- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman91
őstag
Unreal Engine 5 Fan Remake: [link]
-
YOZ
tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy facebook csoportot azoknak akik szívesen összejönnének néha egy kis multira. Így talán egyszerűbb lesz összehangolni hogy ki hogy ér rá.
Remélem leszünk páran.
Itt a [link] -
Ataxia
tag
Üdv
A coop módot próbálta valaki?
Leírnátok, hogy pontosan hogy kell működésre bírni? -
anytime
őstag
Win10 alatt csak a képernyő 2/3-ban egy függőleges szürke mező látszik, pedig az elején a konfig ablak szépen le is futott, mit lehet megpróbálnom?
Hibát nem ír ki, tehát úgy tűnik, hogy elindul a program, és nyilván, feldobta, hogy nem ez az elődleges képernyő felbontás és ennyi.
A hibaelhárítót is megpróbáltam, azt írja nem kompatibilis program. XP SP3-at javasol, de azzal sem lettem előbbre ....
-
anytime
őstag
Sziasztok,
meg tudjátok mondani nekem, hogy egy i5-ös DELL Latitude E5430-as noti IGP-je el tudja vinni ezt a játékot?
Örök kedvencem
, csak sajnos eltűnt a lemezem.
A steam-en nem lehet megvásárolni, tudtok nekem adni egy olyan linket, ami megbízható store-ra mutat és meg lehet vásárolni?
Köszi,
A -
YOZ
tag
Sziasztok.
Gondoltam teszek egy próbát. Valaki esetleg nem akar nosztalgiázni? Újra multiznék MOHAA-val. -
Frawly
veterán
Nos, a natív linuxos beta3 verziót nem sikerült megjavítanom játszhatóra.
Windows 10 helyett Windows 7-en is megpróbáltam futtatni a játékot, úgy sem megy. Állítólag valami régi OpenGL verzió vagy GL_extension a baja, amit az újabb HD-s Intel GPU-k nem támogatnak.
Linuxon viszont sikerült életre keltenem a windowsos változatot Wine alatt. Elég trükkös.
Kell hozzá ez a két registry fájl:
disable_glext.regREGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\OpenGL]
"DisabledExtensions"="GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_multisample GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ATI_draw_buffers GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_Cg_shader GL_EXT_depth_bounds_test GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_pixel_buffer_object GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_cube_map GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_timer_query GL_IBM_rasterpos_clip GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_NV_copy_depth_to_color GL_NV_depth_clamp GL_NV_fence GL_NV_float_buffer GL_NV_fragment_program GL_NV_fragment_program_option GL_NV_fragment_program2 GL_NV_framebuffer_multisample_coverage GL_NV_half_float GL_NV_light_max_exponent GL_NV_multisample_filter_hint GL_NV_occlusion_query GL_NV_pixel_data_range GL_NV_point_sprite GL_NV_primitive_restart GL_NV_register_combiners GL_NV_register_combiners2 GL_NV_texture_compression_vtc GL_NV_texture_expand_normal GL_NV_texture_rectangle GL_NV_texture_shader GL_NV_texture_shader2 GL_NV_texture_shader3 GL_NV_vertex_array_range GL_NV_vertex_array_range2 GL_NV_vertex_program GL_NV_vertex_program1_1 GL_NV_vertex_program2 GL_NV_vertex_program2_option GL_NV_vertex_program3 GL_NVX_conditional_render GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_lod GL_SGIX_depth_texture GL_SGIX_shadow GL_SUN_slice_accum"enable_glext.reg
REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\OpenGL]
"DisabledExtensions"=""Játék futtatása előtt ezeket kell futtatni terminálban (Intel HD GPU esetén):
wine regedit ./disable_glext.reg
export MESA_EXTENSION_MAX_YEAR=2003Utána indítható a játék:
wine MOHAA.exeA trükk még, hogy a hangminőséget nem szabad 44,1 kHz-re feltenni (csak 22 kHz-re a seta s_khz "22" konfigparaméterrel), és tartani kell a 4:3-as képarány valami klasszikus felbontással (800×600 vagy 1024×768 vagy hasonlóval). Különben random ki fog lépegetni a játék "Z_Free: memory block wrote past end" hibaüzivel.
Ha esetleg nem menne rendesen az egér, akkor egy .cfg fájlba (amit nem ír felül a játék automatikusan) be kell tenni ezt a sort is:
seta in_mouse "-1"Kilépés után:
wine regedit ./enable_glext.reg -
válasz
batman91 #599 üzenetére
Dede
Mindenképp életben akartam tartani a társaimat. Sikerült. Aztán nem tudtam mi van
Kicsit utána is olvastam mi ez, akkor találtam meg, hogy úgy kell végigmenni hardon, hogy ne haljon meg senki, akkor jön a pályát tévesztett felcser.
Lehet lassan végig kéne vinni megint... -
Frawly
veterán
válasz
SyMbioTe #597 üzenetére
Kösz, meg fogom nézni ezt a drivert, vagy ha ezt nem találom, akkor valami régebbi verziót.
Közben a linuxos változatnál elkiabáltam. A hang valóban bugos, egyes hangok hiányoznak, mások meg túl halkak. De a readme írja is:
Second, I know the sound is a very wonky.De nem csak a hang a baja, a billentyűket sem mindig veszi be az irányításnál. Szóval felejtős ez a verzió. Kár érte, mert ha ez az 1-2 bug nem lenne benne, amúgy egész jól futna.
-
Én még ~3 éve egy teszt erejéig játszottam IGP-vel, akkor ezt a drivert használtam: 10.18.15.4256
Semmi gond nem volt, simán indult. Volt patch, magyarítás is pedig.(#595) batman91
+1, rengetegszer végigpörgettem, megunhatatlan
Egyszer, amikor hardon csináltam még egy easter eggre is bukkantam véletlen -
Frawly
veterán
válasz
SyMbioTe #594 üzenetére
Nálam nem megy. Pedig én is olvastam fórumokon, hogy HD3000 és HD4000 GPU-val is megy. Megcsináltam azt a lépést is, amit a neten javasolnak, hogy letölteni a GLDirect-ből az opengl32.dll-t, amit be kell tenni a MoH:AA mappájába, ezzel már tovább jutok, de új hibába futok a konzolban:
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
Valahogy nem akarja a tutit. Talán az Intel GPU drivert downgrade-eljem régebbi verzióra?
Közben Linuxon elindult a natív linuxos icculusos változat beta3-as verziója. Lett hangja is, fel kellett tenni az ossp és alsa-oss csomagoknak a 32 bites változatát, és az openal.so-ból meg azt a változatot kell használni, amit a beta3 mellé csomagoltak. A netes fórumok szerint néhol bugos lesz a hang, de eddig nem találkoztam vele. Nagyon szépen, vajsimán fut.
-
Frawly
veterán
válasz
batman91 #592 üzenetére
Az a baj, hogy nálam Intel HD3000-es IGP-n ez a GOG-os Warchest sem megy. Írják is az oldalon:
Other:
Intel integrated graphics cards and ATI Radeon X1800 cards are not supportedWTF? Ezt írják több MOH:AA-s oldalon is, a nem Warchest verzióra is. Nekem ez azért tűnik bullshitnek, mert tisztán emlékszem, hogy játszottam ezzel a játékkal IBM Netvista vékonyklienssel, amiben 800 MHz-es P3 volt Intel 810-es alaplapra integrált GPU-val, Win2k és WinXP SP0-val futott. Aztán később játszottam egy T1400 procis laptopon is vele, amiben GMA965-ös szintén alaplapi Intel GPU volt, WinXP SP3-mal. Igaz a játéknak az 1.0-ás alapverziójával játszottam akkoriban.
Most az 1.11-eset próbáltam (felpatcheltem), sikerült nagy nehezen elindítani Win10 x64 Prof v1803-as alatt, de azonnal kilép, még a főmenü előtt, már az intrókat sem játssza le. Megpróbáltam linuxos Wine alatt futtatva is, ugyanezt a telepítést, ott csak egy üres konzolt mutat (előtte a kiírást nem lehet elolvasni), a játék helyén meg csak szürke képernyőt, és lefagy (ki lehet lőni).
Próbáltam a 2015-ös, legújabb verziós OpenMOHAA-t is, de Win10 alatt a hiányó dll-fájlok pótlása után valami runtime error 0x000007 hibával nem indul el. Linux alatt meg forráskódból forgattam le ugyanezt a verziót, az a verzió meg elavult hangalrendszert használ, ezért nem volt hang, meg az első pálya legelején sem lehet túljutni, mivel nem érzékeli az objetive-ek teljesítését.
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Valaki tudja hogy hogyan lehet elindítani win10-el ? Jó lenne egy kicsit nosztalgiázni
aki tud segítsen pls !!
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire figyelitek ezt a témát, de hátha..
Aktív magyar szerver van még MOHAA-ra vagy teljesen kihalt a magyar oldal?
Én külföldi szervereken szoktam játszani, de ott a pingek magasak 50+ sajnos. -
voodoo98
addikt
Magyar szinkronnal lett/lesz valami? 2010 óta csinálják azóta kb. kijött 2-3 trailer. Tavaly karácsonyra ígérték, de semmi azóta sem!
A link is halott már!
-
Memphis79
aktív tag
Kár,hogy eltűntek a magyar szerverek!
-
t-shirt
veterán
Van arról tapasztalat, hogy win 10 alatt elindul a mohaa?
-
wjbhbdux
veterán
-
Incognito
senior tag
Egy működő szerver címe nekem is jól jönne
De ha jól rémlik, akkor létezik ehhez is egy program amiben össze vannak gyűjtve a szerverek. Jól rémlik? -
Memphis79
aktív tag
Sehol senki bakker??
-
Memphis79
aktív tag
Sziasztok!
Van még normális működő szerver?
IP címet valaki tud? -
Incognito
senior tag
válasz
laceszgamer #575 üzenetére
+1 fő jelen
-
YOZ
tag
válasz
laceszgamer #575 üzenetére
Pontosan. Leagalább 8 jó lenne. De több még jobb lenne.
-
YOZ
tag
válasz
laceszgamer #573 üzenetére
Na akkor már ketten vagyunk
Lehet sorakozni mert nemrég bementem az egyik szerverre aztán csak hárman gyilkolásztuk egymást -
YOZ
tag
Hali.
Tudom hogy 2014 van még de nem lenne kedve néhány embernek multizni?
Én nagyon imádtam és találtam még működő szervereket -
fpeter07
veterán
4 hónap után elindítottam újra a játékot. Az első fél percben háromszor haltam meg, úgy, hogy megölt a senki! Fél óra próbálkozás után feladtam. Pixelről pixelre átnéztem mindent, sehol semmi, ahogy kibújok, páff, kapom a lövést.
Volt egy hasonlóan szívatós rész, ahol az ellenfelek a sövényen lőttek át. Szerencse folytán tudtam megcsinálni azt is... -
Incognito
senior tag
Hi
Csapatja ezt mostanában valaki? Mi igen
Multizni szoktunk hamachi-n keresztül...ha van kedvetek csatlakozhattok
-
fpeter07
veterán
Ezt a játékot gyanítom hogy a takarítók készítették. Megértem hogy a riasztó megszólalása miatt vagy 20x kellett azokat az embereket lelőnöm, de hogy a fenébe juthatok tovább, ha az ellenfél átlát a bokrokon. A mezei, halandó játékos nem képes ilyen trükkökre. Csak a szerencsén múlik, hogy eltalál-e, vagy sem. Az már csak cseresznye a tortán, hogy hátulról is sikerült valakinek lelőnie.
Szerintem azaz ezer forint is sok ezért a játékért.
-
fpeter07
veterán
A repülő kilövős küldit nem igazán értettem. De 3.-ikra meg lett. Kezdek ráérezni az ízére.
-
fpeter07
veterán
Ez a hard fokozat nem nehéz hanem frusztráló... Azt gondolná az ember hogy ül a kocsiban és lelő mindenkit. Csak 2 lövés vagy egy rakéta eltalál (fogalmam sincs honnan) és kampec.
A garázsban lévő tankot meg videó alapján találtam meg. Nem láttam a sötéttől semmit.
Ennyiszer rég nem haltam meg egy játékban. -
fpeter07
veterán
Na, azt hiszem ideje lesz végigvinni eztet a játékot. Valami jó nehéz fokozaton. Egyébként eddig kimaradt valami folytán... Most viszont 1000Ft-ért 3 játék...Hm...
-
Anulu79
addikt
Úgy tűnik, hogy ezzel már senki nem játszik csak én?
-
Anulu79
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e arra valami mód, hogy kiderüljön, hogy valaki cheat-el egy szerveren? Nem saját szerver. Nincs valami program ami kimutatja az ilyeneket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest