Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Tergeometriázok és ellentmondásba keveredtem.
Van egy négyzet alapú egyenes gúla aminek alapéle 5cm oldaléle pedig 8cm. Ebből meg kellene határoznom a magasságát. Na most itt a baj.
Ha azt mondom a magasságvonal a négyzetalapra merőleges akkor megtehetem azt, hogy simán fogom az egyik alapélt, elfelezem ez ugye 2.5cm és ezzel a felezőponttal kötöm össze a négyzet testátlóinak metszés vagy felezőpontját illetve a csúcsot. Ekkor ebből tudom ugy számolni a magasságot, hogy m^2+2.5^2=8^2
csakhogy ezt a megoldás úgy mutatja, hogy nem felezi meg az alapélt hanem egyszerűen a négyzet testátlót megfelezi abból tudja az mennyi : d=5gyök2 majd osztja 2vel. Így kijön hogy a derekszögű háromszög aminek az egyik befogója a magasság lesz a másik befogó meg ez esetben 3.54.
Látható, hogy nekem 2.5 jött ki neki meg 3.54. Mi a rossz itt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest