Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Ha jó a szellőzés a házban akkor egy MaUser-szintű passzív borda elég kellene hogy legyen, bár biztosan melegíteni fogja a rendszert alaposa. Szerintem kellene hozzá egy lelassított 8×8as tápventi ami úgy szerelnél fel ahogyan a
[L]http://vganfo.uw.hu/tuning.html[/L] oldalon látható és a venti legalább egyik alsó ''fülét'' is rögzítsd. Ez a megoldás azért gobb mint az oldalfalba fúrt venti mert nem rezonál tőle semmi. -
Protoss
senior tag
Hali!
Én is gondoltam passzív hűtésre procihűtő áthelyezéssel. Amire jutottam az lett, hogy bár a proci elbírta a hőmérsékletet beállt 60 fokra, de a ramok nem bírták. Ez a kártya egy gef2 gts (Asus). A ramoknak kell a légmozgás mert az átgondolatlan toronyház szabvány miatt a nyák ''alsó'' felére kerültek.
Ha tesztelgetni akarod, akkor szerintem érdemes beszerezni egy progit ami kiírja a gpu hőmérsékletét.
Az én megoldásom, egy kicsit lökött. Lényege annyi, hogy a táp nyomó ventijét rá irányítottam a bordára és ramokra. Ez 2 féle képpen oldható meg:
Szimpla: oldal lap leszed, táp ki, 2 db szótár (szakemberek használhatnak tankönyvet is akár :) ) elhelyez, táp rárak, irányít
Extrem: mivel a házam az utolsókat rúgja én furtam faragtam, eredmény a táp ''fejre'' állt és a vga karit ''felülről'' fújja kintről szívja a levegőt
De a legegyszerűbb egy lassított 12 cm venti a ház oldalába, a kari fölé is lőjön egy kicsit akkor segít a procihűtőnek és (ha) fordszabályzós akkor ott is csökken a fordulat, valamint ha ráérsz beirányíthatod még az alaplapi chipet, ha aktív akkor az így passzívá tehető.
Üdv -
Ragnar
tag
Nekem egyszer , még mikor Ti 4200 - am volt , Sima 2D alkalmazásokban elkezdett szaggatni. Azt hittem vmi komoly baj van , pedig csak a ventilátor nem működött a hűtőn. Aztán felcsavaroztam az eredeti hűtőbordára egy Celeron procihűtő ventit , és öcsém gépébe azóta is műxik , úgyhogy ha nem elég neki a hűtés akkor esetleg fagyni fog , elfüstölni biztos nem .
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest