémát.
A padlófűtés nem igazán dugul el, de mindenképpen érdemes átmostani, mielőtt hőszivattyút kötsz rá. Tartós dolog...
Napelem+villanykazán: Nagyon sokat fogyaszt egy villanykazán, jól mondta az előző gazda. Persze megfelelő túlméretezéssel (és csak szaldóban) megoldható.
A helyedben a fűtési rendszerre is rákötném a napkollektort. Nekem is ez lesz a következő fejlesztésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest