- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heti egyszer ha hasznalom az Air-t, Certifikacio miatt kaptam a cegtol. Nem vagyoik manias Apple fan, nem ismerem a lelket, mint a Windowsnak, de user experiencre ketsegtelen nagyon jo. Cserebe meg is szivat sok mindenben, amint tartalomfogyasztasrol kikerulsz es valamit nagyon forgeolni kell. Szerintem Apple, Unix, Windows egyre megy, a felhasznalasi cel a lenyeg.
-
arn
félisten
Ez nem az a swes dockos megoldas (lenovo es tsi tobb szaz euroert), ahol meg egy kodolt videostreamet se tudsz megnezni, es a proci izzad mellette. A gep es a monitor szamara teljesen transparens, szvsz hasonlot integralnak a monitorokba is, semmi funkcionalitas beli elterest nem vettem eszre a 2017+adapter es a 2023as kijelzom kozott. A mac rendesen detektalta a monitor tamogatott modjait.
Ahogy rakerestem van mar 8k 60hz is, 4kt 120hzen tudja.
-
arn
félisten
30 euroert vehetsz usb-hdmi 4k60 meg (talan azota 8k) adaptereket, teljesen jol hasznalhato. Vettem vmi harom monitort 1000+ euros monitort, mire rajottem, hogy a regi uw monitoron adapterrel ugyanugy vagy jobban mukodik. Igaz tavaly mar valtottam oledre, azzal mar semmi ilyesmi gond nincs.
-
Chiller
őstag
Ó te jó ég.
Leírom feketén-fehéren, linkkel (itt egy másik) alátámasztva ,hogy SW-es volt az egy kijelzős korlát (ahogy M1 és M2 esetén is valószínűleg), erre te leírod hogy HW-es.Oké.
Ezt vártam, csak hát na. Azért nem ilyen gyorsan, egyből.
Akit érdekel a dolog, és nem csak hisz az appleben, annak amúgy work arounddal 6 (hat) kijelzőt tud, bármelyik M széria... Nem mellesleg akár felnyitott laptop kijelzővel.
(Sose volt applem, én se tudtam, de van aki erre esküszik a cégnél, így ez most nekem is újdonság volt, és még lehet jól jöhet. ) -
arn
félisten
Csak appleon par ev utan nincs mit emulalni, itt mennyi ido alatt lesznek tulsulyban az armos programok? A qualcomm es az ms csak egy resze a fontos szereploknek, az intel es amdnek is at kellene allnia, de ott kerdes, hogy mekkora erdek fizodik hozza, amikor a hegemoniajukat epp az x86/amd64 adja. Probalkoztak korabban armmal, de eladtak. Az nvnak kellene bedobni vmit, de naluk is inkabb szervervonalon van vmi, a konzumer termekeknel elhalt a dolog.
-
S_x96x_S
addikt
> Hát én továbbra is úgy tudom
> a GDDR nem ilyen felhasználásra van tervezve.de miért nem talál ki / fedez fel az APPLE egy jobb memóriát ?
miért szerencsétlenkedik ?
Miért nem tervezi át?
Nyilvánvaló, hogy 20-30 év múlva az Apple által használt mai memória elég butának és lassúnak tűnik ..Az Apple lehetne sokkal jobb.
Ott van az Apple Vision Pro -is .. az is lehetne még sokkal jobb.
-
buherton
őstag
Mindig tanul az ember valamit.
Személy örülök annak, hogy az Apple kitalálta ezt. Több dolog miatt it:
1. van egy komoly szereplő, aki végre teljesen szakított az x86 és x64 architektúrákkal.
2. bár a tán az ismertebb OS közül a Linux indult el az ARM-n először, de hiszem azt, hogy az Apple váltása még egy lapáttal rátett, hogy a korábbinál is több bináris épül már ARM-ra.
3. eszméletlen brutál jó lett ezektől a notebook. A korábbi munkahelyemen én voltam az egyetlen Mac-es és csodájára jártak, hogy ugyanaz a SW fordítás nemcsak hogy gyorsabb, de közben nem változik hajszárítós grillé a gép.
Nagyon szívesen lecserélném a saját Inteles MBP-t mondjuk ebben a hírben említett MBA-ra, de egyelőre még nem jött el az ideje.
-
S_x96x_S
addikt
> hogy jön ide a GDDR7? ..
Mert számomra az a rejtély, hogy az Apple
a memóriákkal
mit szerencsétlenkedik össze ennyi éven keresztül.és miért nem innovál rendesen a memória terén is.
bár van ideiglenes fél-megoldása ..
de azért jobban ráfeküdhetne a témára ..
mert így elég nehéz komolyan venni ..ha a cpu-s részt meg tudta oldani .. akkor remélem a memória problémát is megoldja.
A kérdés .. hogy miért
?
Amúgy a GDDR7 latency-je jobb ...
-
azbest
félisten
Amellett, hogy alapból is jó teljesítményű a megoldásuk, fontos, hogy többször annyi cache van rajtuk, mint a qualcomm soc-on. Az apple ténylet laptop/desktop felhasználásra méretezte. A qualcomm pedig szokás szerint valami telefon/tablet soc válogatott példányait nevezi el laptop soc-nak.
Lehet van a ram busz sávszélességben is különbség, s a háttértár támogatásban is (bár nem minden apple socon van olyan körítés, ami kihasználja az előnyét). Gondolom a jobb kihozatal miatt spórol a cachevel a qualcomm.
Az alap arm-tól licenszelhető magoknál is paraméterezhető mennyi cache legyen. Nem tudom bárki gyártatja -e max paraméterezéssel, vagy mindenki kisebbel csinálja.
-
buherton
őstag
Mert szerintem ők az ARM-tól licenszelik a coret, vagyis ahhoz nem nyúlhatnak. Ilyenkor a gyártók tipikusan a periféria fejlesztésre helyezik a hangsúlyt, többek között a GPU-ra.
Egyébként nem lennék meglepve, ha addig csűrnék csavarnák a dolgot, hogy a végén ugyanazok a magok lennének az összes Apple termékben.
-
buherton
őstag
-
S_x96x_S
addikt
> de tagadhatatlan, hogy legalább 3 év lemaradásban vannak.
nem kell annyi ..
jövő ilyenkor valószínűleg jön az upgradelt Nuvia magos
"ThinkPad X13s (13” Snapdragon) Laptop" 5G-vel.de van más kivitel is, amelyek várhatóan erősítik a win+arm -ot,
és hamar upgradelhetőek:
pl.
- Lenovo IdeaPad 5G 14Q8X05 Light Silver, Snapdragon 8cx, 8GB RAM, 512GB SSD, 5G, DE
- Acer Spin 7 5G SP714-61NA-S8Z7, Snapdragon 8cx Gen 2 5G, 8GB RAM, 512GB Flash, 5G, DE
- HP EliteBook Folio 13.5" 2-in-1, Snapdragon 8cx Gen 2 5G, 16GB RAM, 512GB SSD, LTE, DEVagyis több gyártónak lesz nagyon gyorsan laptopja..
A Qualcomm Snapdragon - erőssége az 5G -lesz.
> Számomra rejtély, hogy a Qualcomm és Microsoft mit
> szerencsétlenkedik össze ennyi éven keresztül.csak most lettek erős ARM magok ( X4, Nuvia, ... )
és csak most jár le a háttéralku
2021: Egy háttéralku eredménye, hogy csak a Qualcomm építhet az ARM-os Windowsra?
https://prohardver.hu/hir/microsoft_qualcomm_arm_windows_hatteralku.htmlAz X4-ről pedig
https://www.anandtech.com/show/18871/arm-unveils-armv92-mobile-architecture-cortex-x4-a720-and-a520-64bit-exclusive
vagy
https://prohardver.hu/hir/arm_uj_cortex_magok_befutottak.html---------
Persze ez csak annyit jelent, hogy a különbség egyre kisebb lesz,
és lesz egy kis verseny.
Akinek eddig jó volt az Apple - azok nagy része maradni fog .. -
S_x96x_S
addikt
az alternativa a lényeg ..
pl.
hogy a jövőben meglesz a lehetősége, hogy egy ~100e telefonnal
az átlagfelhasználó - dokkolhasson az otthoni okostévére és futtathasson egyszerű feladatokat a telefonján.ha az Apple lehetővé tenné, hogy az iPad-en MacOS -t lehessen futtatni + programokat ..
egy egyszerű külső keyborad + egér segítségével ..
akkor még MacAir -se kellene ..Mert mi a francnak 3 db M -es proci valakinek ?
( iPhone + iPad + Air )
Jelenleg technikai akadálya nincs az egységesítésnek,
kivéve az Apple gazdasági érdeke .. -
ddekany
veterán
-
S_x96x_S
addikt
> Mutasson már valaki
> egy MacBook Air szintű fanless Windows laptopot hasonló árban.Majd talán jövőre lesz ..
https://www.windowslatest.com/2023/10/22/windows-11s-snapdragon-8cx-gen-4-cpu-rises-to-apple-m2-level-in-multi-core/
- Qualcomm is working on the next-generation Snapdragon processor, “Snapdragon 8cx Gen 4” or “Hamoa”, for “Windows 11 on ARM”.
- Snapdragon 8cx Gen 4 scores 1197 (single-core) and 9337 (multi-core), while Apple’s M2 ranges from 2595-2645 (single-core) and 9795-14197 (multi-core).
- Although the Snapdragon’s single-core performance is still behind Apple’s M2, the multi-core performance gap is narrowing, indicating a positive direction for Windows 11 on ARM and increased competition in the CPU market.persze vannak frissebb tesztek is.
https://www.techpowerup.com/319630/qualcomm-snapdragon-x-elite-x1e80100-cpu-gets-geekbenched
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest