Új hozzászólás Aktív témák
-
I_Am
veterán
válasz
YODA mester #116 üzenetére
Van irc-en.
#prohardver
-
Keksz
senior tag
egy dolgot nem talalok:
hol tudom megvaltoztatni pl az emailcimem, a konfigom es ilyenek? -
Zsolt79
csendes tag
Hello!
Az előbb módosítottam az adataimnál az e-mail címem. Erre kiírja, hogy a megadott címre elküldte az első belépéshez szükséges ideiglenes jelszavamat. De sajnos az e-mail címet elírtam, és így meg sem tudom nézni a jelszót. A régivel már be sem enged, ezért kénytelen voltam újra regelni. Mit lehet ilyenkor csinálni?
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Opera gond: a PH! fórumán nem tudom jobbra húzni egérrel a kilógó szöveget. Mi a megoldás?
Köszi! -
RAM
őstag
színek?
-
Calogero
addikt
válasz
(Kolombusz) #101 üzenetére
Még mindig jobb mint újat nyitni.
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
válasz
VladimirR #100 üzenetére
Mikor Parci hozzászólása született,akkor volt a RI/OS2 a motor,lsd példa : Bővebben: link ,tehát azóta másodszor,nemde?!
Mivel pont ezidőtájt aktuálissá is vált a téma,ezért off-ba se kéne tenned
(Kolombusz) :igaz hogy régi,de aktuell -
(Kolombusz)
veterán
Miért poén felhozni 2 éves topicokat?
Sztem ez nem olyan vicces. -
VladimirR
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0 #99 üzenetére
harmadszor
es igen, rios r4 powah
p.s. -
Cane
őstag
Az aktív témák ablakban minek oda az a SearchIt?
-
Bally
senior tag
Igen, amint rátalálok egyre, azt jelezni fogom, az egyiket most kiemelném:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=12663
Ezzel, pl. azért nem értek egyet, mert a topicindító, miért ne offolja szét a saját, topicját, ha azzal a topicot ''szem előtt tartja''?
Vagy inkább jobb lenne x db. UP -hozzászólást látni? Szvsz nem.....
folyt. köv. ....... -
KovacsUr
addikt
amit mellesleg csak ő érhet el,
Na _ez_ a része nem igaz olyan gépen, amit többen is használnak (egyetem, kollégium, internet-café, ...)
Nem tudom, az időkorlát ezzel kapcsolatos-e.
Egyébként egyszer nekem is volt egy érdekes login-es tapasztalatom: valahogy felcserélte a sessionünket Nimrod-dal...
Na majd az R3 -
biker
nagyúr
volt egy fellázadás anno, pár ember jajjveszékelt, hogy a forrásban ott kódja, amit mellesleg csak ő érhet el, ezt hagyjuk, ez más történet
DE!
aznap parci átírta a dolgokat, mostmár nincs benne a forrásban, hanem asszem cookie-ba teszi le, legalábbis folyamatosan villog az ie alján a cookie figyelő
ez óta:
- ha nem írok, csak hagyom a lapot nyitva(ami 1740sec-enként aut.refreshel), akkor kb 20-30 percenként magátol kilogol engem
- ha 10-20x megnyomom a refresht, kidob szintén.
- ha most belogoltam, és poénból megnyitok mégegy ph-t mégegy ie-ben, és ott belogolok, akkor itt kilogol
ez régen nem így volt, és lehettem 3 ablakban egyszerre 3 témában, mikor épp pörögtek, jó volt, és csak refresh mindben, és írtam ezerrel... -
ArchElf
addikt
-
guess.who
senior tag
Kicsit /OFF.
A másik negatív dolog -és mostanában már eléggé tendenciózus lett-, hogy néhány ember szeret magának több nevet is regisztrálni, és ezzel játszadozni. Nem akarok nevesíteni senkit (pláne mert úgy vettem észre, hogy ez ''magasabb'' körökben is izgis dolognak számít), de anno az MTV fórumán is volt pár hasonló emberke, és ott is rettenetesen zavart... A csúcsot egy nagyjából 10-15 nevet használó illető tartotta, aki többször még önmagával (pontosabban a saját álneveivel is vitába keveredett, aztán a nyilvánvaló lelepleződés után még meg volt sértődve, hogy hogyan is feltételezhet róla bárki ilyesmit...
Nem tudom és nem is értem, hogy mire és miért jó ez a módszer, de valahogy nem tudom komoly embernek elképzelni azt, aki él vele...
Elnézést azoktól, akiket nem érint -akiket meg igen, azok talán elgondolkodnak rajta.
/ON -
biker
nagyúr
amióta ez az agybaj elharapózótt, hogy ''jajjajjajjj a forrásban a nevem. és a kódom'' azóta néha magától is logoff jön be... 20-30 percenként mindíg kirak, ha nem írok, csak refrshelek, de hamarabb is, van hogy 5 perc alatt kirak, ha nem a linkre nyomok, hanem refreshelek.
vagy a kedvencem, megnyitok mégegy ph ablakot, ott is belogolok, akkor mindkettőböl kilogol
jobb volt a régi dolog... -
Vertic
aktív tag
Viszont egy másik fórumon láttam olyan ''büntirendszert'', hogy ''yellow warning'' az első lépés valami durva kihágásra, aztán jön a ''red warning'', ha az sem használ, akkor ban. És ezek a warningok ott virítanak minden egyes hozzászólásnál az (arc)kép alatt. Persze van elévülési idő, meg kihágástól függően lehet egyből red warningot vagy bant is kapni, minden ilyesmi. Nekem tetszik az a rendszer...
-
ArchElf
addikt
Más...
Valahol a fórum közepén volt egy szál arról, hogy hogyan lehetne még a felhasználókat ''büntetni''. Mondjuk az adatlapon meg lehetne jeleníteni (szerintem nem lehet túl bonyolult) a kimoderált hozzászólásainak számát...
Legalább lehetne látni, mennyire vegyen valakit komolyan az ember...
AE -
biker
nagyúr
az hogy nem nyitottál uj topikot ugyanavval a témával, de ugyanbban a topikban ugyanazt írod le, az egy az egyben ugyanaz, de tényleg nem nyitottál uj topikot...
és tényleg eddig látsz csak??? -
Petya
tag
Azonkívül még fel kéne hívni a figyelmet arra hogy mielőtt valaki új topicot nyit (mondjuk mikor arra a képernyőre kerül) nézzen már körül hogy abban a témában nincs-e már vagy 3 másik, mert röhejes hogy egyesek nem képesek megnézni/rákeresni arra ami a kérdésük, hanem fogják: új topic, sebaj beirjuk negyedszer is, aztán mikor az ember keresi később azt se tudja melyikbe válaszolt vagy mivan...
-
JulWCZar
senior tag
ENgem is kimoderált Parci mert köszöntöttem WINDOWS! -t , régi ismerősömet (olyan személyes(kedő)en, ahogy az ismerősöket illik).
Parci, ugye nem te írogatsz ilyen álnéven? (ha ez a hozzászólás eltűnik akkor igen) -
tomcs
őstag
tenyleg az lenne a legjobb ha a ''kozosseg hajigalna ki'' a nem ide valo juzereket de sajna 1re tobben vannak es a regiek - latva a 3oldalnyi offot - inkabb mennek a fenebe
szal szvsz meg pont nagyon helyes a szigorubb moderalas, ha nem hiszed nezz el a supergamez.hu-ra... olyan topikok vannak hogy ''hany ora van'' stb, de ha igazan csunyat akarsz latni nezd meg 1 hir topikjat, lehetoleg amd, intel, nvidia vagy ati hiret -
Bally
senior tag
válasz
localhost #62 üzenetére
Kedves Localhost, és a többi moderátor!
Először is le szeretném szögezni, hogy a PROHARDVER! a kedvenc oldalam, kezdőlapom, s ezt olvasom legtöbbet, tájékozódom hardver/szoftver és ami még érdekel, tehát szinte minden off, ami itt található. (teszem ezt regisztrálásom óta x éve, legalább 3)
De!!!!!!
Mostanában megfigyelhető tendencia (ami persze lehet, hogy csak az én csőrömet ''piszkálja''), hogy egyes topic-okban indokolatlanul moderáltok/szabályoztok (inkább az utóbbi).
Ne értsd félre én nem akarok senkinek a ''lelkébe taposni'', nem tenném ezt azért sem, mert amikor szükségem volt segítségre, te (Localhost) időt-fáradságot nem kímélve felajánlottad a segítséget, (amit ezúton is megköszönök) ám ezzel a lehetőséggel nem éltem, mert közben megoldódott a probléma. (persze azért se, mert nem akarom ''töröltetni a User-em'')
Példát most hirtelen csak 1-et tudok, de amint találok még közlöm veletek valamilyen formában. (RC helikopter)
(Ha lehet, ne ezt az egy példát nézzétek csak!)
Lehet, hogy ez így helyénvaló, akkor javítsatok ki, de ez az én -vagyis egy User a sok közül- véleményem
Továbbra is tisztelettel: R. Béla -
Vertic
aktív tag
Parci, lehet olyan gombot rakni a hozzászólások (esetleg a topic) mellé, hogy report to moderator, vagy vmi?
Ha nő a fórum, akkor a moderátor is ugye csak véges számú topicot tud átnézni, stb
-
Sidaries
őstag
Jó ötlet lesz ez. Kicsit már elegem van abból, hogy ha van egy fórum ami mondjuk két hete aktív akkor az 100% hogy széjjel van offolva. Példaként említeném az Abit Nf7 témát, ahol éppena hűtőkről megy a vita.
-
up
senior tag
Szerintem ez fölösleges, senki nem olvassa el vagy nem veszi figyelembe (ld. Index fórum
). Inkább az lehetne üdvözítő, ha a fontosabb szabályokat mondjuk 50-100 elküldött hozzászólás alatt kiírná az új hozzászólás és témanyitás ablakban. (személyeskedés, offtopic, hatvanszor átbeszélt téma, kereső használata, informatív topic cím stb...)
-
ColDFirE
csendes tag
egy kérdés...
miért van az, hogy néha 50es oldalankénti bontásban jelennek meg a hozzászólások, általában meg 30asban?
bocs, ha már volt róla szó, nem néztem utánna -
róland
veterán
Sőt. Legjobb lenne, ha minden új regisztráltnak automatikusan kiküldené a rendszer a használatra vonatkozó írott és ''íratlan'' szabályokat tartlmazó e-mailt.
-
bazs
aktív tag
A szabályok jók, de szerintem ezek az alapelvek eddig is megvoltak, esetleg nem lett ennyire büntetve. Szerintem, ha most teljes szigorral be lesz tartva, akkor elég hamar fogyásnak indúl a fórum létszáma.
Ja egy ötlet, most jutott eszembe, a fórum ''etiketjét'' nem lehetne kiirni valahova röviden? Így arra lehetne hivatkozni és senki nem mondhatná, hogy ja nem láttam a fórumtémát amiben ez vagy az be lett vezetve -
-=V3rthil=-
őstag
bocs, hogy ide írok, de szntem pl jó lenne, ha a fáradt gőz topicokat nem nyomnátok ki a főoldalra, mert ott van ugye a legtöbb flood... vagy lenne neki egy külön hely, vagy mittomén
Az meg télleg hiányzik, hogy jelezzétek, hogy mit moderáltatok. Azt nem kell tudnunk, hogy mire vonatkozott a hozzászólás, csak azt, hogy egyáltalán volt ott valami...
-
Vertic
aktív tag
Igen, a floodot lehet törölni. De mikor nem odaillő hozzászólás van vagy nem olyan formában, ami megengedhető, akkor szerintem jobb az, ha oda van írva, hogy ezt azért töröltük, mert személyeskedő/sértő/ide nem illő/stb. volt. És látszódna az is, hogy ki volt az ''elkövető'' - aminek mint már előttem mondták bizonyos elrettentő ereje is van szvsz.
-
Ebben biztosan tévedsz. Vagy azt hiszed, hogy ezért nem üt meg x színvonalat y ember (z hozzászólása, de sokszor minden hozzászólása)? Inkább arról van szó, hogy a mostani méretek mellett már nem lehet megúszni, hogy ne jöjjön pár lunatic
.
De, tényleg ne itt ''javítsuk a prohardvert!''... -
dearbear
tag
Hali all!
Szerintem az hogy a fórum ennyire elburjánzott összesen egy dolog miatt van. És az nem az hogy sokan vagyunk, hanem az hogy a különböző címeket a hozzászólások mennyisége határozza meg. Ez szinte biztos hogy determinálja a mostani aktuális toptémát is: Tag lettem... Most őszintén ilyenkor egy Hardware siteon érzitek magatokat?
Uff szóltam! -
localhost
Közösségépítő
Kérem ezentúl a további hasznos és a Prohardver jobbítását célzó hozzászólást a ''Javítsuk a Prohardvert'' témában méltóztassatok megejteni, itt:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5965
Ezt a témát megtartva eredeti funkciójának. -
biker
nagyúr
söt, továbbmegyek:
ez ugyan lassítja a topiknyitást kb 1sec-el, de aztán spórol a házigazdáknak:
pl:
ciklusban elkezdem karakterenként olvasni a topik címét, amikor szóközt érékel, akkor a 2. számlálót nullázza.
ha eléri a 2.számláló pl. 25-öt, akkor
a: berak egy spacet,
b: visszadobja szerkesztésre a címet
így ki van küszöbölve a miénincsenxydolgommikormásnakvan címü topik által szétcseszett oszlopok -
dearbear
tag
Hali Biker!
Ez annyira megmosolyogtató:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5965&start=120&what=&how=&fid=45
Valószínű ezt a topicot láttad már. Pont ezt vetettem fel benne, és le lettem hurrogva.
Bye! -
biker
nagyúr
egy ötlet:
mikor valaki topikot nyit, akkor keresö végigmenne, hogy ilyesmi szavakkal van-e már topik, és kilistázná a találatokat, és kérdezne: nem akarod-e inkább nyitás helyett ez(ek) valamelyikébe írni.
ezzel máris meg van elözve egy rakat lehetséges szólás, ami avval telne csak, hogy:
- vazze, keressél
- itt is erröl van szó
- már ezerszer kitárgyaltuk, haggyámá
- stb.
ha mégis nyit, akkor nyithatna... -
atus
senior tag
Valami olyasmire gondoltam, hogy:
Klacifánt hozzászólása flame/szitkozódás/1szmájli/stb... miatt törölve.
Legközelebb ésszel/Utolsó figyelmeztetés!
De az tényleg furcsa, ha semmi nincs a helyén, csak akkor tudod pl, h ki volt a bűnös, ha vki válaszolt a kitörölt hozzászólásra. Így megmarad, h ki miatt kellett sokat törölni, aztán ha túl sokat kell, akkor lehet a fejére koppintani. -
venember
tag
Nem akarnék okostojás lenni, de a szabályozások általában végleges formátumukat a 3. verziónál érik el (mikozben némi idő is eltelik), hacsak nem akartok úgy járni, mint a ***** cég - azérse mondom meg, melyikre gondolok
- irányítói, akiki 0 valós tapasztalattal vígan szabályozzák a szervezetet, aztán hátradőlnek... A cég meg vagy úgy működik a gyakorlatban, ahogy gondolják vagy nem
.
-
biker
nagyúr
viszont mi lenne, ha a törlés (DELETE FROM)
helyett UPDATE WHERE lenne, default szöveggel: ''Törölve'' ????
nehogy azt mondd, bonyolult?!?
egyszerü átírni, nem? és akkor látnánk, hogy kinek lett törölve milyen szólása, ergo nagyobb pszihikai fékezö hatása lenne, mint a nyom nélküli törlésnek! -
Viszont kalkuláljátok, hogy átírni a hozzászólást csak pl. szalonképtelen szöveg esetén lehet, de flood esetén törölni kell keményen.
-
Vertic
aktív tag
Házigazdák, légyszi, naaaaa.....
Szóval ne csak úgy töröljetek hozzászólást, hogy nyoma se maradjon! Írjátok át inkább ilyenre kb: ''Moderálva by XY, mert blabla'', mert a követhetőséget nagyban javítaná, és a számozást se kéne figyelni, valamint nem kutyulódna össze az oldalszámlálásnál sem. Köszi
-
Den
veterán
Én is vettem. remélem Venember is elégedett lesz
-
andorpapa
őstag
Vettem, bár eddig is ''csendes pusztítóként'' üzemeltem.
-
dXtr
tag
vettem
amugy jo otlet csak ne legyen belole gubanc -
Ez tényleg yo.Már éppen idelye volt.
Csak egy kis dizájn fejlesztés is lehetne.
Bár még mindig ez az oldal a legáttekinthetőbb. -
Ez a téma most nem erről szól...
Házigazdák!
Szeretnék kérni mindenkitől egy ''vettem'' jelzést, hogy vették az adást, egyetértenek és figyelni fognak a lent leírtakra. Thx! -
Helyes.
-
Superman
nagyúr
Nagyszerű. Így remélhetőleg egyre kevesebb szükség lesz Oszama Bin Ládára.
-
biker
nagyúr
Köszönjük!!!
(lehet nem hiába volt a pár ez sem a régi már-szerű témám?)
Végre ismét a ''régi'' megszokott lehet a fórum!
Parci forever....
Aztán csak keményen tényleg betartani! -
No, nem kell semmi extrára gondolni (egyelőre), nem úgy újul meg. Inkább arról van szó, hogy az elmúlt hónapokban, tipikusan az elmúlt hónapban erőre kapott
- Erőteljes anyázás, vagdalkozás, veszekedés, illetve
- A nagy számú, teljesen értelmetlen, chat jellegű topikok elszaporodása
eztán tűzzel-vassal és halálbüntetéssel üldözendő jelenség lesz... Komolyra fordítva a szót: a fenti két problémát valóban szeretnénk ''megoldani'', hiszen a fórum mindannyiunkké, és jobb lenne békességben élni, valamint használható állapotban tartani ezt az egészet, hatalmas mérete mellett is.
Pár alapelv, amit mostantól kezdve az összes moderátor keményen be fog tartatni:
- Tilos a személyeskedés. Minden olyan üzenetet, ami személyeskedést tartalmaz, moderálni fogunk (amennyiben egyéb hasznos részei is vannak a hozzászólásnak, úgy azt megtartjuk).
- Tilos a szándékoltan fölösleges topikok nyitogatása, és meglévők züllesztése, azaz tilos az ún. ''flooding''. Ez egy fórum, NEM chat. Természetesen lehetőség van kötetlen és konkrét cél nélküli társalgásra, az OFF TOPIC jellegű témák így továbbra is rendelkezésre állnak.
- Tilos a szándékoltan provokatív, pejoratív általánosítás. A ''minden leszbikus buzi'' típusú kijelentések azonnal törölve lesznek (a cigányság, zsidóság, melegség és minden egyéb ''klasszikus'' kategória is ide tartozik).
Megkérem a moderátorokat, hogy amennyiben a fenti három jelenség bármelyikét észlelik, úgy
- A nem kívánt részt/hozzászólást azonnal moderálják!
- Szólítsák fel az elkövetőt, hogy többet ne tegye, ellenkező esetben ők is törölve lesznek!
- Amennyiben az illető mégis megteszi mégegyszer, úgy kapjon egy végső figyelmeztetést!
- Ha ezek után is megteszi bárhol, küldjenek nekem egy linket a topikról és az illetőről, én pedig törölni fogom a usert, végleg.
Erre az üzenetre és topikra bármikor hivatkozni lehet, de csinálok majd külön ''moderálási alapelvek'' részt is.
Köszi mindenkinek,
Parci
Ui: ami nagyon fontos: a mai naptól kezdve mindenki tiszta lappal indul, Dj Mixer is, Hold is, én is, mindenki..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged